Strategija mrežo za kripto

Pregled

Svetovni trgi so ostali nestanovitni, čeprav so trgi premoženja pokazali začetni znak okrevanja po marčevski prodaji. Takrat, ko se zdi, da so dvomestni dobički ali izgube nova norma, se zdi, da je uravnoteženje tveganja in koristi pri naložbah bolj kritično kot kdaj koli prej. Strategijo mrene že dolgo sprejemajo vlagatelji s stalnim donosom in delnice, da diverzificirajo svoja tveganja in bi lahko dosegli višje donose v naložbenem portfelju. Bi strategija mrena lahko delovala s kripto sredstvi? Kako strukturirati kripto mreno?

Kakšna je strategija mrena?

Strategija mrena je mešanica ekstremno tveganih naložb in ne tveganih naložb v isti portfelj, hkrati pa se izogiba vsemu na sredini. Utemeljitev tega pristopa je maksimiranje potencialnih donosov ob hkratnem omejevanju negativnih tveganj. Ker je povratni tok običajno v negativni korelaciji, kar pomeni, da se eden dobro obnese, ko se drugi bori. Strategi lahko prilagodijo ponderiranje na vsaki strani, ko se spreminjajo tržne razmere.

V portfelju obveznic bi strategija mrena lahko pomenila držanje kratkoročnih obveznic, za katere velja, da so varne, vendar plačujejo manj, hkrati pa nekatere dolgoročne obveznice, ki lahko zagotavljajo višje donose, vendar imajo večje obrestno tveganje.

V delniškem prostoru bi lahko strategi na en konec mrene postavili obrambne delnice, na drugi pa visoko tvegane špekulativne delnice, ki bi lahko prinesle višje donose..

Učenjak in statistik Nassim Nicholas Taleb, ki je nekoč zaslovel s strategijo mrena rekel, "Če veste, da ste ranljivi za napake napovedi, in se strinjate, da je večina ukrepov za tveganje pomanjkljivih, potem je vaša strategija, da bi bili kar se da hiperkonservativni in hiperagresivni, namesto da bi bili rahlo agresivni ali konzervativni."

Razširitev spektra tveganja v kripto prostoru

Čeprav je kriptovaluta na splošno veljala za bolj tvegano sredstvo v primerjavi z drugimi razredi sredstev, kot so delnice in obveznice, pa se spekter tveganj v kriptoprostoru širi.

Trgovci s kripto in vlagatelji lahko zdaj uživajo večjo prilagodljivost, ko gre za prilagajanje njihovega vzvoda in strategij glede na njihovo stopnjo tolerance do tveganja, zahvaljujoč hitremu razvoju izdelka vesolje. Trgovci lahko povečajo svoj vzvod z dodajanjem izvedenih finančnih instrumentov v svoj portfelj (večje tveganje za spekter). Po drugi strani pa z dodatkom zastajanje, vlagatelji lahko s kriptovalutami zaslužijo pasivne dohodke (manjše tveganje spektra).

Z uvedbo teh izdelkov in enostavnim dostopom do njih kripto izmenjave tako kot OKEx je odprl nove priložnosti, da udeležencem na trgu omogoči, da sprejmejo strategije, kot je strategija mrena, in jo dajo na voljo kripto svetu.

Kripto aplikacije Barbell

Ko govorimo o uporabi strategije mrena v kripto portfelju, je lahko več razsežnosti. Za vlagatelje, ki kupujejo in zadržijo, bi bila strategija mrena lahko nekako takšna:

  • 70% – stabilni prihranki. tj., USDT prihranek v V redu ima 0,6815% APY.
  • 30% – XTZ + POVEZAVA

Eden od razlogov za nabiranje XTZ in POVEZAVA je, da zagotavljajo nekaj spodobnih donosov, prilagojenih tveganju. Podatki ki ga je sestavil Messari, to kaže XTZ ima 90-dnevno razmerje Sharpe 1,80, medtem ko POVEZAVAJe ob 1.33. To je nekaj najvišjih odčitkov med vodilnimi altcoin-i.

