Myles Milston, izvršni direktor podjetja Globacap – Interview Series

Myles Milston, izvršni direktor & Ustanovitelj podjetja Globacap, celovite rešitve za zbiranje kapitala, upravljanje premoženja in skrbništvo digitalnih vrednostnih papirjev.

V preteklosti ste bili direktor tehnike Stave za kolose, ki je uspešno podjetje za športne stave, ki deluje zunaj Združenega kraljestva. Ali ste bili sprva v tej vlogi predstavljeni z bitcoinom in kripto?

Colossus pri svojem poslu ne uporablja bitcoinov ali kripto, vendar sem videl, kako se bitcoin uveljavlja v širši igralniški industriji, in blockchain sem začel bolj raziskovati, ko sem to videl. Pred Colossusom pa sem skoraj kupil bitcoin, ko je bil 300 USD, žal takrat nisem dovolj razumel blockchaina in sem se v zadnjem trenutku odločil proti. Prepričan sem, da ima vsak svojo zgodbo “skoraj kupljen bitcoin”!

Zakaj ste se s tehničnega direktorja uspešnega športnega stavništva preusmerili na ustanovitev Globacapa?

Pred Colossusom so bili moji kapitalski trgi: začenši kot programer v banki, nato analitik kvantitativnih lastniških raziskav, strukturiranje in prodaja izvedenih finančnih instrumentov in kasneje algoritemsko trgovanje z blagom. Torej, ko so se vsi, ki so v letu 2017 izvajali ICO, skušali izogniti temu, da bi njihov žeton imenoval finančno zavarovanje, me je spodbudilo k razmišljanju o strukturiranju prave finančne varnosti kot žetona.

Očitne so bile prednosti: (i) takojšnja prenosljivost zasebnega premoženja in (ii) preprosto upravljanje (npr. Korporacijske akcije, delitve delnic, odkupi itd.). Bilo je tako prepričljivo, da sem moral začeti Globacap. Ustanovitelj podjetja Colossus je bil eden naših prvih vlagateljev.

Bi lahko delili z nami, kaj točno počne Globacap?

Smo avtomatizirana platforma kapitalskih trgov. Uredil FCA s potnimi listi po Evropi.

Naša avtomatizirana platforma:

(1) Izdaja vrednostnih papirjev – celotna uprava v celotnem povečanju kapitala, vključno s strukturiranjem, odobritvijo in distribucijo ponudbenih dokumentov, hkrati pa zagotavlja skladnost s predpisi v 41 državah (in štetje) in izdajo tokeniziranih dolžniških ali lastniških vrednostnih papirjev vlagateljem.

(2) Uprava za vrednostne papirje – preprosto upravljanje z zgornjo tabelo z enim klikom, vključno z vsemi korporacijskimi dejanji (delitve delnic, odkupi itd.), Prestrukturiranje, glasovanje prek pooblaščenca in izplačilo delnic (dividend ali kuponov). Razlika med nami in drugimi platformami za upravljanje tabel je blockchain. Ko pride do prenosa lastništva, se to v realnem času odraža v tabeli z omejitvami, pri čemer se odreže plast upravnih stroškov, pred katero platforme, ki niso verige blokov, ne morejo ubežati.

(3) Digitalno skrbništvo – smo pooblaščeni skrbnik za blockchain vrednostne papirje in gotovino.

Smo tudi edino podjetje, ki je do danes ustvarilo tokenizirani kapital kot neposredni delež, ne da bi uporabljalo nominirano strukturo. Pri drugih kapitalskih tokenizacijah po vsem svetu je moral nominiranec delovati kot zakoniti lastnik osnovnih delnic. Vendar smo ustvarili strukturo, ki se temu izogiba v obstoječih okvirih predpisov, tako da je imetnik žetona lahko tudi zakoniti imetnik osnovnih delnic..

Junija 2019 je Globacap uspešno izstopil iz zakonodaje FCA Kohorta peskovnika 4, postala prva v celoti urejena platforma za ponudbo in upravljanje digitalne varnosti v Veliki Britaniji. Ali lahko z nami delite izkušnjo bivanja v kohorti4?

Odlična izkušnja. FCA je koncept peskovnika uspešno uvedel med regulatorji po vsem svetu, poznamo več drugih regulatorjev, ki zdaj poskušajo kopirati uspeh FCA. Prvega dne smo imeli dodeljenega sodnega uslužbenca, ki je bil ves čas na voljo ves čas postopka in je bil vedno izredno v pomoč, konec tedna je celo odgovarjal na e-pošto (katera vladna organizacija to počne?) Sandbox nam je dal priložnost, da preizkusimo našo novo tehnologijo in procese v nadzorovanem regulativnem okolju, kar je na koncu privedlo do popolne odobritve v hitrejšem časovnem okviru, kot bi bilo mogoče brez Sandbox.

