Naložbe v Tezos (XTZ) – vse, kar morate vedeti

Kaj je Tezos (XTZ)?

Tezos (XTZ) je četrta generacija blockchain omrežja, ki vključuje napredne protokole, ki omogočajo številne funkcije. Predvsem platformo podpira razvoj decentraliziranih aplikacij (DApps) in kodiranje pametnih pogodb.

Tezos je odprtokodna decentralizirana mreža za sredstva in aplikacije. Danes skupnost Tezos sestavljajo raziskovalci, razvijalci, preveritelji veljavnosti in različne podporne skupine. Vse te stranke si delijo skupni cilj razširitve ekosistema Tezos.

Zgodovina Tezosa (XTZ)

Tezosova zgodovina se začne leta 2014, ko so bili soustanovitelji, Arthur Breitman in Kathleen Breitman začeli razvijati na svoji naslednji generaciji verig blokov. Natančneje, Breitman je poskušal poenostaviti razvoj Dappa in ustvariti edinstven decentraliziran ekosistem, ki bo ustrezal potrebam digitalnega gospodarstva.

Tezos je bil uradno predstavljen v Švici septembra 2018. Tako kot mnogi drugi projekti v tem sektorju je tudi Tezos uporabil pristop dvojnega podjetja. Natančneje, ustanovitelj podjetja Tezos je Dynamic Ledger Solutions (DLS).

Arthur Breitman in Kathleen Breitman

Arthur Breitman in Kathleen Breitman

Poleg tega skupina uporablja fundacijo za svoje namene zbiranja sredstev. Ta neprofitna organizacija je znana kot Tezos Foundation. Pomembno je, da je fundacija Tezos družba, ki ima vsa operativna sredstva, vključno s sredstvi, zbranimi med ICO.

Tezos je na trg prišel. Podjetje je gostilo rekordno mednarodno ICO v letu 2018. Dogodek je bil velik uspeh. Zagotovljeno 232 milijonov dolarjev v Bitcoinu in etru v slabih dveh tednih. Uspeh dogodka je bil v mednarodnih naslovih. Prav tako je pomagal Tezosu spodbuditi naprej v središče pozornosti.

Vlagatelji so prejeli XTZ za Bitcoin in Ethereum. XTZ, imenovan tudi tez ali tezzie, je uporabni žeton za ekosistem Tezos. Uporabniki lahko plačujejo storitve in izvajajo pametne pogodbe s pomočjo XTZ. Trenutno je v obtoku 741.546.948 XTZ.

Tezos ni nikoli objavil celotne količine XTZ, ki jo namerava platforma izdati. Razvijalci so to pustili odprto, da bi zagotovili, da njihova platforma nikoli ne doseže svojih zmogljivosti na trgu. Vendar nekateri v vesolju trdijo, da to pomanjkanje pomanjkanje škoduje celotni vrednosti kovanca.

Vprašanja upravljanja

Tezosov ICO uspeh je bil kratkotrajen. V nekaj tednih je predsednik fundacije Tezos Johann Gevers, in Breitmanovi so začeli javno prepirati glede zbranih sredstev. Natančneje, Gevers ni hotel izplačati sredstev Breitmanovim.

Vprašanje je bilo ogromno debakl zaradi česar so vlagatelji izgubili vero v projekt. Zaradi tega je vrednost XTZ začasno padla. Sčasoma Gevers levo projekt in sredstva so prispela do cilja. Vendar je Gevers poskrbel, da je za svoje težave zagotovil odpravnino v višini 400.000 USD.

Kako deluje Tezos (XTZ)

Tezos je edinstven na trgu iz različnih razlogov. Prvič, uporablja mehanizem soglasja o dokazovanju deleža Liquid. Prav tako platforma uvaja agonistično nativno-vmesno programsko opremo, znano kot Network Shell. Ta strategija omogoča razvijalcem uporabo modulov med izdelavo aplikacij.

Večjezični pristop

Tezos je dvojezičen, saj uporablja tako imperativni kot funkcionalni jezik. Nujni jeziki, kot je Solidity, so idealni za pametno programiranje pogodb v smislu prilagodljivosti, medtem ko so funkcionalni jeziki bolj spretni v matematičnem sklepanju, zaradi česar so bolj varni.

