Arnoldas Nauseda, izvršni direktor Smartlands – Interview Series

Arnoldas Nauseda je predsednik uprave Smartlands platforma za množično financiranje, ki označuje resnična sredstva. Preden se je pridružil podjetju Smartlands, je štiri leta kot redni podjetnik razvijal podjetja na področju tehnologije, fintecha in robotike..

Antoine: Kako ste se osebno vključili v blockchain in kriptovalute?

Arnoldas: No, priznati moramo, da vpletanje v verigo blokov ne pomeni nujno, da ste vpleteni v kriptovalute in sam sem o tem priča, čeprav je bilo razumevanje ICO kot načina množičnega financiranja prvi korak zame.

Izobražen sem na področju financ in poslovnega razvoja in že nekaj časa sem podjetnik. Diplomiral sem iz ekonomije, MBA iz financ in International Executive ter nekaj napredoval pri soustanovitvi podjetij na področju fintech, tveganega kapitala in robotike. V zadnjih letih sem opravil veliko projektov, zasedel vodstvene položaje v fintech podjetjih, opravil svoj delež svetovanja in seveda močno sodeloval pri nepremičninah.

Bistvo je v tem, da čeprav sem bil nekoliko pozen v igri, toda do leta 2017 bi moral vodja moje postave in izkušenj že slišati za blockchain, je bilo to neizogibno. Takrat sem začutil, da gradnja podjetja na DLT ni bil samo jasen znak “progresivnosti” kot poslovne osebe, ampak je bila tudi prava neokrnjena pustolovščina, ko sem se vsak dan počutil prerojenega in se prebudil iz službe. Bilo je super, še vedno je!

Antoine: Zakaj ste se odločili, da postanete direktor podjetja Smartlands?

Arnoldas: Leto sem posvetil študiju DLT, kaj lahko naredi za moje področje, prebral nešteto strani in obiskal gostitelje blockchain konferenc, srečanj, srečanj. Na enem od takih dogodkov so me seznanili z enim od soustanoviteljev Smartlands in takoj smo zadeli. Oba sva spoznala, da so kriptovalute kot eden izmed mnogih izvedenih finančnih instrumentov DLT fascinanten primer uporabe in odlično orodje za preoblikovanje finančnih trgov, vendar je resnična vrednost blockchaina v zagotavljanju nezaupljivega dostopa. Nepremenljive lastniške pravice, vključene v pametne pogodbe … Ni vam treba biti strokovnjak, da bi si predstavljali, kaj bi lahko storili v svetu, kjer je bila pravica do lastništva razlog za vojno tisočletja. S Smartlands sva bila na isti strani: pripisovanje digitalnega lastništva sredstvu in omogočanje lastniku, da uporablja tisti del kode, kot se jim zdi primerno, je bil val prihodnosti in to prihodnost smo želeli razkriti ljudem.

Antoine: Smartlands je platforma za množično financiranje, ki se osredotoča na tokeniziranje resničnih sredstev, kakšne bodo nekatere od teh vrst sredstev?

Arnoldas: Dobesedno, karkoli. Dokler ima sredstvo dokumentiranega zakonitega lastnika, ga lahko z zaščiteno tehnologijo Smrtlands spremenimo v varnostni žeton. S tem prihaja tudi likvidnost – sveti gral tokenizacije premoženja. Seveda je vrsta prilagodljivosti pri držanju, trgovanju ali izstopu iz naložbe, ki jo lahko zagotovimo, nekaj, kar želi vsak lastnik premoženja ali vlagatelj.

Antoine: Prvi projekt na vaši platformi je namensko zgrajena študentska nastanitev v Nottinghamu v Veliki Britaniji. Bi nam lahko kaj povedali o tem?

Arnoldas: To vrsto sredstva smo izbrali po skrbnem premisleku in s pomočjo naše skupnosti. Namensko zgrajen študentski nastanitveni kompleks v Nottinghamu v Veliki Britaniji je popoln primer za uporabo tokenizacijske platforme, kot je Smartlands: gre za prostoročno naložbo s predvideno 15,72-odstotno letno donosnostjo, prihodek prihaja iz najemnin in cen nepremičnin. Kapitalski delež znaša 30%, cilj pa je doseči 1 milijon funtov.


