Tehnični tednik OKEx: 24. marec 2020

Ključni zajtrki

 • Fedova napoved QE Infinity je v torek v Aziji še naprej spodbujala kripto bike, saj trgi verjamejo, da bi lahko globalni ukrepi za sprostitev še bolj razvrednotili fiat valute.
 • Podatki kažejo, da se dolgoročno razpoloženje BTC zdi bolj pozitivno, medtem ko kratkoročni trgovci zgledajo manj upajoči.
 • Tehnični podatki kažejo, da se bo nestanovitnost v prostoru altcoin srednjeročno povečala.

Pregled trga

Bikovsko razpoloženje na trgu kriptovalut se nadaljuje, kot preseneča ameriška centralna banka napoved nakupa neomejenih zneskov zakladnih obveznic, hipotekarnih vrednostnih papirjev, da bodo stroški izposojanja na izredno nizki ravni. Zdi se, da trgi verjamejo, da bi usklajeni ukrepi globalnih centralnih bank lahko še pospešili devalvacijo fiat-valut na splošno. To okolje bi lahko srednjeročno / dolgoročno favoriziralo bitcoin in druge kriptovalute. Še posebej v času, ko se zdi, da je bitcoin dosegel dno na območju od 4400 do 4800 USD sredi marca. Dolgoročni bikovski vpliv BTC se je odrazil na cene terminskih terminskih pogodb z daljšim rokom. Osnova dvomesečnih terminskih pogodb OKEx-a se je držala nad denarno ceno, medtem ko so krajše terminske pogodbe ostale pod. To lahko kaže na razlike v razpoloženju med kratkoročnimi trgovci (manj bikovski) in dolgoročnimi vlagatelji (bolj bikovski).

Slika 1: Dvotedenske terminske pogodbe za osnovo BTC za OKEx (Vir: OKEx) Slika 2: Dvočetrtletne terminske pogodbe za osnovo BTC za OKEx (Vir: OKEx)

Medtem se zdi, da se v prostoru altcoin spreminja. Total Ex-BTC Market Cap je oblikoval trikotni vzorec, kar kaže na to, da bi se lahko kmalu zgodil preboj. Če bi bilo pozitivno razpoloženje na celotnem kripto trgu nedotaknjeno, bi to lahko povečalo primer pozitivnega preboja in bi lahko imeli koristi od večjih altcoinov.

Slika 3: Skupna kripto tržna kapitalizacija Ex-BTC (Vir: Tradingview)

Analiza cen

BTCSDT – Ponovno preizkusite spodnjih 6000 nivojev, preden greste navzgor?

 • BTCUSDT je nekaj mesecev višje znižal po prodaji sredi meseca in zdaj se zdi, da je oblikoval trikotnik, kar kaže na to, da bi lahko prišlo do prodora.
 • V zadnjih 18 urah se je zagon zdel nekoliko upočasnjen, RSI se upočasnjuje, hitra in počasna črta MACD se približujeta drug drugemu, kar kaže, da se rally zagon upočasnjuje. Ta položaj je okrepil primer ponovnega preizkusa cen 6100 do 6200 območja.
 • Če bo podpora na spodnjem trikotniku ostala veljavna, bi to lahko povečalo verjetnost nadaljevanja trenutnega rallya na območje 7500.
 • Vendar pa so bile trenutne ravni od 6400 do 6500 močna podpora že novembra in decembra 2019, zdaj pa se zdi, da je odpor. Zanimivo bo ugotoviti, ali je to mogoče spremeniti na naslednjo raven podpore.

Slika 4: 6-urni grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx)

ETHUSDT – Še vedno mu primanjkuje?

 • Kratkoročne priložnosti smo videli že v ETHUSDT saj je par tvoril tudi trikotni vzorec; vendar je dnevni MACD sprva ustvaril bikovski križanec, kar bi lahko nakazovalo, da se vzpon navzgor krepi.
 • Čeprav RSI in UO na tej točki morda ne zagotavljata veliko informacij, če pa bo RSI v prihodnjih dneh uspel doseči višjo vrednost, bi to lahko okrepilo kratkoročni bikovski primer za ETH..
 • Če se bo videl nov rally, bi bil vrh 20. marca blizu 152 lahko prvi odpor; tu se nahaja tudi 20-MA.

Slika 5: Dnevni grafikon ETHUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

BSVUSDT – Rally zmanjka pare?

 • BSVUSDT je bil boljši od BTC-ja in drugih večjih altcoinov, saj je par že trgoval nad 20-MA na dnevnem grafikonu (tukaj ni prikazan) in 6-urnem grafikonu (spodaj).
 • Vendar se zdi, da je rallyju zmanjkalo pare. RSI je povzročil trojno zavoro; to velja za močan signal, da trendu zmanjkuje pare, medtem ko se zdi, da UO daje podoben signal.
 • Poleg tega se zdi, da nastaja medvedji križanec MACD.
 • Prva stopnja, ki si jo je treba ogledati, je lahko območje med 150 in 153, kar je raven podpore v začetku tega tedna. Če je to vključeno, lahko cena ponovno preizkusi podporo na 130.

Slika 6: BSVUSDT 6-urni grafikon (Vir: OKEx; Tradingview)

HBARUSDT – Stransko trgovanje, preden pride do zloma?

 • HBARUSDT po širši prodaji kriptotrgov marca večinoma trguje postrani, nestanovitnost cen pa naj bi se povečala, saj je par oblikoval 6-urni padajoči trikotnik.
 • Čeprav bi bilo težko določiti čas prodora, se zdi 0,029 spodobna podpora za par, 6-urno območje 100 MA pa ostaja pomemben upor.
 • Trgovci bi lahko te ravni kratkoročno izkoristili, dokler ostanejo veljavne.

Slika 7: 6-urni grafikon HBARUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map