Vlaganje v ustvarjalca (MKR) – vse, kar morate vedeti

Maker (MKR) je glavni pripomoček in upravljalni žeton za decentralizirano posojilno platformo Maker. Maker je decentralizirana avtonomna organizacija (DAO) na osnovi Ethereuma, ki vsakomur omogoča posojanje in izposojo kriptovalut brez preverjanja kreditne sposobnosti. Za izvedbo te naloge omrežje združuje napredne pametne pogodbe z edinstveno vezanim stabilkoinom.

Kaj je Maker (MKR)?

MKR je decentraliziran žeton ERC-20, ki predstavlja naložbo v projekt Maker. Omrežje je že dolgo pionir na trgu. Na primer, platforma je bila ena prvih zamenljivih žetonov v omrežju Ethereum. Danes je Maker ena izmed najbolj priljubljenih platform, ki temeljijo na ETH. Predvsem je v pogodbah Maker CDP zaklenjenih več kot 2,1 milijona ETH.

Izdelovalec (MKR) - Twitter

Izdelovalec (MKR) – Twitter

Decentralizirana avtonomna organizacija

Maker je bil tudi prvi DAO doslej. DAO prevzamejo funkcionalnosti korporacij in vse vidike pretvorijo v pametne pogodbe. Ti sistemi omogočajo skupnosti, da organizacijo vodi na pregleden način. Danes so na trgu pogoste, tudi zaradi uspeha podjetja Maker. 

Katere težave rešuje izdelovalec (MKR)?

Izdelovalec poskuša odpraviti več težav, s katerimi se srečuje tradicionalni finančni sektor. Za izpolnitev te naloge platforma združuje edinstven izbor lastniških tehnologij. Danes Maker deluje kot kritičen del skupnosti DeFi. DeFi se nanaša na vedno večji sektor decentraliziranih finančnih institucij. Cilj DeFi je zagotoviti izvedljive rešitve za sedanje centralizirane finančne storitve, ki so na voljo javnosti.

Vprašanja glede preglednosti

Ena glavnih težav, ki jo skuša Maker popraviti, je preglednost. Omrežje uporablja pametne pogodbe, da odpravi potrebo po zaupanju kateri koli stranki. Trenutno glavni stabilni kovanci, kot je Tether USD, zahtevajo, da zaupate v rezerve omrežja. V večini primerov se lahko za preverjanje lastništva podjetja zanesete na neodvisne revizorje. 

Maker odpravlja to potrebo po zaupanju centraliziranim organizacijam. Ni vam treba čakati na zunanje revizije ali izjave podjetja. Celotno omrežje je mogoče slediti prek verige blokov. Izdelovalec gre še korak dlje. Osebje podjetja na primer na strani podjetja SoundCloud objavi posnetke vsakega sestanka, da jih lahko pregledajo vsi uporabniki. 

Volatilnost

Glavna naloga MKR je zagotoviti, da DAI ostane vezan na dolar. Ta dvojna kripto strategija pomaga preprečevati nestanovitnost in uporabnikom zagotavlja večjo varnost glede odpornosti projekta.

Prednosti programa Maker (MKR)

Proizvajalec še naprej opaža naraščajočo priljubljenost predvsem zato, ker trgu prinaša veliko koristi. Ta edinstveni žeton ima več namenov znotraj ekosistema Maker. Te funkcionalnosti prispevajo k splošni uporabnosti tega žetona. Tu je nekaj glavnih prednosti, ki jih dobite, če imate MKR.

Upravljanje skupnosti

Imetniki MKR lahko sodelujejo pri upravljanju ekosistema. Upravljanje skupnosti uporabnikom omogoča večji nadzor nad prihodnostjo omrežja. V ekosistemu Maker se mehanizem decentraliziranega upravljanja opira na pametne pogodbe Active Proposal. Te pogodbe so strukturirane tako, da uporabnikom omogočajo nadzor nad sistemom in zagotavljajo večjo stopnjo preglednosti na celotni platformi.

