Napovedovanje cen Ethereuma: seznam najboljših napovedi vrednosti ETH

Contents

Cena Ethereum v živo: vrednost deviznega tečaja ETH / USD v realnem času

Kaj je v trgovini za prihodnost Ethereuma? Strokovnjaki tehtajo

Ethereum je že vrsto let prva kripto valuta na svetu (s splošno tržno kapitalizacijo). Za razliko od Bitcoina pa se digitalno sredstvo lahko uporablja za druge namene kot za plačila in shranjevanje vrednosti. Za začetek lahko ekosistem ETH štejemo za temeljno orodje, ki ga lahko razvijalci uporabljajo za oblikovanje drugih kovancev in edinstvenih decentraliziranih aplikacij. Glede na to je zaradi velikega likvidnostnega količnika Ether valuto mogoče uporabiti tudi za olajšanje dnevnih denarnih transakcij.

Omeniti je treba tudi, da Ethereum trenutno uživa več možnosti seznanjanja z bazo kot katera koli druga kriptovaluta, ki ni imenovana Bitcoin. Zaradi vseh omenjenih značilnosti niše se je kripto sredstvo v začetku lanskega leta povečalo na najvišjo vrednost okoli 1400 ameriških dolarjev – številka, za katero strokovnjaki niso prepričani, ali se lahko ETH spet poveča (vsaj v bližnji prihodnosti ).

V tem članku si bomo ogledali nekaj napovedi, ki so jih glede Ethereuma podali znani industrijski strokovnjaki. Ta stališča se ne smejo jemati kot konkreten investicijski nasvet in naj bi služila zgolj kot napotki.

Poleg vseh spodaj naštetih najpomembnejših napovedi cen Ethereum smo sestavili najobsežnejši časovni načrt zgodovine cen kovancev ETH, da vam pokažemo vse vrhove in doline, najvišje in najnižje točke, kjer je bila cena ETH doslej. Torej, brez nadaljnjega odlašanja, pojdimo naravnost v bistvo.

Najboljši kripto strokovnjaki napovedujejo napovedi cen Ethereuma

Olaf Carlson-Wee – približno 7000 dolarjev

Izvršni direktor Polychain Capital Olaf Carlson-Wee ima srednjeročno in dolgoročno pozitivne obete za Ethereum. V intervjuju, ki ga je Olaf pred nekaj leti dal Bloombergu, je za medije dejal, da bo do konca leta 2018 cena etra presegla ceno Bitcoina – česar zdaj vemo, da še ni bilo tako. Vendar pa je po zgoraj navedeni napovedi nato spremenil svoj pogled in trdil, da se bo premier altcoin v naslednjem letu ali tako povečal na približno 7.000 USD..

Razlog, zakaj je Carlson-Wee tako optimističen glede prihodnosti ETH, je ta, da verjame, da je tehnologija, ki temelji na valuti, daleč pred vsem ostalim, kar je trenutno na voljo na trgu, in da bodo ljudje sčasoma začeli videti resnično tehnološko in finančni potencial tega edinstvenega digitalnega sredstva.

Michael Yuan – optimističen glede srednjeročnih možnosti

Michael Yuan je ustanovitelj OpenBay – novega decentraliziranega trga – in tudi izvršni direktor Second State, globalnega ponudnika pametnih pogodbenih poslovnih rešitev. Pred kratkim je za BitcoinExchangeGuide povedal, da je srednjeročno precej optimističen glede vrednosti ETH. Razlog za to je, ker se je celotna poraba omrežja Ethereuma v zadnjih nekaj mesecih znatno povečala – predvsem zato, ker se aplikacije za decentralizirano financiranje širijo in absorbirajo veliko žetonov Ether kot vloge / deleže.

Dolgoročno Yuan verjame, da bo cena glavne valute v veliki meri odvisna od tega, ali bo težko pričakovana nadgradnja ETH 2.0 potekala gladko. Nadalje je za BEG povedal:

»Običajni vzorec na kripto trgu je, da se cene povečajo (črpajo) v pričakovanju večjega dogodka. Takoj, ko se dogodek dejansko zgodi, se cena zruši, ko ljudje prodajajo za dobiček (dump). Gre za zelo neurejen in manipuliran trg. Kar zadeva Bakkt, obstaja veliko pričakovanje in nato razočaranje nad obsegom trgovanja. “

Matthew De Silva – brez vrednosti

De Silva je kripto novinar, ki je že nekaj časa skeptičen do Etra. V preteklosti je premierno valuto označeval kot nepomembno. Zdi se, da so njegovi komentarji Vitalika Buterina – ustvarjalca Ethereuma – tako močno odkljukali, da je nedavno na Twitterju odgovoril na neupravičene kritike De Silve. Za začetek je Buterin poudaril, da obstajajo očitne prednosti uporabe ETH kot načina plačevanja plina – ker je pristojbina že vključena v protokol in da jo omrežni protokol podpira.


Vaibhav Kadikar – 1.000 USD do leta 2020

Vaibhav Kadikar je ustanovitelj & Generalni direktor, CloseCross, decentralizirana platforma za napovedovanje trga. V pogovoru z Bitcoinexchangeguide je jasno povedal, da sta ETH in BTC ločena od svojih temeljev – pri čemer je BTC dolgoročno hranilnik vrednosti in ETH pridobi vrednost iz pripomočka, ki ga ponuja svojim uporabnikom. Nadalje je poudaril, da se bo Ethereum s postopnim prehodom na ogrodje PoS drastično izboljšal tako, da se bo njegova razširljivost kot tudi splošna uporabnost.

“Ethereum je največji uveljavljeni blockchain s pametno pogodbeno plastjo in bo verjetno še naprej prevladoval, saj bodo na njem še naprej grajeni dapps z vedno večjo zapletenostjo in razširljivostjo. Vidim naraščajoči trend povpraševanja po obdelavi transakcij z Ethereumom in s tem tudi cena. Vrednost na ETH se bo najverjetneje proti koncu leta 2020 povzpela na 1000 USD, glede na zgornji razvoj dogodkov in uvedbo POS v prvi polovici leta 2020. “

Kadikar je nato dodal:

»Zelo malo verjetno je, da bi ETH od tega pridobil veliko hvaležnost, če se ne zmanjšajo stopnje plina in uporaba omrežja poveča 100-krat. ETH je navsezadnje gorivo za omrežje Ethereum, zato ljudje ne morejo biti predragi. Torej obstaja naravna omejitev njegove vrednosti. Pomislite na ljudi, ki se preusmerijo na elektriko, če postane plin / bencin predrag za vožnjo njihovih avtomobilov. «

Aayush Jindal – 500 dolarjev+

Aayush Jindal je znano ime tistim, ki so se znašli v svetu kripto trgovanja. V preteklosti je Jindal delal za več medijev, kjer je svoja stališča predstavljal z premišljenimi napovedmi cen, ki temeljijo na dejstvih in številkah. Po njegovi oceni bo večina tehničnih kazalnikov, ki so trenutno povezani z ETH, še naprej negativna, če se cena valute še naprej drži pod mejo 515 dolarjev. Dodal pa je, da bi lahko, če bi se Ether nekako presegel to raven, odprl vrata za nov tek z biki..

