Naložbe v EOS – vse, kar morate vedeti

Kaj je EOS?

EOS je naslednja generacija ekosistema blockchain, ki je še vedno deležen težkih medijev zaradi svojih rekordnih ICO in edinstvenih značilnosti. Pomembno je, da je EOS.IO ekosistem je na trg vstopil s ciljem poenostaviti programiranje in integracijo pametnih pogodb ter razvoj decentraliziranih aplikacij (Dapps).

Eden najbolj neverjetnih vidikov platforme EOS.IO je ta, da s svojo edinstveno strukturiranjem dejansko odpravi provizije za transakcije. Poleg tega je platforma izjemno razširljiva. Poročila potrjujejo, da lahko EOS.IO pri transakcijah na sekundo preseže večje kreditne kartice, kot je Visa. Na ta način EOS zagotavlja popoln temelj za Dappove razvijalce.

Dapps so protokoli, zasnovani za delovanje v decentraliziranih omrežjih, kot so tor ali blockchains. Te aplikacije se močno razlikujejo od svojih centraliziranih prednikov, ker za delovanje ne potrebujejo centralizirane podpore. Dapps se zanaša na niz standardov za zagotovitev interoperabilnosti znotraj sektorja. Na ta način Dapps svetu zagotavlja bolj vključujoč pristop do trga.

Funkcije EOS prek domače strani

Funkcije EOS prek domače strani

Podobno kot Ethereum tudi EOS.IO deluje kot nekakšen operacijski sistem za te decentralizirane aplikacije. Platforma vključuje sklope najbolj priljubljenih storitev in funkcij, ki jih danes potrebujejo razvijalci Dapp. Ta strategija precej poenostavi celoten postopek programiranja Dapp.

EOS združuje številne najbolj občudovanja vredne funkcije nekaterih najbolj priljubljenih blokov, ki obstajajo. Razvijalci trdijo, da ima protokol varnost Bitcoinov, skupaj z enostavnostjo programiranja v Ethereumu. Poleg vseh teh impresivnih trditev ima platforma še razširljivost, ki presega zmožnosti Ripplea.

Vse te funkcije omogočajo, da je EOS ena izmed najboljših Dapp-ovih platform, ki so danes na voljo. Podporniki tega revolucionarnega protokola so EOS celo poimenovali “morilec Ethereuma”. Čeprav EOS ponuja nadgradnjo številnih osnovnih funkcionalnosti Ethereuma, je še dolga pot, preden lahko EOS Ethereum premakne z mesta kot najvišja platforma Dapp..

Zgodovina EOS

Zgodovina EOS se začne leta 2017 z izdajo tehnične knjige podjetja. V prispevku razvijalci pojasnjujejo svoj cilj uvesti razvojno platformo Dapp, ki lahko varno obdela tisoče transakcij na sekundo. Pomembno je, da si EOS prizadeva postati vodilni operacijski sistem za decentralizirane aplikacije. EOS zato vključuje nekatere dragocene funkcije, kot so integrirana avtentikacija uporabnikov, shranjevanje v oblaku in gostovanje strežnikov.

EOS je odprtokodna programska oprema, ki temelji na blockchainu in je izšla 1. junija 2018. Enotno se je EOS odločil za drugačen pristop do trga med svojim rekordno ICO. ICO, ki je trajal celo leto, se je uradno začel 26. junija 2017. V letu po uvedbi je Block.one razdelil milijardo žetonov kot žetone ERC-20.

V tem času verige EOS.IO ni bilo, zato so se razvijalci odločili, da bodo žeton izdali na verigi Ethereum, da bi zbrali sredstva. Strategija se je zelo obrestovala, saj je EOS med dogodkom zagotovil več kot 4 milijarde dolarjev. Ta sredstva so šla neposredno za dokončanje blokovne verige EOS in ekosistema

Block.one


EOS.IO je hčerinsko podjetje zasebnega blockchain podjetja Block.one. Podjetje je trenutno registrirano na Kajmanskih otokih. Zanimivo je, da direktor tehnologije Block.one ni nihče drug kot kripto zvezda Daniel Larimer. Če se Larimerjevo ime sliši znano, bi se moralo.

Je eden najvplivnejših igralcev v kripto prostoru. Bil je najpomembnejši pri zagonu Bitshares in platforme socialnih medijev, ki temelji na blockchainu, Steemit. Obe platformi sta danes v vesolju izjemno priljubljeni. Larimer je pomagal tudi pri razvoju delegiranega mehanizma soglasja o dokazovanju vlog, ki ga je kasneje sprejel EOS.IO.

