Naložbe v zvezdne lumene (XLM)

Medtem ko vlagate v kripto trg, ne traja dolgo, preden naletite na Stellar Lumens. Ta edinstvena kriptovaluta se kot njen logotip ponaša z raketno ladjo in privlačnim imenom, zaradi katerega si predstavljate futuristična vesoljska potovanja. Stellar poleg pametnega trženja veliko prinaša tudi v sektor kriptovalut.

Zvezdnik je porazdeljena plačilna infrastruktura ki vsebuje odprtokodno kodo. Platforma je vstopila na trg s ciljem, da olajša bolj poenostavljen pristop k mednarodnim prenosom denarja, kot so nakazila. Danes je ekosistem Stellar znan po dostopnih, hitrih in zanesljivih prenosnih zmogljivostih. Natančneje, platforma omogoča čezmejne transakcije brez trenja.

Kaj so zvezdni lumeni?

Za razliko od glavnega konkurenta na trgu, Valovanje, Stellar se osredotoča na potrebe posameznika in ne na velike finančne institucije. Na ta način lahko platforma brez težav poveže posameznike, ustanove in plačilne sisteme po vsem svetu. Danes platformo sestavlja mednarodni konzorcij fizičnih in pravnih oseb s sedežem v vsaki regiji.

Domača stran Zvezde

Domača stran Zvezde

Kako deluje zvezda?

Stellar uporablja decentralizacijo za izboljšanje obstoječih sistemov prenosa v uporabi. Platforma vključuje porazdeljeno knjigo za izboljšanje učinkovitosti in preglednosti za uporabnike. Ta knjiga vodi vse podatke omrežja, vključno z zgodovino transakcij, za prenos sistemov v uporabi. Ta knjiga vodi neprekinjeno evidenco vseh transakcij od prvega dne.

Uporaba platforme Stellar je enostavna. Podobno kot pri priljubljenih obdelovalcih plačil, kot je Paypal, se postopek začne, ko naložite sredstva v omrežje. V ekosistemu Zvezde se ta sredstva naložijo na sidra. Sidro deluje kot medij med fiatom in Stellarjevo porazdeljeno knjigo. Na ta način sidra služijo kritičnemu namenu v zvezdnem ekosistemu.

Ko so vaša sredstva na voljo na Stellarjevi razdeljeni knjigi, jih lahko preprosto pošljete kamor koli po svetu. Recimo, da ste želeli prijatelju v EU poslati 1000 USD. Preprosto bi naložili USD v sidro Stellar, da bi v omrežju prejeli kredit v USD.

Nato lahko svoj kredit prenesete na svojega spremljevalca iz EU. V trenutku nakazila bi Stellar samodejno pretvoril vaš kredit v USD v EUR. Pomembno je, da platforma samodejno išče najnižji tečaj. Ko se sredstva pretvorijo, se položijo na račun vašega prijatelja. Tu lahko financiranje umaknejo neposredno.

Presenetljivo je, da se celoten postopek odvija v nekaj sekundah in popolnoma v zakulisju. Na ta način lahko Stellar izpolni svoj cilj poenostavitve sistemov za nakazilo denarja za povprečnega človeka. Platforma ponuja resnično racionaliziran pristop do trga.

Podpora za več valut Fiata

Impresivno je, da lahko Stellar to nalogo opravi z uporabo treh specifičnih protokolov. V prvem scenariju zvezda pretvori vaša sredstva iz svoje knjige naročil in preprosto olajša poenostavljeno izmenjavo. V naslednjem postopku Stellar pretvori vaša sredstva v XLM. Nato se vaša sredstva prenesejo na mednarodni ravni. Ko prispejo na cilj, se XLM proda in lokalna fiat valuta. V tem primeru se XLM uporablja kot posrednik.

Ključno je, da pošiljanje kriptovalut po vsem svetu stane le delček stroškov tradicionalnih sistemov za prenos denarja. V trenutni tržni infrastrukturi lahko uporabnik med prenosom izgubi več kot 7% ​​sredstev. Ta izgubljena sredstva se uporabljajo za kritje številnih tretjih oseb, ki sodelujejo v fiat transakciji.

Verižne transakcije

Platforma Stellar deluje na pameten način, ki omogoča izvajanje zapletenih verižnih reakcij. Na primer, lahko ugotovite, da za vašo želeno trgovino ni neposrednega valutnega para. V tem primeru lahko Stellar zaključi več trgovinskih transakcij. Predstavljajte si, kako se vaši USD najprej pretvorijo v GBP, nato GBP v EUR.

Zvezdniška borza

Drug edinstven vidik Stellarja je možnost oddaje naročil za menjavo neposredno znotraj platforme. Ta naročila takoj pridejo v javno knjigo. Tu lahko izbirate med številnimi drugimi valutami. Pomembno je, da lahko s tem sistemom svoja sredstva zamenjate tako za Fiat kot za kriptovalute.

Kaj je XLM?

Čeprav je bil Stellar zasnovan za obdelavo digitalnih predstavitev katere koli valute, se razvijalci še vedno odločajo, da bodo ustvarili lastno kripto, imenovano XLM. Pravzaprav morajo vsi uporabniki Stellarja imeti majhen delček XLM, da lahko sodelujejo v omrežju. Ta zahteva naj bi preprečila, da bi se knjiga napolnila z neželeno pošto ali drugo neuporabnostjo.

Odločitev za ustvarjanje edinstvene valute za to nalogo izhaja iz želje Stellar, da ostane brez katere koli določene valute na splošno. Če bi na primer Stellar zahteval, da imate določen znesek USD, bi bila platforma nekoliko vezana na uspešnost USD ali pa bi bila vsaj vezana na ameriški trg. To je situacija, ki so se ji razvijalci želeli izogniti.