“Na splošno bi se Ether lahko utrdil kratkoročno, vendar ostaja v nevarnosti več izgub, dokler ne pride do preloma nad 515 USD.”

Jeff Reed – bo prečkal vrednost Bitcoina

Naša prva drzna napoved za Ethereum prihaja od avtorja kriptovalut in neodvisnega analitika Jeffa Reeda, ki verjame, da bo Ethereum dolgoročno narasel – tako zelo, da bo vrednost sredstva zlahka presegla vrednost Bitcoinov. Razlog za Jerryjev blazni optimizem je ta, da verjame, da je ekosistem ETH veliko bolje opremljen za spopadanje z izzivi (zlasti tistimi, ki se nanašajo na razširljivost, enostavnost uporabe, deljivost itd.), Ki se lahko pojavijo v prihodnosti v primerjavi s katero koli drugo valuto, ki je na voljo v danes na trgu.

Drug razlog, zakaj je Reed tako optimističen glede Ethereuma, je zaradi njegovih pametnih pogodbenih zmožnosti – za katere meni, da jih resnično spreminjajo. V zvezi s tem poudarja, da samo ta funkcija Ethereum naredi bolj dragoceno kot BTC.

Craig Russo – Do leta 2021 se bo vrnil na ATH

Russo, ki je ustanovitelj podjetja Peer – zagonskega podjetja s sedežem v Bostonu, ki stoji za priljubljenim kripto in igralnim medijem SludgeFeed – verjame, da bo Ethereum še naprej usmerjena platforma za uvajanje decentraliziranih aplikacij in tokeniziranje resničnega premoženja. V zvezi s tem je eden najnovejših primerov tokenizacija štirih nepremičninskih skladov v vrednosti 100 milijonov dolarjev s strani blockchain startup Harbor.

Poleg tega Russo poudarja tudi, da medtem ko Ethereum uživa zdravo prevlado na trgu, druge konkurenčne platforme pametnih pogodb začenjajo dobivati ​​zagon (zlasti ker njihova omrežja še naprej dozorevajo). To dejstvo, skupaj s stalno negotovostjo glede prehoda projekta na dokazno mrežo, jasno kaže, da je pred Ethereumom nekaj pomembnih let. Kar zadeva prihodnje vrednotenje Etra, je Russo za Bitcoinexchangeguide povedal:

»Trenutno ne vidim nobenega razloga, da Ether (ETH) do leta 2021 ne bo ponovno obiskal najvišjih vrednosti, če Ethereum napreduje, kot načrtuje, in razvijalci še naprej gradijo na omrežju. Verjamem, da je ETH / BTC morda že dosegel dno in bo ETH / USD začel nov naraščajoči trend, ko se bo volatilnost Bitcoina upočasnila. “

Jeffrey Liu Xun – spust na dvomestne številke

Xun je izvršni direktor XanPool – P2P fiat prehoda, ki je takojšen in od kupcev ne zahteva, da prevzamejo skrbniško tveganje. Povedal je Bitcoinexchangeguide, da je Ethereum trenutno v grozni situaciji, zaradi katere bo premierni kriptokovanec najverjetneje nadaljeval svoj finančni spust, še posebej, če tudi vrednost Bitcoina nenehno upada.

„Da, to pomeni dvomestne številke in morda bomo spet videli ICO cene. V bistvu se sooča s številnimi problemi znotraj in zunaj. Interno naj bi Ethereum 2.0 lansiral Q12020, v resnici pa to ne bo mogoče. vsaj ne v ciljnem stanju, za katerega si prizadevajo fantje OG ethereum. Če se bo kaj začelo, bo verjetno okostje prvotne vizije z veliko dela, ki ga je treba opraviti…. Eth 2.0 bo zahteval preboje na področju računalništva, kot je razbijanje izreka CAP … kar verjetno ne bo storilo kopico spletnih razvijalcev JS. “

Poleg tega Xun tudi poudarja, da je večina ustanovne ekipe Ethereuma do tega trenutka že skočila z ladje ali unovčila svoj ETH v BTC in fiat.

“Zunaj se Ethereum sooča z močno konkurenco cenejših ‘svetovnih računalniških’ šitcoinov, kot so EOS, NEO, Cardano, ZILLIQAA, TRON itd … In se sooča s konkurenco omrežij, ki se še niso zagnala, kot je Polkadot (od katerih so se pridružili ETH OG ) “

Steven Nerayoff – približno 2.500 USD (približno)

Nerayoff je soustvarjalec Ethereuma. V nedavni seji s CNBC je za medije povedal, da pričakuje, da bo leto 2019 uvedlo velike stvari za glavno kripto valuto. To je zato, ker je bil v ekosistemu ETH eksponentno povečano število projektov, ki so bili zgrajeni nad njegovim temeljnim okvirom. Ne samo to, v zadnjih 12 mesecih se je precej povečalo tudi število neodvisnih razvijalcev, ki so si z Ethereumom ustvarili svoje lastne, edinstvene dApps..

CoinDesk – med 100 in 115 USD

Skupina za analizo pri Coindesku je upravičeno poudarila, da se bo cena Etra najverjetneje borila v bližnji prihodnosti. Če pa se bo digitalna valuta prebila čez takojšnjo raven odpornosti, se bo lahko še enkrat stabilizirala – če ne, bi valuta lahko zelo zdrsnila mimo točke 100 dolarjev.

Mitesh Shah – 225 USD do naslednjega leta

Shah je ustanovitelj / izvršni direktor podjetja Omnia Markets. V e-poštnem sporočilu Bitcoinexchangeguide je izpostavil nekatere trende, ki bi lahko vplivali na ceno etra v prihodnosti.

