Naložbe v Uniswap (UNI) – vse, kar morate vedeti

Uniswap (UNI) je primarni žeton za Uniswap DEX (decentralizirana borza). Uniswap je trenutno največja DEX na svetu glede tržne kapitalizacije. Je tudi najbolj priljubljen Ethereum Dapp na trgu. Uniswap ima ključno vlogo pri spodbujanju inovacij in sprejemanja na kripto trgu. Kot taka je platforma letos doživela rekordno rast. Nedavna Dune Analytics poročilo postavlja trenutni tržni delež Uniswap za 63%.

Natančneje, Uniswap je protokol, ki kupcem in prodajalcem omogoča, da si zaupno in brez dovoljenja izmenjajo žetone ERC-20. Žetoni ERC-20 so trenutno najbolj priljubljen slog žetonov. Bivajo v omrežju Ethereum in so interoperabilni med vsemi denarnicami, menjalnicami in Dappsi, skladnimi z ERC-20. Uporaba teh žetonov se je močno povečala, odkar raste DeFi (decentralizirano financiranje).

DEX

Kot največji svetovni DEX Uniswap predstavlja temeljni premik na trgu. DEX trgovcem ponujajo varnejšo alternativo velikim centraliziranim borzam, ki delujejo na skrbniški način. Te borze hranijo velike količine kriptovalut uporabniških denarnic v omrežju. Te denarnice so glavna tarča hekerjev, ki iščejo zajeten dan plače. Nasprotno pa DEX-ji niso zaporniki. Nikoli ne hranijo vaših sredstev neposredno. Na ta način Uniswap podeduje prednosti blockchaina in odstrani pomanjkljivosti, ki jih najdemo v centraliziranih platformah.

Katere težave rešuje Uniswap (UNI)?

Uniswap je bil zasnovan za reševanje nekaterih najtežjih težav na trgu. Njegova decentralizirana narava pomaga odpraviti moč in nadzor, ki so ga nabrale večje borze, kot so Binance in Coinbase. Poleg tega ima Uniswap ključno vlogo pri zagotavljanju dostopa novim podjetjem do mednarodne likvidnosti.

Odstranite rast uporabnikov

Odstranite uporabniško rast prek BLOKA

Likvidnost

Vsak projekt lahko ustvari likvidnostni sklad z uporabo Uniswap. Vse, kar mora razviti razvijalec, je zagotoviti žeton svojega projekta in ustrezno vrednost ETH za zagon bazena. Ta odprta strategija omogoča novim projektom, da svoje žetone sprostijo neposredno na trg in pritegnejo pozornost širše publike.

Dodana likvidnost pomaga tudi pri reševanju problema visokih razmikov za nelikvidna sredstva na borzah knjig naročil. Novi projekti lahko spodbudijo likvidnostne baze in vzpostavijo zaupanje vlagateljev v projekt, hkrati pa ponujajo možnosti za donosnost naložbe prek arbitražnih poslov.

LP nagrade

Uporabniki Uniswap lahko sodelujejo kot ponudniki likvidnosti in si prislužijo nagrade s provizijami za trgovanje. Predvsem se delež vseh provizij za trgovanje med ponudniki likvidnosti porazdeli sorazmerno z njihovim deležem v združenju. Na ta način si lahko običajni uporabniki zagotovijo pasivni dohodek, ne da bi se morali neposredno odpovedati lastništvu svojega kripto.

Prednosti Uniswap (UNI)

Uniswap prinaša pomembne koristi za uporabnike in trg kot celoto. Uniswap je zaradi svoje odprte narave in poenostavljenega vmesnika postal slaven. Trgovalno okno za Uniswap je osnovno. Posli lahko izvajate s klikom in celotno omrežje je zaradi svojih značilnosti izjemno prilagodljivo.

Prilagodljiv

Vsakdo lahko s tem omrežjem zlahka zamenja dva sredstva Ethereuma z osnovnim skladom likvidnosti. Poleg tega lahko kateri koli projekt ustvari oz seme trgu, tako da mu dobavi enako vrednost dveh seznanjenih žetonov ERC-20. Vendar pa ta odprta narava pomeni tudi, da morate skrbno spremljati vse projekte. V mrežo se je vključilo veliko prevar in žetonov za vleko preprog.