V veliki meri je zaslužen tudi za koncept decentralizirane avtonomne korporacije. V tem konceptu pametne pogodbe prevzamejo funkcije večine korporativnih dejavnosti. Nobenega dvoma ni, da je njegovo omrežje in izkušnje pomagalo EOS usmeriti v središče pozornosti kot eno najpomembnejših svetovnih kriptovalut.

Kako deluje EOS?

Ekosustav EOS vključuje sistem za preverjanje pristnosti s popolno funkcijo. Razvijalci lahko programirajo uporabniške račune in vsakemu računu dajo vnaprej nastavljeno raven dovoljenj neposredno na plošči EOS. To je kritična komponenta za večino Dappov danes.

Poleg tega platforma podjetjem omogoča skupno rabo dostopa do baze podatkov vsem v omrežju. Nasprotno pa lahko podjetja prevzamejo podatke tudi iz omrežja EOS in se odločijo, da jih bodo shranjevala lokalno. V tej strategiji podatki ostanejo zunaj verige blokov, dokler si podjetje ne želi.

Cloud Storage

Drugo pomembno orodje, vključeno v razvojni paket EOS, je shranjevanje v oblaku. EOS.IO razvijalcem Dappa ponuja razvijalce strežnikov in strežnike v oblaku kot del vseobsegajočega pristopa k trgu. Te ključne komponente ekosistema EOS.IO ga uvrščajo med najhitreje rastoče Dappove protokole danes.

Ta postavitev razvijalcem omogoča enostavno gradnjo in uvajanje aplikacij. Razvijalci dobijo dostop do vsega, kar potrebujejo, neposredno na dosegu roke. Funkcije, kot so gostovanje, shranjevanje v oblaku in pasovna širina prenosa, poskrbijo, da je razvoj prepih. Ta pristop pa razvijalcem omogoča, da se osredotočijo na funkcionalnost svojih Dappsov in ne na strojno opremo.

Poleg tega EOS vključuje napredno analitiko, ki razvijalcem pomaga spremljati njihovo delovanje Dappsa. Natančen pregled teh podatkov daje razvijalcem dragocen vpogled v to, kako izboljšati svoje aplikacije. Pomembno je, da se vse te funkcije plačajo s preprostim vstavljanjem žetonov EOS v odobreno denarnico.

Nova vrsta soglasja

Razvijalci platforme EOS so se odločili, da se bodo izognili močnemu mehanizmu soglasja, ki je na voljo v Bitcoin blockchainu. Ta protokol je znan kot mehanizem soglasja za dokazovanje dela. Zahteva računalnik, da se med seboj tekmuje za dokončanje zapletenih matematičnih enačb.

Ta uporaba računske moči, uporabljene med reševanjem te enačbe, je neposredno enaka večji porabi energije. V primeru verige blokov Bitcoin omrežje porabi več električne energije kot Danska. Na srečo več kot 80% rudarske energije Bitcoin prihaja iz obnovljivih virov.

Proof-of-Stake (PoS)

Ob prepoznavanju omejitev sistema PoW so se razvijalci EOS odločili, da se odločijo za drugo možnost. Mehanizem soglasja Proof-of-Stake gre za preverjanje stanja verige blokov na drugačen način. V sistemu PoS rudarji sploh ne tekmujejo.

Namesto tega tisti, ki želijo postati potrjevalci transakcij, pridobijo žetone EOS in jih “vložijo” v svoje denarnice. Stav je dejanje držanja vaše kriptovalute v denarnici. Predvsem, več kot vložite EOS, večje so vaše možnosti, da boste lahko odobrili naslednji blok transakcij in prejeli nagrado.

Proof-of-Stake preko Ledger

Proof-of-Stake preko Ledger

Na ta način lahko EOS odvrne napadalce. Kdor bi želel napasti omrežje, bi moral najprej kupiti velike količine EOS-a in vložiti kovance. Na koncu bi škodovali lastnim interesom le, če bi postalo omrežje ogroženo.

Tradicionalne kriptovalute, kot je Bitcoin, so odvisne od svojih vozlišč, da s soglasjem potrdijo stanje verige blokov. Bitcoin to nalogo opravi z uporabo vozlišč, ki v intervalih nenehno potrjujejo vsako transakcijo v verigi blokov. Čeprav je ta strategija izjemno varna, pa vnaša nekaj resnih pomislekov glede razširljivosti.

Nov pristop

EOS se tem pomislekom na zanimiv način izogiba. Platforma se osredotoča na vsako transakcijo in ne na celotno stanje verige blokov. Vozlišča EOS.IO preverijo vrsto dogodkov in tako zagotovijo, da stanje omrežja ostane čisto.