“Zaradi nedavnega splošnega padca cen, ki mu je sledil manjši popravek trga, osebno verjamem, da bo ETH ostal razmeroma stabilen v razponu od 175 do 185 USD. Kratkoročno in srednjeročno, ko trg počasi dobiva zagon, verjamem, da se bo ETH znova povečal na raven 200 USD +, ki jo je doživel sredi septembra. Nadalje verjamem, da bo industrija na splošno verjetno spet vstopila na bikovski trg in cene bodo spet zrasle prihodnjo pomlad, kar zadeva ETH, pa verjamem, da bo to doseglo raven 225 USD +, ki jo je doživela maja, junija in Julij. «

Chris McClure – Bik

Chris McClure je zagovornik kriptovalut, ki je že nekaj časa del tega naraščajočega prostora. McClure je trenutno svetovalka pri BitTaxerju, hkrati pa je član islandske fundacije Blockchain. Po njegovem mnenju zaradi različnih tehnoloških dosežkov, kot so ostrina, plazma in OpenST Mosaic, trenutno obstaja več razlogov, da bi ljudje lahko gledali na prihodnje finančne obete ETH. In čeprav McClure ni navedel natančne številke, ki bi podprla njegove napovedi, je dodal, da se bo Etherjeva sreča obrnila na bolje do konca leta 2019.

Robin Singh – do leta 2020 približno 1500 USD

Robin Singh je ustanovitelj podjetja Koinly, zagon programske opreme za obdavčitev kriptovalut. V nedavnem pogovoru z Bitcoinexchangeguide nam je povedal, da ETH še vedno sledi Bitcoinu glede na tržne cene – t.j. zdi se, da ima vsak padec / povečanje BTC podoben učinek na Eter. Poudaril je tudi, da je nedavni neuspeh Bakkt Futures povzročil padec cen BTC-jev in posledično tudi ETH-jev – slednji so v enem tednu padli za več kot 50 USD..

Vendar se Singhu prihodnost Etherja zdi svetla, še posebej, ker se skupnost razvijalcev ETH povečuje in je na obzorju veliko obetavnih projektov. Po mnenju Robina to kaže na pozitivno gibanje cen premiernega kripto kovanca. Ne samo to, pričakovana izdaja ETH v2 bi lahko povzročila tudi povečanje vrednosti ETH do začetka naslednjega leta.

“Odlična stvar pri naslednjem ETH je, da bodo cene glavnih vozlišč bistveno nižje, tako da se ovira za vstop zmanjša, kar pomeni, da ETH postane bolj decentraliziran. Tudi mreža Ethereum bo zaradi nadgradenj lahko obdelala večje število transakcij z nižjimi provizijami. “

Singh je nato dodal:

»Kar zadeva napovedi cen, bo cena verjetno ostala v razponu od 170 do 190 dolarjev do konca leta, medtem ko se bo prihodnje leto znatno premaknila na približno 300–400 dolarjev. Kar zadeva dolgoročno prihodnost, kripto raste tako po dosegu kot tržni kapitalizaciji. Naslednji pomemben mejnik bo uvedba tehtnice, ki bi lahko pomenila spremembo paradigme za kriptovalutno industrijo – predstavljajte si, da bi imelo 4 milijarde ljudi enostaven dostop do kriptovalute. Cena bi lahko do konca prihodnjega leta presegla najvišje vrednosti leta 2017 na približno 1500 USD. “

Joseph Raczynski – nekaj več kot 1000 dolarjev

V intervjuju za Finder lani je Joseph Raczynski – ustanovitelj podjetja JoeTechnologist.com – izjavil, da zaradi splošne uporabnosti in zmogljivosti izvedbe projekta Ethereum ne bi bil presenečen, ko bi ETH do konca presegel mejo 1000 USD tega leta. Ker pa se drugo največje kripto sredstvo (po celotni tržni kapitalizaciji) trenutno trguje za nekaj več kot 170 dolarjev, bo zanimivo ugotoviti, ali napoved Raczynskega zdrži.

“Skoraj vse velike organizacije testirajo na tej platformi.”

Brian Schuster – Do 100.000 dolarjev

Ustanovitelj podjetja Ark Capital LLC, Brian Schuster, meni, da je podobno kot Bitcoin, Ether to, odlična dolgoročna hranilnica vrednosti (SOV). Po njegovem mnenju ne bi bilo presenetljivo, da bi se celotna dokapitalizacija glavnega sredstva povzpela na približno 10 bilijonov dolarjev – kar bi pomenilo, da bi se cena enega žetona ETH dvignila na mamutsko ceno okoli 100.000 dolarjev. Če to ni bilo dovolj, je Schuster prepričan tudi v dejstvo, da obstaja resnična možnost, da bo Ether nekega dne lahko nadomestil vse druge valute (tako fiat kot digitalne), ki so danes v obtoku. To je zato, ker verjame, da je Ethereum ena redkih decentraliziranih platform, ki jo je mogoče razširiti v velikem obsegu in se lahko loti številnih težav z razširljivostjo v zvezi z večino drugih kriptovalut z velikimi imeni.

Salvador Casquero Algarra – močne kratkoročne perspektive

Algarra je ustanoviteljica 2gether – skupne finančne platforme, ki se s kripto brezhibno pridruži svetu FIAT. V ekskluzivnem intervjuju za BEG je poudaril:

»Z uvedbo Casperja imamo dejstvo, da trenutno ni omejitev pri izdaji ETH. Zame bomo kmalu po vsem svetu sprejeli kriptovalute, zato bi rekel, da se bo ETH v kratkem / srednjeročnem obdobju dvignil iz tehnične analize ali analize razpoloženja. Dolgoročno bi rekel, da bo tehnologija postala dostopna vsem ali pa bo tvegala, da bo motena, kot se je zgodilo pri vsakem posameznem podjetju, ki ga poznamo. “

Clem Chambers – več kot 1000 USD

Forbesov kolumnist / izvršni direktor ADVFN Clem Chambers je precej optimističen glede prihodnosti Ethereuma. Po njegovem mnenju bo digitalno sredstvo v bližnji prihodnosti najverjetneje ostalo na površini nad mejo 1000 dolarjev – napoved, ki se morda ne bo mogla uresničiti, zlasti ob upoštevanju dejstva, da se leto 2019 že izteka in cena ETH je še vedno zataknjen v razponu od 170 do 225 dolarjev.

