Peter Hofmann, izvršni direktor podjetja Custodigit – Interview Series

Peter Hofmann, direktor podjetja Prilagoditev števila, skupno podjetje med Swisscomom in Sygnumom, ki ponuja investicijsko skrbniško rešitev za regulirane finančne institucije.

Peter je tudi opazovalec uprave pri Metaco SA in mentor v Londonu & Partnerji. Pred tem je delal na drugem visokem položaju v industriji finančnih storitev za podjetja, kot so Cap Gemini, KPMG, IBM, PostFinance in več startupov..

Ima dolgoletne izkušnje s prestrezanjem finančnih storitev, tehnologije in inovacij v različnih vlogah.

Custodigit sta ustanovila Swisscom in Sygnum leta 2018. Bi lahko začeli s podrobnostmi, kdo sta Swisscom in Sygnum? 

Swisscom AG je glavni ponudnik telekomunikacijskih storitev v Švici s sedežem v Bernu. 51% Swisscoma je v lasti švicarske vlade. Swisscom aktivno podpira prostor fintech v Švici in verjame, da se bo finančna industrija v naslednjih 10 letih bistveno spremenila zaradi pojavljanja motečih poslovnih modelov v novoustanovljenih podjetjih. Swisscom z vsem srcem verjame, da se bo finančni sektor v prihodnosti močno zanašal na uporabo umetne inteligence v kombinaciji s tehnologijo veriženja blokov. Swisscom je lastnik 75% lastništva Custodigit.

Sygnum je prva regulirana banka Digital Asset na svetu s sedežem v Švici in Singapurju, ki deluje po vsem svetu. Sygnum je švicarsko bančno licenco prejel septembra 2019, banka pa svojim strankam omogoča varno in priročno vlaganje v digitalna sredstva s popolnim zaupanjem. Storitve, ki jih zagotavlja Sygnum, vključujejo skrbništvo na institucionalnem nivoju, ki ga je zgradil Custodigit, s fiat-digitalnim prehodom za premoženje, posredovanjem, B2B bančnimi storitvami in lombardnimi posojili. 18. septembra 2019 so bile prve transakcije strank podjetja Sygnum javno zabeležene na dveh najpomembnejših blokovnih verigah, Bitcoin in Ethereum.

Ste višji direktor podjetja Swisscom od leta 2009. Zakaj je Swisscom verjel, da je pravi čas, da vstopite v skrbniški prostor in zaženete Custodigit?

Swisscom že nekaj let pregleduje prostor digitalnih sredstev. Leta 2017 smo bili vsi priča naraščajočemu povpraševanju v prostoru kripto valut, razcvetu ICO in stagnaciji trga v začetku leta 2018. Čeprav prostor ni bil urejen, je jasno prikazal zmogljivosti tehnologije in kako lahko poenostavili naše vsakdanje življenje. Swisscom in mi trdno verjamemo, da je prihodnost znotraj prostora digitalnih sredstev in da bodo digitalna sredstva do leta 2027 predstavljala največji del svetovnega BDP. Poleg tega opažamo naraščajoče zanimanje finančnih institucij, kot so banke in upravljavci premoženja, ki bi radi vstopili v prostor digitalnih sredstev. V Nemčiji BAFIN s svojimi trenutnimi regulativnimi pobudami deluje tudi kot druga sprožilna točka za trg. Kolikor smo slišali, je več kot 55 igralcev izrazilo zanimanje za novo licenco Crypto. Če analiziramo trenutno infrastrukturo finančnega trga digitalnega premoženja, smo ugotovili, da tržna infrastruktura in neučinkovitost nima institucionalne stopnje. Vizija Custodigita je podpirati vzpostavitev tržne infrastrukture institucionalnega razreda za kripto valute in tokenizirano premoženje.

Custodigit zagotavlja varen dostop do digitalnega premoženja in hrambo prek institucionalne rešitve skrbništva za investitorje. Zakaj je to pomembno za finančne institucije?

Institucionalni vlagatelji nenehno izražajo zanimanje za prostor digitalnih sredstev in več bank je začelo sprejemati ukrepe, ki bi jim omogočili, da svojim strankam ponudijo kripto ponudbo. Skrbniški in trgovalni del je bil vedno izziv za ponudnike finančnih storitev. Custodigit zagotavlja institucionalno platformo „Bank in Box“ za regulirane ponudnike finančnih storitev, tako da lahko svojim strankam ponudijo kripto valute in digitalna sredstva brez vnaprejšnjih vložkov in kratkega časa za trženje. Za finančne institucije je pomembno, da imajo potrebno funkcionalnost, da lahko avtomatizirano vodijo svoje poslovne procese (npr. Poravnavo), da zagotovijo učinkovit, varen in skladen poslovni proces. Za zmanjšanje tveganj dobaviteljev finančne institucije potrebujejo platformo, pripravljeno za podjetja, ki jo revidira, zagotavlja in upravlja zaupanja vredna in stabilna organizacija. Prav to ponuja Custodigit skupaj s podjetjem Swisscom, ki ima zelo izkušnje v upravljanju zelo varnostno občutljive bančne infrastrukture.

Bi lahko razpravljali o nekaterih tveganjih kibernetske varnosti, ki trenutno obstajajo pri rešitvah za hrambo digitalnih sredstev?

