Naložbe v Polkadot (DOT) – vse, kar morate vedeti

Po neravnem začetku, ki je vključeval vdor 60% sredstev podjetja v ICO, je Polkadot končno pripravljen za javno uporabo. Ta veriga blokov naslednje generacije na trg prinaša vrsto novih funkcionalnosti in interoperabilnosti. Zato je trenutno Polkadot eden najbolj pričakovanih projektov v tem sektorju. Tu je nekaj razlogov, zakaj ta platforma še naprej pridobiva novo podporo.

Kaj je Polkadot (DOT)?

Polkadot je večverižna aplikacija okolje ki omogoča medsebojno interoperabilnost na ravni, ki je bila prej nepredstavljiva. Natančneje, Polkadot uporabnikom omogoča pošiljanje več kot le žetonov prek verig blokov. Polkadot tem omrežjem omogoča sporočanje dejanskih podatkov.

Katere težave rešuje Polkadot (DOT)?

Polkadot se poskuša spoprijeti z enim najbolj perečih vprašanj, s katerimi se sooča blockchain sektor, interoperabilnost. Trenutno je trg v skrajni razdelitvi. Blockchains delujejo kot ločeni otoki podatkov z malo možnosti za izkoriščanje informacij, ki jih imajo druga omrežja. Polkadot te pomisleke odpravlja z vključevanjem različnih lastniških tehnologij. Polkadot lahko celo sporoča informacije iz zasebnih verig blokov v javna omrežja in obratno.

Prednosti Polkadota (DOT)

Obstaja neskončno razlogov, da bi radi povezali posamezne verige blokov. Prvič, zmožnost pošiljanja kakršnih koli podatkov prek katere koli vrste verige blokov revolucionira sektor. Te podatke lahko prenesete prek javnih, odprtih blokovnih verig brez dovoljenj in izkoristite najboljše lastnosti vsakega omrežja.

Na ta način Polkadot uvaja novo dobo razširljivosti, interoperabilnosti in varnosti. Prilagodljiva in prilagodljiva arhitektura podjetja olajša gradbeno tehnologijo, vključno s pametnimi pogodbenimi platformami. Na ta način lahko razvijalci začnejo graditi aplikacije naslednje generacije, ki dobijo dovoljene podatke iz zasebne verige blokov in jih uporabljajo v javni verigi blokov. Nekateri analitiki kažejo, da Polkadot resnično ogroža prevlado Ethereuma.

Kako deluje Polkadot (DOT)

Sistem Polkadot deluje na edinstven način, ki združuje mrežo heterogenih blokovnih verig, imenovanih paracains in parathreads. Te verige se povezujejo z relejsko verigo Polkadot in so varovane z njimi. Obstajajo tudi primeri, ko se te verige prek mostov povežejo tudi z zunanjimi omrežji. Ta zasnova Polkadotu zagotavlja dodatno prilagodljivost. Tu so glavne komponente omrežja.

Relejska veriga

V jedru Polkadotove funkcionalnosti je relejska veriga. Ta protokol je odgovoren za skupno varnost omrežja, soglasje in medsebojno interoperabilnost. Konsenz o relejski verigi je predvsem dosežen z dvema mehanizmoma soglasja z eno odgovornostjo. Prvi je namenjen izdelavi blokov, drugi pa pomaga doseči dokončnost.

Parachains

Parachains so suvereni blockchains. To so omrežja, ki imajo svoje žetone. V večini primerov so ta omrežja optimizirana za posebne primere uporabe. Parachains lahko sami oblikujejo svoje mehanizme upravljanja, ki omogočajo največjo svobodo, ne da bi to vplivalo na druge paracahine.

Parathreads

Parathreads delujejo podobno kot paracains, vendar z nekaj manjšimi popravki. Ta omrežja delujejo po modelu »plačaj, ko greš«. Ta model je stroškovno učinkovitejši za verige blokov, ki za pravilno delovanje ne potrebujejo neprekinjene omrežne povezave.

Mostovi

Druga pomembna značilnost so mostovi. Ta protokol omogoča paracains in parathreads, da se povežejo in komunicirajo z zunanjimi omrežji, kot je Bitcoin. Mostovi širijo interoperabilnost omrežja.