Nigel Green: Potencialno nad 2.500 USD

Green je izvršni direktor skupine deVere in kripto analitik. Lani je z MarketWatchom govoril o prihodnosti kripto trga in sogovorniku dejal, da verjame, da se lahko Ether do začetka leta 2019 povzpne na približno 2.500 ameriških dolarjev. Vendar je to priznal zaradi intenzivnega volatilnost, ki jo doživlja ta tržni sektor na splošno, ne bi bilo presenetljivo, če bi njegova napoved padla na površje.

Nigelov optimizem glede Ethereuma izhaja iz več različnih dejavnikov, kot so:

 • Vse večje število operaterjev digitalnih platform, ki uporabljajo ekosistem ETH za olajšanje trgovanja in izmenjav.
 • Vse več ljudi začne uporabljati pametne pogodbe, ki temeljijo na ETH
 • Uporaba Ethereuma, ki omogoča decentralizacijo računalništva v oblaku.

Bobby Ullery – 11.000 USD do leta 2020

Dobro spoštovani kriptoanalitik Bob Ullery verjame, da bo Ethereum v naslednjih nekaj letih z lahkoto prevzel vsaj 25% svetovnega kripto trga. Kot rezultat tega bi se cena enega žetona zlahka povečala na približno 11.000 USD (do konca leta 2020). Za napoved teče še kar nekaj časa, zato bo zanimivo videti, kako se bodo stvari odvijale v prvi digitalni valuti.

Kyle Asman – ni optimističen

Kyle Asman je ustanovni partner pri BX3 Capital. Po njegovem mnenju bo cena ETH v naslednjih šestih do dvanajstih mesecih bodisi stagnirala bodisi še naprej nihala. V e-poštnem sporočilu Bitcoinexchangeguide je Asman poudaril:

»Ether v resnici ni pokazal, da je lahko neodvisen od cene BTC in trenutno sta oba zelo povezana. Ceno ETH so vodile organizacije ICO na verigi blokov Ethereum, ki očitno ne obstajajo več. Preprosto mislim, da na trgu ni veliko povpraševanja. Katalizator mora pripeljati nove kupce na trg in ga še nismo videli. Mislim, da ko bomo videli, da bo večje podjetje izdalo digitalni žeton ali regulativni zakon, ki ga bomo sprejeli tukaj v ZDA, bomo videli nekaj trga navzgor. “

Marouane Garcon – 1000 dolarjev

Generalni direktor podjetja Amulet Marouane, Garcon verjame, da lahko Ethereum doseže cenovno točko v višini 1000 dolarjev, vendar ta napoved v veliki meri temelji na uspešni uvedbi Etherjevega tako razgibanega Casperjevega okvira.

Alexis Ohanian – 1.500 USD

Soustanovitelj Reddita verjame, da čeprav se lahko Ether do konca tega leta vrne na mejo 1.500 dolarjev, njegov notranji okvir ni brez pomanjkljivosti.

Tim Enneking – Postopna amortizacija

Tim Enneking, vodja oddelka za upravljanje digitalnega kapitala, meni, da trenutno ne obstajajo očitni razlogi, ki bi lahko ceno Ethereuma kmalu potisnili navzgor. Vendar to ne pomeni, da Enneking ne vidi svetle prihodnosti za druga digitalna sredstva, kot je Bitcoin.

Ben Samocha – močne kratkoročne perspektive

Ben je izvršni direktor & Ustanovitelj podjetja CryptoJungle.co.il. Po njegovi oceni Ethereum čaka nekaj razburljivih časov – vsaj glede cenovne akcije valute. Pred kratkim je za Bitcoinexchangeguide povedal:

“Potem ko sem se udeležil Ethereal TLV in poslušal Vitalika Buterina in Joeja Lubina na odru, sem se naučil, da imajo veliko korakov za prvo sezono 2020, kot je prehod na Ethereum 2.0. doseže svojo končno fazo. Glede tehničnih in finančnih spodbud se bojim za dolgoročno prihodnost ETH. Vendar ga trg najverjetneje ne bo mogel ceniti, FOMO in “neumni denar” se bosta verjetno vrnila in cena se bo vrnila v trendu navzgor. “

Poleg tega je poudaril tudi, da ker ima ekosistem Ethereum trenutno največ aktivnih razvijalcev (pa tudi tone institucionalnih naložb), je povsem varno domnevati, da bo množica veliko zanimanja za to, da postanejo deležniki. na Ethereum 2.0. V isti sapi poudarja tudi dejstvo, da je ETH zdaj skoraj 90% nižji od USD ATH, zato bi bilo presenetljivo, če se v ozadju ne bi odvijale nekatere resne akumulacijske dejavnosti.

(Razkritje: Ben trenutno dela za kripto PR & tržno agencijo, pa tudi vodi svojo zasebno neodvisno založbo, zato je njegovo stališče treba obravnavati samo kot njegovo in samo njegovo.)

Zdaj pa si oglejmo zgodovinski časovni načrt Ethereuma in določimo, kje je bila cena ETH doslej v večletni karieri.

Kaj je Ethereum in kam gre cena v prihodnosti? ethereum-eth-usd-price-values

Zdaj, ko smo vam namočili apetit in podali vse najbolj spoštovane napovedi o cenah ethereuma, ki jih lahko najdemo, je čas, da jih nekega dne ponovno postavimo na površje in natančno povzamemo, kaj je Ethereum, kako deluje ETH, in delimo nekaj vpogledov v zgodovino časovna premica cene eterskega kovanca.

Preden se spustimo v katero od zapletenosti, povezanih z Ethereumom, je najbolje razumeti osnove top-10 kriptovalut. V svojem najosnovnejšem pomenu lahko Ethereum razumemo kot distribuiran svetovni računalnik, ki je odprtokoden, decentraliziran in ima javno verigo blokov. Ne samo to, ampak vsebuje tudi številne visoko specializirane funkcije, povezane s Turingovo popolno funkcionalnostjo pametne pogodbe (koncept, ki ga podrobneje preučimo nekoliko kasneje v članku).

Projekt Ethereum je v bistvu zamisel ruskega računalniškega znanstvenika Vitalika Buterina, ki je že leta 2019 zasnoval načrt za svoj novi sistem veriženja blokov. računalniški programi v širokem naboru vozlišč, ki se lahko distribuirajo po vsem svetu. Zaradi teh zmožnosti je Ethereumova žetonska ponudba (ETH) postala eno najbolj znanih kripto sredstev na svetu – kar poudarja dejstvo, da ima ETH trenutno drugo največjo tržno kapitalizacijo katere koli kriptovalute, ki je na voljo v danes na trgu.

Po čem se Ethereum razlikuje od Bitcoina?