Seveda je bilo nekaj drugih žetonov in kovancev, ki imajo še višje razmerje Sharpe (kar pomeni tveganje in potencialno višje donose). Vendar pa bodo drugi dejavniki, kot so likvidnost, velikost trga in razpoložljivost, verjetno omejili izbiro. OKEx je pojasnil, kaj je razmerje Sharpe in kako lahko vpliva na vaš kripto portfelj, preberite več tukaj.


Na drugi strani mrene, glede na dejstvo, da stabilkovanci niso brez tveganja, kot npr DAICene bi lahko zaradi nihanja močno nihale ETH. USDT in USDC lahko tudi drugim sistemskim tveganjem. Vendar pa se zdi primernejša izbira v primerjavi z večjimi altcoini, celo bitcoini, dajanje stabilcoinov na enem koncu mrene.

Vlagatelji, ki kupujejo in imajo, ki lahko obvladujejo bolj tvegana sredstva, večjo volatilnost in bi radi imeli krajši časovni okvir naložbe, bi bila njihova mrena lahko taka:

  • 70% – MKR
  • 15% – MCO
  • 15% – BSV

Vzemimo za primer to kombinacijo, v obdobju med 13. marcem in 13. aprilom takoj po marčevski prodaji je takšen portfelj ustvaril donosnost približno 38%, presegla 29% BTC v istem obdobju. Vlagatelji lahko spet prilagodijo svoje dodelitve na vsaki strani mrene s sredstvom, ki ustreza njihovim naložbenim ciljem.

Strategija mrežne kripto prihranke

Dobivanje pasivnega dohodka s kripto je vedno bolj pridobivalo priljubljenamed vlagatelji. Hkrati so bili izdelki z vložki, prihranki in depoziti bolj vsestranski kot kdaj koli prej, z vedno več podprtimi žetoni in kovanci.

Medtem ko imajo varčevalci na izbiro več izdelkov za prihranek / vložke, se lahko donos teh izdelkov giblje od 0,04% do več kot 11%, zaradi česar je oblikovanje ustrezne strategije za portfelj EARN bolj pomembno. Strategija mrena bi lahko bila koristna tudi v tem prostoru.

V prostoru s fiksnim donosom obveznice z večjim donosom običajno predstavljajo večje kreditno tveganje. V valutnem svetu bodo devizni tečaji z višjim donosom vlagatelje izpostavili večji nestanovitnosti. V kriptovaluti je koncept podoben. Kripto, ki zagotavljajo višje stopnje varčevanja, so ponavadi altcoin z srednje ali majhno kapico, ki so običajno bolj nestanovitni.

Na primer, VI veriga (TI) oceniti je na OKExu znašal 4,58%, medtem ko DAIStopnja vložka je bila le 1%. Strategija mrene za 30-dnevni varčevalnik z nakazilom bi lahko bila taka:

  • 20% – MCO (7,68% APY)
  • 80% – EOS (3,13% APY)

Vlagatelji lahko preučijo tudi kombinacijo različnih produktov vložka / varčevanja / vezanih vlog, da povečajo donose ob hkratnem uravnoteženju tveganj zaradi nihanj cen.

Zaključek

Strategija mrene morda ni običajna strategija. Vendar tudi trgi po COVID niso običajni. Gospodarska škoda, ki jo vodi pandemija, je lahko velika, vendar še vedno ni v celoti uresničena. Hkrati so oblikovalci svetovnih politik razvili nekaj obsežnih spodbudnih paketov, ki so poskušali ublažiti trge. Pričakovanja vlagateljev so se gibala med padcem v depresijo in gospodarskim okrevanjem v obliki črke V, ustvarila so se valovi, ki vplivajo na vse razrede sredstev na vseh trgih, in kriptovaluta ni nobena izjema. Nekonvencionalna strategija, kot je strategija mrena, bi lahko bila eden od odgovorov na takšne tržne razmere. Vlagatelje spodbujamo, da prilagodijo tradicionalno različico mrene in jo prilagodijo svojim potrebam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map