Chrissa McFarlane, ustanoviteljica in izvršna direktorica podjetja Patientory Inc – Interview Series

Chrissa McFarlane je izvršna direktorica podjetja Potrpežljiva, globalna služba za upravljanje denarja in zdravja prebivalstva, ki ureja in varuje podatke o pacientih, ki jo je Becker’s Hospital Review označila za eno izmed najboljših žensk, ki “puščajo pečat na področju medtech”. Je tudi avtorica BODOČE ŽENSKE: Manjšinsko žensko podjetništvo in četrta industrijska revolucija v dobi Blockchain in Cryptocurrency.

Zdravilo Patientory ste ustanovili leta 2015, potem ko ste bili razočarani nad pacienti, ki niso imeli dostopa do centralne evidence lastnih zdravstvenih informacij. Ali lahko z nami delite, v čem je trenutna težava s pacienti, ki imajo dostop do svojih informacij, in kako Patientory predlaga, da to reši?

Industrija informacijske tehnologije v zdravstvenem varstvu ima že dolgo težave z interoperabilnostjo. Vendar je dostop do zasebnih zdravstvenih podatkov težava, ki se je v zadnjem času pojavila zaradi digitalizacije zdravstvenih kartotek, ki so ustvarile zasute stenske vrtove. Zaradi politik in predpisov HIPAA lahko organizacije prosto delijo informacije, ki se nahajajo na posameznih portalih pacientov, z vsemi izvajalci oskrbe in zainteresiranimi stranmi, ki bi jih morda potrebovali, da bi zagotovili najboljšo oskrbo. Bolnik se tega vprašanja loteva frontalno in ustvarja izdelke, ki omogočajo brezhibno integracijo vseh zdravstvenih kartotek bolnikov tako na strani bolnika kot ponudnika..

V prvotnem tehničnem dokumentu ste predlagali poslovni model SaaS, pri katerem programsko opremo prodajate zdravstvenim organizacijam, kjer lahko bolniki in potrošniki prenesejo brezplačno aplikacijo. Ali se je poslovni model od takrat premaknil??

Še vedno delujemo na poslovnem modelu SaaS za podjetja, hkrati pa uporabnikom ponujamo uporabniku prijazno aplikacijo o zdravstvenih podatkih. Za podjetja zagotavljamo SaaS v obliki našega NEITH Enterprise Solution. Nato Neith sodeluje neposredno z našo trpežno potrošniško aplikacijo, Potrpežljiva, za obravnavo in izboljšanje stroškovne učinkovitosti in izidov zdravstvenega varstva za pacienta.

Osebno ste sodelovali v intenzivnem trimesečnem obdobju Program pospeševalnika Boomtown v Boulderju v Koloradu. Bi lahko delili svoje izkušnje in kaj ste pridobili s sodelovanjem v tem programu?

Naše podjetje smo ustanovili približno en teden pred pridružitvijo programu pospeševalnika Boomtown v Boulderju v Koloradu. Ta program nam je neizmerno pomagal pri zamisli, kaj želimo ustvariti in kakšne težave želimo rešiti s svojimi izdelki. Naše izkušnje v Boomtownu so nam pomagale postaviti temelje za odpravljanje pomanjkljivosti, ki smo jih odkrili na trgu zdravstvenega varstva.

Bi lahko razpravljali o svojih izkušnjah z uvedbo ene od prvih začetnih ponudb kovancev (ICO) v letu 2017?

Ta postopek je bil zagotovo izziv za našo ekipo. Začeli smo v panogi, ki ni bila dobro poznana, in smo si prizadevali za verodostojnost prostora in spodbujali njegovo dolgoživost – nekaj, kar širša javnost šele zdaj razume.

Sprva je bilo težko izdelati izdelek za industrijo, kot je zdravstvo, ki se počasi spreminja in sprejema nove tehnologije. Skozi ta proces smo se naučili, da se moramo hitro razvijati in si nenehno prizadevati za uveljavitev svoje blagovne znamke in izdelkov kot voditelje misli, ki povezujejo to novo tehnologijo z obstoječim trgom zdravstvenega varstva.

