Naložbe v Cardano (ADA) – vse, kar morate vedeti

Kaj je Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) je tretja generacija javne blockchain in razvojne platforme Dapp. Platforma si je prislužila pozornost mednarodnih medijev kot prva veriga blokov, ki je v svoje ključne principe vključila strokovno ocenjeno raziskovalno strategijo. Danes je ADA ena izmed najboljših kriptovalut na svetu.

Za vlagatelje in analitike je običajno, da Cardano označujejo kot kriptovaluto tretje generacije. Zlasti prva generacija kriptovalut, kot je Bitcoin, je svetu predstavila varen decentraliziran denarni sistem. Kmalu po izidu je Ethereum vstopil na trg s splošnim poudarkom na razvoju Dappa. To je bil cilj kriptovalut druge generacije.

Kriptovalute tretje generacije se naučijo iz konceptov Bitcoin in Ethereum in izboljšajo njihove pomanjkljivosti. Kriptos tretje generacije, kot je ADA, uporabljajo nove dosežke, kot je večplastna arhitektura, za izboljšanje razširljivosti, varnosti in trajnosti. Na ta način ustvarijo več uporabnosti, odpravijo napake in odpravijo neučinkovitost.

Zakaj je pomemben Cardano (ADA)

Cardano se v mnogih pogledih razlikuje od konkurence. Za razliko od konkurence je Cardano močno odvisen od akademskega sektorja. Zasnova platforme je bila zgrajena od temeljev z uporabo na dokazih temelječih metod, utemeljenih v znanstveni filozofiji, akademski teoriji in dokončana s strokovno ocenjenimi raziskavami.

Domača stran Cardano

Domača stran Cardano

Zanimivo je, da ime Cardano izvira iz slovitega italijanskega polimata in zdravnika Girolama Cardano. Cardano je spremenil svet, potem ko je razvil prvo sistematiko izračuni verjetnosti. Njegova zapuščina živi še danes.

Ohišja za uporabo Cardano (ADA)

Razvijalci Cardano imajo za projekt nekaj zajetnih ciljev. Ta ugodna skupina skuša z integracijo tehnologij Cardano obnoviti zaupanje v svetovne gospodarske sisteme. Platforma natančneje uvaja bolj varen, pregleden in trajnosten način mednarodnega poslovanja.

Poleg tega si razvijalci Cardano prizadevajo svetovnemu nebančnemu prebivalstvu omogočiti dostop do finančnih storitev. Žalostno, ocene trenutno nebančno prebivalstvo šteje več kot 1,7 milijarde ljudi. V tej meri Cardano trenutno izvaja projekte v Afriki in drugih delih sveta v razvoju.

Tretji cilj Cardano je pomagati stabilizirati sektor Dapp. Platforma se osredotoča na varnost in trajnost, ki se posebej uporablja za decentralizirane aplikacije, sisteme in družbe. Ko so govorili o svojih ciljih, so razvijalci Cardano izjavili, da nameravajo:

“Zagotoviti bolj uravnotežen in trajnosten ekosistem, ki bolje upošteva potrebe svojih uporabnikov in drugih sistemov, ki iščejo integracijo.”

Kako deluje Cardano (ADA)

Kot tretja generacija kriptovalut se Cardano poskuša spopasti z nekaterimi najpogostejšimi težavami, s katerimi se srečuje obsežno sprejemanje verig blokov. Ta vprašanja zajemajo gambit verige blokov, vključno s temami, kot so razširljivost, interoperabilnost in trajnost. Cardano želi tem vprašanjem zavladati z razvojem načel oblikovanja in najboljših inženirskih praks.

Razširljivost

V prvih dneh je Cardano zmogel le približno 10 transakcij na sekundo (tps). Vendar Hoskinson izpuščen članek, ki je nedavno razložil novo rešitev za povečanje omrežja – Hydra. Hydra je rešitev za skaliranje Layer 2, ki uporablja državne kanale za obdelavo transakcij zunaj verige. S to tehnologijo lahko Cardano obdela sekundo več kot milijon transakcij.

