Andrew Gazdecki, izvršni direktor podjetja altcoin.io – Interview Series

Leta 2009 je Andrew ustanovil in zagnal podjetje Bizness Apps v globalno podjetje, vse dokler je bil višji študent. Od takrat naprej pomaga več kot 500.000 malim podjetjem, da sodelujejo s svojimi strankami na mobilnih napravah. Bizness Apps je leta 2018 prevzelo podjetje z zasebnim lastniškim kapitalom v višini milijarde dolarjev.

Gazdecki je bil predstavljen v časopisih The New York Times, Forbes Wall Street Journal, Inc.com in Entrepreneur Magazine ter uglednih spletnih dnevnikih, kot so Mashable, TechCrunch in VentureBeat..

Veseli smo, da si je Andrew Gazdecki vzel proste roke in se pogovoril o svojem zadnjem projektu.

AT: Za začetek nam lahko poveste nekaj o svojem projektu altcoin.io?

AG: Altcoin.io je decentralizirana izmenjava kriptovalut, namenjena zagotavljanju hitrosti in uporabnosti centralizirane borze (na primer Coinbase), vendar nobeno varnostno tveganje ni.

Ko sem začel trgovati z altcoin-i, sem hitro ugotovil, da so najbolj priljubljene borze centralizirane in prevzamejo lastništvo žetonov njihovih trgovcev. To je veliko varnostno tveganje. Z izmenjavo žetonov trgovcev te borze nehote vabijo k kraji. Od leta 2011 je bilo ukradenih milijard dolarjev in verjamem, da si ljudje zaslužijo boljše.

Torej bo Altcoin.io trgovalna borza prihodnosti – kripto izmenjava 2.0, če želite – ki je tako hitra kot enostavna za uporabo, hkrati pa zagotavlja, da trgovci ves čas nadzorujejo svoje žetone. S tem mirnim duhom upamo, da bomo v prihodnosti kripto skočili na triodmilijonsko tržno kapitalizacijo.

AT: Pred kratkim ste bili uspešni pri zbiranju sredstev v zameno za lastniški kapital wefunder.com. Kaj vas je navdihnilo za množično financiranje na wefunderju v primerjavi s tradicionalnim modelom ICO?

AG: Nismo potrebovali žetona, zakaj bi ga torej ustvarili za zbiranje sredstev? Nekatere ICO imajo legitimen namen, vendar naša borza ne deluje na žeton. Če bi ga ustvarili, bi se preprosto oddaljili od gradnje najboljše kripto borze na svetu do iskanja uporabe žetona, ki ga v resnici ne potrebujemo.

Glede namena ICO obstaja veliko zmede. Mislim, da so morda padli iz milosti iz preprostega razloga, ker niso vedno primerni ali dejansko potrebni, da bi se blockchain projekt spravil s tal. Menimo, da naša uspešna kampanja WeFunder to dokazuje.

AT: Odločili ste se za verigo Ethereum. Zakaj ste izbrali to platformo v primerjavi z EOS, NEO ali drugo platformo?

AG: Ethereum obstaja že dlje, ima eno največjih razvijalnih omrežij in aktivno dela na “trilemi” razširljivosti s pomočjo ostrenja, plazme in državnih kanalov. Drugi blockchains delajo nekaj kul stvari, vendar je še prezgodaj za domnevo, da bodo zasenčili Ethereum – ali celo izpolnili svoje obljube.

Pomembno je, da se zdi, da si Ethereum bolj prizadeva pri ustvarjanju razširljive verige blokov, ki ne žrtvuje decentralizacije. Enostavno bi bilo doseči lestvico s preprostim zmanjšanjem števila vozlišč, odgovornih za ustvarjanje novih blokov, a po našem mnenju je to samo krita centralizacija. Ko začnemo zmanjševati decentralizacijo, izgubimo njene prednosti.

Zato verjamemo, da je Ethereum prava izbira za nas, in v prihodnosti upamo, da bomo podprli izmenjavo žetonov med verigami.

AT: Kaj razlikuje vašo borzo od drugih decentraliziranih borz, kot je Etherdelta?

AG: Obstaja veliko decentraliziranih borz, ki jih še niso obravnavale v bližini obsega trgovanja na centraliziranih borzah.

Menimo, da je težava obstoječih decentraliziranih borz trikratna: eno je težko uporabljati; drugič, tehnologija je počasna; in trije, premalo se osredotoča na povečanje likvidnosti.

Altcoin.io ni le decentralizirana borza, temveč povsem nov trgovalni mehanizem, zasnovan od začetka, da je varen, hiter in privlačen tako za sezonske kot tudi za začetnike. Izdajamo SDK, ki drugim izmenjavam in dApps pomaga, da se učijo iz naših izkušenj in si celo delijo likvidnost med nami.

AT: Kot vsi vemo, je varnost pri izmenjavah izrednega pomena. Katere korake sprejemate, da zagotovite varnost in celovitost altcoin.io izmenjava?