Za razliko od večine kriptovalut Stellar Lumens ne potrebujejo vozlišč za kopanje blokov transakcij. Udeleženci omrežja tudi ne prejemajo nagrad za svoja prizadevanja za potrditev verige blokov. Ta pristop je v popolnem nasprotju s kriptovalutami, kot je Bitcoin. Podjetje se je odločilo, da je med izdajo platforme bolje izdati 100 milijard XLM. Od tam bi se ponudba podjetja Stellar približno 6 let vsako leto povečala za 1%.

Razvijalci so ta pristop bistveno spremenili oktobra 2019. Razvijalci so se odločili, da bolj ustrezajo njihovim ciljem, da zmanjšajo ponudbo XLM naprej. Kot taki so količino XLM zmanjšali na 50 milijard. Poleg tega zdaj XLM v prihodnosti ne načrtuje izdaje več.

Ta strategija trenutno pušča na trgu približno 20 milijard XLM, podjetje pa jih zadrži še 30 milijard. Ta zadržana sredstva bodo namenjena širitvi ekosistema XLM. Naloge, kot sta razvoj in trženje, so glavna poraba sredstev po Stellarjevem načrtu.

Kratek vpogled v zmogljivosti Stellarja in zlahka prepoznamo, da je ta platforma prišla iz misli izkušenega strokovnjaka za blockchain. Ustanovitelj podjetja Stellar je nihče drug kot kripto težka kategorija Jed McCaleb. McCaleb je najbolj znan po tem, da je ustanovil zdaj neaktiven Menjava Mt.Gox.

V nekem trenutku je Mt.Gox nadzoroval 70% svetovnega obsega trgovanja z bitcoini. Kljub temu pa se je borza po izgubi 450 milijonov dolarjev v bitcoinih razpadla. Predvsem McCaleb je že zapustil podjetje in prodal svoj delež pred kramom.

Predvsem McCaleb je ustanovil tudi glavnega konkurenta podjetja Stellar, Ripple. Vendar je družbo zapustil leta 2013 in navedel nezdružljive razlike v smeri podjetja. Ni presenetljivo, da si obe kriptovaluti delita številne vidike, predvsem njihov cilj olajšati čezmejna plačila na bolj poenostavljen način.

Stellarjeva uprava vključuje nekaj največjih imen v panogi. Podjetju je uspelo zagotoviti izvršnega direktorja Stripe, Patricka Collisona, ustanovitelja WordPressa, Matta Mullenwega in ustanovitelja AngelList, Naval Ravikant.

Kako kupiti žetone XLM

Naložba v zvezdne lumene je enostavna, če veste, kje iskati. Najprej je ključno, da razumete, da Lumens trguje pod XLM in STR oznako, odvisno od platforme, na kateri se nahajate. Podjetje se je pred leti odločilo, da bo svojo oznako spremenilo iz STR v XLM, vendar so se nekatere borze odločile, da bodo ohranile prvotno oznako, ne glede na izbiro..

Večina obsega trgovanja XLM izvira iz treh glavnih borz – Bittrex, Poloniex, in Binance. Ključno je, da vse te platforme podpirajo trgovalne pare XLM do BTC. Če želite pretvoriti USD v XLM, morate najprej kupiti BTC pri svoji najljubši borzi in ga nato pretvoriti v XLM. Če želite XLM kupiti neposredno v USD, se morate odpraviti na borzo Kraken za nakup.

Naložbe v zvezdne lumene (XLM) Naložbe v zvezdne lumene (XLM) Naložbe v zvezdne lumene (XLM)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni uporabniki

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Evropski trgovci

Minimum računa

Nobenega

Minimum računa

1,00 USD

Minimum računa

35 €

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

Kje shraniti XLM

Ko gre za shranjevanje XLM, morate razmisliti o nekaterih možnostih. Če nameravate neprekinjeno trgovati s Stellarjem, bo bolj priročno, a manj varno, če boste XLM obdržali na svoji najljubši borzi. Dokler ne trgujete preveč, borze, kot je Binance, zagotavljajo dostojno raven varnosti za vaše imetje.

Ko ste pripravljeni ustaviti dnevno strategijo trgovanja, lahko svoj XLM vedno pošljete v mobilno denarnico, kot je Jaxx. Te platforme je najlažje upravljati in uporabljati. V večini primerov lahko aplikacijo za denarnico prenesete in jo začnete uporabljati v manj kot desetih minutah. Najboljše od vsega je, da imate vedno dostop do XLM, če ga potrebujete.

Če želite varnejši pristop k shranjevanju XLM, razmislite o uporabi Strongholda. Stronghold je porazdeljena izmenjava za omrežje Stellar. Obstaja celo namizni odjemalec, ki podpira vaše potrebe po pomnilniku.

Če želite veliko naložiti v XLM ali če načrtujete HODLing tega kripto za daljše časovno obdobje, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata zvezdne lumene (XLM).

Povzetek

Glede na visoko stopnjo strokovnosti, ki jo ima Stellar, in njihov edinstven pristop do trga, ni presenetljivo, da je XLM danes ena izmed najbolj priljubljenih kriptovalut na svetu. Lahko pričakujete, da se bo ta priljubljenost povečala, ko bo več ljudi vstopilo v sektor verige blokov. Za zdaj lahko svojo strategijo kripto naložb osvetlite na kateri koli borzi, navedeni v tem priročniku.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map