Pred dvema mesecema je Globacap napovedal strateško partnerstvo z Archaxom, ki ponuja trgovanje na sekundarnem trgu. Bi lahko podrobneje predstavili prednosti tega partnerstva?

Globacap se osredotoča na zasebne naložbe. Vendar lahko nekateri od teh izdajateljev vrednostnih papirjev iščejo popolno javno sekundarno trgovanje, in če bodo, bo Archax pripravljen na seznam in olajšanje trgovanja s temi vrednostnimi papirji. Imajo veliko institucionalno podporo in osnovno tehnologijo, ki jo dobavlja Aquis, vodilna evropska borza delnic in ponudnik ustrezne tehnologije motorjev. Smo partner za uporabo Archaxa kot mesta kotiranja in trgovanja.

Globacap je bil nedavno priznan kot najbolj moteča britanska podjetja v ZDA Indeks motenj50, ki izpostavlja britanska najbolj moteča tehnološka podjetja. Vas je ta dosežek presenetil? Ali je pomagalo privabiti dodatne stranke?

Presenetilo me je, saj pred nominacijo še nismo slišali za indeks Disruption50! Navdušeni in ponižani smo, da smo bili vključeni v ta indeks med drugimi zelo motečimi tehnološkimi podjetji. Prepričani smo, da motimo tradicionalni trg vrednostnih papirjev in bomo to še naprej počeli v veljavi, ko bomo še naprej širili svoje poslovanje. Priznanje je res poslalo dodatne stranke v našo smer.

Vlagatelji lahko trenutno na vaši platformi vlagajo v tokenizirana zasebna sredstva s celega sveta. Sprejemate vlagatelje iz ZDA? Ali obstajajo omejitve za mednarodne naložbe??

Sprejemamo ameriške akreditirane vlagatelje, odvisno od posebne ponudbe. Po vsem svetu ima vsaka država svoj edinstven nabor pravil o finančnem spodbujanju. Tudi znotraj EU obstajajo majhne razlike med nekaterimi državami članicami. Naša platforma to racionalizira za izdajatelja – samodejno prikaže ali skrije določene naložbene priložnosti določenim vlagateljem, odvisno od njihove lokacije in vrste, ter ves čas zagotavlja skladnost z lokalnimi predpisi.

Globap zbere 3 milijone funtov. Bi nam lahko povedali več o tej povišici in za kaj bodo sredstva namenjena?

Trenutno smo v pozni fazi dokončanja kroga financiranja. Velik del sredstev iz tega kroga bo porabljen za trženje in razširitev platforme. Do danes nismo opravili obsežnega trženja, temveč smo bili osredotočeni na izdelavo izdelka in pridobitev regulativne odobritve. Ko smo to storili in opravili več transakcij na platformi v živo, zdaj začenjamo tržiti platformo in obseg.

Kje vidite Globacap čez pet let??

Osredotočeni smo na zasebno premoženje v segmentu malih in srednje velikih podjetij. Z drugimi besedami: preveliko financiranje za množično financiranje do uvrstitve na borzo z majhno / srednjo kapitalizacijo, kot je trg LSE AIM. Menimo, da je trg za to demografsko kategorijo previsoko ocenjen in premalo oskrbljen. Naša tehnologija podjetjem omogoča boljše izkušnje, lažji postopek, popolno skladnost z zakonodajo, nižje stroške in omogoča, da večji del tega obsega ostane dlje zaseben – vlagateljem omogoča dostop do likvidnosti sekundarnega trga, hkrati pa se izogiba režijskim stroškom, povezanim s tem, da postanejo javni subjekt.

Ali želite še kaj deliti z našo publiko??

To je vznemirljiva faza v razvoju industrije vrednostnih papirjev. Zdaj je mogoče, da zasebno premoženje trguje bolj svobodno, da papir resnično izgine pri upravljanju z vrednostnimi papirji in da se zasebno premoženje v vrednosti milijard dolarjev stroškovno učinkovito listini – kar lahko sproži nov val gospodarske rasti.

Če želite izvedeti več, obiščite naš seznam podjetij Globacap ali obiščite Globacap Spletna stran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map