Tehnični tednik OKEx: 10. februar 2020

Pridobivanje dobička preizkuša nedavni rally BTC

Bikovsko razpoloženje v bitcoinih se je razširilo na širši trg kriptovalut, saj cene bitcoinov od vikenda stojijo nad psihološkimi 10000 nivoji. Čeprav so nedavna cenovna dejanja morda razveselila veliko gledalcev kripto, bi lahko dejavnosti ustvarjanja dobička kratkoročno postavile bike v razmeroma ranljiv položaj. Vendar dolgoročni trend naraščanja ostaja v glavnem neprekinjen.

Raziskava podjetja Sentix kaže, da se je pozitivno počutje institucionalnih in posameznih vlagateljev začelo mehčati, čeprav so cene bitcoinov presegle 10000 ravni. Patrick Hussy, generalni direktor pri Sentixu, je dejal, da bi upad lahko nakazal “pripravljenost vlagateljev ustvarjati dobiček. To bi moralo upočasniti tekoče okrevanje cen. ” Dodal je tudi, da bo cena bitcoinov v naslednjih 2-3 tednih na kratko oddahnila, vlagatelji pa bodo imeli čas za razvoj nove perspektive.

Hkrati grafikon CME Futures tudi predlaga, da se bo trenutni rally bitcoinov morda moral odmoriti. CME Futures je v ponedeljek povzročil hiter zlom in zapolnil urno vrzel med 9875 do 10200. Menimo, da se bo cena morda morala še bolj utrditi v zgornjih 9000 ročajih, preden se bo zgodil nov razvoj.

Slika 1: Strateška pristranskost Bitcoinov Sentix – institucije v primerjavi s posamezniki (Vir: Sentix) Slika 2: 1-urni grafikon CME Bitcoin Futures (Vir: Tradingview)

BTC je med zgodnjim azijskim trgovanjem v ponedeljek zamenjal lastnika na 11000 ravneh, medtem ko so glavna imena Alcoin všeč ETH in XRP so se po koncu vikenda rahlo spustili v rdeče. Mešano vrečko smo videli drugje, s VEDNO povečala za približno 10% in BSV na seji trgovalo za 6% nižje.

Kaj ste zamudili?

 • Ethereum in DeFi ostala v središču pozornosti, ko se je zaklenila skupna vrednost DeFi je znašal 1 milijardo USD, to je po podatkih DeFi Pulse. Njihovi podatki kažejo tudi, da je skupno ETH zaklenjen v DeFi in je na približno 3,2 milijona ETH. Cena ETH je pridobila približno 75% medletno, rast zaklenjene vrednosti pa je dosegla 46% v prvem polletju.
 • Bivanje pri ETH, raziskava kaže, da kriptoskupnost pričakuje, da se bodo začele izmenjevati CFTC-regulirane borze ETH-letos na osnovi terminskih terminskih pogodb. Ugotovitev iz The Blocka 2020 Outlook kaže da 68% anketirancev verjame, da bo prihodnost ETH začela delovati na regulirani borzi leta 2020.
 • ZDA so se morda ogrevale za raziskovanje možnosti s CBDC. Med a govor na podiplomski šoli za poslovanje v Stanfordu je Fed Feder Lael Brainard dejal, da Fed “izvaja raziskave in eksperimentiranje v zvezi s tehnologijami porazdeljene knjige in njihovim potencialnim primerom uporabe digitalnih valut, vključno s potencialom za CBDC.”
 • Pomanjkanje preglednosti bi lahko bil eden od razlogov za odhod nekaterih finančnih velikanov iz združenja tehtnic. Predsednik uprave Mastercarda Ajay Banga povedal FT, da je bilo podjetje poleg vprašanja preglednosti zaskrbljeno tudi zaradi poslovnega modela tehtnice, ker združenje “ni jasno povedalo, kako bo zaslužilo.”

