Kaj je zaviti bitcoin (wBTC) in zakaj je tako pomemben

Pozno se je že veliko govorilo o zavitih žetonih. Natančneje, zaviti bitcoin (wBTC) se še naprej pojavlja kot eden glavnih primerov, zakaj je zavijanje žetonov koristno za vse. Koncept wBTC se je pojavil v prizadevanju za izboljšanje funkcionalnosti in uporabnosti Bitcoina. Posledično ti žetoni pomagajo zagotavljati bolj izpopolnjene finančne storitve tradicionalnim imetnikom BTC.

Kaj je zaviti Bitcoin wBTC?

WBTC je nova inovacija, ki učinkovito pripelje BTC v verigo Ethereum. Ta edinstveni finančni instrument trgovcem, institucijam in podjetjem Dapps ponuja most do omrežja Ethereum, hkrati pa ohranja izpostavljenost Bitcoinom. Cilj je predstaviti vrednost cene Bitcoina in jo združiti s programsko opremo Ethereuma.

Vsak wBTC je žeton ERC-20, ki predstavlja Bitcoin (BTC) na osnovi 1: 1. Predvsem lahko kateri koli Bitcoin pretvorite v wBTC z uporabo različnih omrežij, ki so danes na voljo javnosti. Kadar koli želite, lahko svoj wBTC pretvorite nazaj v tradicionalni BTC. Ta prilagodljivost uporabnikom omogoča, da se brez težav preusmerijo med wBTC in BTC, kar ustreza njihovi naložbeni strategiji.

Prednosti zavitega žetona

Ko se naučite o wBTC, se lahko vprašate, “zakaj bi želel svoj BTC pretvoriti v wBTC.” Na srečo obstaja veliko razlogov, zakaj bi vlagatelj želel zaviti svoje BTC-je. Predvsem zagotavlja integracijo v ekosistem Ethereum. Ethereum ima največji ekosistem od katere koli kriptovalute.

Vrhunske platforme wBTC prek Coindeska

Vrhunske platforme wBTC prek Coindeska

Ta obsežna mreža vključuje ekskluzivne denarnice, Dapps, DEX-je, igre in pametne pogodbe. Zaviti uporabniki Bitcoinov lahko celo dobijo dostop do omrežij za posojanje in izposojo DeFi, ne da bi se dejansko odrekli ali neposredno trgovali s svojimi Bitcoini. Prav slednji razlog je v zadnjem času povzročil tako razburjenje na trgu.

Likvidnost

Druga pomembna prednost, ki jo wBTC prinaša na trg, je večja likvidnost. Ekosistem Ethereum je raznolik in razširjen. Ta razdelitev sredstev lahko ustvari scenarij, v katerem DEX (decentralizirane borze) in druge platforme nimajo potrebne likvidnosti za optimalno delovanje. Zaradi nizke likvidnosti je menjava manj učinkovita, ker uporabniki ne morejo hitro zamenjati svojih žetonov in za znesek, ki ga želijo. wBTC likvidnost BTC vključuje v prilagodljivost ekosistema Ethereum. Na ta način wBTC zapre likvidnostno zanko med številnimi izdelki CeFi in DeFi.

Razširljivost

Razširljivost je še ena večja prednost, pridobljena z zavijanjem Bitcoinov. Ker zaviti žetoni obstajajo na verigi blokov Ethereum in ne neposredno na Bitcoinih, so transakcije, opravljene z wBTC, hitrejše in stanejo manj. Poleg tega imate več možnosti za transakcije in shranjevanje.

Nove funkcionalnosti

Zaviti BTC uporabnikom zagotavlja več funkcionalnosti v primerjavi z običajnimi BTC. Na primer, wBTC lahko izkoristi robustne pametne pogodbe Ethereuma. Pametne pogodbe so samoizvajajoči se vnaprej programirani protokoli. Veljajo za temeljno tehnologijo blockchain sektorja. Vendar niso postali takšni, dokler Ethereum ni vstopil na trg leta po BTC. Posledično BTC nima popolnih zmogljivosti pametne pogodbe v svoji resnični obliki.

