Tehnični tednik OKEx: 9. december 2019

Širši trg kriptovalut je bil v ponedeljek večinoma na pozitivnem področju, saj je bilo razpoloženje v primerjavi s tednom nazaj znake izboljšanja. Cene bitcoinov so se v zgodnjem azijskem trgovanju gibale na območju 7500. Čeprav se zdi, da je bila večina prejšnjega prodajnega pritiska olajšana, v tem trenutku bistvenega okrevanja bitcoinov nismo zaznali. Vendar bi konsolidacija lahko predstavljala tudi priložnost za kopičenje dolgoročnih HODLerjev.

V prostoru altcoin sta XTZ in ALGO še naprej vodila dobiček, s čimer sta trgovala za 8% višje v primerjavi s USDT. Daleč od tega je večina altcoinov zabeležila le majhne dobičke, medtem ko so bili LTC, TRX in XMR nekoliko potopljeni v rdeče. ETH naj bi ostal v središču pozornosti, saj je drugi največji kripto uspešno izvedel najnovejši hard fork. Istanbul vsebuje šest edinstvenih nadgradenj za izboljšanje omrežja Ethereum, vključno z zmanjšanjem nekaterih stroškov plina in omogoča ETH in ZEC medsebojno sodelovanje.

Evropa je še naprej prevladovala v naslovih kripto makro. To je prišlo po poročilu, v katerem piše, da naj bi Francija preizkusila lastno digitalno valuto centralne banke. Nedavne raziskave Deutsche Bank kažejo, da bi digitalna valuta lahko nekega dne nadomestila gotovino, saj narašča povpraševanje po anonimnosti in bolj decentraliziranem plačilnem sredstvu. Vendar so uradniki EU poudarili, da zasebnih digitalnih valut, kot je Facebookova tehtnica, ne bi smeli biti dovoljeni v blok, dokler se ne obravnavajo pomisleki glede tveganja.

Kaj ste zamudili

 • Nekdanji glavni investicijski svetovalec Telegrama naj bi razkril več podrobnosti o predprodajnem projektu podjetja za žetone za leto 2018. SEC je od višjega sodišča v Angliji in Walesu zahteval, naj dokumente v zvezi s Telegramovo predprodajo 1,7 milijarde USD žetonov prenese leta 2018. V dokumentih naj bi razkrili taktiko zbiranja sredstev, uporabljeno med prodajo.
 • BTC-ov zagon na verigi je začel ustvarjati bikovski prehod, to je po mnenju znane On-Chain Analysis Willy Woo. On terjatve da je zagon vlagateljev verjetno že dno, in nekaj pametnega denarja bi lahko bilo glavno za prihajajoči dogodek prepolovitve BTC.
 • Kripto vlagatelji v Koreji bi kmalu morali plačati davke za svoj dobiček v kripto. Korejski čas poročila da Ministrstvo za gospodarstvo in finance dela na davčnem okviru za kapitalske dobičke v kripto, ukrep pa naj bi postal zakon prihodnje leto.
 • Ameriški finančni minister Steven Mnuchin je dejal, da je “v redu” s Facebookovo tehtnico, če le ta v celoti izpolnjuje vsa pravila. Med zaslišanjem v Odboru za finančne storitve Hiše Mnuchin rekel, “V redu sem, če želi Facebook ustvariti digitalno valuto, vendar morajo biti v celoti skladni s pravili o finančni tajnosti in preprečevanju pranja denarja, in tega nikakor ne moremo uporabiti za financiranje terorizma.”

Analiza cen

BTCUSDT

 • BTCUSDT je ​​sprva ustvaril dnevni preboj z oktobrske padajoče linije trenda in vzpon naraščajočega trikotnika bi lahko bil v nastajanju. Če bo potrjeno, bi to lahko veljalo za kratkoročni bikovski signal.
 • Čeprav nedavna cenovna dejanja morda niso videti tako navdušena, RSI kaže, da se je zagon navzgor postopoma povečeval.
 • Naši podatki kažejo, da je bil v naše trgovanje s terminskimi pogodbami BTC nagnjen pomemben obseg aktivnih nakupov, skupaj z nizkim razmerjem BTC Long / Short Ratio, kar bi lahko nakazovalo, da kratkoročna pristranskost ostaja nekoliko bolj pozitivna.
 • Srednjeročno gledano je nedavni trend, ki smo ga videli na BTCUSDT, nekoliko primerljiv s trendom junija in julija, ki je prikazan na sliki 1.
 • Za dolgoročnejšo perspektivo je potrdil 50–100 tedenskih bikovih križancev (slika 4a), to je prvi takšen križanec od maja 2016 (slika 4b), ki je bil začetek mega bika do konca decembra 2017..

Slika 1: Dnevni grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 2: Dolgo / kratko razmerje OKEx BTC (Vir: OKEx) Slika 3: OKEx BTC Futures Taker Nakup in prodaja (Vir: OKEx) Slika 4a: Tedenski grafikon BTCUSDT (Vir: OKEx; Tradingview) Slika 4b: Dolgoročni tedenski grafikon BTC (Vir: Tradingview)

ETHUSDT

 • ETHUSDT bo morda moral ponovno preizkusiti podporo spodnjega konca nedavnega trikotnega vzorca, preden bo poskusil bikovski zlom.
 • Kljub temu, da sta RSI in UO sposobna proizvesti nekaj višjih nižj, je stohastični oscilator videl medvedji križanec, ki podpira primer kratkoročne korekcije.
 • Ker je istanbulski hard fork uspešno deloval, se zdi, da na trgih ni kratkoročnih dejavnikov, ki bi lahko zvišali cene ETH. Vendar pa bi bila nadgradnja zagotovo pozitivna za ETH.

Slika 5: 4-urni grafikon ETHUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

XRPUSDT

 • Biki XRP se lahko soočajo z več izzivi, saj je XRPUSDT prišel v kritičen trenutek. V času pisanja je par trgoval za 1% višje in zamenjal lastnika na območju 0,2288.
 • Par je oblikoval dnevno mini-dvojno dno in dosegel izrez blizu 0,232 ravni. Reli od tu bi paru omogočil, da se bo približal območju 0,25.
 • Kazalniki zagona pa so tu pokazali mešani signal, RSI je razvil naraščajoči trend, medtem ko je UO še videl preboj..
 • Če par ne bi mogel zavarovati izrezov, bi bila verjetnost ponovnega preizkusa spodnjih ravni podpore verjetnejša.

Slika 6: Dnevni grafikon XRPUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

BCHUSDT

 • BCH bo morda kmalu začel nov trend, saj pritisk pasu Bollinger kaže, da se zdi, da je dnevni preboj v nastajanju.
 • Čeprav bi bilo na tej točki težko določiti smer prodora, se zdi, da je spodnja stran tukaj razmeroma omejena, saj se zdi, da je smer gibanja blizu 192–193 dobra podpora..
 • Navzgor bosta 226 in 240 območij verjetno naslednji stopnji upora.

Slika 7: Dnevni grafikon BCHUSDT (Vir: OKEx; Tradingview)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map