Masha in Xenia Vyazemskaya, ustanoviteljici ValueTokenized – Interview Series

Masha in Xenia Vyazemskaya sta znani kot Crypto Twins. Gostijo priljubljeni podcast ValueTokenized ki ponuja brezplačne izobraževalne vsebine za pomoč podjetjem pri tokenizaciji sveta.

Kako ste prvič odkrili verigo blokov in kriptovalute?

Po sreči! Vedno smo bili v komunikaciji in dober prijatelj je nekoč prosil za našo pomoč in nasvete za odnose z javnostmi za projekt veriženja blokov v letu 2017. Hitro naprej, nekaj mesecev, blockchain je v celoti pritegnil našo pozornost in projektom blockchain pomagamo z vsebinskim trženjem in PR od takrat pomagajo tehničnim fantom pripovedovati svoje zgodbe in izobražujejo občinstvo.

Kateri žeton ste prvi kupili in kaj vas je spodbudilo k nakupu tega žetona?

Verjamem, da je bil XRP. Xenii je bila ideja všeč in je popolnoma prezrla načelo »kupi nizko, prodaj visoko«, kar se je izkazalo za precej slabo naložbo. Vsota pa je bila nepomembna.

Bitcoin je bil naša druga kripto naložba. In hitro je postalo več. V enem letu smo potrebovali, da smo razumeli resnično lepoto bitcoinov in vrednosti, ki stojijo za tem. Veliko verjamemo v bitkoine v primerjavi s fiat valutami in se po svojih najboljših močeh trudimo, da bi jih posvojili.

Kaj vas je navdihnilo, da ste se vključili v vesolje?

Fascinantno je opazovati nastajanje in zorenje nove industrije. Za nas se je začelo z radovednostjo in navdušenjem za povsem nov prostor, kar se je nato spremenilo v jasno razumevanje povpraševanja po nepristranski strokovni vsebini in vrednosti, ki jo lahko v zvezi s tem prinesemo. Zdaj nas najbolj navdihuje, ko se strokovnjaki obrnejo na nas, da se dogovorijo za intervju ali panelno razpravo in prejmejo povratne informacije od občinstva.

Posneli ste več videoposnetkov v YouTubu, vključno z razpravljanjem o nekaterih nedavnih industrijskih trendih, kot so IEO, ki nadomeščajo ICO. Kako se osebno počutite glede IEO?

Naš podcast ValueTokenized je namenjen predvsem tokenizaciji sredstev in praktičnim aplikacijam za tehnologijo veriženja blokov na kapitalskih trgih. Ko je trend IEO pred pol leta naraščal, pa nismo mogli, da ga ne pokrijemo.

Naše mnenje o IEO je precej usklajeno z mnenjem naših govorcev – vključno z zgodnjim vlagateljem v Bitcoin, Uber in Airbnb Jeffrey Wernick. Zdi se, da so IEO zgolj poskus podaljšanja življenjske dobe ICO-jev, ki same po sebi sicer niso imele nič slabega, vendar je bila izvedba pustila veliko želenega.

V vsakem primeru smo trdno prepričani, da je prihodnost blockchaina in kriptovalut znotraj:

1) žetoni s premoženjem in;

2) Bitcoin.

Opravili ste tudi več intervjujev, ki vsebujejo različne jurisdikcije za začetek STO. Te jurisdikcije vključujejo Singapur, ZDA, Izrael in Lihtenštajn. Glede na te razgovore in vaše poznavanje prostora, kateri jurisdikciji bi bili osebno naklonjeni uvedbi STO in zakaj?

Izbira jurisdikcije za izvajanje STO je odvisna od mnogih stvari: ali želite ciljati na male (neakreditirane) vlagatelje, v katerih regijah želite prodati svoje vrednostne papirje itd..

Švica in Lihtenštajn sta nam verjetno v Evropi najljubša zaradi jasnih pravil in posebnih predpisov, ki ne zahtevajo nobenih pravnih rešitev. ZDA pa kot jurisdikcija pritegnejo veliko pozornosti, ker je veliko tehnološko naprednih vlagateljev, ki bi bili trenutno morda bolj odprti za nakup novih finančnih instrumentov v obliki žetonov. Pomembno si je zapomniti: če želite opraviti STO in prodati svoje žetone v Evropi in ZDA, morate biti v skladu z obema.

Govorili ste tudi o tokenizaciji različnih sredstev. Kateri so ti razredi sredstev in kateri razred oseb je po vašem mnenju najbolj potencialen za obseg?

Nepremičnine ponujajo največji primer uporabe z očitnimi koristmi za tokenizacijo. Oktobra smo videli več primerov, vključno s podjetjem Lead Real Estate s sedežem v Tokiu, ki je financiralo razvoj etažne lastnine in hotelov pred olimpijskimi igrami leta 2020 na Japonskem z izdajo varnostnih žetonov; konzorcij zalivskih družin načrtuje tokenizacijo premoženja v vrednosti milijarde ameriških dolarjev in druge zanimive projekte.

Razlogov je več: delno lastništvo, ki ga ponuja tokenizacija, je naravno primerno za nepremičnine. Poleg tega programibilnost žetonov omogoča strukturi, da zastopa različne ekonomske interese – lastniške pravice, različne dohodkovne pravice. Poleg tega so nepremičnine nekaj, kar vlagatelji razumejo, gre za razred sredstev s fiksnim donosom in naložbo s precej nizkim tveganjem.

Z vidika izdajatelja lahko tokenizacija ponuja stroškovno učinkovitejši način zbiranja sredstev s pomembnim zmanjšanjem stroškov in trenjem za nadaljnje upravljanje vrednostnih papirjev.

Verjamemo tudi, da so tvegani skladi obetavno področje za tokenizacijo. Danes omogoča lažje in stroškovno učinkovitejše upravljanje sredstev, enostaven prenos lastništva itd. Potencialno lahko tokenizacija zagotovi demokratizacijo trga tveganih naložb in ga z majhnimi čeki odpre milijonom vlagateljev. Za slednje pa tehnologija ne zadostuje – zahteva ustrezne spremembe uredbe. Ali bomo to kmalu videli ali ne, ostaja diskutabilno. Kljub temu so obstoječe prednosti že vznemirljive.

Katera podjetja iz vesolja vas osebno navdušujejo?

Tokeny, Rivver, Securitize

Kje vidite industrijo čez 5 let?

Delimo vizijo, da so kapitalski trgi na verigi blokov vprašanje, kdaj in ne če. Čez pet let najverjetneje ne bomo govorili o verigi blokov kot o ločeni panogi, saj bo to bistveni del svetovnih finančnih trgov.

Ali bo tokenizacija sprostila likvidnost prej nelikvidnih sredstev, demokratizirala dostop do tveganega kapitala in izpolnila druge obljube, o katerih se danes veliko razpravlja, bomo še videli..

Vsekakor sta komunikacija in izobraževanje tisto, kar je potrebno, da industrija raste in dozori. Bolj ko se danes osredotočimo na to, bolj izjemne rezultate bomo videli čez 5 let.

Ali želite še kaj deliti z našimi bralci?

Samo ena stvar: kadar koli se obrnite na nas z idejami za podcast in sodelovanje.

Naredimo nekaj kul skupaj &# 128578;

[email protected]

[email protected]

Za ogled nekaterih njihovih podcastov obiščite ValueTokenized

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map