Ko se vozlišča znova zaženejo, v celoti ponovno potrdijo celotno stanje verige blokov. Ta strategija traja dlje časa za potrditev celotnega stanja verige blokov v primerjavi s sistemom PoW. Ker pa večina vozlišč preprosto preveri vrsto dogodkov, je omrežje sposobno obdelati na tisoče transakcij na sekundo. Za primerjavo lahko BTC obdela samo 7 transakcij na sekundo.

Block Times

Vse o protokolu Eos maksimira zmogljivost. Bloki transakcij se na primer izdelajo vsakih 0,5 sekunde. V Bitcoinu odobritev bloka traja 10 minut. Ta zapozneli čas blokov je bil spor v omrežju in je v preteklih letih privedel do različnih trdih vilic.

Poleg tega lahko EOS te bloke razdeli na cikle. To prestrukturiranje vam omogoča pošiljanje in odzivanje na transakcije sredi transakcij. V bistvu lahko EOS poravna transakcije v času, potrebnem za pošiljanje potrditvenega sporočila.

Upravljanje skupnosti

Drug pomemben vidik EOS je njegov model upravljanja. V sistemu EOS.IO imajo proizvajalci blokov velik nadzor nad smerjo omrežja. Ti proizvajalci blokov glasujejo o ustreznih vprašanjih. Te težave lahko vključujejo, katere transakcije so potrjene ali ali se aplikacija pravilno izvaja.

Glasovalne pravice se razširijo tudi na večje omrežne težave, kot so spremembe izvorne kode posameznih aplikacij. Na ta način proizvajalci blokov nadzorujejo, kdaj bodo sistem nadgrajevali, znižali in odpravljali napake. Z vsem tem se demokratično ravna s sistemom EOS.IO.

Danes ekosistem EOS.IO obsega več kot 100 Dapps. Trenutno najbolj aktiven je PRA CandyBox z nekaj več kot 6000 aktivnimi uporabniki na dan. Ta Dapp ima 6X več dnevnih uporabnikov kot najboljši Ethereumov Dapp – decentralizirana borza IDEX.

Žetoni EOS

Pomembno je, da se žetoni EOS od konkurence razlikujejo po tem, da dejansko ne izvajajo funkcije. Namesto tega jih razvijalci, ki razvijajo aplikacije na platformi, uporabljajo za generiranje žetonov, potrebnih za njihove posebne programe.

Glede na več milijard dolarjev vreden ICO ni presenetljivo, da je večina glavnih borz že zgodaj uvrstila žetone EOS. Aprila 2018 je platforma uradno zagnala svojo glavno mrežo. Z lansiranjem so se cene EOS povišale na 21,46 USD.

Kako kupiti EOS

Nakup EOS je enostaven. Ko kupite Bitcoin, se lahko odpravite na katero koli glavno borzo, ki trguje z EOS, kot je Binance, Kraken ali Poloniex.

Tukaj morate najti trgovalni par BTC / EOS. Potem lahko za EOS zamenjate toliko BTC, kolikor želite. Ta posel traja le nekaj sekund in EOS lahko shranite na različne denarnice.

Naložbe v EOS - vse, kar morate vedeti Naložbe v EOS - vse, kar morate vedeti Naložbe v EOS - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kje shraniti EOS

Če želite veliko investirati v EOS ali če HODLing načrtujete dalj časa, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata EOS (EOS).

Zaskrbljenost EOS

Kot pri vseh večjih projektih je tudi okoli ekosistema EOS nekaj pomislekov. Skupnost še naprej poudarja ogromno centralizacija v novo sprejetem sistemu delegiranih dokazov o deležu. Ta sistem znotraj omrežja ustvari 20 glavnih validacijskih blokov.

Poleg tega je EOS v začetku leta naletel na nekaj težav s SEC. Matično podjetje Block.one je prejelo zajetnih 24 milijonov dolarjev kazen s strani SEC za izvajanje neregistrirane prodaje vrednostnih papirjev. Ni presenetljivo, da je EOS plačal globo in nadaljeval s poslovanjem kot običajno.

EOS – Začetek imperija

Kombinacija edinstvenih značilnosti EOS-a in njegove zelo izkušene ekipe razvijalcev je eden izmed najbolj cenjenih projektov v kriptoprostoru. Razvijalci, ki stojijo za tem konceptom, so si zamislili skoraj vse, kar je potrebno, da je programska izkušnja Dapp čim lažja. Kot tak lahko pričakujete, da se bo ekosistem EOS razširil v prihodnjih letih.

Prihodnost EOS

Ali bo EOS kdaj presegel Ethereum in postal ponudnik Dapp # 1 na trgu? Na to vprašanje je težko odgovoriti. Ne glede na to EOS še naprej pridobiva podporo iz celotnega sektorja. Za zdaj se zdi, da se EOS osredotoča na svoj cilj, da Dapps množično pripelje na varen in varen način.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map