Pogosto ljudje primerjajo ceno Bitcoinov in Ethereuma zaradi njihove površinske podobnosti in dejstva, da so po tržni kapitalizaciji številke ena in številka dve, odkar je “kripto postala stvar”.

Vendar natančnejši pogled na dva digitalna sredstva nam pokaže, da sta se valuti poleg uporabe tehnologije veriženja blokov precej različni. Za začetek je njihova uporaba blockchaina precej različna, saj Bitcoin uporablja tehnologijo za sledenje lastništvu digitalnih sredstev; ker je ekosistem Ethereum bolj zaskrbljen pri uporabi tehnologije za izvajanje programskih kod, povezanih z različnimi dApps.

Druga ključna točka razlike med obema je, da medtem ko Ethereum uporablja pametne pogodbe, Bitcoin tega ne počne. Pametne pogodbe lahko razumemo kot računalniške protokole, ki lahko digitalno olajšajo, preverijo in uveljavijo vnaprej določene pogoje konvencionalne pogodbe (tj. Izvrševanje verodostojnih transakcij) brez uporabe tretjega moderatorja..

Druge ključne razlike so:

Glede na relativno novost Etra ocenjujemo, da bi do leta 2021 ljubitelji rudarjenja po vsem svetu zagotovili le polovico celotne ponudbe žetonov ETH. V isti sapi je bilo izkopanih že več kot 55% Bitcoin-ove ponudbe (21 milijonov žetonov).

Še en ločilni dejavnik, zaradi katerega sta oba projekta edinstvena, je uporaba različnih algoritmov za rudarstvo. Na primer, medtem ko Bitcoin uporablja centralizirane ASIC-e, Ethereum uporabi algoritem, imenovan Ethash, ki omogoča, da decentralizirano rudarstvo poteka na razmeroma enostaven način brez težav.

Kratek pogled Izvor Ethereuma

Zgodovina Ethereuma je imela velik vpliv na kriptosfero, kakršno poznamo danes. Prvotna obrazložitev projekta bel papir je v drugi polovici leta 2013 delil Vitalik Buterin. V prispevku je predstavil oblikovanje porazdeljenega svetovnega računalnika, ki bi lahko izkoristil resnični potencial tehnologije veriženja blokov. Ne samo to, temveč je na dolgo opisal tudi sposobnost svojega predvidenega sistema, da olajša ustvarjanje decentraliziranih aplikacij (dapps), kot so:

 • Digitalna sredstva v verigi (žetoni ERC-20)
 • DEX – aka decentralizirane borze
 • Sistemi identitete in ugleda na verigi
 • DAO
 • Pametne pogodbe

Številni ljudje zlasti pametne pogodbe vidijo kot primarni USP Ethereuma. Kot smo že omenili, so v bistvu samoizvajajoči se programi, ki olajšajo prenos vrednosti v domačem omrežju projekta – podatki, za katere so nespremenljivo shranjeni v verigi blokov. Pogodbe se izvršijo le, če so izpolnjeni določeni posebni pogoji, ne da bi bilo treba posegati ali cenzurirati s strani tretjih oseb.

Druga bistvena značilnost Ethereuma je “Ethereum Virtual Machine” (EVM) – v bistvu Turingova celotna programska oprema, zasnovana tako, da deluje nad omrežjem ETH in olajša delovanje različnih digitalnih aplikacij (ne glede na njihov izvirni programski jezik) . Kot rezultat tega ekosistem Ethereum predstavlja svojo bazo uporabnikov potencial za ustvarjanje izjemno široke palete decentraliziranih aplikacij.

Zdaj, ko nekatere tehnične lastnosti niso na poti, lahko govorimo o zgodnji razvojni fazi Ethereuma. Delo na projektu naj bi se začelo v prvih mesecih leta 2014, ko je Vitalik zbral majhno skupino vizionarskih tehnoloških podjetnikov (vključno z velikimi imeni, kot so Anthony Di Iorio, Charles Hoskinson in Mihai Alisie). Začetni razvoj projekta se je začel v podjetju z imenom Switzerland GmbH, kasneje pa prek švicarske neprofitne organizacije Ethereum Foundation. V tem času je tudi Joe Lubin (ki je bil takrat povezan z GmbH) začel pomagati Buterinu na različne načine, zato ga vsi obravnavajo kot enega glavnih soustanoviteljev projekta Ethereum.

Okoli četrtega do tretjega četrtletja leta 2014 je bil Ethereum uspešno izveden v množični prodaji, ki je v samo dveh mesecih znal ogromno vsoto v višini 14 milijonov dolarjev. Ne samo to, nekaj mesecev kasneje so žetone Ether (digitalna valuta, povezana s projektom) razdelili med vlagatelje, razvojno skupino in fundacijo Ethereum. Do julija 2015 je bila prva glavna mreža Ethereuma (imenovana Frontier) javno objavljena za splošno porabo. V naslednjih osmih mesecih ali približno tako je bila izvedena prva posodobitev sistema (imenovana Homestead) sistema, ki jo je svetovna kripto skupnost menila, da je stabilnejša od predhodnice. Nadgradnja se je osredotočila na več stvari, kot so cene plina, varnost in obdelava transakcij. Takrat pa je več ljudi še vedno trdilo, da je Ethereum kljub izjemnemu operativnemu in gospodarskemu potencialu nagnjen k številnim varnostnim izpadom..

Epizoda DAO

Konec leta 2015 je projekt Ethereum uspel zbrati dovolj splošne vleke, kar je pomagalo spodbuditi ustanovitev DAO – decentralizirane avtonomne organizacije, ki naj bi služila kot investicijski sklad VC. S prispevki številnih ljudi po vsem svetu je uspelo zbrati ogromnih 150 milijonov dolarjev (ocenjuje se, da je bilo pri zbiranju sredstev vključenih več kot deset tisoč posameznikov). Zaradi nove uporabe samoizvajalskih pametnih pogodb v DAO-jih so mnogi tehnološki strokovnjaki menili, da bi lahko služil kot idealno decentralizirano naložbeno sredstvo.

Vendar je bil junija 2016 DAO neslano ogrožen, ko so neodvisni hekerji v svoji kodi našli majhno vrzel – zaradi česar so lahko zbrali okoli 50 milijonov dolarjev zbranih sredstev in jih premaknili v ločeno DAO (takrat znan kot Dark DAO). Ko so novice o tem prišle v javnost, so tudi drugi uporabniki z dovolj tehnične moči začeli izkoriščati omenjeno ranljivost in začeli preusmerjati preostala sredstva v tretji DAO.

