Naložba v Litecoin (LTC) – vse, kar morate vedeti

Nemogoče bi bilo dolgo zahajati v kripto prostor, ne da bi sčasoma naleteli na enega najstarejših in najuglednejših obstoječih kovancev – Litecoin (LTC). Litecoin je odprto ѕоurсe цифрови gotovinski sistem, podoben Bitcoin-u. Pomembno je, da je bil Litecoin razvit za izboljšanje nekaterih pomanjkljivosti prve uspešne kriptovalute na svetu, Bitcoin. V tem obsegu so Litecoin tudi mnogi v tem sektorju označili kot “srebro” za zlato Bitcoin.

Kaj je Litecoin (LTC)?

Litecoin je bil ena prvih kriptovalut, ki je vstopila na trg. Posledično ostaja eden največjih kovancev v tem sektorju, ki temelji na tržni kapitalizaciji. Ta izjemno priljubljen kovanec lahko najdete na skoraj vsaki kripto borzi. Prav tako je ena najbolj razširjenih kriptovalut na svetu. Litecoin lahko uporabite za nakup blaga, storitev ali celo vlaganje v druge kripto projekte, ko se pojavijo.

Kot večina kriptovalut tudi Litecoin uporablja tehnologijo veriženja blokov, da ostane decentraliziran. Decentralizirane valute se v mnogih pogledih razlikujejo od tradicionalnih fiat valut. Predvsem jih ne izda centralni organ, kot je vlada. Namesto tega Litecoins proizvajajo srуrtоgrарhіс рrоtосоl. Uradno so Litecoinovi izdani pod MIT / X11 lісеnѕеѕ.

Kako deluje Litecoin (LTC)?

Litecoin deluje na zelo podoben način kot Bitcoin. Pravzaprav je ta sistem spletnega plačevanja neposredno navdihnil Satoshi Nakamoto in njegova izdaja protokola Bitcoin. Mnogi ljudje so presenečeni, ko izvedo, da je bil Litecoin ena najzgodnejših vilic Bitcoin na trgu. Kot taka je ta kriptovaluta tehnično skorajda edinstvena do Bіtсоіn, čeprav z nekaterimi ključnimi razlikami.

Litecoin prek Litecoin.org

Litecoin prek Litecoin.org

Razvijalec LTC, Charlie Lee, je svoj projekt Litecoin začel z izposojo osnovne kode pri Bitcoin. Nato je v protokol naredil več pomembnih sprememb. Ena glavnih nadgradenj, ki jih je uvedel, je bilo skrajšanje časa odobritve bloka z 10 minut na 2,5 minute. Tako kot pri Bitcoinu tudi ti bloki vsebujejo naslednjo serijo transakcij, ki čakajo na odobritev.

Blokiraj čas

Zmanjšanje časa bloka je Litecoinu omogočilo večjo prilagodljivost kot njegovi predhodniki. LTC je zdaj glede na transakcije na sekundo (tps) zdaj 4x hitrejši od Bitcoina. Lee je prilagodil tudi model provizije za transakcije znotraj LTC, da je bil bolj privlačen za množice. Natančneje, struktura provizij za Litecoin je 1/50 velikosti Bitcoina.

Ta struktura pristojbin je ena glavnih privlačitev platforme. Neverjetno je, da stane samo 1/1000 LTC za obdelavo transakcije. Tudi ta majhna provizija se ne spremeni, odvisno od velikosti vaše transakcije. Plačate enak znesek ne glede na njegovo velikost. Ta strategija omogoča veliko nadgradnjo trenutnih voditeljev na trgu. PayPal na primer zaračuna 3-odstotno provizijo za vsako transakcijo, izvedeno v njihovem omrežju.

Skupna ponudba LTC

Eden glavnih privlačenja Litecoina in kriptovalut je na splošno njihova končna ponudba. Za razliko od fiat valute, ki jo vlade lahko tiskajo po lastni želji, se Litecoini proizvajajo le v določenih intervalih po odobritvi bloka transakcij v omrežje. Skupno bo proizvedenih le 84 milijonov litecoinov. Zanimivo je, da je bil ta znesek rezultat preprostih izračunov razvijalcev.

V bistvu so se razvijalci odločili, da bi bilo pametno, ker Litecoin transakcije obdela s 4x hitrostjo Bitcoinov, omrežju zagotoviti 4x žetone. Bistveno je, da ta fiksna količina kovancev pomeni tudi, da inflacija s časom ne bo vplivala na splošno vrednost valute. Več časa kot mine, večjo vrednost bi moral imeti vsak Litecoin. Od danes je na trgu že več kot 65.177.458 Litecoinov.

