Zoe Adamovicz, izvršna direktorica in soustanoviteljica Neufunda – Intervju Series

Zoe Adamovicz je izvršna direktorica in soustanoviteljica podjetja Neufund. Je izkušena podjetnica in občasna angelska investitorka.

Zoe je navdušena nad gradnjo tehnoloških podjetij, ki so učinkovita, pozitivna, hkrati pa donosna in močna. Pred Neufundom je ustanovila Xyo, podjetje, ki znova predstavlja, kako ljudje odkrivajo aplikacije, Priori Data (obveščanje o trgovini z aplikacijami) in jedrnato programsko opremo, ki ponuja razvoj programske opreme in inženirske storitve.

RS: Neufund je bil opisan kot “borza brez operaterja v ozadju”. Kakšne podobnosti in neslike ima Neufund s tradicionalno borzo?

ZA: Na eni strani Neufund podjetjem zagotavlja tehnični ekosistem, ki jim omogoča tokenizacijo lastniškega kapitala, na drugi strani pa služi kot primarni trg za ponudbe vrednostnih papirjev, kar podjetjem olajša izvedbo kvazi-IPO na Blockchain. Slednje lahko vlagatelje opomni na tipično vlogo borze. Vendar se sekundarno trgovanje s tokeniziranimi vrednostnimi papirji dogaja zunaj platforme Neufund. Kapital, ki ga tokenizira naš protokol, je skladen z ERC20, kar pomeni, da je na tehnični ravni mogoče trgovati z žetoni na kateri koli kripto borzi..

RS: Kakšna je prednost izvedbe navideznega IPO na Blockchainu pred javnim trgovanjem na tipični borzi?

ZA: Izvajanje STO je podjetjem veliko bolj dostopno kot javno objavljanje na tradicionalni borzi. Na Blockchainu lahko izvedete javno ponudbo skoraj brez stroškov in v kateri koli fazi rasti. Zanimivo je opazovati, katero praznino na obstoječem STO na trgu zbiranja sredstev bodo zapolnili. Menimo, da je naravno primerno za fazo pred IPO, ko je podjetje preveliko za tipični VC krog in premajhno za prijavo na IPO.

Objavljanje na Blockchainu prinaša različne prednosti tako pred kot tudi po ponudbi. Podjetjem ni treba več vključevati več posrednikov na različnih stopnjah njihove ponudbe, njihova zgornja meja se posodablja sproti in vlagatelj lahko zdaj upravlja svoja sredstva z večjo prilagodljivostjo. Omeniti velja tudi programljivost tokeniziranih sredstev, kar pomeni, da lahko izdajatelji v samo sredstvo vključijo uporabne funkcije, kot je avtomatizirana razdelitev dividend. Javna ponudba na Blockchainu hkrati vključuje vse tipične prednosti javnega objavljanja, pa tudi zmožnost preprostega izvajanja sekundarnih ponudb.

RS: Katere vrste vlagateljev bo po vašem mnenju pritegnil ekosistem Neufunda?

ZA: Med nedavno in tudi prvo ponudbo varnostnih žetonov smo privabili zelo raznoliko skupino vlagateljev, ki vključuje ugledne družbe tveganega kapitala, kot sta Atlantic Labs ali Freigeist Capital, pa tudi angelske vlagatelje, od katerih mnogi na tem področju niso imeli predhodnih izkušenj. . To se nam zdi še posebej zanimivo ob trenutni razpravi v mislih o tem, kako bo Blockchain vplival na svet tveganega kapitala. Za nas izvajanje ponudbe na Blockchainu ni v nasprotju s tipičnimi naložbenimi krogi, temveč jih krepi in prinaša prepotrebno likvidnost, ki je doslej obstajala le na kapitalskih trgih.

To pa še ni vse, prejemamo tudi veliko zanimanja mnogih kripto in maloprodajnih vlagateljev. Prvi vidijo Neufund kot varen način vlaganja svojega kripto kapitala, drugi pa cenijo lahkoto, s katero lahko kasneje investirajo in upravljajo premoženje.


RS: Zakaj je Neufund dobra platforma za vlagatelje, da lahko vlagajo?

ZA: Neufund služi kot trg z različnimi ponudbami različnih podjetij in vse vlagatelje spodbujamo, da vsako priložnost pregledajo neodvisno. Vendar imajo vsi lastniški žetoni, ki jih ponuja Neufund, podobne prednosti pred papirnatimi sredstvi, ki jih poznamo s tradicionalnih trgov.

Prvič, imetniki žetonov bodo lahko, ko bodo enkrat regulirani, imeli dostop do globalnega sklada vlagateljev na več sekundarnih borzah, kar bi lahko povečalo likvidnost. Drugič, gre za programabilna sredstva, ki omogočajo vgradnjo funkcij uporabnosti, kot so avtomatizirani mehanizmi za razdeljevanje dividend ali glasovanje. Tretjič, eno resnično premoženje lahko predstavlja veliko žetonov, kar zmanjšuje vstopne ovire za male vlagatelje.

