Naložba v Ripple (XRP) – vse, kar morate vedeti

Ne glede na to, ali ste nov v kriptovalutnem prostoru ali ste tukaj že od leta 2009, obstaja velika verjetnost, da ste naleteli na Ripple in kriptovaluto XRP. Čeprav je na začetku Ripple in XRP enostavno zamenjati za isto stvar, to nikakor ne drži. Pravzaprav so mnogi presenečeni, ko izvedo, da izraza XRP in Ripple nista zamenljiva.

Pomembne novice: 22. decembra 2020 je SEC vložil pritožbo proti Ripple Labs Inc, to pritožbo smo pregledali in naši komentarji so na voljo tukaj.

Kaj je valovanje?

Preprosto povedano, Ripple je podjetje ki je ustvaril Ripple Consensus Ledger. Na ta način Ripple deluje tako kot platforma kot valuta. Razvijalci Ripple uporabljajo odprtokodni protokol, da uporabnikom zagotovijo številne prednosti. Te ugodnosti vključujejo varne, hitre in poceni transakcije.

Vendar pa Ripple ne bi smel delovati zgolj kot valuta, kot je Bitcoin. Medtem ko je bil Bitcoin mišljen kot sredstvo za izogibanje tradicionalnemu finančnemu sistemu, je Ripple izpolnil povsem drugačno tržno nišo. Platforma je bila zasnovana za premostitev vrzeli med tradicionalnimi finančnimi institucijami in sektorjem verig blokov.

Pomembno je, da se Ripple (XRP) iz nekaterih ključnih razlogov razlikuje od mnogih drugih priljubljenih kriptovalut. Predvsem se razlikuje od konkurence, ker ga je ustvarilo zasebno, profitno podjetje. Danes ima Ripple pisarne v San Franciscu, New Yorku, Londonu, Sydneyju, Luksemburgu, Singapurju in Mumbaiju. Podjetje služi več kot 300 finančnim institucijam v več kot 40 državah.

Zgodovina Ripple se začne leta 2013, ko se je skupina intuitivnih razvijalcev odločila združiti moči, da bi ustvarila nekaj edinstvenega na trgu. Takrat, Jed McCaleb, najbolj znan kot ustvarjalec EDonkey omrežje, je povabil skupino ugodnih vlagateljev, da sodelujejo pri projektu, znanem kot Ripple Labs. Pomembno je, da je McCaleb tudi pomembna osebnost v tem sektorju. Bil je ključnega pomena pri ustvarjanju številnih zagonskih podjetij, ki temeljijo na kripto, vključno z Ripple, Stellar in Overnet.

Ripple Labs

Ripple Labs je uradno ime tehnološkega podjetja, ki je razvilo plačilni protokol Ripple. Predvsem to podjetje s sedežem v San Franciscu je bilo uradno ustanovljeno leta 2012. Prvotno je Ripple Labs na trg vstopil pod imenom Opencoin. Vendar se je podjetje leta 2015 preimenovalo v svoje sedanje ime.

Ripple Labs je ustanovil znan angelski vlagatelj in aktivist za zasebnost, Chris Larsen. Larsen je karizmatična osebnost, ki je najbolj znana po tem, da je soustanovila spletnega hipotekarnega upnika E-posojilo davnega leta 1996. Pridružil se mu je programer in podjetnik Jed McCaleb.

McCaleb je najbolj znan, saj je bil eden od soustanoviteljev zloglasne borze Mt.Gox. Mt.Gox je bila ena prvih borz bitcoinov na svetu in že dolgo je bila največja borza bitcoinov na svetu. V nekem trenutku je borza obdelala 70% celotnega obsega trgovanja z Bitcoini. Pomembno je, da je junija 2011 prodal delnice in ni bil povezan z borzo kramp zaradi česar so cene Bitcoinov mesece strmo padale.

RippleNet

RippleNet je skupnost bank, finančnih institucij in strokovnjakov, ki sestavljajo poslovno skupnost Ripple. Od svoje ustanovitve je Ripple trdo delal, da bi zavaroval to široko mrežo strokovnjakov iz industrije. Ta podjetja so seznanjena z naprednim sistemom blockchain podjetja Ripple.