Tezos uporablja kombinacijo za zagotovitev, da so pametne pogodbe hkrati zanesljive in varne. Predvsem se zanaša ekosistem Tezos Ocaml za blockchain programiranje in Michelson za kodiranje pametnih pogodb. Ta strategija izboljšuje tudi hitrost transakcij v celotnem omrežju.

Trenutno lahko XTZ opravi približno 1000 transakcij na sekundo (tps). Omejitev temelji na največji dovoljeni količini plina na transakcijo. Ta stopnja se lahko v prihodnosti poveča tudi z glasovanjem o spremembah protokolov, kot so rešitve za merjenje zunaj verige.

Zakaj je Tezos (XTZ) pomemben

Tezos uporabnikom ponuja nekatere funkcije, ki starejšim verigam blokov niso na voljo. Za izpolnitev te naloge Tezos združuje svoje transakcijske in konsenzne protokole. Ta strategija racionalizira svoje procese. Ključno je, da kombinacija pomaga pri komunikaciji med omrežnim protokolom in protokolom blockchain.

Liquid Proof-of-Stake – Tezos (XTZ)

The Mehanizem soglasja za tekoče PoS je nadgradnja sistemov Delegirani Proof-of-Stake, ki jih najdemo v verigah blokov tretje generacije, kot sta EOS in NEO. V DPoS skupnost glasuje o tem, kdo bo deloval kot delegirano vozlišče.

Pomembno je, da delegirana vozlišča odobrijo bloke in dodajo transakcije v verigo blokov. Poleg tega imajo v omrežju še nekaj pravic in odgovornosti. Bistveno je, da je število dovoljenih delegatov odvisno od minimalne zahteve glede velikosti obveznice. Trenutno ta omejitev omogoča do približno 70.000 delegatov.

Mehanizem LPoS je trenutno izključno za Tezos. LPoS v Tezosu se je izkazal za zelo uspešnega. Trenutno ima mreža približno 80-odstotni delež v 450 potrjevalcih in 13.000 delegatorih. Zaradi tega je Tezos eden najbolj decentraliziranih verig blokov v sektorju.

Več nadzora

Liquid PoS uporabnikom ponuja več nadzora v primerjavi s sistemi DPoS. Za enega dobi vsak uporabnik glas. Ta strategija pomaga zagotoviti bolj povezano skupnost. Seveda lahko uporabniki glasujejo neposredno ali svoje glasovalne odgovornosti prenesejo na drugo stranko.

Poleg tega lahko ti delegati nato svoje glasove prenesejo na druge delegate s postopkom, imenovanim prehodnost. Uporabniki lahko kadar koli izberejo, da si povrnejo glasovalno pravico. Lahko celo spremenijo glas svojega predstavnika, kadar koli obstaja tema, v kateri se s svojo odločitvijo ne strinjajo.

Prednosti tekočega PoS

Mehanizem soglasja Liquid PoS zagotavlja uravnotežen in vključujoč pristop k decentralizirani varnosti omrežij. Vsaka oseba ima glas, ki se upošteva pri končni odobritvi sprememb omrežja. Najboljše od vsega je, da lahko vsak postane delegat brezplačno. Samo pridobiti morate spoštovanje skupnosti.

Za sodelovanje v postopku mora uporabnik preprosto vložiti svoj XTZ v mrežno denarnico. V ekosistemu Tezos se ta postopek imenuje “peka”. Več XTZ kot torto, večje so možnosti, da dodate naslednji blok.

Po uspešnem pečenju bloka bo omrežje 32 naključnih drugih pekov ponovilo postopek. Ko je ta postopek končan, pek prejme nagrado. Najboljše od vsega je, da pek dobi možnost zaračunavanja provizij za transakcije pri vseh transakcijah znotraj bloka.