Rezultat tega razvoja dogodkov je bil, da je kriptoskupnost postala močno polarizirana z enim koncem spektra in si prizadevala za trdo vilico blok-verige Ethereum, da bi hekerjem preprečili dostop do ukradenih sredstev, medtem ko je druga stran navedla nespremenljivost. verige blokov in njegovo osnovno načelo »kode kot zakon« (da bi preprečili kakršne koli spremembe ekosistema). Na koncu je Buterin na Twitterju sporočil, da je vilica postala neizbežna in tako je svet priča o rojstvu Ethereum Classic.

V zadnjih nekaj letih je veliko število podjetij, razvijalcev, rudarjev še naprej uporabljalo razcepljeno verigo Ethereum, ki je trenutno druga največja valuta (po celotni kapitalizaciji) na današnjem trgu..

Nazadnje, po zgoraj navedenem vdoru DAO, je Ethereum blockchain doživel nekaj pomembnih nadgradenj, pri čemer je bila najpomembnejša izvedba »Metropolis – Byzantium«, ki je v bistvu želela postaviti temelje za projekte, ki bodo morebiti prešli na Proof-of-Stake okvir.

Torej, kako platforma resnično deluje?

Kot smo že omenili v prejšnjem poglavju, je navidezni stroj Ethereum (EVM) ena izmed glavnih operativnih komponent platforme Ethereum. V svojem najosnovnejšem smislu gre za Turingovo celotno programsko opremo, ki je bila zasnovana za izvajanje digitalnih skriptov v distribuirani mreži računalnikov, tako da lahko olajša izvajanje pametnih pogodb, DAO itd. Poleg tega omenja tudi, da Ethereum je zasnovan tako, da pomaga pri ustvarjanju aplikacij dApps, iger, distribuiranih registrov in številnih drugih aplikacij.

Prednosti in slabosti

Ethereum kot samostojna digitalna platforma svojim uporabnikom ponuja široko paleto prednosti. V tem poglavju bomo preučili tudi nekatere ključne prednosti projektov v primerjavi z drugimi podobnimi sistemi.

Nespremenljivost: Ko gre za tako izpopolnjeno platformo, kot je Ethereum, tretji subjekti ne morejo spremeniti nobenega bloka sistema. Ne samo to, platforma je popolnoma odporna proti cenzuri, saj uporablja algoritem konsenza PoW.

Zasebnost in varnost: Zaradi uporabe soglasnega algoritma Proof-of-Work in drugih naprednih kriptografskih tehnik ekosistem Ethereum nima osrednje točke okvare – zato je platforma zelo varna in odporna na zunanji vdor in poskusi vdiranja.

Brez izpadov: Vseh dApps, pametnih pogodb, ki se kadar koli izvajajo na verigi blokov Ethereum, ne more izključiti noben subjekt ali udeleženec omrežja.

Z umaknjenimi prednostmi si poglejmo nekatere slabosti te platforme.

Ranljiv: Kot smo že omenili, je Ethereum Turingova celotna platforma, zaradi česar je dovzeten za nekatere niše, povezane s pametnimi pogodbami, ki jih lahko izkoristijo ljudje z zadostnim poznavanjem takih zadev. V zvezi s tem je bil celo zloglasni napad DAO, ki je bil prej podrobno opisan, povzročen zaradi izpada v Ethereumu varnost pametne pogodbe.

Dolgoročna stabilnost / razširljivost: Druga skrb, ki je z leti postajala vse bolj pomembna, je potencial razširljivosti Ethereuma. Številni strokovnjaki so na primer komentirali, da bodo morali razvijalci, da bi povečali platformo, sklepati kompromise glede nekaterih vidikov projekta, kot sta varnost in decentralizacija. In medtem ko nekatere rešitve razširljivosti, povezane z Ethereumom, trenutno razvijajo različne razvojne ekipe po vsem svetu, vprašanja v zvezi z nizko zmogljivostjo in visokimi stroški plina še vedno obstajajo tako močno kot kdaj koli prej.

Kako delujejo transakcije Ethereum?

Zasnova Ethereuma je povsem enostavna, tako da platforma za lažje denarne transakcije uporablja model, ki temelji na računu (za razliko od UTXO model, ki ga uporablja Bitcoin). S tehnične perspektive lahko vidimo, da je globalno stanje Ethereuma razdeljeno na več 20-bajtnih naslovov, kjer se šteje, da je vsak tx prehod stanja.

Vsak naslov Ethereum vsebuje naslednja štiri polja:

 • Nonce
 • Etersko ravnovesje
 • Koda pogodbe
 • Skladiščenje

Poleg tega sta z Ethereumom povezani dve vrsti računov – računi v zunanji lasti in pogodbeni računi. Kot že ime pove, račune v zunanji lasti upravljajo uporabniki, ki imajo pripadajoče zasebne ključe. Ne vsebujejo nobene kode in se lahko uporabljajo za ustvarjanje in podpisovanje transakcij. Podobno so pogodbeni računi v bistvu pametne pogodbe, ki jih ureja uporaba kod in drugih orodij za zasebnost.

Drugi temeljni koncepti, ki jih je vredno raziskati

(i) Rudarstvo Ethereuma: Podobno kot pri pridobivanju drugih digitalnih valut (kot je Bitcoin), tudi rudarstvo Ethereum uporablja nekatere osnovne postopke, ki so skupni mnogim digitalnim sodobnikom. Vendar je treba opozoriti na nekaj razlik. Na primer, v primerjavi z rudarjenjem Bitcoinov ETH blockchain ne shrani le kopije svojega izvornega seznama transakcij, temveč tudi podatke, povezane z najnovejšim operativnim stanjem svojega omrežja.

Druga bistvena razlika, na katero je treba tukaj opozoriti, je uporaba Ethereuma Patricia Trees namesto običajne infrastrukture Merkle Tree (ki se uporablja za regulacijo države verig blokov). Za tiste naše bralce, ki se morda ne zavedajo, kaj so Patricia Trees, so v bistvu učinkovitejši način shranjevanja in prilagajanja stanja vsakega bloka znotraj določenega kripto ekosistema.