Z digitalnimi sredstvi so povezana različna tveganja kibernetske varnosti, pri čemer je treba nujno upoštevati dve.

  • Shranjevanje zasebnih ključev: Številni navdušenci nad kriptografijo shranjujejo svoje zasebne ključe na svojih prenosnikih. Hekerji lahko enostavno dostopajo do teh informacij in ko je ključ ukraden, denarja ni več mogoče dobiti nazaj. Ko izgubite svoj ključ, trajno izgubite naložbe.
  • Izmešane borze: Trenutno večina kripto izmenjav ni urejena in zaradi tega nimajo enake ravni vladnega nadzora in revizije kot tradicionalne regulirane institucije. V zadnjih nekaj letih so številne borze postajale naslovnice zaradi kršitev varnosti. Hekerji so Coinchecku ukradli kripto za več kot 550 milijonov USD. Bithub je izgubil približno 30 milijonov USD svojih imetnikov digitalnih sredstev svojih strank. Custodigit tesno sodeluje s strokovnjaki za varnost in revizijo, da bi zagotovil institucionalno platformo Digital Asset in uporablja preizkušeno infrastrukturo Swisscoma.

Katere ukrepe je Custodigit sprejel za zaščito strank pred temi tveganji kibernetske varnosti?

Pri Custodigitu zadeve, povezane z varnostjo, jemljemo zelo resno. Custodigit ni prihranil časa in energije za opredelitev celovitega varnostnega okvira, ki je razvil celostni pogled na tveganja in sistematično oblikoval odvečne protiukrepe. Kadar je bilo mogoče, je Custodigit sprejel najvišje varnostne standarde in naredil dodaten korak k reviziji svojih postopkov in infrastrukture (certifikat ISAE). Kot podjetje smo dolžni upoštevati stroge varnostne okvire Swisscoma. Politike, ki jih imamo, zagotavljajo, da noben posameznik, skupina ali organizacija ne more ogroziti varnosti premoženja: stroga ločitev nalog in odgovornosti, najmanj 4-kratni pregled vseh kritičnih dejavnosti, redni nadzor osebnih dejavnosti in ozadij kriptografske knjižnice za obvladovanje tveganj, povezanih z napadi ničelnih dni.

Vsako transakcijo odobri več posameznikov ali skupin posameznikov.

Bi lahko razpravljali o nekaterih ključnih osnovnih funkcijah, ki so trenutno na voljo odjemalcem Custodigit?

Radi bi poudarili, da so naš ciljni trg regulirane finančne institucije, kot so banke, borze itd., In naša platforma ponuja vso potrebno poslovno funkcionalnost za ponudbo storitev digitalnega trga premoženja. Naša platforma strankam omogoča nakup, prodajo, prenos / izstop digitalnih sredstev (od konca do konca). Lahko se integrira s katerim koli osnovnim bančnim sistemom. Poleg tega podpiramo pametno usmerjanje naročil do različnih ponudnikov likvidnosti, kot so posredniki in borze. Z varnostnega vidika je varnostni sistem revidiran s certifikati ISAE 3402 in 3000 ter ISO 27001 in 2000. Trenutno podpiramo naslednja digitalna sredstva – BTC, ETH, XRP, BCH, ERC20. Naša platforma je lahko belo označena s prilagodljivim uporabniškim vmesnikom in API-ji ali na voljo kot storitev SaaS.

Katere stranke ali banke, o katerih lahko razpravljate, trenutno uporabljajo skrbniške rešitve Custodigit?

Kot veste, imamo trenutno stranko Sygnum. Uporabljajo našo popolno rešitev, vključno s skrbništvom in posredovanjem. Trenutno smo v pogajanjih z drugimi reguliranimi finančnimi institucijami s sedežem v Evropi. Žal imen še ne moremo razkriti. Z eno največjih pozavarovalnic smo podpisali tudi pogodbo o zagotavljanju zavarovalnega kritja za digitalna sredstva. Naš cilj je utrditi svojo bazo v Švici in Nemčiji ter se razširiti po vsem svetu.

Ali obstajajo kakršne koli omejitve glede vrste digitalnih sredstev, za katere Custodigit ponuja skrbniške storitve? 

Trenutno podpiramo naslednja digitalna sredstva: BTC, ETH, XRP, BCH, LTC, ERC20. Digitalna sredstva običajno izberemo na podlagi zahteve naše stranke. Nimamo posebnih omejitev; vendar preden ponudimo digitalno sredstvo na naši platformi, naredimo skrbnost. Če menimo, da bi lahko digitalno sredstvo v kakršni koli obliki ali obliki škodovalo našemu ugledu na trgu, ga zavrnemo. Na podlagi naših tržnih opazovanj so to pomembna digitalna sredstva za finančne institucije. Trenutno se Custodigit širi in je platforma tudi v smeri tokeniziranega premoženja.

Ali želite še kaj deliti o Custodigitu?

Smo švicarsko podjetje in se močno držimo praks švicarske bančne industrije. Trdno verjamemo v pomembnost ugleda in zaščite sredstev strank. Ker je Swisscom naš glavni delničar, moramo varnostni okvir jemati zelo resno in zagotoviti varno shranjevanje sredstev naših strank. Varnost in predpisi so v Custodigitovi DNK.

Hvala za odličen intervju, bralci, ki želijo izvedeti več, naj obiščejo Prilagoditev števila.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map