Na splošno so študentska stanovanja v Združenem kraljestvu prihodnji razred premoženja. Združeno kraljestvo ostaja ena izmed držav najboljših svetovnih destinacij za tiste, ki iščejo kakovostno tržno izobrazbo, kar pomeni, da dohodek študentov, ki plačujejo najemnino, ne bo kmalu usahnil. Če bi radi izkoristili trenutno slabost funtov, bi poceni nepremičnine v britanskem središču zdaj želeli parkirati svojo prestolnico.

Antoine: Koliko projektov bi morali pričakovati v letu 2019? Ali lahko svobodno razpravljate o katerem koli od teh?

Arnoldas: Podrobnosti vam trenutno ne morem dati, bom pa rekel, da iščemo še šest projektov tokenizacije premoženja, ki bodo začeli delovati pred koncem leta, portfelj, ki ga pripravljamo, pa je zelo raznolik. Iščemo kmetijska sredstva, različne vrste nepremičnin, zasebni kapital. Kot sem že rekel, je bistvena prednost naše lastniške tehnologije neomejen dostop: lastniki sredstev in upravitelji, ki želijo vložiti kapital, dobijo dostop do vlagateljev, vlagatelji pa dobijo priložnost za tako imenovano »delno lastništvo«. Z najnižjim industrijskim pragom za naložbe rednim ljudem omogočamo, da se potrdijo kot pooblaščeni vlagatelji na platformi Smartlands in z uporabo varnostnih žetonov, izdanih na Smartlands, lastijo delež nepremičnine v Združenem kraljestvu..

Antoine: Kako izberete, katere projekte boste uvrstili na svojo platformo?

Arnoldas: Veliko smo razmišljali in skrbno analizirali pri izbiri pravega premoženja za naše vlagatelje. Pravzaprav je to še ena večja prednost Smartlands: imamo skupino raziskovalcev, ki oblikuje investicijske dokumente za naše stranke, tako da se vlagatelju v najzgodnejših fazah sodelovanja razkrije obseg in obseg projekta. Posledično je postopek čim bolj preprost na regulirani naložbeni platformi za množično financiranje, registrirani pri britanskem organu za finančno poslovanje FCA.

Antoine: Smartlands je pred kratkim predstavil Denarnica Stellar Powered, kakšna je korist tega za vlagatelje?

Arnoldas: V bistvu gre za multisig denarnico, ki je bila v prvi vrsti zasnovana po protokolu Stellar SEP8, vendar je dodala nekaj lastniških funkcij, kot so mehanizem za skladnost, ki ga poganja AI, obnovitev / kartiranje računov in druge. Denarnica Smartlands deluje znotraj ustreznega segmenta omrežja Stellar, kar za vlagatelja pomeni, da so vse transakcije z varnostnimi žetoni ter XLM in našim izvornim žetonom SLT skrbno pridobljene, da se preprečijo tveganja, povezana z nedovoljenimi dejavnostmi..

Antoine: Kje vidite, da se Smartlands postavlja čez 5 let?

Arnoldas: Na prireditvi Consensus 2019 v New Yorku smo predstavili našUnicorn Vision”- strategija potrošniško usmerjenega pristopa, ki predvideva našo preobrazbo iz platforme za izdajo varnostnih žetonov v globalni naložbeni ekosistem, ki se osredotoča na najbolj donosne vrste lastniških vrednostnih papirjev in razrede sredstev. V Visionu gre predvsem za odklepanje likvidnosti za različne vrste trenutno nelikvidnih sredstev in seveda za popolno mobilnost. V bistvu bo Smartlands postal operacija z enim klikom z vgrajeno izmenjavo, kjer bodo vlagatelji lahko spremljali ponudbe in upravljali portfelje neposredno iz svojih mobilnih naprav z uporabo več fiat valut in kriptovalut..

Izdali bomo kartico Smartlands z resnično edinstveno funkcionalnostjo plačilnega sistema z več denarnicami. Vse bogastvo, ki ga ustvarite s platformo, bo shranjeno v vašem računu – digitalna sredstva, fiat valute in kripto. Kartica se bo uporabljala tako kot Visa ali Mastercard, kar našim strankam omogoča, da sodelujejo pri nakazilih IBAN in SEPA ter za shranjevanje vrednosti.

Če želite izvedeti več, obiščite Smartlands ali se naučite o najnovejšem projektu Smartlands.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map