Odpornost proti cenzuri

Uniswap nima osrednjega organa, ki bi blokiral uporabnike in zasegel njihova sredstva. Nobeno podjetje se ne odloča, ali ste preveč trgovali ali v katera podjetja lahko vlagate. To je resnično globalni decentralizirani trg, ki vsem ponuja enak dostop. Na ta način platforma v celoti zajame bistvo decentralizacije.

Več možnosti trgovanja

Ker Uniswap deluje decentralizirano, so navadno razlike v cenah med njegovimi seznami žetonov in centraliziranimi borzami. Te razlike so lahko enake velikim donosom za tiste, ki arbitrirajo pri trgovanju med CeFi in DeFi. Danes obstaja veliko trgovcev, ki zaslužijo dobiček z izkoriščanjem cenovnih neskladnosti med cenami Uniswap-a in ostalim trgom.

Odstranite rast

Odstranite rast

Varno

Uniswap je odprtokodni projekt, ki ga je razvojna skupnost resno pregledala. Vse kodiranje pametnih pogodb je varno in platforma ni skrbniška, zato hekerji z napadi nanjo ne dobijo dobička. Pri uporabi Uniswap-a morate biti še vedno previdni pri vleki preprog in goljufih, ker za nove projekte ne obstajajo ukrepi za nadzor kakovosti.

Zasebno

DEX vam zagotavlja več zaščite zasebnosti kot centralizirane izmenjave. Ti protokoli nimajo dovoljenja, ne zahtevajo KYC (poznajte svojo stranko) in vam omogočajo trgovanje, ne da bi se morali registrirati in prijaviti na trg. Celotna struktura teh platform je na ta način usmerjena k anonimnosti.

Združljiv

Uniswap je v skladu s standardnimi zahtevami žetona ERC-20. Poleg tega platforma podpira neodvisne integracije API-jev. Ti protokoli vlagateljem omogočajo uporabo zunanjih orodij v svojih trgovinskih strategijah. Danes obstaja več vmesnikov tretjih oseb, trgovalnih botov in orodij za upravljanje trga, namenjenih izboljšanju Uniswap-ovega UX-a.

Kako deluje Uniswap (UNI)

Uniswap odpravlja tradicionalni model knjige naročil in uvaja protokol avtomatiziranega tržnega posrednika (AMM), ki uporabnikom omogoča trgovanje s pametno pogodbo, imenovano likvidnostni sklad. Ta pristop zagotavlja odprt dostop do trga. Vsakdo lahko zamenja žetone, jih doda v združenje, da zasluži pristojbine, ali pa žeton navede na Uniswap.

Zamenjajte žetone združenj v pametne pogodbe in uporabniki trgujejo proti tem likvidnostnim skladom. Ta avtomatizirani protokol likvidnosti združuje vse žetone z ETH. Zanimivo je, da so zamenjave ERC-20 v ERC-20 transakcije, ki pretvorijo ERC20a v ETH in nato v ERC-20b v eni transakciji..

Odkrivanje cen

DEX-ji, kot je Uniswap, so se v zgodnjih dneh trudili najti najboljše motorje za odkrivanje cen. Prvotna različica Uniswap-a se je pri odkrivanju cen opirala na arbitre. Najnovejša različica Uniswap odpravlja ta model in namesto tega vključuje napredne besede. Oracles so zunajverižni senzorji, ki lahko sporočajo podatke v blockchain in iz njega.

Odstrani pogodbo usmerjevalnika V2

Razvijalci lahko v Uniswap dodajo nove žetone z uporabo pogodbe za usmerjevalnik Uniswap V2. Ta pametna pogodba je ključnega pomena za odprt pristop Uniswap-a k razvoju trga. Predvsem lahko te pogodbe vidi kdo v blokovni verigi Ethereum.

Likvidnostni bazeni

Uniswap je pionir uporabe likvidnostnih združb. Ti bazeni pomagajo spodbuditi inovacije, tako da novim platformam omogočajo dostop do kapitala. Trenutno je na platformi na tisoče bazenov likvidnosti. Ponudniki likvidnosti zaslužijo tudi tako, da preprosto vložijo svoja sredstva v te likvidnostne sklade. Natančneje, uporabniki deponirajo žetone v pametno pogodbo o likvidnostnem združenju in v zameno prejmejo žetone. S temi žetoni lahko kadar koli kadar koli trgujete za ETH.

