Ari Shpanya, izvršni direktor, Slice RE – Interview Series

Ari Shpanya je izvršni direktor podjetja Slice RE, STO, ki ponuja komercialne nepremičnine institucionalne kakovosti na glavnih trgih.

AT: Ali je vlaganje omejeno na pooblaščene vlagatelje?

AS: To bi bilo odvisno od državljanstva vlagatelja. Na splošno Slice namenja veliko časa in sredstev za izpolnjevanje zakonskih zahtev vsake jurisdikcije, ki jo cilja naše podjetje. Akreditacija je ameriški regulativni postopek, zato je v ZDA vlaganje omejeno na akreditirane vlagatelje. Druge države imajo drugačne opredelitve in zahteve, zato Slice izpolnjuje te zahteve. Pogosto se na nas obrnejo posamezniki držav, s katerimi se nismo nikoli ukvarjali, zato naš uradnik za skladnost pomaga tem posameznikom ugotoviti, ali so upravičeni do naložb ali ne.

AT: Slice RE trenutno mednarodnim vlagateljem omogoča, da izkoristijo nepremičnine v ZDA. Ali obstajajo geografske omejitve glede lokacije vlagateljev??

AS: Naš trenutni poudarek je na EMEA. Natančneje, trenutno sodelujemo z vlagatelji iz držav, kot so Singapur, Hongkong, Japonska, Evropa in Izrael.

AT: Pred kratkim ste sodelovali s podjetjem StraightUp, ki ponuja komercialne nepremičnine na glavnih vročih točkah, kot so Boston, Los Angeles, San Francisco in New York. Vsi načrti za nadaljnjo diverzifikacijo v sekundarna mesta?

AS: Dolgoročno, vsekakor. Trenutno se osredotočamo na projekte komercialnih nepremičnin v večjih ameriških mestih. Naš projekt Manhattan One je na primer v osrčju Manhattna v iskani soseski Chelsea. Naše izkušnje so nas naučile, da mednarodni vlagatelji iščejo priložnosti na trgih, ki jih razumejo ali jih nekoliko poznajo. Ko bodo te naložbe izkusili iz prve roke, bodo bolj nagnjeni k naložbam na sekundarne in terciarne trge. V Los Angelesu in San Franciscu imamo ekipo nepremičninskih analitikov, ki aktivno preiskuje in prodaja vire po vsej državi.

AT: Kako se nameravate razlikovati od novih tekmecev, kot je BlockEstate, Realecoin, Lastniški kovanec, itd.

AS: Ta podjetja ne štejemo za konkurenco. Slice se ukvarja s čezmejnimi naložbami v obnovljive vire energije. Naše trenutne naložbe, kot je Manhattan One, lahko obravnavamo kot tradicionalni posel zasebnega kapitala. Žetoni in neobvezna likvidnost so le dodatna plast koristi, ki živijo nad našo osnovno dejavnostjo. Likvidnost je nekaj, kar se bo v celoti uresničilo, ko bodo sekundarni trgi (kot sta OpenFinance in tZero) dozoreli in olajšali pomemben obseg trgovanja.

AT: Ali lahko razložite, kaj se zgodi, ko se vlagatelj prvič prijavi in ​​prijavi? Kaj je postopek KYC in AML?

AS: Naši vlagatelji morajo skozi tri preproste korake, preden lahko vlagajo v našo ponudbo (registracija, vkrcanje in naložbe).

Med registracijo vlagatelji posredujejo splošne podrobnosti, kot so e-pošta in telefonska številka za hitro nastavitev računa. Onboarding je postopek rezanja vlagatelja v več vidikih: (1) sprožitev postopka akreditacije KYC / AML /, (2) učenje investitorjevih namenov, pričakovanj in izkušenj z alternativnimi naložbami (3) negovanje smiselnega odnosa z dodeljevanjem vlagatelje z upraviteljem računa.