Omrežje bankam omogoča, da uživajo brez trenj, saj sredstva v nekaj sekundah pošljejo po vsem svetu. Danes RippleNet vključuje nekatere najbolj znane institucije v tem sektorju. Tu je nekaj glavnih mejnikov med razširitvijo RippleNet do zdaj:

Bank of America

Leta 2016 je BOA napovedal a partnerstvo z Rippleom. Izkazalo se je, da je banka mesece pred objavo na skrivaj preizkušala tehnologijo podjetja kot način za izboljšanje medbančne infrastrukture.

SBI Holdings

Leta 2016 sta SBI Holdings in Ripple podpisala dogovor o vključitvi banke v RippleNet. Bančno vodstvo je to potezo razumelo kot način za racionalizacijo nakazil in takojšnjih čezmejnih plačil. Ni presenetljivo, da se je od pojava koncepta k projektu prijavilo več kot 47 bank.

Standardna pooblaščena banka (SCB)

Leta 2016 se je banka Standard Charter pridružila skupini drugih vlagateljev, ki so namenili 55 milijonov dolarjev za nadaljnji razvoj Rippleovih tehnologij. Skupaj je naložba Rippleove serije B skupaj financirala okoli 93 milijonov dolarjev.

Santander in American Express

Leta 2017 Ripple partnerstvo s kreditno kartico American Express in glavno bančno družbo Santander. Strateško partnerstvo naj bi še bolj poenostavilo čezmejne plačilne sisteme. Novice so takrat pomagale okrepiti cene XRP. Natančneje, tržna vrednost XRP se je po objavi novic povečala za več kot 35%.

Royal Bank of Canada

Z presenetljivim manevrom je Royal Bank of Canada objavila podrobno poročilo z naslovom “Imagine 2025”, v katerem je banka podrobno razpravljala o preizkušanju Rippleovih tehnologij. Poročilo natančneje navaja, da lahko RippleNet zniža povprečne bančne stroške za 46% na plačilo. Poročilo RBC poleg tega navaja, da je čas poravnave za transakcije, obdelane prek Ripple, le 3-5 sekund. To je velik napredek v primerjavi s trenutnim sistemom, ki v povprečju traja 2-3 dni.

MoneyGram

Junija 2019 je Ripple zagotovil a partnerstvo z enim najbolj prepoznavnih imen v sektorju nakazil. MoneyGram. Cilj projekta je bil ponovno zagotoviti denarni dostop do čezmejne plačilne tehnologije Ripple:

Več partnerjev

  • National Bank of Fujairah PJSC (NBF)
  • MoneyMatch
  • Westpac Institutional Bank in Bank of Australia
  • UniCredit, Reisebank, ATB, Nacionalna banka Abu Dabija, UBS
  • Banka MUFG
  • DBS

RippleNet si skupaj še naprej prizadeva za razvoj novega okvira za izvajanje po celotnem omrežju. Smernice zajemajo pomembne vidike funkcionalnosti omrežja. Ta zaskrbljujoča vprašanja zajemajo spoštovanje zakonodaje, operativno skrbništvo in druge standarde za delovanje kot posrednik.

Kaj je XRP?

XRP služi zelo pomembnemu namenu znotraj valovitega ekosistema. Ta žeton je digitalno sredstvo, ki olajša uporabo omrežnih pripomočkov. Na ta način XRP deluje kot pripomoček. Ta žeton predstavlja prenos vrednosti po omrežju Ripple.

XRP si lahko predstavljate kot posrednika za izmenjave. Te borze lahko vključujejo tako kriptovalute kot fiat valute. V bistvu je XRP neke vrste wild card. Sodelujočim bankam omogoča, da olajšajo globalne denarne prenose, ne da bi morali upoštevati menjalne tečaje in podobno.

Recimo, da mora banka v ZDA poslati pet milijonov dolarjev drugi instituciji s sedežem v EU. V normalnih pogojih bi bil ta prenos iz več razlogov drag in dolgotrajen postopek. Najprej bi morali skladi preiti skozi številne tretje sisteme za preverjanje, da bi zagotovili, da so dejansko na voljo in varno poslani.

Vsaka od teh strank prispeva k skupnim stroškom transakcij in času, potrebnem za dokončanje prenosa. Poleg teh provizij bi morale banke upoštevati tudi mednarodni menjalni tečaj. V navedenem primeru bo ameriška banka pri pretvorbi v evre izgubila nekaj svojih deležev.

Tu XRP odlično služi svojemu uporabnemu namenu. Prej našteti primer bi šel veliko bolj gladko prek ekosistema Ripple. Ameriška banka bi lahko preprosto pretvorila svoja sredstva v XRP. Ta postopek je tako preprost kot izbira števila sredstev, ki jih želite pretvoriti, in klik na gumb.