Dodatni podatki v zvezi z rudarjenjem ETH, ki jih je vredno upoštevati:

 • 12-sekundni blok čas
 • Ethash rudarski algoritem (uporablja DAG)
 • Blok nagrada 3 ETH

(ii) PoW soglasni protokol: Kot smo že omenili, Ethereum uporablja spremenjeno različico Nakamoto Consensus Proof-of-Work (PoW) modela. Ta protokol je izjemno varen za uporabo in je sestavljen iz več decentraliziranih vozlišč, ki so razporejena po vsem svetu. Poleg tega rudarske dejavnosti, ki se izvajajo znotraj meja tega modela, uporabljajo algoritem, imenovan Ethash (DAG). Glede na to se mnogi naši bralci morda zavedajo, da se bo ta nastavitev kmalu spremenila, ko bo prišla prihajajoča nadgradnja Casperja. Kot rezultat posodobitve bo platforma Ethereum prešla iz nastavitve PoW v model soglasja Proof-of-Stake.

(iii) Pametne pogodbe & Dapps: Eden izmed najbolj privlačnih vidikov Ethereuma je dejstvo, da svojim uporabnikom omogoča razvoj in uvajanje novih decentraliziranih aplikacij na zelo poenostavljen način brez težav. Ne samo to, ampak tudi razvijalcem omogoča, da ustvarijo svoje lastne žetone ERC-20 z uporabo zgoraj omenjenega EVM.

Kar zadeva razvoj pametnih pogodb, so zasnovane predvsem z uporabo programskega jezika, imenovanega “Solidity”. Vendar omenjamo, da si različni razvijalci, ki tesno sodelujejo s projektom Ethereum, zdaj želijo uporabiti programski jezik Beta, znan kot Vyper (da bi poenostavili številne zapletenosti, ki so trenutno povezane z oblikovanjem pametnih pogodb).

(iv) Razširljivost: Z uporabo novih tehnik, kot so obdelava zunaj verige, ostrenje, si različni posamezniki po vsem svetu prizadevajo ublažiti številna vprašanja razširljivosti, ki so trenutno povezana z Ethereumom. Če se bodo te težave uspešno rešile, bodo razvijalci lahko ustvarili nove poti za monetizacijo svojih stvaritev – s tem pa bodo odprli popolnoma novo paradigmo razvoja aplikacij za ljudi po vsem svetu..

Ethereum Price Timeline: Zgodovina ETH žetonov vredna pozornosti

ethereum-price-chart-history

CoinMarketCap: Zgodovinski pogled na ceno Ethereuma, merjeno v vrednosti tečaja ETH / USD

2013 – Posejano je seme

V prvi polovici leta je mladi rusko-kanadski študent Vitalik Buterin predstavil koncept Ethereuma nekaj izbranim posameznikom, za katere misli, da bodo lahko razumeli neizmernost njegove vizije. Nekaj ​​mesecev kasneje svetovni tehnološki skupnosti predstavi podroben tehnični dokument, ki vsebuje osnovno izhodišče za več nišnih konceptov (DAO, pametne pogodbe), ki so danes del skupnega kripto jezika.

Konec leta 2013 Buterin začne razprave s številnimi uglednimi razvijalci (na primer Anthony Di Iorio, Charles Hoskinson) glede ustvarjanja popolnoma funkcionalne platforme blockchain, ki bo pomagala uresničiti njegovo vizijo.

2014 (januar) – Ethereum ima svoj formalni prvenec

V prvem četrtletju leta 2014 je koncept Ethereuma uradno predstavljen svetu na severnoameriški Bitcoin konferenci, ki je potekala v Miamiju. Tu Vitalik kripto navdušencem pove, da bo združil moči z dr. Gavinom Woodom in Jeffreyjem Wilckejem, ki mu bodo pomagali pri njegovih razvojnih dejavnostih.

2014 (april) – Izdana je bila specifikacija EVM

Nekaj ​​dni v aprilu Vitalik objavi vrsto specifikacij, povezanih z navideznim računalnikom Ethereum (EVM). Ne samo to, temveč svetu ponuja tudi prvo funkcionalno izvedbeno kodo za EVM v sedmih različnih programskih jezikih.

2014 (julij) – Prodaja eter žetonov se začne

V mesecu juliju svet priča o začetku prve prodaje žetonov ETH – v kateri je skupno 60.102.216 eterjev javno naloženo. Do konca prodaje (ki se je zaključila avgusta) fundacija Ethereum uspešno zbere ogromnih 14 milijonov dolarjev.

2014 (september) – Vrednost ETH še naprej narašča

Z začetkom četrtega četrtletja (2014) začne vrednost ETH precej hitro naraščati, kar ustvarja velik val zanimanja vlagateljev po vsem svetu. Ne samo to, do septembra so investitorji v predprodajo projekta prejeli skupaj 60 milijonov žetonov (kot del vnaprej določene sheme distribucije).

2014 (november) – skupnost razvijalcev Etheruem se združi na DEVCON-0

V okviru konference DEVCON-0 se v Berlinu zberejo številni navdušenci / razvijalci Ethereuma z vsega sveta. Na srečanju razpravljajo o številnih temah, povezanih s projektom, ter predstavijo svoje ideje o tem, kako narediti platformo bolj zanesljivo, varno in razširljivo.

2015 (marec – april) – Razvoj se nadaljuje po pričakovanjih

Po razmeroma neprimernem začetku leta, aprila, svet po svetu zazna program DEVgrant, ki razvijalcem z vsega sveta ponuja sredstva za več projektov, povezanih z Ethereumom.

2015 (julij-avgust) – napovedan začetek meje

V zadnjem tednu julija je bila izvedena ena temeljnih posodobitev Ethereuma (imenovana tudi „Frontier“), s čimer je postala eden prvih pomembnih mejnikov projekta. Razvoj prav tako pomaga spodbuditi večje zanimanje za projekt s strani svetovne kripto skupnosti.

Poleg tega približno v tem času DEVCON-1 v Londonu gosti petdnevni dogodek. Dogodek je v primerjavi s prejšnjo ponovitvijo precej razkošen in vsebuje predstavitve več kot 400 neodvisnih razvijalcev. Ne samo to, konference se udeležujejo tudi predstavniki različnih velikih podjetij, med katerimi so UBS, IBM in Microsoft. Zaradi uspeha DEVCON-1 beseda blockchain začne postati del splošnega tehnološkega žargona po vsem svetu (zlasti znotraj kripto krogov).

2016 (marec) – objavljena je še ena pomembna posodobitev

V prvi polovici marca se osnovna skupina razvijalcev Ethereuma odloči, da bo nadaljevala z izvajanjem svoje najnovejše posodobitve protokola (imenovane Homestead) za matični ekosistem blockchain.