Interoperabilnost

Danes je na trgu na tisoče kriptovalut, od katerih ima vsaka svoje značilnosti, koristi in ekosistem. Cardano poskuša na trg uvesti standarde, ki omogočajo interoperabilnost med omrežji. Ti sistemi vključujejo modele upravljanja blockchain, protokole za nadgradnjo sistema in nabore funkcij.

Varnost

Dovoljenje interoperabilnosti verig blokov uvaja nov sklop tveganj, ki jih morajo razviti razvijalci. Ti varnostni pomisleki so področje, na katerem namerava vladati Cardano. Trenutno ima platforma standarde za upravljanje zasebnosti, varnosti in decentralizacije..

Ouroboros

Cardano je predstavil nov mehanizem soglasja, znan kot Ouroboros. Ouroboros je verižni protokol PoS. Pri odobravanju blokov se opira na naključno izbrane voditelje. Podobno kot pri večini verig blokov tudi vozlišče, ki doda naslednji blok, prejme nagrado za svoja prizadevanja.

Ouroboros PoS

Ouroboros PoS

Na začetku vsakega obdobja obdobja sistem izbere voditelje iz skupine deležnikov. Epohe delujejo kot posnetek verige blokov iz prejšnjega datuma. Nujno je, da epohe izvirajo iz bloka, ki je dovolj globok v verigi transakcij. Globina je potrebna, da se zagotovi varnost omrežja in prepreči možnost verižnih sprememb.

Tehnične značilnosti tega sistema so impresivne. Voditelji so izbrani na podlagi fiksne porazdelitve vložkov in naključnega semena. To seme uporablja večstransko računanje (MPC) med zainteresiranimi stranmi v prejšnji dobi, da naključno generira. Zainteresirane strani lahko izboljšajo svoje možnosti izbire glede na znesek ADA, ki ga vložijo. Zato Cardano uvaja prvega dokazljivo varna protokol o dokazovanju deleža.

Zgodovina Cardano (ADA)

Cardano je na trg vstopil septembra 2017. Ustanovitelj projekta Jeremy Wood in Charles Hoskinson oba sta že delala na projektu Ethereum. Vendar se je ekipa ločila od Ethereuma, navajajoč razlike v ciljih.

Cardano je takoj pridobil v kripto prostoru zaradi svojih inovacij v jeziku in oblikovanju VM. Ti dodatki so bili neposreden odgovor na težave, ki so se pojavile v omrežju Ethereum. Platforma se je ločila od konkurence in začela sodelovati s profesorji z univerz po vsem svetu, da bi v svoj načrt vključila strokovno ocenjene akademske raziskave.

Za zbiranje sredstev je bila izvedena ICO. Platforma je zagotovila približno 62 milijonov dolarjev svetovnemu občinstvu vlagateljev. Sredstva so bila namenjena širitvi ekosistema ADA.

29. septembra 2017 je Cardano predstavil svojo prvo aplikacijo na glavnem omrežju. S tem se je ekipa uspešno začela. Naslednje leto si je Cardano zagotovil več na visoki ravni partnerstva v akademskem in FinTech sektorju.

Leta 2019 je Huobi uvrstil ADA na seznam. Nekoč je bila Huobi največja borza na Kitajskem, preden se je zaradi regulativnega pritiska preselila. Kmalu po njihovem dodajanju, največji svetovni borzi, je Binance na svojo platformo dodal ADA. Dodatek je pripomogel k dvigu cen ADA.

Žeton ADA je ime dobil po matematiku iz 19. stoletja, Ada Lovelace. Lovelace je bil prvi računalniški programer na svetu. Trenutno je v obtoku 25.927.070.538 ADA. Cardano bo v svoji življenjski dobi izdal 45.000.000.000 ADA.

Ekipa Cardano

Cardano uporablja decentralizirano skupino razvijalcev. Ti razvijalci delujejo v treh neodvisnih entitetah. Pomembno je, da uporabljajo določene standarde za zagotovitev interoperabilnosti znotraj ekosistema. Vsaka ekipa projektu nudi svojo podporo.