XRP prek CoinMarketCAp

CoinMarketCap – žeton XRP

Zdaj, ko je fiatna valuta banke pretvorjena v XRP, je sredstva lažje poslati kamor koli po svetu. Najboljše od vsega je, da prenos stane le del obstoječih tradicionalnih sistemov. Če želite prihranke predstaviti v perspektivi, vas pošiljanje plačila v višini 1.000.000.000 USD prek vaše banke na mednarodni ravni lahko stane na tisoče dolarjev. Z uporabo Ripple popolnoma enaka transakcija stane le cente.

Ker poleg tega ni omejitve, koliko sredstev lahko pošljete prek XRP, bankam omogoča večjo prožnost na trgu. Trenutno pošiljanje več kot 1 milijona dolarjev po svetu zahteva, da banke izpolnijo vrsto dodatnih regulativnih zahtev. Te zahteve lahko odložijo transakcije za največ 3 dni. XRP odpravlja te težave znotraj ekosistema Ripple.

Konceptni algoritem Ripple Protocol (RPCA) – kriptovaluta brez blokovne verige

Čeprav bi verige blokov lahko šteli za osrednji del vseh kriptovalut, pri Rippleu to ne velja. Ripple uporablja lastniško tehnologijo decentralizacije in mehanizem konsenza – algoritem soglasja protokola Ripple (RPCA). Soglasni algoritem Ripple Protocol (RPCA), vsakih nekaj sekund uporabljajo vsa vozlišča, da se ohrani pravilnost in strinjanje omrežja. V sistemu RPCA vsak strežnik objavi seznam novih transakcij v omrežju, imenovanem “nabor kandidatov”.

Nato vsak strežnik primerja svoj seznam s trenutnim stanjem omrežja in predlaganimi spremembami. Ko je primerjava končana, bodo strežniki glasovali o stanju vseh transakcij. Na koncu se mora 80% vozlišč dogovoriti o novih transakcijah, da doseže stanje odobritve. Sistem v razdeljeno knjigo doda vse transakcije, ki so izpolnjevale te zahteve. Nato sistem zapre knjigo. Ta zaprta knjiga vsebuje referenčno točko za preverjanje naslednjega RPCA.

Ripple’s Products

Ripple svojim uporabnikom trenutno ponuja dva glavna izdelka. Prvi izdelek je znan kot xTrenutno. xCurrent je bil med prvimi izdelki, ki jih je Ripple Labs razvil za trg. Ta globalni sistem bruto poravnave v realnem času uporabnikom ponuja precej impresivno funkcionalnost.

Uporabniki lahko na primer poravnajo in poravnajo transakcije v nekaj minutah. Tradicionalni sistemi za prenos denarja lahko trajajo od 2 do 5 dni. Poleg tega uporabniki dobijo dostop do storitev sporočanja RippleNet, ki omrežju omogoča takojšnjo komunikacijo.

xHitro naredi xCurrent še korak naprej in sploh odpravlja potrebo po računih. Ta protokol lahko za dokončanje transakcij pridobiva likvidnost z lokalnega trga. Na primer, ko banka morda želi poslati milijon dolarjev drugi banki v omrežju, sistem xRapid kupi XRP z denarjem pošiljatelja in nato proda XRP na strani kupca, da dokonča transakcijo..

Ta postopek bankam omogoča pošiljanje manjših zneskov na mednarodni ravni, saj pri tem odpravlja večino režijskih stroškov. Poleg tega bankam omogoča pošiljanje denarja na lokacije, ki bi lahko stale precej nad povprečno hitrostjo prenosa. Posledično so ti izdelki podjetju Ripple omogočili konkurenco na trgu od prvega dne.

xRapid je revolucionaren, ker banke nočejo dolgoročno držati XRP ali katere koli kriptovalute. Namesto tega sistem v drugem trenutku zamenja sredstva z XRP in nazaj. Ta hitra transakcija je možna, ker lahko knjiga XRP obdela 1500 transakcij na sekundo.

Naložbe v Ripple (XRP)

Dandanes je vlaganje v Ripple enostavno. Če želite začeti svojo naložbo Ripple, se morate odpraviti na ugledno borzo. Trenutno je Ripple na voljo na večjih borzah, vključno z Binance, Paybis, in Poloniex. Ko izberete borzo, s katero želite sodelovati, ste pripravljeni začeti vlagati.