Postopek KYC / AML vključuje nalaganje:

  1. Samoportreta
  2. Državna izkaznica (v angleščini) ali potni list
  3. Račun za komunalne storitve

Naloženi dokumenti in podatki se nato preverijo in pregledajo.

Ko to storijo, lahko vlagatelji raziščejo ponudbe, ki ustrezajo njihovim željam. Za naložbe se je mogoče naročiti s pomočjo platforme, ki vključuje podatkovno sobo, e-podpisovanje in module za spletno plačevanje. Kasneje in glede na obseg trga lahko vlagatelji pričakujejo, da bodo uživali likvidnost za svoje naložbe.

AT: Ali bodo vlagatelji lahko sami izbrali naložbo, v katero želijo sodelovati? Ali pa gre preprosto za vlagatelja, ki ima varnostni žeton in je ta varnostni žeton vložen v več lastnosti?

AS: Rezina vlagateljem omogoča, da izberejo določen projekt, v nasprotju s tradicionalnim modelom REIT, kjer morajo vlagatelji vlagati v košarico projektov različne kakovosti. Vlagateljem omogočimo, da se vključijo s precej malo kapitala, ker se zavedamo, da je tovrstno naložbeno sredstvo za večino vlagateljev novo, in jim želimo dati priložnost, da izkusijo prednosti te naložbe, preden dodajo več kapitala v svoje nepremičnine Slice portfelj. Lepota tega modela je, da vlagateljem omogoča, da majhne zneske dodelijo različnim projektom in tako ustvarijo resnično raznolik portfelj nepremičnin.

AT: Ali lahko razložite možnost naložbenega sloga, ki trenutno ponuja konzervativne, srednje ali agresivne naložbe? To sem videl pri tradicionalnih vzajemnih skladih, vendar je to nekaj novega, kar bi lahko bilo veliko za veliko ljudi v nepremičninskem prostoru. Katere so različne ravni? Ali to temelji na predvideni analizi donosa / tveganja?

AS: Naložbe v nepremičnine so običajno razdeljene na 3 glavne strategije, ki temeljijo na zaznanem tveganju in predvidenih donosih. Ko se predvideni donosi povečajo, se poveča tudi potencialno tveganje.

Jedro – Osnovna sredstva so razmeroma stabilna donosna sredstva, ki se nahajajo na glavnih razvitih trgih. Zanje so značilne močne osnove, visoka zasedenost, verodostojni najemniki in nizka stopnja vzvoda. Ti projekti so običajno v lasti institucionalnih vlagateljev za daljše obdobje. Ta sredstva se štejejo za konzervativno naložbo in glavni cilj, ki ga vlagatelji izberejo, je ohranjanje bogastva.

Dodaj vrednost – Te naložbe predstavljajo višjo stopnjo tveganja z večjim potencialom navzgor. Ta sredstva lahko najdemo na primarnih ali sekundarnih trgih, kjer lahko upravnik aktivno doda vrednost s prenovo sredstva, povečanjem zasedenosti ali izboljšanjem kakovosti najemnikov.

Oportunistično – Obstaja veliko vrst oportunističnih naložb, vendar so to na splošno bodisi zelo stiskane nepremičnine (veliko prosto mesto, finančna stiska), novi razvojni projekti ali sredstva na razvijajočih se trgih. Ta sredstva običajno zahtevajo znatno sanacijo in imajo malo ali nič denarnega toka. Predstavljajo največje tveganje in zahtevajo izkušeno upravljanje, vendar lahko ustvarijo največ donosov (večina donosa bo ustvarjena ob prodaji ali ponovnem financiranju sredstva).

AT: Vlagatelji lahko zaslužijo dividende od nepremičnin. Ali boste zbiranje najemnin, upravljanje nepremičnin itd. Oddali v upravljanje družbi za upravljanje ali boste ustanovili družbo za upravljanje, ki bo upravljala ta sredstva?