Mnogi trgovci gledajo na Litecoin kot bolj trajnostno možnost na trgu. Njihova stališča niso brez razloga. Prvič, LTC pogosto doživi manj volatilnosti kot njegov veliki brat Bitcoin. Poleg tega je razvojna skupina, ki stoji za tem projektom, nekoliko ugodnejša od Bitcoinove razvojne ekipe. Natančneje, razvijalci LTC so vedno znova dokazali, da želijo ostati tehnološki pred konkurenco. Platforma je prva dodala posodobitev ločene priče.

Poleg tega je Litecoin mesece pred BTC začel obdelati transakcije Lightning Network. Maja 2017 je LTC sprejel protokol ločene priče nekaj mesecev preden je Bitcoin to lahko storil. Istega leta je razvojna skupina za projekt izvedla tudi svojo prvo transakcijo Lightning Network od Züricha v Nemčiji do San Francisca.

Zgodovina Litecoin (LTC)

Epski vzpon Litecoina se je začel oktobra 2011, ko je dolgoletni Bitcoinist objavil knjigo projekta, Charlie Lee. Lee je bil nekdanji uslužbenec Googla, ki je Bitcoin spremljal že od zgodnjih dni. Takrat je Lee spoznal vrednost Bitcoina, vendar je opazil, da obstaja nekaj področij, ki bi lahko, če bi se izboljšala, pomagala pri množičnem sprejemanju blockchainov. Leejeve izboljšave so se osredotočile na krajši čas transakcij, provizije in odpravo koncentriranih rudarskih bazenov.

Impresivno je bilo, da je Litecoin potreboval le dve leti, da je dosegel tržno kapitalizacijo v višini milijarde dolarjev. Kovanec še danes prevladuje na trgu. Litecoin je 18. decembra 2017 dosegel uradno najvišjo vrednost v višini 360,93 ameriških dolarjev. Neverjetno je, da je ta vrednost le leto prej pomenila 8200% več kot vrednost žetonov. Takrat je imela Litecoin tržno vrednost približno približno 4,40 USD.

V zanimivem obratu dogodkov se je Lee odločil, da bo prodal vse svoje zaloge Litecoin decembra 2017. Takrat je Lee pojasnil prek Reddit objavi, zakaj se je odločil. Izjavil je, da ga skrbi njegov naraščajoč vpliv na platformo. Lee je v svojih zdaj že znanih objavah citirano in rekel: »Kadarkoli tvitnem o ceni Litecoin ali celo le dobrih ali slabih novicah, me obtožijo, da to počnem v osebno korist. Nekateri celo mislijo, da imam kratki LTC! V nekem smislu je torej navzkrižje interesov, če držim LTC in tvitnem o njem, ker imam toliko vpliva. ” Na koncu se je odločil, da se je najbolje izogniti navzkrižju interesov, ki ga prinaša njegov položaj ustanovitelja LTC.

Kako kupiti Litecoin (LTC)

Na srečo nakup LTC še nikoli ni bil lažji. Zaradi velike priljubljenosti lahko LTC pridobite na vseh večjih borzah, ki danes delujejo. Postopek tega pristopa se nekoliko spremeni za vsako platformo, vendar na splošno deluje enako. Prvi korak je izpolniti podatke o registraciji, če ste nov na platformi. Ko zaključite registracijo, lahko začnete z nakupom LTC neposredno. Ta kovanec lahko dobite na dva glavna načina.

Prvi način je neposreden pri fiat valuti. Večina borz ponuja neposredno seznanjanje LTC / Fiat. V tem primeru lahko preprosto naložite svojo fiat valuto na svojo denarnico. Nato izberite nakup Litecoin in takole ste pripravljeni. V nekaj sekundah po nakupu se bo vaša LTC pojavila v vaši denarnici za izmenjavo.

Drugi način za nakup LTC je uporaba posrednika. Če vaša borza ne ponuja seznanjanja LTC / Fiat, morate najprej kupiti Bitcoin. Potem ga lahko zamenjate za Litecoin. Odlična novica je, da je Litecoin ena najbolj priljubljenih kriptovalut na svetu. Kot tak lahko z lahkoto zamenjate skoraj katerikoli žeton ali kovanec za nekaj Litecoinov.

Naložba v Litecoin (LTC) - vse, kar morate vedeti Naložba v Litecoin (LTC) - vse, kar morate vedeti Naložba v Litecoin (LTC) - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni uporabniki

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Evropski trgovci

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

1,00 USD

Minimum računa

35 €

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kako izkopati Litecoin

Rudarstvo Litecoin je zelo podobno Bitcoin-u. Omrežje uporablja mehanizem soglasja, s katerim zagotavlja, da stanje omrežja ostaja veljavno. Vendar v nasprotju z Bitcoinom Litecoin odpravlja mehanizem soglasja SHA-256 v korist drugačnega protokola, znanega kot “scrypt mining”. Zagovornikom Litecoina je všeč metoda distribucije rudarjenja LTC-jevega skriptnega rudarjenja, ki naj bi bil pravičnejši model. Scrypt omogoča strojni opremi potrošniškega razreda, kot je GPU, da lahko uspešno kopa Litecoin.

