Naložba v Monero (XMR) – vse, kar morate vedeti

Monero (XMR) je bil eden prvih kovancev za zasebnost na svetu. Ta edinstvena kriptovaluta je za izvedbo te ključne naloge uvedla več tehnologij. Danes je zasebnost pomembnejša kot kdaj koli prej. Posledično je Monero tudi ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut na planetu.

Kaj je Monero?

Monero je odgovor kriptotrga na pomanjkanje zasebnosti Bitcoinov. Dolgo časa so ljudje verjeli, da so Bitcoin transakcije anonimne. Dandanes večina ljudi razume, da temu ni tako. V resnici obstaja ogromno orodij in storitev, ki bi jih lahko uporabili razkrije oseba, ki stoji za določenimi Bitcoin transakcijami.

Monero ima drugačen pristop do trga. Ta kovanec postaja zasebnost njegova glavna sestavina. Ta strategija še naprej postavlja Monero na prvo mesto za vse, ki želijo ohraniti svojo zasebnost v tem sektorju. Pravzaprav so anonimni protokoli, ki jih najdemo v Moneru, tako učinkoviti, da jih bodo ljudje pogosto uporabili za zakrivanje lastništva drugih kriptovalut..

Napredna kriptografija

Monero uporablja napredne kriptografske funkcije, s katerimi zagotavlja, da vas nihče ne more povezati s transakcijo kriptovalut Monero. Zanimivo je, da ta tehnologija omogoča verigi blokov Monero pošiljanje in prejemanje transakcij na način, ki ne razkrije podatkov neposredno gledalcem. Ne pozabite, da je Monerova veriga blokov tudi podvržena sprotnemu spremljanju, podobno kot Bitcoin, prek raziskovalcev blokov.

Trgovsko okno Binance Monero

Binance Trgovsko okno Monero

Razvijalci Monero so to monumentalno nalogo lahko izpolnili z integracijo naprednih protokolov o zamenljivosti. Zamenljivost je kritična lastnost večine kriptovalut. Zamenljivost je sposobnost blaga ali sredstva, da ga je mogoče zamenjati z drugim posameznim blagom ali sredstvom iste vrste.

Na primer, večina dobrin, kot so olje, pšenica ali zlato, je zamenljivih. Če bi imeli v lasti 1000 litrov nafte, to ne bi pomenilo, da bi morali prejeti natančno galono, ki ste jo imeli prvotno. Prejeti morate samo enako količino olja, ker ima popolnoma enako vrednost. Bistveno je, da je gotovina zamenljiva, prav zaradi tega je težko izslediti gotovinske transakcije v resničnem svetu.

Resnična zamenljivost

Monero vzame zamenljivost korak naprej. Valute Fiata, kot je ameriški dolar, vsebujejo določeno obliko identifikacijskih oznak, kot so serijske številke. Ti podatki vladam in drugim zainteresiranim stranem omogočajo, da v bistvu sledijo zgodovini določenega zakona. Dokler organizacija pred transakcijo zabeleži serijsko številko, lahko nato potrdi, da so opombe natančnejše pozneje.

V Moneru gre zamenljivost še korak dlje. Ni mogoče ugotoviti, kakšen Monero je bil v kakšni transakciji. Ni serijskih številk in vse transakcije se močno anonimizirajo. Na ta način Monero svetu zagotavlja novo raven zasebnosti, ki si je bila prej nepredstavljiva.

Zgodovina Monera


Zgodovina podjetja Monero se začne leta 2012. Takrat je koncept kovancev za zasebnost šele začel vstopati na trg. Ljudje so se začeli zavedati, da je “v digitalnem gospodarstvu zasebnost enaka svobodi.” Tako se Monerovo potovanje začne z drugim projektom, znanim kot Bytecoin.

Bytecoin

Bytecoin je bil revolucionaren iz več razlogov. Predvsem je bila to prva digitalna valuta, napisana s tehnologijo, imenovano CryptoNote. CryptoNote je v eni transakciji združil več ključev, da je bilo težje določiti, kdo je koga poslal. Koncept združevanja javnih ključev v tistem času ni bil zaslišan. Danes je tehnologija CryptoNote hrbtenica večine kriptovalut, ki temeljijo na zasebnosti na trgu.