AS: Slice je tehnološko podjetje, specializirano za tokenizacijo naložb v komercialne nepremičnine. Verjamemo v strokovno znanje o domeni in zato sodelujemo s profesionalnimi podjetji za upravljanje premoženja in pravnimi svetovalci, da bomo najbolje služili našim vlagateljem. Te storitve oddajajo izvajalcem z dokazanimi izkušnjami, saj ne nameravamo postati družba za upravljanje premoženja.

AT: Kolikšne so možne ekonomije obsega, kakšne so pristojbine za upravljanje nepremičnin, ki jih lahko pričakujemo?

AS: Spet Slice ni podjetje za upravljanje premoženja. Industrija ima svoje standarde glede struktur plačil, odvisno od vrste nepremičnine. Zaradi bogatih izkušenj naše ekipe in številnih odnosov z razvijalci lahko primerjamo in se pogajamo o privlačnih pogojih in strukturah provizij za naše vlagatelje.

AT: Kakšen je povprečni predvideni čas zadrževanja? Na primer, ali je ideja kupiti gradnjo v predgradnji, jo najeti za eno leto in nato obrniti?

AS: Obdobja posedovanja so odvisna od osnovnega sredstva. To je lahko 2-3-letno zadrževanje za novo stanovanje ali petletno zadrževanje za sredstvo, ki ustvarja dohodek. Naš model omogoča vlagateljem, da prevzamejo lastno obdobje lastništva in likvidirajo svoj položaj, ne da bi morali plačati zajetno premijo. Verjamemo, da je uvedba sekundarnih trgov pred vrati in da se bo revolucija trgovanja z zasebnimi vrednostnimi papirji razširila na druge razrede sredstev, kot so likovna umetnost, delniške opcije in drugo.

AT: Kako nameravate privabiti male vlagatelje, ki so novi v konceptu blockchain in tokenizaciji nepremičnin?

AS: Pri Slice se ne ukvarjamo s pretiranim obetanjem; verjamemo, da je treba z maloprodajnimi vlagatelji ravnati previdno in s popolno preglednostjo. Pravi sprejem malih vlagateljev bo izhajal iz projektov, ki jih vodijo razvijalci s pomembnimi izkušnjami (kot so naši partnerji @ HAP NYC), stalen razvoj kakovostnega projekta in pojav sekundarnih trgov s pomembnimi obsegi trgovine. Ko bodo postavljeni ti trije stebri, verjamemo, da bo več maloprodajnih vlagateljev aktivno iskalo tovrstne posle, regulatorji po vsem svetu pa bodo odobrili naložbena sredstva, ki so namenjena posebej malim vlagateljem.

AT: Kakšni so vaši tržni načrti za naslednjih 12 mesecev?

AS: Osredotočeni smo na izobraževanje trga o prednostih varnostnih žetonov za čezmejne vlagatelje. Večina potencialnih strank, s katerimi se pogovarjamo, ne razume v celoti razlike med pomožnimi žetoni, ki so podprti s praznimi obljubami, in varnostnimi žetoni, ki so podprti s stvarnim premoženjem. Ti isti vlagatelji zagotovo ne razumejo prednosti varnostnih žetonov, kot so delno lastništvo, povečana likvidnost, hitra poravnava, zmanjšanje neposrednih stroškov, avtomatizirana skladnost in interoperabilnost premoženja – zato je izobraževanje trga ključnega pomena. Ta mesec uvajamo serijo spletnih seminarjev, ki bodočim vlagateljem pomagali razumeti prednosti naše tehnologije in spoznati naše strateške partnerje (npr. HAP), ki gradijo nekatere projekte, ki jih označujemo. Ta prizadevanja našim občinstvom omogočajo, da se srečajo z našo vodstveno ekipo, postavljajo vprašanja in na koncu vzpostavijo zaupanje v našo blagovno znamko.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map