Najprej se morate prijaviti za račun. Ta postopek lahko vključuje različne postopke preverjanja, odvisno od vaše lokacije in zamenjave, za katero ste se odločili. Na primer, Binance lahko zahtevate, da pošljete državni dokument.

Ko imate račun pripravljen za uporabo, se morate odločiti, kako ga boste naložili. Če že imate nekaj kriptovalut, s katerimi želite trgovati za XRP, lahko ta sredstva preprosto pošljete na svojo denarnico za izmenjavo. Trajalo bi le nekaj minut, da se ta sredstva pojavijo. Ko se pojavijo, lahko preprosto odprete okno za trgovanje z Bitcoin / XRP in zaključite trgovino.

Naložba v Ripple (XRP) - vse, kar morate vedeti Naložba v Ripple (XRP) - vse, kar morate vedeti Naložba v Ripple (XRP) - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Paybis Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni uporabniki

Najboljše za

Takojšnji nakup

Najboljše za

Evropski trgovci

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

50 dolarjev

Minimum računa

35 €

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Fiat za XRP

Postopek lahko traja nekoliko dlje, če nameravate na trg vstopiti s fiat-valuto. V tem primeru boste morali na svoj menjalni račun povezati svoj bančni račun ali debetno / kreditno kartico. Ta postopek lahko traja nekaj dni, saj nekatere platforme banki pošljejo transakcijo za preverjanje. Ta transakcija je običajno le nekaj centov. Za potrditev zneska boste morali dokazati, da ste lastnik bančnega računa, ki je priložen vašemu menjalnemu računu.

Ko boste dokazali, da račun pripada vam, boste morali kupiti eno od kriptovalut, ki imajo fiatno seznanitev. V bistvu niso vse kriptovalute na voljo za neposreden nakup s fiatno valuto. Številne borze zahtevajo, da najprej kupite Bitcoin ali Ethereum. Ko imate eno od teh glavnih kriptos, jih lahko nato zamenjate za kateri koli menjalni par, v katerega se uvrščajo.

Najhitrejša storitev je Paybis saj ponujajo super hitro obdelavo kreditnih kartic.

Kako shraniti Ripple (XRP)

Če želite veliko investirati v XRP ali če načrtujete HODLing tega kripto za daljše obdobje, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata Ripple (XRP).

Naložbe v valove delnice

Ripple Stock je še en način, kako lahko sodelujete v rastočem ekosistemu Ripple. Za razliko od XRP je delnica Ripple neposredna naložba v Ripple. Za nakup delnic Ripple morate izpolnjevati vse veljavne zakone o vrednostnih papirjih, veljavne v ZDA. Tako vlaganje v delnice Ripple je lahko nekoliko težje za tiste, ki ne poznajo delniškega trga.

Ker Ripple ni javno podjetje, s katerim lahko delnice podjetja pridobijo samo zasebni vlagatelji na sekundarnem trgu. Za nakup in trgovanje z delnicami Ripple se morate kvalificirati za “prefinjenega vlagatelja”. Zato morate trenutno biti pooblaščeni vlagatelj za nakup delnic družbe Ripple Inc. Če želite biti akreditirani vlagatelj, morate dokazati, da imate trenutno milijon dolarjev likvidnih sredstev ali da ste zadnja 3 leta zapored zaslužili več kot 200.000 dolarjev na leto..

Ko lahko dokažete svojo investicijsko usposobljenost, ste pripravljeni investirati. Prva stvar, ki jo boste morali storiti, je, da se odpravite shareposts.com ali Aplikacija Microventures. Tu se boste morali registrirati za račun. Ko ste kvalificirani in odobreni, je vlaganje preprosto, kot je iskanje družbe Ripple Inc. in odločitev, koliko delnic želite.

Ripple še vedno opaža vse večje sprejemanje v celotnem sektorju in to z dobrim razlogom. To podjetje, usmerjeno v prihodnost, je v prihodnjih letih učinkovito oblikovalo svojo tržno nišo. Posledično lahko pričakujete, da boste od te skupnosti slišali veliko več, saj XRP in Ripple razširjata svojo prisotnost na tradicionalnih finančnih trgih. Zdi se, da ima Ripple za zdaj svetlo prihodnost, saj se več finančnih institucij zanima za pridružitev RippleNetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map