Samo-spreminjajoča se knjiga z upravljanjem na verigi

Sistem Tezos s tem decentraliziranim mehanizmom glasovanja zmanjšuje možnost trdih vilic. Razvijalci so še posebej skrbeli za to, da ima mreža zmožnost pasivne nadgradnje na decentraliziran način s samo-spremembami. Na ta način Tezos želi svojo skupnost osredotočiti na iste cilje.

Tezos (XTZ) postopek glasovanja

Postopek glasovanja se začne, ko razvijalec predloži predlog za nadgradnjo. Predlog mora vključevati tehnične vidike nadgradnje. Vključevati mora tudi nadomestilo, ki ga zahteva razvijalec za svoja prizadevanja.

Tezos - CoinMarketCap

Tezos – CoinMarketCap

Od tu naprej bo protokol potekal pred skupnostjo. Skupnost bo preizkusila protokol in podala dragocene povratne informacije o njegovih prednostih. Predvsem vsak protokol opravi več preskusnih obdobij. Na ta način Tezos zagotavlja, da le najvišje kakovosti kodiranje pride na blockchain.

Po zaključku preskusnega obdobja lahko imetniki žetonov Tezos neposredno glasujejo za nadgradnjo. Če bo posodobitev protokola odobrena, se bo v omrežje integrirala prek protokola, imenovanega »vroča zamenjava«. Poleg tega bo razvijalec od Fundacije Tezos prejel odškodnino za njihova prizadevanja v tem trenutku.

Vrste računov Tezos (XTZ)

Ekosistem Tezos vam omogoča delovanje pod dvema različnima vrstama računov. Ti računi so poimenovani Implicitni računi in izvorni računi. Ključno je, da ti računi služijo različnim namenom znotraj Tezosove infrastrukture. V večini primerov implicitni račun deluje za osnovne funkcije.

Implicitni računi

Implicitni računi so vrsta računa, ki ga ima večina uporabnikov. Ti naslovi delujejo podobno kot tradicionalno kripto računi. Vsak implicitni račun vključuje javne in zasebne ključe. Uporabniki lahko preverijo svoje stanje in nakažejo sredstva na in s tega naslova.

Prvotni računi

Izvorni računi so tisto, kar razvijalci uporabljajo za pametne pogodbe. Od implicitnih računov se razlikujejo na nekaj ključnih načinov. Prvič, ti računi se vedno začnejo s KT1 v primerjavi s tz1. Vsi izvorni računi vključujejo možnosti upravitelja, zneska, pooblastila in pooblastila.

Kje kupiti Tezos (XTZ)

Tezos je danes na voljo na večini večjih borz. Binance, največja borza na svetu, ponuja več trgovalnih parov Tezos. Za začetek se morate samo registrirati za račun. Ko je obdobje preverjanja računa končano, lahko račun položite v fiatno valuto.

Ko imate na računu sredstva, traja le sekundo, da jih prenesete v Bitcoin ali Ethereum. Od tu boste želeli zamenjati za XTZ. Celoten postopek lahko opravite v manj kot desetih minutah po zaključku preverjanja računa.

Naložbe v Tezos (XTZ) - vse, kar morate vedeti Naložbe v Tezos (XTZ) - vse, kar morate vedeti Naložbe v Tezos (XTZ) - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulatornimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulatornimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Shranjevanje zdravila Tezos (XTZ)

Shranjevanje Tezosa je enostavno. Če ste nov v prostoru, lahko v nekaj sekundah naložite zanesljivo mobilno denarnico. Najboljše mobilne denarnice za ta kovanec so Kukai Tezos Denarnica in TezBox Denarnica. Oboje lahko brezplačno prenesete in vam zagotovite vmesnik, ki je enostaven za krmarjenje.

Če želite veliko investirati v XTZ ali če načrtujete HODLing tega kripto za daljše obdobje, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba Tezos (XTZ).

Tezos – iz nevihte

Zdaj, ko je Tezos rešil težave, povezane z notranjimi podjetji, je podjetje pripravljeno na svojo platformo. Danes ima Tezos eno največjih sledilcev na trgu. Posledično lahko pričakujete, da boste Tezos v prihodnjih letih videli v prvih dvajsetih kriptovalutah.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map