DOT žeton

DOT žeton je izvorni žeton omrežja Polkadot. Kot taka ima nekaj življenjsko pomembnih vlog v sistemu. Uporablja se za sodelovanje pri odločitvah o upravljanju, vključno z vložitvijo predlogov, glasovanjem in povezovanjem. Lahko služi tudi kot elektronski plačilni sistem.

Upravljanje

Polkadot ima večplastni model upravljanja. Ta model omogoča posodobitve protokola brez potrebe po trdih vilicah. Sistem vključuje pregledno glasovanje po verigi, da se skupnost ohrani kohezivna. Skupnost Polkadot je sestavljena iz dveh skupin:

Člani sveta

Člani sveta so izvoljeni, da zastopajo pasivne zainteresirane strani. Ta vozlišča imajo dve glavni vlogi. V mreži lahko predlagajo nove referendume in lahko glasujejo za predloge, ki se jim zdijo nevarni ali stroškovno previsoki.

Tehnični odbor

Mrežo sestavlja tudi tehnični odbor. To skupino sestavljajo ekipe, ki aktivno gradijo Polkadot. Njihove odgovornosti vključujejo predlaganje nujnih referendumov. Ta sistem pomaga pri hitrejšem glasovanju in izvajanju najpomembnejših nadgradenj omrežja.

DEDA Konsenz

Polkadot ima drugačen pristop k mehanizmom soglasja. Platforma trgu predstavlja nov mehanizem soglasja, znan kot GRANDPA (GHOST-based Recursive Ancestor Deriving Prefix Sporazum). Ta mehanizem zagotavlja Polkadotu varnejše in prožnejše omrežje. Natančneje, omrežjem omogoča združitev varnosti. Nato se dodane zaščite združijo in uporabijo za vse.

DEDEK

GRANDPA je neverjetno razširljiva v primerjavi s kriptovalutami prejšnje generacije, kot je Ethereum. Na primer, Ethereum zmore približno 12-tps. GRANDPA ponuja veliko nadgradnjo. Sistem zagotavlja skoraj takojšen čas potrditve. V običajnih omrežnih pogojih transakcije v povprečju trajajo manj kot sekundo. Za izpolnitev te naloge GRANDPA uvaja nekaj novih vlog v sistem konsenza.

Imenovalci

Nominatorji so zadolženi za zaščito relejske verige. Ta naloga zahteva, da imenovalci izberejo zanesljive preveritelje veljavnosti in piko na i v ekosistemu.

Validatorji

Validatorji so odgovorni za pritrditev verige relejev. Validatorji se te naloge lotijo ​​tako, da zapišejo pike, preverijo dokaze iz zbiralnikov in sodelujejo v soglasju z drugimi validacijskimi napravami v omrežju..

Zbiralci

Cilj Collators je vzdrževanje drobcev z zbiranjem drobnih transakcij od uporabnikov. Ko so te informacije zbrane, bodo zbiralci predložili dokazila za potrjevalce.

Ribiči

Mreža uporablja tudi nekatere edinstvene nadzorne protokole, znane kot Ribiči. Ta vozlišča nadzirajo omrežje in poročevalcem sporočajo slabo vedenje. Zlasti Collators in katero koli vozlišče parachain lahko opravljajo vlogo ribiča v ekosistemu Polkadot.

Tehnične specifikacije

Polkadot je bil zgrajen od začetka do poenostavitve najpogostejših programskih nalog, povezanih z razvojem Dapp. Platforma je bila zgrajena z Podlaga. Substrat je zelo priljubljen na trgu, ker poenostavlja postopek ustvarjanja, uvajanja, nadgradnje in eksperimentiranja z različnimi vrstami verig blokov, specifičnih za aplikacije. Ta integracija omogoča graditeljem DApp, da namenijo več pozornosti inovacijam kot mehaniki gradnje in upravljanja verige blokov.

Polkadot Technical preko domače strani

Polkadot Technical preko domače strani

Polkadot vključuje tudi prilagodljiv mrežni okvir za več platform za peer-to-peer programe, znan kot libp2p. Ko to kombinirate z okoljem za izvajanje, ki razvijalcem omogoča kodiranje v različnih jezikih, vključno z Rustom, C ++ in Golangom, lahko vidite, kako Polkadot izboljšuje prvotno zasnovo Ethereuma.