V tvoja knjiga ena največjih težav, ki ste jo opisali, je bila težava pri dostopu do tveganega financiranja kot ženska in še posebej kot manjšina. Ali imate kakšen nasvet za ženske, ki se soočajo s podobnimi težavami in jim morda ne ustreza uvedba ICO?

Priporočam, da poiščemo čim več alternativnih možnosti financiranja. Možnost naložbenih priložnosti, ki se je v zadnjem času povečala, je množično financiranje. Pri tej vrsti naložb obstaja veliko možnosti, med drugim ponudba uredbe CF, ki podjetjem omogoča, da vlagatelje zahtevajo neposredne naložbe, pa tudi različne platforme, ki omogočajo vključevanje institucionalnih in neinstitucionalnih vlagateljev v projekte, ki jih zanimajo. Verjamem, da je to dragocena možnost za posameznike, ki želijo začeti s svojim podjetjem, zlasti ko gre za prvi krog financiranja, ki je tako zelo pomemben, da podjetnikom omogoči, da gradijo svoje izdelke in pokažejo njegovo vrednost.

V svoji knjigi razpravljate o pomenu prilagodljivosti posebej za podjetnice. Bi lahko na kratko delili svoje poglede na to?

Po mojem mnenju je fleksibilnost eden najpomembnejših lastnosti uspešnega podjetnika. Podjetnice se zlasti srečujejo s številnimi ovirami in ovirami za uspeh in z ohranjanjem prilagodljivosti lahko te izzive premagajo.


Ker je jedro uspešnega podjetnika premagovanje izzivov, je lahko fleksibilnost v obliki, da se moramo premakniti od prvotnega cilja podjetja ali izdelka, da bi na primer odražali trenutne tržne razmere ali druge nepričakovane ovire, ki se pojavijo med postopkom lansiranja. Letos je primer pandemije COVID-19 trg preusmeril na brez primere in podjetniki so se bili prisiljeni temu prilagoditi.

V začetku leta 2019 sta Patientory Inc. in IrisGuard napovedal integracija IrisGuardove biometrične avtentikacijske tehnologije z aplikacijo Patientory. Bi se lahko pogovorili o tem partnerstvu in prednostih uporabe biometrične tehnologije IrisGuard?

IrisGuard omogoča prepoznavanje šarenice od konca do konca in s 100-odstotno gotovostjo identificira posameznike kjer koli na svetu. Naše partnerstvo z IrisGuard je omogočilo podrobnejši pregled upravljanja podatkov in kliničnih preskušanj. Z IrisGuard smo se integrirali s prilagoditvijo rešitve za aplikacijo Patientory za Android (ker je za dostop do te vrste tehnologije potreben telefon s kamero). Integracija zagotavlja dodatno plast varnosti pri dostopu do pacientovih bioloških podatkov.

Nam lahko poveste nekaj podrobnosti o tem, kako se žetoni PTOY uporabljajo na platformi?

Žetoni PTOY so po sebi del omrežja PTOYMatrix Blockchain, ki varuje in preverja zasebno shranjevanje zdravstvenih podatkov v omrežju. Za Patientory Inc se kot decentralizirana aplikacija v omrežju žeton uporablja kot orodje za spodbujanje za nagrajevanje zdravega vedenja. Kot primer so pri uporabi aplikacije uporabniki nagrajeni z žetoni PTOY, ko dosežejo določene mesečne cilje dobrega počutja.

Ali bi radi še kaj povedali o Patientory?

V zadnjem letu smo bili priča dokončnemu sprejetju zakona o zdravilih 21. stoletja, ki od zdravstvenih organizacij zahteva, da potrošnikom omogočijo dostop do njihovih zdravstvenih informacij. Z različnimi partnerstvi lahko PTOYMatrix združi podatke iz več kot 10.000 zdravstvenih sistemov, da zagotovi samostojno identiteto in neidentificirane podatke za uporabnike v medicinske evidence.

Hvala za odličen intervju, bralci, ki želijo izvedeti več, naj obiščejo Potrpežljiva.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map