Naložba v Dash Crypto – vse, kar morate vedeti

Priljubljena kriptovaluta Dash je vstopila na trg s ciljem, da kriptoskupnosti zagotovi več funkcij in razširljivosti kot njeni predhodniki. Od uvedbe je Dash znatno povečal svojo skupnost in platformo. Danes je Dash ena najbolj prepoznavnih kriptovalut na svetu. Evo, kako je prišel tja:

Kaj je Dash?

Dash je odprtokodni protokol, ki je nastal kot trda vilica iz verige Bitcoin. Kovanec je zaslovel zaradi edinstvenega pristopa k trgu. Dash se osredotoča predvsem na zasebnost in hitrost transakcij. Posledično so transakcije Dash skoraj takojšnje in jih je skoraj nemogoče izslediti.

Dash je postal priljubljen zaradi neverjetne palete funkcij. Večina teh funkcij je bila na trgu nova, ko jih je Dash predstavil. Na ta način je Dash še naprej pionirska sila v sektorju zasebnih kovancev. Tu so funkcije, zaradi katerih je Dash kovanec, na katerega morate biti pozorni.

InstaSend

Dash lahko s trenutnim protokolom InstaSend izvaja skoraj takojšnje transakcije. InstaSend obide rudarje in za potrditev transakcije uporablja soglasje masternod. Ta postopek odpravlja čakalni čas, povezan s potrditvami omrežja blockchain. Za izpolnitev te naloge Masternode oblikujejo glasovalne kvorume.

Ko uporabniki zahtevajo InstaSend, posebna Masternode sprejme zahtevo in zaklene vhode transakcije. Podatki o transakcijah se nato po omrežju predvajajo drugim Masternodam. Ta strategija zagotavlja, da je transakcija v naslednjem bloku transakcij.

PrivateSend

Ena najnaprednejših funkcij, ki jih uporablja Dash, je njegov protokol Private Send. Ta protokol uporabnikom Dash omogoča, da na blockchainu izvajajo in prejemajo neizsledljiva plačila. Način dela je preprost.

Najprej uporabnik zahteva transakcijo PrivateSend. Nato platforma prevzame njihovo transakcijo in pred izvajanjem transakcije zmeša neporabljeni Dash uporabnikov. Nato protokol razdeli vaše vnose za transakcije, dokler niso standardne vrednosti. Od tam uporabnikova denarnica nato pošlje zahtevo Masternodes. Ta zahteva se izpolni, ko dve drugi osebi pošljeta podobne zahteve.

Nato masternoda premeša vse vhode in ukaže denarnicam vseh treh uporabnikov, naj vrnejo zdaj preoblikovani vnos. Vaša denarnica plača denominacijo nazaj sebi. Zanimivo je, da denarnica uporablja tisto, kar imenujemo naslov za spremembo. Pomembno je, da denarnica ta postopek ponovi večkrat. Najboljše od vsega je, da se to zgodi v nekaj sekundah in ne da bi morali uporabniki dokončati dodatne korake.

Verižica

Druga močna funkcija, ki jo Dash vključuje, je Chainlock. Ta protokol ščiti pred 51% napadi, če se uporablja vzporedno z InstaSend. 51-odstotni napad se zgodi, ko več kot polovica vozlišča Blockchain vnese napačne podatke.

Šporke

Ko je prišlo do nekaterih težav z posodobitvijo leta 2014 z oznako RC3, se je skupnost Dash odločila, da je najbolje najti bolj gladko strategijo nadgradnje. Ta želja je privedla do nastanka Sporksov. Sporki omogočajo večje nadgradnje, kot so mehke ali trde vilice, vendar brez potrebe po takojšnjih spremembah.

Posodobitve Spork vstopajo v verigo blokov v večfaznem pristopu. Ta strategija omogoča razvijalcem, da v realnem času spremljajo podatke o nadgradnji. Poleg tega omrežju omogoča postopno nadgradnjo brez njene celovitosti hkrati.

Kako deluje Dash

V resnični obliki kriptovalut skupnost Dash vodi a decentralizirana avtonomna organizacija (DAO). DAO so preprosto platforme, ki so odvisne od pametnih pogodb, ki jih je izglasovala skupnost, da bi določile njihov potek delovanja. DAO so kritični v kripto sektorju, ker rešujejo dve glavni težavi, s katero se soočajo vsi projekti – upravljanje in financiranje.

Skupnost Dash

Skupnost Dash je sestavljena iz različnih članov, ki igrajo svojo vlogo pri zaščiti omrežja in rednem posodabljanju projekta. Obstajajo standardna vozlišča, ki so odgovorna za različna dejanja, kot so posredovanje sporočil in preverjanje transakcij v omrežju. Naslednja komponenta omrežja so rudarji. To so omrežna vozlišča, ki potrjujejo bloke transakcij in jih dodajajo v verigo blokov.

Dash.org

Dash.org

Predvsem se 10% vseh sredstev, prejetih z rudarskimi prizadevanji, ponovno vloži nazaj v ekosistem Dash. Ta sredstva so namenjena razvoju novih skupnostnih projektov. Posledično ima Dash eno najbolj živahnih skupnosti v sektorju. Do danes je DAO ustvaril več podpornih skupin, vključno z Dash Core Group, Inc. (DCG). Ti razvijalci spodbujajo nenehen razvoj, integracije in druge izboljšave znotraj ekosistema.

Masternode

Dash-ovo omrežje tudi uporablja Masternode. Masternode lahko izvajajo redne storitve vozlišč, vendar imajo tudi nekaj edinstvenih zmogljivosti. Prvič, delujejo kot delničarji. Masternode lahko neposredno glasujejo o predlogih za izboljšanje Dashinega ekosistema. Vsaka masternoda ima en glas.

