Big Money najde bitcoin v letu 2020 – hedge skladi, ponudniki storitev, obveščevalna podjetja in odmevni vlagatelji

Odkar so se trgi kriptovalut pred meseci začeli ponovno oživljati, je bilo v akcijo vpletenih več primerov “velikega denarja”. Primeri tega so vidni na različnih ravneh, vključno z odmevnimi vlagatelji, obveščevalnimi podjetji, hedge skladi in ponudniki storitev. Danes si bomo ogledali vsakega in zakaj je zdaj vhod.

MicroStrategy

Naš prvi primer je tudi najnovejši pojav. Pred dnevi je bil programski gigant in obveščevalno podjetje MicroStrategy, napovedal svetu, da so kupili znatno vsoto Bitcoinov. Natančneje, MicroStrategy je kupil 21.454 BTC, kar je približno 250 milijonov USD.

Zakaj zdaj?

Michael Saylor, izvršni direktor MicroStrategy, navaja,

»Naša naložba v Bitcoin je del naše nove strategije razporejanja kapitala, ki si prizadeva za čim večjo dolgoročno vrednost za naše delničarje … Ta naložba odraža naše prepričanje, da je Bitcoin kot najbolj razširjena kriptovaluta na svetu zanesljivo hranilnik vrednosti in privlačno naložbeno sredstvo z dolgoročnejšim potencialom apreciacije kot držanje denarja. Od svoje ustanovitve pred več kot desetletjem se je Bitcoin pojavil kot pomemben dodatek svetovnemu finančnemu sistemu z značilnostmi, ki so koristne tako za posameznike kot za institucije. MicroStrategy je Bitcoin priznal kot legitimno naložbeno sredstvo, ki je lahko boljše od gotovine, in je zato Bitcoin postalo glavno imetništvo v svoji strategiji zakladniške rezerve. “

Naj ponovim, največje svetovno obveščevalno podjetje ugotavlja, da Bitcoin …

  • je zanesljivo skladišče vrednosti
  • ima potencial dolgoročne apreciacije
  • poziva posameznike in institucije
  • je legitimno premoženje
  • lahko boljši od gotovine

Kot kažejo zgoraj omenjene številke, MicroStrategy v to popolnoma verjame, saj je svoj denar dal tja, kjer so njegova usta – v višini 250 milijonov dolarjev

Paul Tudor Jones

Ljudje opazijo, da se upravitelj hedge skladov, vreden skoraj 6 milijard USD, premakne. Torej, ko je Paul Tudor Jones maja sporočil, da bo v Bitcoin namenil “nizko enoštevilčni” odstotek sklada Tudor BVI, so se kripto navdušenci razumljivo navdušili. Čeprav se “nizke enoštevilke” morda ne slišijo veliko, le nekaj odstotnih točk, dodeljenih iz sklada v višini 5 milijard dolarjev, predstavlja obilno vsoto.

“Najboljša strategija za povečanje dobička je imeti najhitrejšega konja … Če sem prisiljen napovedovati, stavim, da bo to Bitcoin.” – Paul Tudor Jones, izvršni direktor Tudor Investment Corp.

Zakaj zdaj?

Inflacija. Ob navidezno nikoli končanem tiskanju FIAT-a mnogi gledajo na varno premoženje kot na zaščito pred pričakovano inflacijo. Bitcoin ni edino premoženje, ki bi imelo koristi od tega občutka – prav tako cvetijo zlato in druge plemenite kovine.

Dave Portnoy

Dave Portnoy je več kot le priljubljena spletna osebnost, ustanovitelj in predsednik podjetja Barstool Sports. V zadnjih mesecih je Portnoy pritegnil pozornost mnogih, saj je v živo predvajal svojo dnevno trgovalno dejavnost. Kot uspešen podjetnik, vreden približno 100 milijonov dolarjev, z močno prisotnostjo v spletu je njegov čakajoč vstop v Bitcoin navdušil mnoge.

Portnoy je nazadnje marsikoga pritegnil z javnim povabilom dvojčicam Winklevoss. To povabilo je obkrožalo želeni uvod v Bitcoin in kako lahko sodeluje. To ni ostalo neopaženo, saj sta dvojčka Winklevoss videla to povabilo in ga sprejela.

Zakaj zdaj?

Z več kot 1,3 milijona privržencev Portnoy v preteklih videoposnetkih navaja, da je čutil pritisk za ponovno oceno Bitcoina in njegovega potenciala. Čeprav je skupnost Bitcoin včasih lahko preveč vnema v svojem pridiganju, se zdi, da je ta lastnost v tem primeru naredila trik. Ta pritisk njegovih privržencev preprosto poudarja trenutne apetite številnih vlagateljev, saj iščejo visoko potencialno premoženje za ublažitev inflacijskega tveganja.

PayPal

Medtem ko PayPal še ni objavil uradnih izjav o svojih namerah, postaja vse bolj jasno, da se podjetje pripravlja na uvedbo storitev kriptovalut v bližnji prihodnosti. Ugibanja o tem so se prvič pojavila, ko je podjetje začelo najemati strokovnjake za kriptovalute za razvoj izdelkov.

Poleg pastirskega talenta jih ima več virov v skupni rabi informacije z novicami, kar kaže na vzpostavljeno partnerstvo med Kriptoposredništvo Paxos in PayPal – za razliko od nedavno napovedanega partnerstva med Paxos Crypto Brokerage in Revolut US. Vsako od teh partnerstev bi omogočilo nemoteno integracijo storitve, ki temelji na API-ju, kar omogoča nakup in prodajo množice kriptovalut.

Zakaj zdaj?

V svojih zgodnjih dneh je Bitcoin prestopil mejo med opuščanjem in postajanjem cenjenega bogastva. Hitro naprej do leta 2020 in če je Bitcoin nekaj jasno povedal, je to, da ima moč. Prišli smo do točke, ko je bilo dovolj razvoja in sprejemanja okolice v sektorju, da so možnosti, da bi Bitcoin upadel, vse prej kot nič.

Kdo bi v tem primeru bolje izkoristil Bitcoin kot uveljavljeni ponudnik storitev FinTech? Revolut ga je sprejel. Square ga je sprejel. WealthSimple ga je sprejel. RobinHood ga je sprejel. V nasprotnem primeru lahko PayPal nekoliko zamuja na zabavo.

Naraščajoči tempo

Vsak od teh primerov sam po sebi ne sme spremeniti trgov. Kumulativno pa kažejo na pozitiven premik v razpoloženju do kriptovalut. Čeprav se lahko “zakaj zdaj” razlikuje med posameznimi novimi udeleženci, trgi bitcoinov niso več poseljeni zgolj s špekulativnimi trgovci na drobno, ampak so domovi za udeležence iz različnih sektorjev. Zanj velja legitimno bogastvo in ne glede na to, ali gledamo na ponudnike storitev, hedge sklade, obveščevalna podjetja itd. – posvojitve potekajo vse hitreje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map