MKR - Domača stran

MKR – Domača stran

Deflacijski

MKR uporablja deflacijski protokol, ki pomaga ohranjati njegovo vrednost skozi čas. Kot del tega sistema je treba plačati majhno obrestno mero v MKR, kadar se pametna pogodba CDP zapre. Del te pristojbine se zažge. Na ta način lahko sistem vzdržuje zdravo ravnovesje med ponudbo in povpraševanjem po tem digitalnem sredstvu.  

Deflacijski protokoli postajajo standardna značilnost v sektorju DeFi in z dobrim razlogom. Zgodnje platforme DeFi so dovzetne za inflacijo zaradi svojih politik izdaje nagradnih žetonov. Razvijalci podjetja Maker so razumeli, da ne morete neprestano izdajati žetonov brez poslabšanja vrednosti. 

Kako deluje Maker (MKR)?

MKR ima v sistemu Maker veliko namenov. Na primer, MKR lahko uporabite za globalno pošiljanje vrednosti, na primer Bitcoin. S tem žetonom lahko plačate tudi provizije za transakcije v sistemu Maker. MKR lahko pošlje in prejme kateri koli račun Ethereum ali katera koli pametna pogodba, ki je nastavljena za uporabo funkcije prenosa MKR 

Brez rudarjenja

Za razliko od večine kriptovalut se MKR ustvari ali uniči le kot odziv na nihanje cen DAI. Sistem uporablja zunanje tržne mehanizme in gospodarske spodbude, ki pomagajo, da vrednost DAI ostane tesno vezana na 1 dolar. Zanimivo je, da DAI ponavadi nikoli ni točno 1 dolar. V večini primerov je vrednost žetona med 0,98 in 1,02 USD. Po zaključku izvedbe posojilne pametne pogodbe se žeton MKR uniči. 

Nova strategija

Izdelovalec predstavlja dve edinstveni kriptovaluti kot del svoje pionirske strategije DAI in MKR. Mreža uporablja tudi tri glavne mehanizme za stabilizacijo DAI, tudi v času hudega upada trga. Prvi protokol, ki se uporablja za stabilizacijo DAI, se imenuje ciljna cena. Ta sistem izračuna vrednost žetona ERC-20 v primerjavi z ameriškim dolarjem.

Mehanizem povratnih informacij o ciljni stopnji (TRFM)

Drugi protokol, TRFM, lomi klic USD, da bi zmanjšal nestanovitnost DAI v hudih tržnih razmerah. Natančneje, protokol deluje tako, da sčasoma spremeni ciljno ceno. Obstaja tudi sistem parametrov občutljivosti. Ta sistem spremlja stopnjo spremembe cen DAI glede na gibanje ameriškega dolarja. Lahko se uporablja tudi za izključitev TRFM v primeru tržnega kolapsa.

Stanje zavarovanega dolga (CDP)

Pogodbe CDP so tisto, zaradi česar je Maker avtonomen. Te napredne pametne pogodbe so edinstvene za ekosistem Maker. Pogodba CDP se začne, ko pošljete žetone ERC20 na platformo Maker v zameno za žetone DAI. 

Ti žetoni so zaklenjeni v pametno pogodbo o zavarovanju z dolgom. Nato se uporabnikom izda DAI v povezavi z njihovimi deponiranimi zneski. Pametne pogodbe CDP samodejno sprostijo zavarovana sredstva, ko je posojilo odplačano. Predvsem kadar uporabnik konča CDP, uniči količino DAI, ki je enaka vsoti, ustvarjeni z njegovo uporabo.

Izdelovalec (MKR)

MKR deluje tudi kot glavni upravljalni žeton za omrežje. Uporabniki dobijo besedo pri ukrepih za obvladovanje tveganja. Glasovi lahko zajemajo širok spekter razvoja, vključno z dodajanjem novih tipov CDP, spremembami občutljivosti, parametri tveganja in tem, ali naj se aktivira globalna poravnava ali ne..

