George Waller, izvršni direktor Blocksafe Technologies – Interview Series

George je izvršni direktor podjetja BlockSafe Technologies. George je soustanovitelj podjetja StrikeForce Technologies, Inc., podjetnik in tehnolog z več kot 30 leti v računalniški industriji. George je imel ključno vlogo pri uvajanju dveh vodilnih tehnologij kibernetske varnosti, to je avtentikacije zunaj pasu in šifriranja s pritiskom tipk na trg. Danes se te tehnologije pogosto uporabljajo v bančnem, zdravstvenem, izobraževalnem, proizvodnem in vladnem sektorju.

Pred ustanovitvijo StrikeForce je bil George izvršni podpredsednik in glavni strateg v: Connexus Corporation, RxRemedy, TeachMeIT, Incubaci Systems in HealthSCOUT.

George je študiral letalsko inženirstvo na Akademiji za aeronavtiko.

AT: Nobenega dvoma ni, da je vdiranje in ukradena kriptovaluta velik problem v industriji. Zakaj ste se odločili, da se boste lotili tega izziva?

GW: Kot navdušenec nad verigami blokov in kriptovalut je bilo smiselno, da svoje dolgoletne izkušnje z razvojem programske opreme za kibernetsko varnost uporabimo za očiten problem, ki pesti kriptovalutno industrijo. Jasno je, da je to vprašanje, ki ga je treba rešiti, preden lahko trg in tehnologija dozoreta do točke množičnega sprejemanja.

AT: Zdi se, da je CryptoDefender ™ vaš vodilni izdelek, ki je zasnovan tako, da pomaga uporabnikom pri varni prijavi v njihove kripto-denarnice in preprečuje zapiranje ključev, vtikanje itd. Podrobno sem želel v zvezi z nekaterimi od teh funkcij. Za začetek nam lahko poveste o šifriranju s pritiskom na tipko in kako to deluje?

GW: Šifriranje pritiska tipke takoj zaščiti vsako pritiskanje tipk, vneseno na tipkovnici računalnika ali mobilne naprave. Tehnologija zaobide tradicionalno pot po operacijskem sistemu telefona, ko vnaša tipke, pritisnjene na zaslon. Običajno to omogoča, da so vneseni podatki vidni vsem, ki uporabljajo zlonamerno programsko opremo za spremljanje vnesenega. Šifriranje s pritiskom na tipko namesto tega šifrira vnesene informacije in jih vstavi neposredno v želena polja ter preprečuje, da bi zlonamerna programska oprema spremljala zapisano.

AT: Spreminjanje odložišča je še ena značilnost CryptoDefender ™. Kaj je to točno??

GW: Anti-Clipboard Modification ščiti mehanizem za kopiranje in lepljenje v namiznih računalnikih. Omejitev odložišča je, ko zlonamerna programska oprema čaka, da se naslov za pošiljanje bitcoina skopira v medpomnilnik odložišča, nato pa ta naslov za pošiljanje na denarnico nadomesti z naslovom denarnice hekerja, takoj ko pritisnete »pošlji transakcijo«, so vaši žetoni samodejno pošlje drugi osebi in ko se to zgodi, vam ni mogoče vrniti žetonov.

AT: Kot eno od lastnosti izdelka CryptoDefender ™ ponujate varen brskalnik. Ali je ta brskalnik namenjen namizni ali mobilni uporabi?

GW: Ta izdelek je samo za mobilne naprave in je varen & kaljeni brskalnik, ki preprečuje napade Man-in-the-Browser.

AT: Navadni uporabnik je nekoliko lažje razumeti sistem Anti-Clickjacking in Anti-Screen Capture. Zdi se, da to ponujajo drugi bolj razširjeni protivirusni izdelki, zakaj bi uporabnik izbral BlockSafe Technologies ™?

GW: Pogosto to dejansko ni funkcija, ki je na voljo v bolj razširjeni zaščiti pred virusi. Številne običajne protivirusne aplikacije delujejo reaktivno, pri čemer se osredotočajo na spremljanje prenesenega ali nameščenega v napravo in nato navzkrižno sklicevanje z bazo podatkov o znanih grožnjah. Pogosto nimajo funkcije za notranje spremljanje vsega, kar se dogaja, če se zaslon spremlja, če gre za pooblaščeno uporabo itd. BlockSafe Technologies ustvarja programske rešitve, zasnovane za posebne namene, v katerih prepoznamo največje grožnje zlonamerne programske opreme in nato oblikujemo rešitve, ki prilagojene posebnim potrebam ekosistemov kriptovalut in verig blokov.

AT: Načrtujete ponudbo poslovne programske opreme za zaščito borz. Kakšen je pričakovani datum izdaje te programske opreme?

GW: ExchangeDefender ver 1.0 je zdaj na voljo.

AT: Kako nameravate ostati pred slabimi igralci v vesolju?

GW: Ena najpomembnejših vlog, ki jo imamo kot strokovnjaki za kibernetsko varnost, je nenehno zavedanje nenehno razvijajočih se orodij in metod, ki se uporabljajo za nepooblaščen dostop do osebnih računov in na koncu krajo kriptovalut in drugih digitalnih sredstev. Trenutno orodja, ki jih uporabljajo hekerji, nenehno naraščajo. 24 ur na dan spremljamo pokrajino kibernetske varnosti, seciramo napade in vektorje napadov, tako da smo lahko vedno korak naprej.

AT: Odločili ste se za zagon STO in po mojem vedenju ste prvo programsko podjetje, ki je to storilo. Zakaj ste se odločili za to pot?

GW: Trenutno obstajajo drugi, ki so uvedli STO. Razlog, da smo uvedli STO, je, ker verjamemo v verigo blokov. Nismo videli samo priložnosti, da bi izkoristili novo metodo zbiranja sredstev, smo navdušenci in verniki, kako lahko veriga blokov spremeni svet. Všeč nam je ideja, da bi bili eno prvih podjetij s programsko opremo, ki bi na ta način pridobili sredstva, tako kot smo pionir na področju kibernetske varnosti blockchain, želimo tudi pionir v načinu, kako strukturirati podjetje..

Verjamemo, da smo kot podjetje, ki danes prebija pot, postavili precedens za jutri. Če se držimo najvišjih možnih standardov skladnosti z zakonodajo, lahko pomagamo določiti lestvico za prihodnje organizacije STO in blockchain..

AT: Kakšno podjetje pomaga pri postopku STO?

GW: Svetovalna skupina PCG nam pomaga.

AT: Kakšna je tvoja trda kapa?

GW: Smo že dosegli svojo mehko kapico, naša trda kapica je 27 milijonov dolarjev.

AT: Karkoli drugega, kar bi nam radi povedali o BlockSafe Technologies ™?

GW: Kibernetska varnost ali pomanjkanje le-te in grožnja vdorov je največja ovira, ki ogroža rast kripto in verig blokov. Vdori, kraje in kriminal so postali sinonim za panogo. Vlagatelji po vsem svetu se bodo obotavljali vlagati v kripto & blockchain prostor, če ni samozavesti. Infrastruktura za kibernetsko varnost in razvijalci programske opreme bodo tisti, ki bodo tako institucijam, podjetjem kot vlagateljem vlili zaupanje, da bodo v celoti prevzeli to novo tehnologijo.

AT: Hvala, ker ste se strinjali s tem intervjujem, želimo vam veliko sreče s svojim STO. 

Za več podrobnosti o tem STO si oglejte stran s podrobnostmi o žetonu Blocksafe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map