Kako postanem Masternode?

Če želite postati Dash Masternode, boste morali izpolniti nekaj zahtev. V omrežni denarnici morate imeti vsaj 1000 Dash. Potrebujete tudi statični naslov IP. Končne zahteve so tehnične, vključno z vrsto CPU-ja, RAM-a, prostora na disku in pasovne širine omrežja, ki je na voljo na vaši lokaciji.

Mining Dash

Tisti, ki želijo rudariti Dash, bodo z veseljem slišali, da je še vedno mogoče uporabljati tradicionalne rudarje za osebne računalnike in GPU. Vendar pa so v zadnjih nekaj letih na trg začele vstopati rudarske ploščadi ASIC. Pomembno je, da omrežje uporablja algoritem zgoščevanja X11. Ta edinstveni protokol je posebej za platformo izdelal Dashov glavni razvijalec Evan Duffield.

V intervjujih je Duffield izjavil, da je X11 deloma navdihnil pristop verižnega razprševanja Quark. Algoritem X11 uporablja verižen algoritem zgoščevanja. Keenly, X11 nosi svoj naslov zaradi enajstih znanstvenih algoritmov za zgoščevanje, od katerih je odvisen, da dokonča dokaz o delu.

Za primerjavo, Bitcoin uporablja eno zgoščevalno funkcijo, imenovano SHA-256. Povečana kompleksnost in prefinjenost, ki jo Dash prinaša na trg, uporabnikom zagotavlja varnost, enako kot Bitcoin, vendar iz manjše verige blokov. Ta sposobnost zagotavljanja največje varnosti pred manj vozlišči je eden od razlogov, da Dash ostaja glavni kandidat na trgu.

V algoritmu zgoščevanja X11 nov blok minira približno vsake 2,6 minute. Ti bloki vsebujejo 2 MB podatkov. To je približno 56 transakcij na sekundo. Podobno kot pri Bitcoinu se tudi blokovne nagrade vsako leto znižujejo. V ekosistemu Dash se to zmanjšanje opravi s hitrostjo 7,14% na leto.

Temni gravitacijski val

Protokol Dark Gravity Wave obvladuje težavnost omrežja. Ta protokol je ekskluziven za platformo, vendar ima značilnosti z Kimoto gravitacijski vodnjak. Ključna značilnost tega protokola je, da aktivno prilagaja stopnjo zahtevnosti vsakemu bloku. Za primerjavo, Bitcoin izvede te prilagoditve vsakih blokov leta 2016.

Zgodovina Dash

Zgodovina Dash se začne leta 2014 pod imenom Xcoin. Xcoin je bil takojšen hit, saj je uporabnikom omogočil resnična orodja za zasebnost, ki takrat niso bila na voljo. Kmalu po zagonu se je Dashov ustvarjalec Evan Duffield odločil, da bi bilo pametno, če bi projekt še bolj promoviral svoje zmožnosti zasebnosti. Ta želja je privedla do preusmeritve kovanca v Darkcoin.

Vendar pa je preoblikovanje blagovne znamke privedlo do tega, da je Dash postal glavna na darknet trgih. Ker je videl omejitve tega pristopa, je Duffield ponovno preimenoval kovanec. Tokrat je bil preimenovan v Dash. Beseda Dash izhaja iz kombinacije besed “digitalno” in “gotovina”. Do leta 2016 Dash v Dark Netu ni bil več pogosto uporabljen.

Kako kupiti

Nakup Dash je enostaven. Ugled in dolgoživost tega žetona ga omogočata na večini večjih borz. Binance ponuja različne trgovalne pare Dash. Za začetek se morate registrirati za račun. Registracija je hitra in neposredna. Vendar boste morali potrditi svojo identiteto, preden boste lahko sodelovali v trgovanju.

Ko ste registrirani, morate financirati svoj fiat račun. To se naredi z bančnim nakazilom ali z debetno kartico. Zdaj, ko je vaš račun aktiven in imate na voljo sredstva, ste pripravljeni pretvoriti svoj fiat v kripto. Priporočljivo je, da pretvorite v BTC. Zdaj, ko imate BTC, lahko BTC za Dash trgujete neposredno. Celoten postopek prvič traja približno 20 minut.

Naložba v Dash Crypto - vse, kar morate vedeti Naložba v Dash Crypto - vse, kar morate vedeti Naložba v Dash Crypto - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kako shraniti pomišljaj

Obstajajo trije načini za shranjevanje pomišljaja. Če želite ugotoviti, kateri način shranjevanja najbolj ustreza vaši naložbeni strategiji, morate upoštevati količino Dash-a, ki jo nameravate imeti, in kako pogosto z njim trgujete. Če nameravate hraniti minimalno količino Dash-a za dnevno trgovanje, se lahko držite denarnice za računalnik.

Danes je na trgu na voljo tudi tona zanesljivih mobilnih denarnic. Mobilne denarnice so zelo enostavne za uporabo in jih lahko nastavite v nekaj sekundah. Najboljše od vsega je, da so brezplačni in dokaj varni.

Če želite veliko naložiti v DASH ali če načrtujete HODLing tega kripto za daljše časovno obdobje, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata DASH (DASH).

Dash ostaja najboljši tekmovalec

Dash še naprej ostaja ena najbolj priljubljenih kriptovalut, ki se danes uporabljajo. Ta edinstveni projekt je odličen primer, kako tehnologija veriženja blokov uporabnikom zagotavlja več svobode in svobode. Zato bi morali pričakovati, da bo Dash še naprej igral vidno vlogo na kripto trgu v prihodnjih letih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map