Zaradi česar Neufund izstopa iz množice primarnih izdajalskih platform, od katerih je bilo veliko ustvarjenih v zadnjih mesecih, je naša edinstvena žetonska ekonomija – za vsako naložbo, izvedeno prek naše platforme, vlagatelji postajajo ekonomični solastniki same platforme Neufund in tako lahko zahteva deleže v prihodkih, ki jih ustvarimo. Pogosto ga primerjamo z vlaganjem prek NASDAQ-a v Facebook, a poleg lastniškega kapitala v Facebooku vlagatelji dobijo tudi kos NASDAQ-a.

RS: Katere vrste podjetij so najprimernejše za zagon z Neufundom?

ZA: V pripravi imamo veliko podjetij in veliko več podjetij, ki so pokazala zanimanje za zbiranje sredstev pri nas. Enajst od teh je bilo javno objavljenih že leta 2018. So v različnih fazah rasti (seme, serije A, B, D) in z različnimi proizvodi (bančništvo, IoT, mobilnost). Pomembno je, da jim ni nujno, da so povezani z Blockchainom.

RS: Zakaj bi podjetja začela na Neufundu v primerjavi z drugimi konkurenčnimi platformami?

ZA: Prvič, Neufund stoji z množico, saj želimo ponuditi dostop do ljudi z vsega sveta z drugačnim finančnim stanjem, z minimalno vstopnico, ki znaša nekaj sto evrov. To omogoča naslavljanje ponudbe na svetovno skupnost vlagateljev. Drugič, podjetjem nudimo popolno tehnično in pravno podporo med pripravami na ponudbe varnostnih žetonov, na primer po potrebi jim nudimo celo predlogo prospekta, če je potrebno.

RS: Lansko poletje ste sodelovali z MSX (inovacijski oddelek malteške borze), kako bo to koristilo Neufundu? In napovedali ste tudi partnerstvo z vodilno panogo Binance lansko poletje, ali nam lahko poveste več o partnerstvu Binance in kaj zanj pomeni?

ZA: Cilj obeh partnerstev je prinesti prepotrebno likvidnost in ustvariti popolno okolje za izdajo in kasneje sekundarno trgovanje z varnostnimi žetoni, izdanimi s pomočjo protokola Neufund..

RS: Kateri je največji izziv, s katerim se Neufund sooča z uvedbo vašega prvega varnostnega žetona in kako nameravate to premagati?

ZA: Z večino izzivov smo se soočili že v fazi predponudbe. Vključevalo je tudi zagotavljanje skladnosti naše pravne arhitekture in varnih tehničnih rešitev. Zdaj, ko bodo žetoni kmalu izdani, kar se bo zgodilo po obdobju podpisa, se osredotočamo na izgradnjo sistema upravljanja in UX okoli njega.

RS: Neufund je leta 2017 izvedel ICO in zbral približno 15 milijonov USD. Kaj se bo zgodilo s pomožnimi žetoni, ko bo Neufund lansiral nov lastniški žeton?

ZA: Med našim ICBM (mehanizmom za začetno gradnjo kapitala) nam je uspelo zagotoviti 12,5 milijona EUR. Pomembno je omeniti, da Neufund ni imel dostopa do teh sredstev. Zavezani ETH in EUR so bili sklenjeni s pametno pogodbo in vlagatelji jih bodo lahko vlagali v prihodnje ponudbe, ki jih plasira Neufund. V zameno za svojo zgodnjo zavezo so bili vlagatelji nagrajeni z žetoni NEU, ki predstavljajo ekonomsko solastništvo v platformi. S temi lahko vlagatelji zahtevajo svoj delež v prihodkih, ki jih ustvari Neufund.

RS: Sedež imate iz Berlina, ki ima odlično blockchain skupnost. Ali je ta skupnost pomagala pospeševati razvoj Neufunda??

ZA: Da, popolnoma. Neufund je obdan z neverjetno skupnostjo tukaj v Berlinu, ki ponuja dostop in podporo vrhunskih mož v razvoju Blockchain. Nemčija je na zanimivem presečišču med tradicionalnimi tveganji, inovativnim duhom start-upov in regulativnim prehodom v EU.

RS: Ali bi še kaj radi povedali bralcem o Neufundu? 

ZA: Blockchain je ena največjih priložnosti, ki so nam bile predstavljene v sodobni zgodovini. Decentralizacija na koncu pomeni izenačevanje možnosti, zato ima mladi podjetnik iz tretjega sveta enak dostop kot bogati vlagatelj. Izdelava rešitev, ki ohranjajo napake obstoječih trgov zgolj z namenom povečanja prihodkov, ni dovolj. Mi kot skupnost Blockchain lahko in bi morali narediti boljše.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map