Uniswap (UNI) žeton

Celoten sistem uporablja UNI kot primarni žeton. UNI je žeton ERC-20, ki je združljiv z ekosistemom Ethereum. Trenutno se z UNI trguje na različnih drugih priljubljenih borzah, vključno s številnimi najuspešnejšimi centraliziranimi borzami, kot je Coinbase Pro.

Odstranite denarni trg

Uniswap se je pred kratkim odpravil v sektor DeFi s funkcijo denarnega trga. Ta sistem uporabnikom omogoča, da žetone UNI LP objavijo kot zavarovanje posojila. Ta kratkoročna posojila se odplačujejo z obrestmi. Natančneje, ponudniki likvidnosti zaslužijo odstotek teh obresti za posojanje svojih digitalnih sredstev prek posojilnih skladov.

Zgodovina Uniswap (UNI)

Zgodovina Uniswap-a (UNI) se začne leta 2016. Takrat je ustanovitelj Ethereuma, Vitalik Buterin, predlagal koncept decentraliziranega avtomatiziranega market market-a. Samo leto dni je projekt prevzel še en znani razvijalec kripto. Hayden Adams je koncept uresničil s pomočjo skupnosti ETH. Natančneje, prejel je različne donacije, vključno z nepovratnimi sredstvi v višini 100.000 USD od fundacije Ethereum.

Hayden Adams

Hayden Adams Uniswap (UNI) Ustanovitelj

Danes ima Uniswap ključno vlogo na trgu. Nedavna eksplozija na platformah DeFi je Uniswap naredila še bolj dragoceno. Ti novi projekti so odvisni od Uniswap-a, da na trg vstopi brezhibno. Zato je Uniswap pomembna lansirna ploščad za celoten sektor DeFi.

Kako uporabljati Uniswap (UNI)

Uniswap se razlikuje od uporabe centralizirane borze. Na primer, ni registracije in ni KYC. Za začetek morate le povezati podprto denarnico Ethereum. Če želite to nalogo izpolniti, na Uniswap preprosto kliknite »Zaženi aplikacijo« in nato »Poveži se z denarnico«. Predvsem Metamask je brezplačna denarnica ERC-20, ki se lepo integrira z Uniswap. Ko ste povezani, lahko začnete trgovati.

Kako kupiti Uniswap (UNI)

Nakup UNI je enostaven. Ugled in dolgoživost tega žetona ga omogočata na večini večjih borz. Binance ponuja različne trgovalne pare UNI. Za začetek se morate registrirati za račun. Registracija je hitra in neposredna. Vendar boste morali potrditi svojo identiteto, preden boste lahko sodelovali v trgovanju.

Ko ste registrirani, morate financirati svoj fiat račun. To se naredi z bančnim nakazilom ali z debetno kartico. Zdaj, ko je vaš račun aktiven in imate na voljo sredstva, ste pripravljeni pretvoriti svoj fiat v kripto. Priporočljivo je, da pretvorite v BTC. Zdaj, ko imate BTC, lahko BTC neposredno trgujete za UNI. Celoten postopek prvič traja približno 20 minut.

Naložbe v Uniswap (UNI) - vse, kar morate vedeti Naložbe v Uniswap (UNI) - vse, kar morate vedeti Naložbe v Uniswap (UNI) - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kako shraniti Uniswap (UNI)

Žetone UNI je enostavno shraniti. Ta vsestranska digitalna sredstva lahko hranite v kateri koli denarnici, združljivi z ERC-20.

Če želite vložiti večjo naložbo v UNI ali če načrtujete HODLing te kriptografije za daljše časovno obdobje, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata Uniswap (UNI).

Uniswap – Pionirska sila na trgu

Od prvega dne je Uniswap pomagal spodbuditi obsežno sprejemanje kriptovalut. Danes obstaja veliko DEX-jev, ki so kopirali strategijo te edinstvene platforme. Vendar nihče ni videl ravni uspeha, ki jo je dosegla ta decentralizirana mreža. Iz teh razlogov lahko pričakujete, da bo Uniswap (UNI) še naprej imel veliko vrednost na trgu v prihodnjih letih.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map