DAI

DAI je stablecoin, ki ga MKR podpira. MakerDAO proizvaja kovance DAI s pomočjo pametnih pogodb CDP. Impresivno je bil DAI prvi decentralizirani stabilni kovanec v verigi Ethereum. Zlasti izmenjave med MKR, DAI in ETH potekajo s sistemom Oasis Direct. Oasis Direct je MakerDAO-ova decentralizirana platforma za izmenjavo žetonov.

Zgodovina izdelovalca (MKR)

Maker (MKR) je bil razvit leta 2015, da bi vlagateljem in posojilojemalcem omogočil sodelovanje v ekosistemu Maker. Sedež platforme je na Danskem, mrežo pa je ustanovil programer Rune Christensen. Do danes še vedno deluje kot direktor podjetja.

Upravljalski bazeni MKR

Upravljalski bazeni MKR

Od svoje predstavitve je Makerju uspelo zagotoviti partnerstva z Digix, Request Network, CargoX, Swarm in OmiseGO. Slednje od teh partnerstev je OmiseGO DEX-u zagotovilo priljubljeno in zanesljivo stabilno možnost v obliki DAI. Od takrat je več izmenjav dodalo podporo temu edinstvenemu projektu.  

Kako kupiti Maker (MKR)

Prva stvar, ki jo boste morali storiti, je, da se registrirate za nov račun pri borzi, ki ponuja MKR. V večini primerov boste morali svoj račun financirati s fiatno valuto in ta sredstva zamenjati za BTC ali ETH. Zdaj izberite trgovalni par BTC / MKR ali ETH / MKR in vnesite znesek, s katerim želite trgovati.

Izdelovalec (MKR) je na voljo na Binance in Kraken.

Vlaganje v ustvarjalca (MKR) - vse, kar morate vedeti Vlaganje v ustvarjalca (MKR) - vse, kar morate vedeti Vlaganje v ustvarjalca (MKR) - vse, kar morate vedeti
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex Review

Ocene Securities.io določa naša uredniška ekipa. Formula za točkovanje za posrednike pri digitalnih sredstvih (kriptovalutah) upošteva več deset dejavnikov, vključno s provizijami in minimalnimi zneski, trgovalnimi platformami, podporo strankam, regulativnimi organi in naložbenimi možnostmi.

Najboljše za

Napredni trgovci

Najboljše za

Trgovci iz ZDA

Najboljše za

Enostavnost uporabe

Provizije za trgovanje

0,10%

Provizije za trgovanje

0,16%

Provizije za trgovanje

0,125%

Promocije

10% povračilo denarja

Koda za popust: EE59L0QP

Promocije

Nobenega

Promocije

Nobenega

 

Kako shraniti izdelovalca (MKR)

DAI in MKR lahko shranite v kateri koli denarnici, ki je združljiva z ERC-20. Ena izmed najbolj priljubljenih možnosti, ki so danes na voljo, je Metamask. Te denarnice lahko brezplačno prenesete iz brskalnikov Chrome in Brave, namestitev pa traja le 5 minut. 

Če želite veliko naložiti v MRK ali če načrtujete HODLing tega kripto za daljše časovno obdobje, je najboljša možnost strojna denarnica. Strojne denarnice hranijo vašo kripto povezavo brez povezave v »hladilnici«. Ta strategija spletnim grožnjam onemogoča dostop do vašega imetja. The Ledger Nano S ali bolj napredni Ledger Nano X oba podpirata Maker (MKR).

Maker (MKR) – Kompleksni ekosistem DeFi, ki še naprej preoblikuje trg

Bolj ko preučujete MKR, bolj razumete ključno vlogo, ki jo ima ta žeton in ima še naprej na trgu. Kot prvi trgovalni žeton Ethereum in DAO se je izdelovalec izkazal pred krivuljo. Danes je to omrežje bolj priljubljeno kot kdaj koli prej. Posledično je cena MKR v zadnjem času dosegla nove najvišje vrednosti.

Pričakujete lahko, da se bo ta rast nadaljevala, ko se bo sektor DeFi širil in bo več vlagateljev spoznalo prednosti tega žetona. Kot tak je enostavno predvideti, da ima Maker (MKR) še večji prodor na trg, ki se premika naprej. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map