2016 (maj) – Pozornost glavnih medijev še naprej narašča

Sredi leta 2016 številni mediji začenjajo opažati prihodnji denarni potencial Ethereuma, še posebej, ker lahko DAO z enomesečnim prodajnim dogodkom množične prodaje zbere ogromnih 150 milijonov dolarjev..

2016 (junij – julij) – Zloglasni kramp DAO se odvija

V mesecu juniju skupina hekerjev izkorišča vrzel, povezano z Ether DAO, in si tako skoraj čez noč privošči več kot 50 milijonov dolarjev ETH. Ta dogodek, kasneje po vrsti, služi tudi kot osrednji katalizator za ekosisteme Ethereum, ki je težko razdeljen v dve različni verigi – in sicer ETC in ETH. Če to ni bilo dovolj, je ta epizoda povzročila tudi, da so se številni ključni igralci, povezani z Ethereum Classic, distancirali od projekta.

2017 (februar) – posvojitev se še naprej povečuje; Cene se dotikajo vseh časov

V mesecu februarju je napovedan začetek Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Osrednji člani EGP vključujejo več velikih podjetij, kot so Microsoft, Accenture in Ernst & Mlad.

2017 (maj) – Glavni velikani se še naprej pridružujejo EGP

V samo štirih mesecih po ustanovitvi EEA nadaljuje z iskanjem odmevnejših članov. Ne samo to, tudi cena Etherja še naprej narašča, vrednost premiernega digitalnega sredstva pa je mesec zaprla nad mejo 200 USD.

2017 (julij-september) – Začenja se doba ICO

Številni še vedno trdijo, da je bil Ethereum eden glavnih katalizatorjev bikovskega teka, ki se je zgodil leta 2017. To najbolje poudarja dejstvo, da se je v začetku leta 2017 z valuto trgovalo po pičli ceni okoli 8,23 USD, medtem ko , do konca leta je en žeton ETH postal vreden 742 dolarjev. Drug pojav, ki je v drugi polovici leta 2017 prevzel svet, je bil porast začetnih ponudb kovancev (ICO) – način zbiranja sredstev, ki je zagonskim podjetjem omogočal zbiranje denarja za svoje projekte, ne da bi se morali zanašati na uveljavljene finančne institucije, kot so banke.

Kakor pa vsi zdaj vemo, je bila kakovost mnogih od teh ICO projektov najmanj senčna – toliko, da je trg na koncu ujel mehurček, zaradi katerega je marsikdo izgubil težko prislužen denar.

2017 (december) – Ethereum preseže mejo 740 dolarjev

Do konca leta 2017 se zdi finančni vzpon Ethereuma skoraj neustavljiv – premier kriptocoinov je v samo 20 dneh priča več kot 70% dobičkom.

2018 (januar) – dosežena najvišja vrednost (ATH)

V tretjem tednu januarja Ethereum poveča svoj ATH na 1432 dolarjev – podvig, ki ga digitalna valuta od takrat ne more več ponoviti. Kmalu po tej fazi pa začne ETH doživljati veliko volatilnost in začne hitro padati v vrednosti.

2018 (marec) – Vrednostni spust se nadaljuje

V samo nekaj mesecih po doseganju finančnega vrhunca se Ethereum zmanjša na približno 400 USD. In medtem ko bi se vrednost top-10 altcoinov v naslednjem mesecu znova nekoliko zvišala, se valuta nikoli več ne bi približala meji 300 USD.

2018 (april-maj) – Zvišanje zgornje meje žetonov

Kljub temu, da je vrednost Ethereuma med četrtletjema in četrtletji precej padla, se projekt še naprej povečuje po vsem svetu. Ne samo to, v aprilu Buterin prinaša predlog za izboljšanje Ethereuma (EIP) da se skupna zgornja meja ponudbe valute poveča na 120 milijonov regij.

2018 (november-december) – Izkušeni novi padci

Do konca decembra se Ethereum zmanjša na manj kot 100 dolarjev, kar se več kot leto in pol ni zgodilo z glavnim digitalnim sredstvom. Približno v tem času mnogi analitiki napovedujejo, da bo Ether v naslednjih nekaj letih padel v enomestno območje.

2019 (februar) – Nadgradnja omrežja

V prvi polovici februarja 2019 je ekosistem ETH doživel trdo vilico “Metropolis Part 2: Constantinople”. Ne samo to, platforma priča tudi o drugi nadgradnji omrežja (Sankt Peterburg), ki se zgodi na bloku številka 7.280.000 28. februarja 2019.

2019 (junij) – Izboljšani standardi žetonov

Do sredine leta 2019 projekt Ethereum poleg žetonov ERC-20 dokonča tudi podporo za številne druge standarde žetonov, vključno z ERC-721 in ERC-11

2019 (julij-avgust) – Omejitev dobave žetonov mod

V prvem tednu julija znaša celotna ponudba Etherja 106,7 milijona. V zvezi s tem se pričakuje, da se bosta trenutni stopnji inflacije v valuti Casper FFG in CBC znižali na približno 0,5% do 2%. Nenazadnje je treba omeniti, da trenutno ne obstaja nobena trdna omejitev celotne ponudbe ETH. To ne velja za Bitcoin, ki ima 21 milijonov kovancev.

Kaj torej čaka Ethereum (ETH)? Doprsni kip ali Boom

ethereum-napoved cen-napovedi

Ko je vse povedano, je ocenjevanje prihodnje vrednosti digitalnega sredstva, kot je Ethereum, veliko bolj zapleteno, ko poskušamo oceniti ceno čistega kovanca porabe / vrednosti, kot je Bitcoin. To je zato, ker je resnična vrednost Ethereuma v njegovem celotnem tehnološkem potencialu in ne v tem, da je sredstvo izredna vrednost SOV.

Kot smo že omenili, je Ether odlična osnova za številne manj znane kovance in druge nerealizirane decentralizirane aplikacije – predvsem zaradi svojih pametnih pogodbenih zmožnosti. V zvezi s tem nekatere ključne točke prodaje ETH vključujejo:

 • Glavno digitalno sredstvo se lahko uporablja tako za dnevno porabo kot za razvojne namene.
 • Ether uporablja ogrodje, ki je dolgoročno bolj prilagodljivo in enotno.
 • Zdi se, da so številne osnove, ki jih prikazuje ETH, močnejše v primerjavi z drugimi glavnimi sredstvi, kot so Bitcoin, XRP itd..

Preverite seznam napovedi cen Bitcoin in si oglejte primerjavo z vsemi zgornjimi napovedmi cen ETH / USD Ethereum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map