Eden Dhaliwal, generalni direktor, mreža Conflux – Interview Series

Eden Dhaliwal, globalna direktorica podjetja Omrežje Conflux, odprt protokol za nov svet DApps, financ in spleta 3.0. Kot hitra in varna javna veriga blokov mreža Conflux združuje dokaz o delu in strukturo drevesnih grafov za poganjanje nove generacije decentraliziranega poslovanja..

Z 14-letnimi izkušnjami na področju novih tehnologij je Eden vodilna v industriji pri odkrivanju, inkubiranju in investiranju v naslednjo generacijo interneta. Eden je magistrirala na Rotman School of Management na Univerzi v Torontu in diplomirala iz matematike na Univerzi v Manitobi..

Bi lahko delili zgodbo o nastanku tega, kako je nastalo omrežje Conflux?

Conflux je začel na univerzi Tsinghua, najbolj ugledni kitajski univerzi, kot raziskovalni projekt, osredotočen na iskanje načinov za povečanje verige blokov, da bo ta hitrejša in varnejša. Ko so vlagatelji, kot so Sequoia Capital, Huobi Group in Baidu Ventures, pokazali zanimanje in investirali, se je projekt spremenil v dobro financiran podvig, katerega cilj je bil zagnati globalno javno mrežo blokov. Andrew Yao, ki je edini kitajski prejemnik nagrade Turing, in različni dekani vrhunskih blockchain in tehnoloških kolegijskih programov, so med tistimi, ki si prizadevajo ustvariti to naslednjo generacijo porazdeljenih sistemov. Conflux zdaj nadzira raznolika svetovna ekipa, katere naloga je spodbujati čezmejno sodelovanje z razvojem decentraliziranih odprtokodnih tehnologij in omogočanjem odprte trgovine.

Kakšna je naloga poslanstva omrežja Conflux Network in kako se razlikuje od drugih verig blokov?

Conflux Network želi izboljšati varnost, hitrost in učinkovitost v številnih panogah in ustrezne poslovne izzive, od financ do vlade.

Temeljno vprašanje za protokole blockchain osnovne plasti je razširljivost in hitrost. Smo eden redkih protokolov nivoja 1, ki uporablja novo strukturo DAG, integrirano v PoW, ki zagotavlja med 3000 in 6000 transakcij na sekundo za poslovne aplikacije. Ta struktura, imenovana Tree Graph, je energetsko učinkovit mehanizem za dokaz dela, ki omrežju omogoča, da si prizadeva za učinkovitost, ne da bi pri tem žrtvovala varnost, decentralizacijo ali zaupanje.

Za primerjavo našega pretoka transakcij z industrijskim standardom ima tehnologija Conflux Network skrajšan čas potrditve in povečan pretok transakcij za 6.400 transakcij na sekundo, medtem ko Visa obdela približno 1.000 do 4.000 na sekundo.

Leta 2020 ste se podpisali z mrežo Conflux Network, ki vodi njeno širitev v Severni Ameriki. Kaj vas je pritegnilo pri sodelovanju s tem podjetjem?

V enem letu sem se pogovarjal z Fan Longom, enim od ustanoviteljev, o prebojni tehnologiji omrežja Conflux Network in njenem edinstvenem položaju na kitajskem trgu. Ko sem odpotoval v Peking, da bi se srečal z ekipo, mi je bilo jasno, da ta projekt ni navaden projekt blockchain 1. Od uglednih vlagateljev, kot je Sequoia Capital, do vodilnih rudarskih operaterjev, kot je F2Pool, do hitro rastoče skupnosti razvijalcev, je bilo lahko videti, da ima Conflux za seboj veliko briljantnih in neverjetno ambicioznih ljudi, ki so odločeni, da bodo uspešni. In ko upoštevate, da je Conflux skladen z zakonodajo in ima neverjetne odnose s podjetji, vlado in skupnostmi razvijalcev, sem se prepričal, da ima Conflux jasno in neovirano pot za zajemanje tržnega deleža na Kitajskem, ki presega kateri koli drugi projekt veriženja blokov. Conflux je malce speči velikan in priložnost, da ga predstavim svetu, me je navdušila.

Conflux je edini javni podporni projekt blockchain brez dovoljenja na Kitajskem. Kakšen je trenutni odnos omrežja Conflux s kitajsko vlado?

Dejstvo, da se je družba Conflux rodila iz akademskih krogov in je zbrala sredstva, skladna z zakonodajo, nam je vedno omogočalo, da s kitajsko vlado razvijemo zaupanja vreden in produktiven odnos. Predstavniki naše organizacije sodelujejo v tehničnem odboru za standardizacijo tehnologije Blockchain and Distributed Accounting Technology Standardization, ki ga je ustanovilo kitajsko ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo, da bi razpravljali in določali industrijske standarde za tehnologijo porazdeljene knjige..

Ta odnos je v mnogih pogledih koristen. Prek obsežne mreže razvijalcev, uporabnikov, vlagateljev in strokovnjakov za podjetniško industrijo nam omogoča dostop do kitajskih skupnosti, tržnic in poslovnih kanalov, hkrati pa povečuje zanesljivost in zmanjševanje tveganj s skladnostjo s predpisi in svetovanjem vlade Šanghaja..