AG: Altcoin.io temelji na plazemski arhitekturi stranskih verig, ki je bila prvič predstavljena v beli knjigi Vitalika Buterina in Josepha Poona, Plazma: razširljive avtonomne pametne pogodbe. Plazma omogoča stranske verige, ki potekajo vzporedno z verigo blokov in jih nadzira pametne pogodbe v omrežju Ethereum. Najpomembneje pa je, da so na varnem.

Ko trgovci izmenjujejo žetone, vozlišča vsako transakcijo preverijo in podpišejo z uporabo mehanizma soglasja za dokazovanje veljavnosti, ki ga upravlja naš partner Tendermint. Ko trgovci dvignejo sredstva, morajo počakati vnaprej določeno časovno obdobje, da vozlišča lahko izpodbijajo vsako goljufivo vedenje. Če nekdo počne nekaj slabega, bodo vozlišča sprožila mehanizem množičnega izstopa, ki vrne žetone v zadnje legitimno stanje verige blokov.

To bo skupaj z običajnimi obrambnimi verigami, kot so kriptografija, decentralizacija in zasebni ključi, zagotovilo, da je naša izmenjava najbolj varna na trgu. In ker nikoli ne prevzamemo lastništva žetonov trgovcev, ni nobenega skrbniškega tveganja – nobenega vabljivega napada na “heker”.

 

AT: Kako se shranjujejo žetoni uporabnikov?

AG: Vsi žetoni naših uporabnikov so varno shranjeni v pametnih pogodbah v omrežju Ethereum. Nad njimi nikoli ne prevzamemo nadzora, trgovce pa varujejo varnostni ukrepi, ki sem jih opisal prej. Žetoni ostanejo varni v denarnicah trgovcev, dokler ne želijo trgovati, nato pa pametna pogodba in stranska veriga sodelujeta pri povezovanju trgovcev in izvajanju poslov, ne da bi se v to vključila tretja oseba.

 

AT: Večina borz je strateško lociranih na morju v jurisdikcijah, kot so Malta, Singapur, Švica itd. Zakaj ste se odločili za poslovanje zunaj ZDA?

AG: Delovanje znotraj ZDA vidimo kot konkurenčno prednost. Naklonjen sem tudi območju San Diega in številnim nadarjenim umom, ki lahko pomagajo uresničiti našo decentralizirano izmenjavo.

Medtem ko ZDA trenutno likajo nekaj regulativnih kinkov, verjamemo, da ima blockchain prostor neverjeten potencial, in če bomo v središču stvari, ko se bodo začeli, bomo imeli prednost pred drugimi projekti, ki temeljijo drugje.

 

AT: Na svojem. Ste že razpravljali o varnostnih žetonih blog in druge platforme. Ali nam lahko zaupate, kako se osebno počutite glede potenciala rasti tega prostora?

AG: Varnostni žetoni so najpreprostejši način frakcionalizacije stvarnega premoženja, katerega vrednost je v bilijonih dolarjev. Vprašanje je, ali bi se morali deliti, in mislim, da je odgovor odločen da – povečuje likvidnost, demokratizira trg in poenostavlja veliko zapletene birokracije, ki sodeluje pri trgovanju z vrednostnimi papirji.

Po mojem mnenju priložnost, ki jo ponujajo varnostni žetoni, daleč presega priložnost celo kriptovalut. Lahko bi predstavljali vse na svetu, kar ima vrednost in s čimer se trenutno trguje na svetovnih varnostnih trgih – dobesedno priložnost za več bilijonov dolarjev.

 

AT: Ali obstajajo načrti za altcoin.io za prihodnost na trg vrednostnih papirjev v prihodnosti?

AG: Verjamemo, da je pred varnostnimi žetoni velika prihodnost, in radi bi jim pomagali, da jih hitro, enostavno in varno izmenjajo. Digitalizacija in frakcionalizacija vrednosti je zelo smiselna, saj zagotavlja preglednost, učinkovitost in pomaga večjemu številu ljudi, da sodelujejo v bogastvu svojih gospodarstev. Če lahko pomagamo podpreti takšno spremembo, je to lahko samo dobro.

 

AT: O čem bi še radi omenili altcoin.io?

AG: Dolgo časa smo gradili pravo tehnologijo za našo decentralizirano izmenjavo in prav tako smo navdušeni nad ustvarjanjem neverjetne uporabniške izkušnje za naše trgovce, vključno s 24-urno podporo strankam. Zato bi rad obljubil vsem potencialnim trgovcem, ki berejo ta intervju: če menite, da bi lahko kakor koli izboljšali našo izmenjavo, nam sporočite in poskusili bomo to uresničiti. Morda ne bomo vedno uspešni, vendar bomo trdo delali, da bo Altcoin.io najboljša borza, ki so jo trgovci zgradili za trgovce.

AT: Hvala za vaš čas, osebno se veselim uporabe platforme altcoin.io v prihodnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map