Medtem ko je bil koncept Bytecoin velik uspeh, obstajajo tudi drugi vidiki strategije lansiranja kovanca, ki pa tudi niso šli. Natančneje, med razvijalci so bila neskladja glede začetne distribucije kovanca. Na koncu je Bytecoin med lansiranjem izdal 80% svojih kovancev. Ta odločitev je razdelila kamp Bytecoin in privedla do nastanka novega kovanca za zasebnost – Bitmonero.

Projekt Bitmonero je vključeval sedem razvijalcev verig blokov na visoki ravni. Od teh sedmih sta javnosti znani le dve njihovi identiteti. Glavni nosilec projekta je Riccardo Spagni (FluffyPony). V razvojni skupini je bil tudi dolgoletni kripto navdušenec David Latapie. Kmalu po zagonu nove platforme so se razvijalci odločili, da iz naslova izpustijo »Bit« in preprosto poimenujejo »Monero« kot ime projekta. Monero v esperandu pomeni “kovanec”.

Kako deluje Monero

Monero je odprtokodna veriga blokov brez dovoljenj. Platforma lahko ostane zasebna zaradi svoje sposobnosti nenehnega posodabljanja svoje tehnologije. Zanimivo je, da Monero posodablja programsko opremo vsakih šest mesecev. Na ta način lahko razvijalci uvedejo kriptografski napredek. Tu je nekaj tehnologij, zaradi katerih je Monero tako odličen:

Zvočni podpisi

Ring Signatures so revolucionarni napredek v kriptografski anonimnosti. Ta protokol združuje digitalni podpis pošiljatelja s podpisi drugih uporabnikov. Ta sistem doda 10 podpisov v vsako skupino transakcij. Nato se vsi podpisi premešajo pred uradnim vstopom v verigo blokov.

Koncept Ring Signatures se še naprej razvija. V preteklosti so razvijalci eksperimentirali s spreminjanjem števila podpisov, vključenih v ta postopek mešanja. Bilo je celo kratko obdobje, ko so uporabniki lahko določili, koliko podpisov je treba mešati na podlagi transakcije.

Stealth naslovi

Druga glavna tehnologija, ki stoji za Monerom, so Stealth Addresses. Ta protokol objavi en naslov, ki samodejno ustvari več enkratnih računov za vsako transakcijo. Nato se uporabnikova denarnica sklicuje na geslo, znano kot Pogled ključ, da skenira verigo blokov in prepozna morebitne transakcije, pomembne za njen obstoj.

RingCT

Leta 2017 je Monerova razvojna skupina predstavila še eno tehnologijo, ki spreminja igro, imenovano RingCT (Ring Confidential transakcije). To kodiranje skriva natančen znesek uporabnikov XMR, izmenjanih v transakcijah, preden postanejo na voljo za pregled v verigi blokov. Da bi to dosegel, protokol v transakcijo uvede več vhodov in izhodov. V kombinaciji s prikritimi naslovi in ​​podpisi zvonjenja Monero skoraj ni mogoče izslediti.

Dinamična razširljivost

Druga velika prednost, ki jo Monero prinaša na trg, je neomejena razširljivost. Razširljivost je zmožnost valute, da v prihodnosti obravnava več uporabnikov. V preteklosti so Bitcoin imeli težave z razširljivostjo, zaradi katerih je omrežje zamujalo, provizije pa so se izjemno zvišale. Bitcoin takrat iz več razlogov ni mogel izpolniti zahtev po razširljivosti. Predvsem lahko obdeluje le bloke transakcij do 1 MB.

Monero pa nima vnaprej nastavljene velikosti bloka. Rudarji lahko določijo, kako velik del transakcij želijo odobriti. Pred kratkim pa so razvijalci uvedli blokovni sistem nagrajevanja in kaznovanja. Kazen upošteva srednjo velikost zadnjih 100 blokov. Če je naslednji blok večji od te vsote, kazen zmanjša nagrado za rudarstvo za ta blok. Ta strategija je namenjena odvračanju vozlišč od vnosa neželene pošte na verigo blokov.

CryptoNight

CryptoNite revolucionira način, kako rudarji sodelujejo na trgu. Za razliko od Bitcoin-a ASIC (integrirana vezja, specifična za aplikacije) so malo koristni. Izjemno je, da je Monero mogoče donosno izkopati z uporabo CPU-jev in GPU-jev. Konsenzni mehanizem CryptoNight preprečuje centralizacijo v rudarskem sektorju. Na ta način ima Monero potencial, da bo v prihodnosti bolj decentraliziran kot Bitcoin.