DeFi BTC

Lahko trdimo, da je širitev DeFi (decentraliziranih financ) povzročila rojstvo wBTC. Vsaj iskra je tista, ki je prižgala ogenj wBTC. Aplikacije DeFi želijo tradicionalne centralizirane finančne storitve preoblikovati v decentralizirano različico. Priljubljene aplikacije, kot je Compound, uporabnikom omogočajo zamenjavo bank in zagotavljajo likvidnost v zameno za nagrade.

Vlog WBTC

Vlog je ena izmed najbolj priljubljenih funkcij DeFi. Trenutno velja več različic protokolov za vstavljanje. Večina od uporabnikov zahteva, da svojo kriptovaluto v dogovorjenem času zaklene v pametno pogodbo v zameno za nagrade. Uporabniki, ki svoj BTC pretvorijo v wBTC, lahko izkoristijo te naslednje protokole. Na primer, platforme, kot je CoinList, vam omogočajo, da samodejno zaslužite nagrade tako, da v svojo omrežno denarnico vstavite wBTC.

Donosno kmetovanje BTC

Donosno kmetovanje je še en protokol DeFi, ki v tem sektorju še naprej dobiva zagon. Kmetijstvo se razlikuje od zalaganja na nekaj načinov. Natančneje, kmetijski protokoli imajo krajša obdobja zaklepanja. Številni kmetijski sistemi uporabnikom omrežja omogočajo, da z zanimanjem izposodijo svoje kripto. Na primer, Spojina vsem omogoča, da si zagotovijo pasivni dohodek s posojanjem wBTC drugim uporabnikom v omrežju prek kmetijskih združenj.

wBTC v porastu

Ko zavijete BTC, dobite nekaj resnih koristi. Te prednosti so pomagale ustvariti nov sektor v industriji blokovnih verig. Dandanes več vlagateljev kdaj želi uporabiti storitve wBTC. Septembra poročilo poudaril to rast v spektakularni obliki. Po mnenju raziskovalcev se zdaj po vsem svetu uporablja več kot 1,1 milijarde USD wBTC.

Statistika DeFi

Statistika DeFi

Različni modeli wBTC

Zanimivo je, da se v sektorju uporablja nekaj različnih modelov zavijanja BTC. Vsaka od teh strategij se nekoliko razlikuje, vendar daje enak rezultat – BTC na verigi ETH. Tu so trije najbolj priljubljeni protokoli zavijanja, ki se danes uporabljajo.

Centralizirano

V centralizirani strategiji zavijanja BTC se zanašate na podjetje, ki bo vzdrževalo vrednost vašega premoženja. V tem sistemu posredujete svoj BTC centraliziranemu posredniku. Od tam zaklenejo vaš kripto v pametno pogodbo in izdajo ustrezen žeton ERC-20. Slaba stran tega pristopa je, da ste popolnoma odvisni od podjetja, da ohranjate svoj BTC varno shranjen. Platforma BitGo je odličen primer te strategije v uporabi.

Brez zaupanja

Drugi in naprednejši način zavijanja Bitcoinov je prek decentraliziranega sistema. Mreža Keep uporabnikom ponuja zavite storitve BTC v obliki tBTC. V tem primeru se centralizirane skrbniške odgovornosti prenesejo na pametne pogodbe. Vaš BTC ostaja zaklenjen v omrežni pogodbi, ki je platforma ne more prilagoditi brez vaše odobritve. Ta strategija uporabnikom zagotavlja nezaupljiv in avtonomen sistem.

Sintetična sredstva

Druga oblika pridobivanja zagona wBTC na trgu je uporaba sintetičnih sredstev. Pri tej zasnovi zaklenete svoj BTC v pametno pogodbo in prejmete sintetično sredstvo z enako vrednostjo. Za razliko od ostalih dveh scenarijev BTC ne podpira neposredno tega žetona. Namesto tega platforma sredstvo podpira z izvornimi žetoni.

Synthetix DEX je pionir te strategije. Predvsem wBTC platforme, imenovan sBTC, ne podpira BTC, temveč 800% vrednosti BTC v SNX. SNX je glavni upravljalni žeton platforme za omrežje Synthetix. Podprta je z likvidnostnimi združbami.

Je zavit BTC (wBTC) varen?

