Jim Dowd, ustanovitelj in generalni direktor podjetja North Capital – Interview Series

James Dowd je ustanovitelj in izvršni direktor podjetja North Capital Private Securities (NCPS), registrirani posrednik, ki se osredotoča na izviranje, plasiranje in obračun oproščenih vrednostnih papirjev; North Capital Investment Technology (NCIT), ki zagotavlja tehnologijo za oproščeni trg vrednostnih papirjev; in North Capital Inc., registrirani investicijski svetovalec. NCPS je pooblaščeni posrednik za številne platforme za financiranje vrednostnih papirjev v zgodnji fazi trga lastniških vrednostnih papirjev, nepremičnin, zasebnih skladov in vrednostnih papirjev..

North Capital je pred kratkim zaključil postopek odobritve članstva s podjetjem FINRA in sprejel obrazec ATS Initial Operations Report s strani SEC. Za tiste, ki te oblike ne poznajo, zaradi česar je tako pomembna za North Capital in njegove stranke?

Super vprašanje. Naše stranke in številni drugi izdajatelji, vlagatelji in posredniki, ki sodelujejo na zasebnih trgih vrednostnih papirjev, želijo na zasebnih trgih videti več preglednosti in likvidnosti. Naložbe v zasebne posle običajno vključujejo minimalno 7 do 10-letno kapitalsko obveznost, saj običajno ni vmesne likvidnosti in ni dokončnega načrta izstopa. Imam eno zasebno naložbo, ki je bila izjemna 19 let, drugo, ki živi že 14 let, da ne omenjam številnih naložb, ki se niso izkazale. Ko nekdo naredi zasebno naložbo, če pomisli ali spremeni mnenje, je prepozno. Skoraj vsak vlagatelj, ki nameni zasebnim poslom, to ve ali bi moral vedeti, večina pa bi želela imeti v svojih portfeljih likvidnost in resnično ceno za zasebne vrednostne papirje. Upamo, da bo naš ATS pomagal uresničiti to vizijo vsaj za izdajatelje, vlagatelje in posrednike, ki jo delijo.

Uvedba tega sistema ATS je naravna razširitev obstoječe zasebne infrastrukture vrednostnih papirjev družbe North Capital, TransactCloud. Kaj je TransactCloud?

TransactCloud je naš prvi tehnološki sklad, ki olajša primarno ponudbo oproščenih vrednostnih papirjev. Sodelujemo z izdajatelji in poklicnimi posredniki – posredniki-posredniki, RIA in platforme za financiranje -, da omogočimo ponudbo, transakcije, obdelavo dokumentov, hrambo, plačila in obračun oproščenih vrednostnih papirjev prek spleta.

Ali lahko pojasnite stališče družbe North Digital do digitalnih sredstev, kot je bitcoin, ali do digitalnih vrednostnih papirjev, kot so varnostni žetoni?

Da bi bili jasni glede tega, sami ne vlagamo v digitalna sredstva; nudimo infrastrukturo, ki omogoča trgovanje z vrednostnimi papirji digitalnih sredstev prek našega reguliranega trga, PPEX ATS. Ne bomo trgovali s kriptovalutami ali pomožnimi žetoni. Predpisi SEC, ki se nanašajo na alternativne sisteme trgovanja, so zelo jasni: ATS veljajo samo za trgovanje z vrednostnimi papirji. Prav tako bomo uvrstili in trgovali z neizvzetimi digitalnimi vrednostnimi papirji.

North Capital ponuja tudi naložbene priložnosti, ki veljajo za „obmejne alternative“. Bi lahko delili nekaj podrobnosti o tem, kaj bi menili za mejne alternative?