Več tipk

Monero uporablja kombinacijo tipk za anonimno delovanje omrežja. Monero natančneje uvaja ključ za javni pogled, ključ za zasebni pogled ter ključe za javno in zasebno porabo. Ključi za zasebno porabo se uporabljajo za ustvarjanje odhodnih transakcij. Ključi zasebnega pogleda pa uporabnikom omogočajo, da preverijo verigo blokov in preverijo, ali so prejeli svoja sredstva. Za potrditev svojega podpisa in prikritega javnega ključa boste potrebovali tudi javni ključ porabe.

Skupna ponudba XMR

Trenutno je v obtoku 17.669.037 XMR. Za razliko od večine kriptovalut Monero ni vnaprej določene skupne ponudbe. Namesto tega so se razvijalci prvo leto odločili za skupno količino kovancev povečati za 87%. Vsako naslednje leto se ta odstotek znižuje. Po tej trenutni stopnji bo minilo še 115 let, preden bo Monero podvojil svojo trenutno ponudbo.

XMR prek CoinMarketCap

XMR prek CoinMarketCap

Kako kupiti Monero (XMR)

Zahvaljujoč pomembni vlogi XMR na kripto trgu je nekaj enostavno dobiti v roke. Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da se registrirate pri ugledni borzi, ki trguje z XMR. Binance je največja svetovna borza in ponujajo najrazličnejše trgovalne pare XMR. Za vstop na borzo Binance boste morali potrditi svojo identiteto.

Ko je registracija končana, je naslednji korak financiranje vašega računa. To nalogo je enostavno izvesti, ko na platformo povežete svojo bančno ali debetno kartico. Zdaj lahko svojo fiat valuto začnete pretvarjati v kripto valuto. Bitcoin je priporočena valuta za trgovanje, ker za vsako kriptovaluto vedno obstajajo trgovalni pari BTC. Zdaj, ko imate BTC, lahko izberete trgovino za XMR in v nekaj sekundah prejmete XMR v svojo denarnico za izmenjavo.

Naložba v Monero (XMR) - vse, kar morate vedeti Naložba v Monero (XMR) - vse, kar morate vedeti Naložba v Monero (XMR) - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kako shraniti Monero (XMR)

Če želite veliko naložiti v XMR ali če načrtujete HODLing te kriptografije za daljša obdobja, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata Monero (XMR).

Kovanci o zasebnosti

Monero je svetu pokazal pomen kovancev za zasebnost. Posledično je pripomogel k eksploziji kovanca za zasebnost. Predvsem jih je več kot 63 drugačen kovanci za zasebnost, ki so danes na voljo za trgovanje na trgu. Impresivno je, da ti projekti obsegajo več kot 2 milijardi USD.

Zasebnost kovancev odmik

Kot lahko pričakujete, niso vsi na krovu s konceptom zasebnih transakcij. Pred kratkim je davčna uprava milijone vložila v razvoj sistemov za pomoč pri prepoznavanju teh posameznikov. Nedavna objavljanje na vladnem uradnem spletnem mestu za sklepanje pogodb kaže, da želi oddelek za kriminalistične preiskave (CID) IRS najeti več zasebnih izvajalcev, da bi pridobili večjo preglednost transakcij z zasebnimi kovanci..

Monero se je ogreval tudi v drugih regijah sveta. Prejšnji teden so ruski regulatorji napovedal uspešen zagon prototipa sistema za sledenje verig blokov, ki lahko razkrije varnostne protokole Monero in DASH. Regulatorji so trdili, da je bila programska oprema potrebna za boj proti trgovini z mamili in drugimi nedovoljenimi dejavnostmi.

Monero v prihodnosti

Kljub temu, da vlade niso velike ljubiteljice anonimnih transakcij, je za to kriptovaluto še vedno veliko zaslužka. Pred tremi tedni v intervjuju z Peter McCormick, Generalni direktor Coinbase Brian Armstrong razkrila, da ameriški regulatorji preprečujejo, da bi borza uvrstila XMR na seznam. Armstrong je navedel, da druge borze, ki nimajo sedeža v ZDA, kot je Binance, kovanec uspešno ponujajo.

V vsaki panogi obstaja platforma, ki upošteva potrebe uporabnika in jih postavlja nad vse druge pomisleke. V kripto industriji je ta kovanec XMR. Monero svetu še naprej zagotavlja varen in anonimen način zaščite zasebnosti, tudi če bi si sile sveta to sicer želele. Na ta način Monero nosi resnična tveganja, da svojim uporabnikom zagotovi več svobode, zato si zaslužijo zahvalo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map