Kritično je, da lahko LTC še vedno rudarite v računalnikih Mac ali Windows. Rudarji se lahko odločijo za to nalogo bodisi samostojno bodisi s pomočjo rudarskega bazena, kar pri rudarjenju Bitcoinov ni več mogoče. Medtem ko je danes mogoče kopati Litecoin z običajnim domačim računalnikom, bi bilo to zelo počasi. Veliko pametneje je kupiti rudarsko ploščad, ki je posebej zasnovana za algoritme za scrypt rudarstvo. Ta strategija vam bo zagotovila boljše rezultate in povečala možnosti, da postanete naslednji rudar, ki bo potrdil transakcije in jih dodal v verigo blokov.

Vsak dan se izkoplje 14.400 Litecoinov. Ta urnik rudarjenja je enak vsakim 2,5 minutam, LTC blok je izkopan. Vozlišče, ki v verigo blokov doda naslednji blok transakcij, prejme nagrado 25 novo ustvarjenih Litecoinov. Podobno kot Bitcoin-ova strategija tudi rudarstvo sčasoma nagrajuje polovico. Oktobra 2015 so se nagrade Litecoin prepolovile. Predvsem se bo razpolovitev nadaljevala v rednih intervalih, dokler ne izkopljejo 84.000.000. Litecoin.

Kje lahko shranim Litecoin?

Ko gre za shranjevanje Litecoina, možnosti za razmislek ne manjka. Za majhne dnevne trgovinske dejavnosti lahko svoj Litecoin pustite v denarnici za izmenjavo. Vendar je treba omeniti, da je to danes najmanj varen način za shranjevanje kriptovalut. Naslednje možnosti, ki jih je treba upoštevati, so osebne ali mobilne denarnice. Danes je javnosti na voljo obilo denarnic, ki podpirajo Litecoin. V večini primerov vam bodo te denarnice omogočile, da shranite Litecoin skupaj z nekaterimi drugimi priljubljenimi kriptovalutami.

Če želite veliko investirati v LTC ali če načrtujete HODLing tega kripto za daljše časovno obdobje, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata Litecoin (LTC).

Trgovanje z Litecoin

Trgovanje z Litecoinom je enako trgovanju s katero koli izmed najboljših kriptovalut. Za trdno razumevanje trenutnega okolja boste morali spremljati trg. Poleg tega je še pomemben korak spremljanje novic o razvoju Litecoin. Na primer, ta teden ruski predsednik Vladimir Putin podpisan zakon, ki uradno priznava kriptovalute, kot sta Bitcoin in Litecoin.

LTC prek CoinMarketCap

LTC prek CoinMarketCap

Pozitivne novice, kot je obsežno sprejetje ali regulativna odobritev, običajno pomenijo neposreden dobiček za kovanec. Nasprotno pa lahko občutite grozeče tržne izgube, kadar kripto trg na splošno pokriva negativne novice. Presenetljivo je, da analitiki poročajo, da ima Litecoin navado vodilni Bitcoin v smislu gibanja trga. To prvo gibanje je privedlo do številnih analitikov, da spremljajo Litecoin, da bi bolje zajeli potencialna gibanja Bitcoina na trgu.

LTC se še naprej širi

Vsak teden Litecoin doživi neko obliko širitve svojega omrežja ali zmogljivosti. Samo to teden, The Kyber Network, decentralizirana borza kriptovalut, je našel Ethereum-združljiv žeton pLTC. Čeprav ta projekt ni neposredno Litecoin, očitno uporablja ugled in vrednost kovanca kot del strategije. Žeton pLTC je žeton, vezan na Litecoin, ki živi na blokovni verigi Ethereum. Močno je pLTC vezan na Litecoin 1: 1.

Uradno je žeton lansiran 29. julija 2020 z namenom odkleniti likvidnost znotraj sektorja z omogočanjem več transakcij premoženja med verigami. Razvojna skupina za pTokens projekt je koncept pojasnil kot še en način, kako uporabniki lahko raziščejo svet decentraliziranih financ. Danes obstaja več pTokenov. Vsi obstajajo v verigi Ethereum, vendar so vezani na osnovna digitalna sredstva.

Litecoin danes

Danes Litecoin ostaja ena izmed desetih najboljših kriptovalut na svetu. Trenutno žeton navaja tržno vrednost 57,33 USD s skupno vrednostjo 3 736 382 516 USD (335 419 BTC) prek CoinMarketCap. Impresivno je, da je LTC uspel ostati prevladujoči igralec v zadnjih petih letih, čeprav so se splošne zmogljivosti kripto prostora začele spreminjati. Upajmo, da bo Litecoin še naprej zapolnil ključno nišo igranja srebra na zlato Bitcoin v prihodnjih letih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map