“Frontier” v okviru upravljanja naložb se nanaša na najbolj nastajajoče trge. Izraz “mejna alternativa” smo uvedli, da bi predstavili isto idejo – nekateri primeri bi bili naložbe v umetnost, zbirateljske predmete, fino vino, tožbene bazene, digitalno valuto, dirkalne konje, športnike itd. V celoti pričakujem, da bo čez deset let nekaj te bodo postale običajne alternative. Zasebni kredit je dober primer ~ pred desetimi leti je bil zasebni kredit eksotičen; danes obstajajo registrirani skladi, ki vlagajo v zasebne kredite in veljajo za splošni nadomestni razred premoženja.

North Capital je sodeloval v več kot 1.000 primarnih ponudbah v skupni vrednosti 1,9 milijarde USD. Katere so nekatere od teh pomembnih ponudb?


Težko je izpostaviti konkretne posle. Imamo toliko odličnih partnerjev, ki opravljajo inovativna dela. Skupine, kot so Jamestown, Crowdstreet, RealtyMogul, RichUncles, Securitize, SportBLX, Exponential, Roofstock, Mythic Markets, Otis, Commonwealth, SeedInvest. Quadrant Biosciences ima Reg A + ponudbo, na kateri trenutno delamo ~ naše prvo sodelovanje z WeFunder. Metaurus je eden naših partnerjev, ki ga vodi nadarjena ekipa pod vodstvom Ricka Sandullija in Jamieja Greenwalda, s katerim sem pred 30 leti sodeloval pri Bankers Trust. Na seznamu imajo dva izdelka v slogu ETF, ki sta zaščitena s patentom in bi lahko spremenila način, kako tvegajo kapitalski vlagatelji. Vem, da nekoga izpuščam, zato se vnaprej opravičujem.

Bi lahko delili nekatere storitve posrednika / trgovca, ki jih ponuja vaše podjetje?

Smo posrednik s popolnimi storitvami za zasebne in druge oproščene ponudbe, skupaj z investicijskimi družbami, kot so vzajemni skladi in ETF-ji. Prav tako smo zastopnik za zasebne ponudbe, vključno s kvalificirano tretjo osebo za ponudbe Reg CF. Podpora za skladnost je sestavni del vseh naših dejavnosti – izdajateljem in platformam pomagamo pri spoštovanju zakonov o vrednostnih papirjih. Lani smo bili odobreni za posredovanje poslov EB5, vendar je ta trg za zdaj zaprt, glede na pandemijo COVID-19.

Katere vrste skrbniških storitev so na voljo?

Danes hranimo denar, zasebne vrednostne papirje in delnice vzajemnih skladov. Za naše skrbniške posle so še vedno zgodnji dnevi in ​​namerno smo omejili uvajanje, tako da lahko testiramo sisteme in postopke. Toda to je segment našega poslovanja z visoko rastjo.

Bi lahko delili tudi nekatere podrobnosti v zvezi s svetovalnimi storitvami, ki so na voljo?

Svetovalni del našega poslovanja poteka prek ločenega investicijskega svetovalca, registriranega pri SEC. To je tehnološko omogočeno finančno načrtovanje in upravljanje premoženja, skupaj z naročeno svetovalno prakso za družinske pisarne in lastnike podjetij.

Podjetje ponuja tudi tehnološke naložbene rešitve za posrednike, banke, upravitelje skladov, platforme za financiranje in zasebne izdajatelje. Katere so nekatere od teh rešitev?

Na svetovalni strani je platforma evisor spletna platforma za finančno načrtovanje in upravljanje premoženja. Trenutno z eno banko sodelujemo na pilotnem programu in ga vključujemo v naše širše svetovalno in 401k poslovanje. TransactCloud je na strani oproščenih ponudb / prodajalcev posrednikov zbirka izdelkov in storitev, ki jih izdajatelji in poklicni posredniki uporabljajo za spletno ponudbo vrednostnih papirjev..

Hvala, ker ste si vzeli čas za odgovore na naša vprašanja. Bralci, ki želijo izvedeti več, bi morali obiskati North Capital Private Securities.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map