Koncept wBTC je dokaj varen, saj je tehnologija dobra. Še vedno pa obstaja veliko tveganj, ki se jih morate zavedati, preden spremenite svoj BTC v wBTC. Eden glavnih pomislekov izhaja iz modelov, ki temeljijo na zaupanju zgodnjih platform wBTC. V tem scenariju vedno obstaja tveganje, da bi platforma nekako odklenila pravi BTC in imetnikom žetonov pustila lažne wBTC.

Centralizacija

Še eno vprašanje, ki ga je treba omeniti, je centralizacija. Kadarkoli vključite skrbnike tretjih oseb, ki hranijo velike količine Bitcoinov, kovajo nove žetone in spremljajo vrednost zavarovanja Bitcoin, imate na trgu zrelo koncentracijo moči.

Kako zaviti BTC

Ko enkrat razumete tveganja, povezana z wBTC, ste pripravljeni poskusiti te nove žetone. Platforme, kot so Seznam kovancev, olajša zavijanje BTC. Coinlist zlasti ponuja zajamčeno menjavo vrednosti 1: 1 z ničelnim razmikom in pavšalno provizijo 0,025%.

Zavite informacije o bitkoinih na domači strani seznamov kovancev

Zavite informacije o bitkoinih na domači strani seznamov kovancev

Najprej pojdite na Coinlist in se registrirajte. Ko se vsi prijavite, lahko preprosto kliknete gumb »Zavij« znotraj BTC denarnice. Nato bo omrežje sprožilo poziv, da vnesete znesek BTC, ki ga želite pretvoriti v WBTC. Ko se odločite, lahko kliknete gumb »Potrdi zavijanje«, da obdelate transakcijo. Tako enostavno je.

Kje kupiti zaviti Bitcoin wBTC

Nakup wBTC je enostaven. Ugled in dolgoživost tega žetona ga omogočata na večini večjih borz. Binance ponuja različne trgovalne pare wBTC. Za začetek se morate registrirati za račun. Registracija je hitra in neposredna. Vendar boste morali potrditi svojo identiteto, preden boste lahko sodelovali v trgovanju.

Kaj je zaviti bitcoin (wBTC) in zakaj je tako pomemben Kaj je zaviti bitcoin (wBTC) in zakaj je tako pomemben Kaj je zaviti bitcoin (wBTC) in zakaj je tako pomemben
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Prihodnost zavitih Bitcoinov wBTC

Glede na splošno uporabnost in cenovno dostopnost zavijanja BTC-ja ni presenetljivo, če ugotovimo, da razvijalci trdo delajo na tem konceptu. Že vidite potisk po uvedbi zavitih Bitcoinov v bolj zapletene koncepte DeFi.

Kompleksna omrežja DeFi omogočajo uporabnikom, da dvakrat vložijo svoje žetone. Na primer, predstavljajte si, da vplačate svoj wBTC in nato takoj znova postavite svoje nagrade v ločen bazen. Obstajajo tudi strategije, v katerih razvijalci želijo nagrade za vložke plačevati neposredno s kripto in ne z žetoni DeFi. V tej situaciji stavite na wBTC, vendar prejmete ETH neposredno kot nagrado.

Drugi blockchains

Trenutno v sektorju DeFi prevladuje Ethereum. Vendar se ta prevlada začenja nekoliko spreminjati, ko drugi blockchains poskušajo prodreti v sektor DeFi. Posledično boste zagotovo videli, da se bo wBTC v bližnji prihodnosti začel pojavljati na drugih verigah blokov. Tako kot pri Ethereumu bo tudi wBTC pridobil popolno funkcionalnost omrežja, v katerem je postavljen.

Zavit BTC nova tehnološka revolucija

Koncept wBTC še naprej zaznava trg na trgu iz številnih razlogov. Predvsem nihče ne želi trgovati s svojimi BTC, še posebej, ker je ta kriptovaluta zdaj na vrhuncu. Zaviti Bitcoin omogoča tem dolgoročnim HODLerjem, da zaslužijo pasivne nagrade, ne da bi se odpovedali lastništvu teh dragocenih digitalnih sredstev. Iz teh razlogov lahko pričakujete, da bo v prihodnjih tednih na trg prišlo več wBTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map