Fundacija Cardano

Fundacija Cardano je neprofitna organizacija za platformo. Ta osnova ščiti protokolarno tehnologijo in zagotavlja njeno funkcionalnost. Poleg tega spodbujajo standardizacijo v sektorju za nadaljnjo interoperabilnost.

Raziščite IOHK

Explore IOHK je znanstveno in inženirsko podjetje, ki gradi tehnologije, ki stojijo za omrežjem. Te protokole tudi oblikujejo in vzdržujejo z dvosmernim pristopom. Najprej skupina raziskuje temelje kriptovalut, da bi odkrila bistvene pomisleke. Ta vprašanja vključujejo teoretične razprave o tem, kateri so najboljši soglasni algoritmi in protokoli zasebnosti.

Nato inženirska stran ekipe začne proces razvoja. Za izpolnitev te naloge ekipa na edinstven način vključuje formalne metodologije. Ta strategija daje Cardanu dodaten sloj odobritve.

EMURGO

Zadnji del sestavljanke ADA je japonski inkubator EMURGO. Ta ekipa se osredotoča na komercialne podvige in kako pospešiti uporabo tehnologije veriženja blokov v različnih panogah.

Upravljanje

Sistem upravljanja, ki se uporablja v Cardanu, je podoben Ethereumu. Mreža se za odobritev novih pobud opira na decentralizirano avtonomno organizacijo (DAO). DAO-ji so idealni za sprejemanje odločitev o prihodnosti kriptovalut, saj pomagajo preprečiti delitve skupnosti.

Kje kupiti Cardano (ADA)

Tistim, ki želijo vlagati v ADA, ni treba gledati zelo daleč. Obstajajo številne borze, ki ponujajo ta edinstven kovanec. Binance je ena najlažjih borz za pridružitev in ponujajo ogromno izbiro žetonov. Ko zaključite postopek registracije in preverjanja, lahko BTC kupite neposredno in ga v nekaj minutah pretvorite v ADA.

Naložbe v Cardano (ADA) - vse, kar morate vedeti Naložbe v Cardano (ADA) - vse, kar morate vedeti Naložbe v Cardano (ADA) - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kako shraniti Cardano (ADA)

Trije najbolj priljubljeni načini shranjevanja ADA so v namizni denarnici, mobilni aplikaciji ali denarnici strojne opreme. Vsaka od teh strategij ima svoje značilnosti. Morda boste ugotovili, da ena ne ustreza vsem vašim potrebam. V tem primeru uporabite kombinacijo treh.

Mobilna denarnica je odličen način za vstop novincev v prostor. Prenos je brezplačen, enostaven za namestitev in so relativno varni. Iz tega razloga bi morali tu začeti novi kripto vlagatelji. Naprednejši uporabniki bodo zaradi dodatne varnosti raje namiznega odjemalca.

Kdor želi veliko investirati v ADA, naj razmisli o nakupu strojne denarnice. Denarnice s strojno opremo so bolj varne kot mobilne denarnice, ker varujejo vašo kripto povezavo varno shranjeno brez povezave v “hladilnici”. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata to Cardano (ADA).

Cardano polemika

Kljub temu, da se močno zanaša na akademike, v industriji še vedno obstajajo nekateri, ki opozarjajo na morebitne težave z omrežjem. Natančneje, Ethereumov raziskovalec PoS Vlad Zamfir trdi da je glasovanje po verigi nevarno. Opaža, da sistem vsiljuje spremembe pravil na polnih vozliščih. Ta strategija odstranjuje pomembno preverjanje in ravnotežje, ki ga zagotavljajo obveščeni operaterji vozlišč.

Cardano – Akademski blockchain

Glede na njegovo ogromno število sledilcev in naraščajočo mrežo je varno trditi, da bo Cardano še več let stal v sektorju blockchain. Njegov edinstven pristop in tehnični napredek bodo med razvojem zagotovo ostali vroča tema tega sektorja. Za zdaj ADA ostaja v top 15 kriptovalut na svetu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map