Analiza cen

BTCUSDT

 • BTCUSDTMorda se bo rally morda moral odpočiti na trenutni ravni, preden bo ponovno preizkusil oktobrsko najvišjo vrednost 10500.
 • Čeprav zgornji kanal ostaja neprekinjen, so kazalniki zagona utripali v signalih prekupljenosti. RSI je zadel zgornjih 70 območij, medtem ko je končni oscilator presegel 60, kar pomeni, da so biki videti utrujeni. Poleg tega se je hitra črta spustila pod signalno črto v prekupljenem območju stohastičnega oscilatorja. To je okrepilo kratkoročni popravek cene.
 • CME-jev CoT kaže, da so računi z vzvodom povečali svoje kratke pozicije, padec splošnih odprtih obresti pa tudi nakazuje, da bi lahko popravek cene kmalu zapadel.
 • Kot smo že omenili, bi CME lahko zapolnil vrzeli BTC cene nazaj na 9875, kar je prav tako blizu 10-dnevnega drsečega povprečja blizu območja 9600, in to bi lahko bila prva referenčna točka. Pod tem sta 250-MA in spodnja podpora kanala blizu 9450 videti kot spodobna podpora.
 • Idealen primer bi bil, da par najprej preizkusi spodnjo oporo v 9000 do 9500, preden nadaljuje svoj rally proti 10500.

Slika 3: Dnevni grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 4: Zaveza trgovcev CME Bitcoin Futures (Vir: CME Group)

ETHUSDT

 • Podoben vzorec giba je bil opažen tudi v ETHUSDT, z dnevnim stohastičnim oscilatorjem je v prekupljeni coni proizvedel medvedji križanec, drugi kazalniki pa kažejo tudi na prekupljeno ceno.
 • Vendar je treba omeniti, da se zdi, da je dnevni zlati križ v nastajanju, saj bo 20-dnevno drseče povprečje kmalu prešlo nad 250-dnevno drseče povprečje, kar je veljalo za bikovski signal.
 • Glede na velik potencial kratkoročnega ustvarjanja dobička verjamemo, da bi lahko cena nadaljevala nižjo podporo v bližini 250-MA na območju 203, preden se rally nadaljuje. Če bi bili ogroženi, bi bila najnižja raven v začetku februarja blizu 184 prva stopnja, ki ji je treba slediti, sledila pa bi 179.
 • Močan rally bi lahko opazili, če bi se par prebil nad avgustovsko vrednost 239.

Slika 5: Dnevni grafikon ETHUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • Želimo nadaljevati našo XRPUSDT analiza, ki smo jo narejeno v našem januarskem pregledu. OKEx Techincals je poudaril trenutno dnevno obliko trikotnika para in morda je čas za to XRP obrniti. Par je začel obračati, ko je cena dosegla zgornji upor trikotnika.
 • Ohranimo svoj pogled na XRPUSDT, verjamejo, da bi par lahko preizkusil spodnjo oporo v bližini 0,248 do 0,252, preden bi prodrl.
 • Zdi se, da temu argumentu podpira tudi razmerje med dolgimi in kratkimi razmerji OKEx XRP. Kljub nedavnemu umiku razmerje še vedno ostaja trdno nad 2, kar je bistveno višje kot v začetku januarja od 1,66 do 1,8. Odčitki lahko kažejo, da je potencialni dobiček kratkih pozicij snežil.

Slika 6: Dnevni grafikon XRPUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 7: Dnevni grafikon XRPUSDT (Vir: OKEx)

NEOUSDT

 • NEO je bil v ponedeljkovem zasedanju eden izmed ponudnikov altcoinov. Trgovalo je za približno 2% višja vrednost USDT. Vendar se zdi, da je rally utrujen in bi lahko bil popravek neizbežen.
 • Z nedavnimi cenami je par oblikoval naraščajoč vzorec trikotnika, vendar verjamemo, da zlom šele prihaja.
 • RSI je povzročil medvedje razhajanje. Medtem ko se je cena dvigovala, ni mogla doseči nekaterih višjih višin.
 • Prva raven, ki si jo je treba ogledati, bi bilo 20-dnevno drseče povprečje blizu 11,8. Če ga vidimo, bo okrepil primer testiranja spodnje opore trikotnika blizu 9,8, preden bo povzročil zlom.

Slika 8: Dnevni grafikon NEOUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

———-

———-

Sledite OKEx na:

Spletno mesto: https://www.okex.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map