Zgodovina Polkadota (DOT)

Zgodovina Polkadota se pravzaprav začne z zgodovino Ethereuma. Veste, Polkadot je ustanovil soustvarjalec Ethereum, Gavin Wood. Wood je bil soustanovitelj, začetni tehnični direktor in glavni razvijalec Ethereuma. Znan je tudi kot posameznik, ki je izumil Trdnost pametni programski jezik za pogodbe, ki je jedro funkcionalnosti Ethereuma.

Wood se je odločil, da bo Ethereum zapustil, da bi v začetku leta 2016 zgradil močnejši programabilni blockchain, natančneje pa je razmišljal, kako razviti ostrejšo različico Ethereuma. Oktobra 2016 je razdelal tehnične vidike in objavil knjigo o blockchainu.

ICO

Natančno leto kasneje je Polkadot začel svojo prvo ponudbo kovancev. Dogodek, ki je potekal od 15. do 27. oktobra 2017, je bil eden največjih ICO tistega časa. Podjetje je zagotovilo približno 145 milijonov dolarjev. Uspeh prireditve pa je bil kratkotrajen.

Manj kot dva tedna kasneje je bila vdrta Parity Technologies, prvotno EthCore, ena glavnih razvojnih skupin za Polkadotom. Ta kramp je povzročil skupno izgubo okoli 150 milijonov USD. Na žalost je bilo financiranje ICO Polkadota približno 60% sredstev, zamrznjenih med krampom. Ta izguba financiranja je upočasnila razvoj v prvih dneh projekta.

2018

Leta 2018 se je Polkadot z lansiranjem platforme BBQ Birch testnet. Pomembno je, da je ta predstavitev pokazala zmožnost gradnje in uvedbe verige pametnih pogodb Web Assembly s Substrateom. Decembra istega leta je fundacija Web3 objavila začetek prizadevanj za financiranje programa nepovratnih sredstev za izboljšanje ekosistema Web3. Predvsem oboje ChainSafe in Soramitsu sta prejela nepovratna sredstva za izvajanje okolja Polkadot Runtime Environment v Go in C++.

2019

Lani je Polkadot nadaljeval svojo pot. Podjetje je doseglo pomemben mejnik po zaključku PoC-3 in zagonu svoje testne mreže Alexander. Novi razvoj je prinesel izboljšan mehanizem upravljanja in številne druge funkcije. Leta 2020 je Polkadot svoj razvoj še bolj potisnil. Platforma je nedavno omogočila prenose stanja.

Kako kupiti Polkadot (DOT)

DOT lahko najdete na različnih vrhunskih uglednih borzah na trgu. Večina borz ne ponuja neposrednih fiatov za trgovalne pare DOT. Najprej boste morali naložiti fiat valuto, nato pa jo prenesti na ETH ali BTC. Ko imate BTC ali ETH, lahko s temi kriptovalutami trgujete neposredno za DOT.

Poladot (DOT) je na voljo na Binance.

Naložbe v Polkadot (DOT) - vse, kar morate vedeti Naložbe v Polkadot (DOT) - vse, kar morate vedeti Naložbe v Polkadot (DOT) - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulatornimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulatornimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulatornimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Shranjevanje zdravila Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT) lahko varno shranite na nekaj načinov. Platforma ponuja uradno osebo Denarnica Polkadot JS uporabnikom brezplačno. Denarnica se razdeli na dva dela. Oddelek Controller lahko izdaja naročila v omrežju, medtem ko se funkcija Stash uporablja pri shranjevanju velikih količin DOT.

Tudi za to kriptovaluto je nekaj res prijetnih mobilnih denarnic. Ena izmed najbolj priljubljenih možnosti je Polkawallet app. Ta Android Dapp uporabnikom omogoča enostavno in hitro shranjevanje DOT. Mobilne aplikacije so veliko bolj priročne, vendar so bolj dovzetne za vdore, ker ostajajo v spletu.

Če želite veliko investirati v DOT ali če načrtujete HODLing za daljši čas, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata Polkadot (DOT).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map