V partnerstvu s Šanghajskim odborom za znanost in tehnologijo je mreža Conflux Network ustanovila Inštitut za raziskovanje dreves (Tree Graph Research Institute) za pospeševanje izobraževanja o razvoju verig blokov, zlasti javnih omrežij brez dovoljenj. Poleg tega, ob podpori šanghajske vlade, Conflux načrtuje ustanovitev Inkubacijskega centra za nadaljnje inovacije v nastajajočih tehnologijah.

Conflux je pred kratkim začel drugo fazo uvajanja glavnega omrežja, Oceanus, ki se bodo osredotočili na rudarske pobude in algoritem PoW. Kateri je najpomembnejši vidik tega uvajanja?

Na splošno se bomo z našimi ekosistemskimi partnerji osredotočili na vsestranski pilotni potek našega algoritma za rudarstvo, DApps, Dex in druge izdelke DeFi. Omrežne funkcije in funkcije bodo postopoma objavljene v skupnosti, da bi povečali stopnjo decentralizacije, hkrati pa ohranili visoko raven varnosti in učinkovitosti sistema v celotnem omrežju. To bo zagotovilo, da nihanje sekundarnega trga ne bo preveč vplivalo na osredotočenost in pozornost ekipe.

Da bi ga še nekoliko razčlenili, v prvi polovici Oceanusa organiziramo več rudarskih akcij, od srednje velikih z več sto udeleženci do velikih z več tisoč. To bo še dodatno preverilo stabilnost našega omrežja. Potem ko bomo prepričani v varnost in stabilnost omrežja in bomo imeli pravo količino sodelavcev v omrežju, bomo prešli na uradni algoritem rudarjenja dokazov o delu Conflux.

Bi lahko delili svoje poglede na državni infrastrukturni projekt blokovne verige BSN (Blockchain-based Service Network), ki je bil nedavno napovedan iz Kitajske. Kakšne posledice ima to na pokrajino blockchain na Kitajskem?

Cilj BSN je napredovanje ekosistema blockchain na Kitajskem. Kitajska vlada je tehnologijo veriženja blokov opredelila kot vprašanje nacionalnega pomena. Tehnologija izboljšuje učinkovitost različnih poslovnih procesov in spodbuja inovacije novih finančnih instrumentov. Infrastruktura BSN bo skupaj z naraščajočim ekosistemom skladnih javnih verig imela osrednjo vlogo pri doseganju te preobrazbene vizije.

Ste tudi partner družbe Outlier Ventures ki preučuje simbolične ekonomije za naložbe in svetovanje. Kaj osebno iščete v potencialnih naložbenih priložnostih?

Na splošno so področja naložb, ki me najbolj zanimajo, infrastruktura web3, orodja za razvijalce, DeFi in decentralizirana podatkovna gospodarstva. Poleg solidne ekipe me najbolj zanima razumevanje notranje vrednosti in povpraševanja izdelka in / ali tehnologije. Oprijem in načrt, ki lahko dokažeta primernost proizvodnega trga, sodelovanje skupnosti in kako se bo tokenizacija odvijala z vidika ekonomije, upravljanja in zakonodaje, sta zame zelo pomembna.

Drugo ključno vprašanje zame je, kako se bodo oblikovali omrežni učinki. Običajno so mi všeč ponudbe, pri katerih je lahko potrošnik hkrati ustvarjalec, izdelek pa ima komponente, podobne lego, in igrače podobno privlačnost, s katero se lahko uporabniki poigrajo za nadaljnje inovacije. To povečuje verjetnost ustvarjanja vrednosti za izdelek ali omrežje.

Ali želite še kaj povedati o omrežju Conflux?

Zelo smo navdušeni nad koraki v ekosistemu DeFi. Da bi spodbudili razvoj naprej, smo razvili protokol med verigami ShuttleFlow. Ta bo med drugimi primeri uporabe DeFi igral pomembno vlogo za finančno vključenost, stabilnost in varnost, zlasti v gospodarstvih po COVID, kjer opažamo hiter premik k digitalizaciji.

Pred kratkim smo uvedli 2,4 milijarde CFX žetonov (približno 240 milijonov USD) tekočih nepovratnih sredstev, namenjenih pospeševanju inovacij na področju razvoja programske opreme in raziskav za ekosistem Conflux Network. Večletni program nepovratnih sredstev je zasnovan tako, da sproži ustvarjanje bistvenih komponent tehnološkega sklada in pospeši gradnjo tveganega podjetja na Confluksu. Drugi cilj programa je približati se skupnosti razvijalcev, razumeti njihovo vizijo omrežja in jih podpirati z zahtevami za spodbujanje inovacij.

Prav tako tesno sodelujemo z vladami in podjetji na Kitajskem pri različnih blockchain projektih, kot so shranjevanje pogodb in potrdil o arhitekturnem oblikovanju na blockchainu, sledenje delov na blockchainu in poreklo dobaviteljev, projekt javnih informacijskih sistemov, projekt z energetsko korporacijo za med drugim tudi sledljivost prenosa zelene energije. Pred kratkim nas je podprla vlada Hunan, ki je druga po vrsti za Conflux, potem ko je lani Šanghajska vlada to storila.

Hvala za odličen intervju, bralci, ki želijo izvedeti več, naj obiščejo Omrežje Conflux.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map