Terminski račun: dobiček in izguba

A. Kaj je Futures Account?

V načinu navzkrižnega roba:

Vsak uporabnik ima terminski račun za upravljanje vseh sredstev, vključenih v terminsko trgovanje. Na strani s terminskim trgovanjem boste v zgornji vrstici videli podrobnosti o računu:

Sredstva se lahko prosto prenašajo med "Spot račun" in "Terminski račun". Če pa imate pozicije v terminski pogodbi, bo določen znesek na vašem terminskem računu zadržan kot marža, ki ga pred dostavo ni mogoče dvigniti. Na primer, vaše stanje lastniškega kapitala je 10 BTC, marža za vaše pogodbe pa 2BTC. Znesek, ki ga boste lahko premaknili, bo 8 BTC. Realiziranega dobička in izgube tudi ni mogoče prenesti s terminskega računa pred dobavo / poravnavo.

Terminski račun sestavljajo lastniški kapital, depozit, RPL in UPL.

Kapital = vloge + RPL + UPL. Enako je vsem sredstvom na vašem računu.

Stanje: marža vašega terminskega računa, to je tudi znesek, nakazan z vašega spot računa. Po poravnavi bo vaš RPL dodan na vaše stanje.

RPL: realizirani dobiček in izguba. Dobiček / izguba, ustvarjena z zaprtjem pozicije pred dobavo ali poravnavo.

UPL: nerealizirani dobiček in izguba. Dobiček / izguba, ki jo ustvari pozicija, ki še ni zaprta.

Marža: zavarovanje, potrebno za zasedanje vseh trenutnih pozicij. Zahtevana marža se razlikuje glede na ceno in število zasedenih položajev.

V načinu s fiksno maržo:

Sredstva so ločena na "podračuni" za vsako pogodbo (tedensko, dvotedensko, četrtletno) v tem načinu. Vsak podračun je sestavljen iz depozita, RPL, zadržanega zneska in UPL.

Sredstva se lahko prosto prenašajo med "Terminski račun" in "Spot račun". Toda sredstva na podračunih se lahko prenesejo šele po zaprtju vseh pogodbenih pozicij. Medtem ko je RPL mogoče prenesti le po poravnavi / dostavi.

Depozit (račun): marža terminskega računa za vse imetniške pozicije

Depozit (podračun): marža za terminsko pogodbo (tedensko / dvotedensko / četrtletno / dvomesečno). Skupaj z družbo RPL delujejo kot OCC zavarovanja.

Razpoložljivi znesek pogodbe: tudi razpoložljiva marža za odpiranje novih delovnih mest

RPL: Vaši dobički in izgube od zadnje poravnave do zdaj, ki so bili realizirani z zaprtjem vaše pozicije. Uporablja se lahko kot marža za zadrževalne pozicije in odprta naročila.

Na čakanju: marža, potrebna za odprta naročila pogodbe. Po izpolnitvi naročila bo vrednost dodana OCC zavarovanja, ki je sestavljen iz lastniškega kapitala in RPL.

Določena marža: marža, potrebna za pozicije v pogodbi. Marža bo po odpiranju ali zapiranju pozicij ostala enaka, vendar jo lahko uporabnik doda ročno. Izberite "Prenos" zraven "Na čakanju" za prenos sredstev med "Terminsko ravnovesje" in "Spot račun".

Prenosljivi znesek na terminskem računu ni nujno enak stanju. Namesto tega se izračuna na podlagi naslednjega:

1. povprečje pogodbe = stanje pogodbe + RPL – fiksna marža – znesek zadržanja; Če pa je povprečje večje od 0, se namesto tega obravnava kot 0.

2. Razpoložljiva marža začetne pozicije = Saldo na terminskem računu + vsota povprečja 4 pogodb

B. Kaj je položaj? Kako izračunati RPL in UPL?

Pred dostavo po pogodbi se lahko uporabniki po lastni volji odločijo za nakup ali prodajo stika. Uporabnik, ki je kupil pogodbo, a je še ni prodal, naj bi imel položaj.

RPL

RPL je dejansko dobiček / izguba, ustvarjena po zaprtju pozicij.

Skupaj RPL = RPL tedenskih pogodb + RPL dvotedenskih pogodb + RPL četrtletnih pogodb + RPL dvomesečnih pogodb

RPL pogodbe:

Dolga stran:

RPL pogodbe = (nominalna vrednost pogodbe / cena poravnave – nominalna vrednost pogodbe / povprečna cena zaključka) * število sklenjenih pogodb

Npr. Uporabnik je odprl dve dolgi poziciji BTC po poravnalni ceni 500 USD / BTC, nato pa zaprl 1 pozicijo pri 1000 USD / BTC. RPL pogodbe bo = (100/500 – 100/1000) * 1 = 0,1 BTC

Kratka stran:

RPL pogodbe = (nominalna vrednost pogodbe / povprečna cena zapiranja – nominalna vrednost pogodbe / cena poravnave) * število sklenjenih pogodb

Npr. Uporabnik je odprl 10 kratkih BTC pozicij po poravnalni ceni 500 USD / BTC, nato pa zaprl 8 pozicij pri 1000 USD / BTC. RPL pogodbe bo = (100/1000 – 100/500) * 8 = -0,8 BTC

UPL

Skupni UPL = UPL tedenskih pogodb + UPL dvotedenskih pogodb + UPL četrtletnih pogodb + UPL dvočetrtletnih pogodb

Odprto:

UPL pogodbe = (vrednost pogodbe / cena poravnave – vrednost pogodbe / cena zadnjega trgovanja) * število pogodb

Npr. Uporabnik je odprl 6 dolgih BTC pozicij po poravnalni ceni 500 USD / BTC, zadnja prodana cena pa je 600 USD / BTC. UPL pogodbe bo (100/500 – 100/600) * 6 = 2 BTC

Zapri:

UPL pogodbe = (vrednost pogodbe / cena zadnjega trgovanja – vrednost pogodbe / cena poravnave) * število pogodbenih pogodb

C. Kaj je kalkulator?

Kalkulator je zasnovan kot priročno orodje za vlagatelje za izračun dobička in izgube za pomoč pri njihovih poslih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map