5 napovedi cene Bitcoinov so bile napačne

Napovedi cen so v kripto prostoru pogoste, deloma zato, ker se mnogi vlagatelji nanje zanašajo motivacijsko, delno pa tudi zato, ker se nekateri uresničijo. Kljub temu se veliko napovedi Bitcoinov izkaže na napačni strani. Tu je seznam napovedi cen Bitcoinov, ki niso dosegli svojih ciljev za leto 2018.

Ronnie Moas: 28.000 USD do sredine leta 2018

Že marca 2018 je to napovedal finančni analitik Ronnie Moas Bitcoin bi doživel bikovski trend in dosegel vrednost 28.000 USD, najverjetneje do sredine letošnjega leta. Ker pa stvari trenutno stojijo, ta napoved Bitcoin morda ne bo ugledala luči sveta. Leto se skorajda končuje, a največja in pionirska kriptovaluta na svetu ni blizu polovice te številke.

Od tega pisanja je Bitcoin ocenjen na 3.965 USD na dan CoinMarketCap, spletno mesto, ki navaja kriptovalute glede na njihovo tržno velikost. Preden se bo stanje spremenilo na bolje, se bo moralo spremeniti več stvari. Odkar je v začetku leta 2018 dosegla najvišjo vrednost, je cena Bitcoinov doživela vrsto padcev, saj medvedi še naprej nekontrolirano znižujejo ceno. Volatilnost je del kripto trga, vendar je malo možnosti, da bo BTC v preostalih dneh v letu močneje poskočil.

Ronnie Moas je analitik z Wall Streeta in ustanovitelj podjetja Standpoint Research. Njegova napoved Bitcoin nekako ni bila osredotočena na trenutno delovanje kriptovalut. Morda je predvideval, da se bo trend naraščanja pojavil že kmalu, čeprav tehnični analitiki prikazujejo pomembne prodajne signale.

DutkKG1WwAU Jmv

Vir: Twitter.com

Kay Van-Petersen: 100.000 USD leta 2018

Decembra 2016 je Kay Van-Petersen napovedal, da bo cena Bitcoina leta 2017 dosegla 2000 USD. Takrat je bil Bitcoin na Coinbase ocenjen na 900 USD. Ta napoved je bila pravilna, ko je do maja 2017 vrednost kriptovalute že presegla 2000 dolarjev. Vendar je še ena napoved Bitcoina istega analitika usmerjena v napačno smer. Van-Petersen je omenil, da Cena bitcoina bi lahko leta 2018 dosegla 100.000 USD.

Van-Petersen je januarja letos v pogovoru za CNBC dejal:

“Najprej bi lahko trdili, da imamo pravilno popravek v bitcoinu, v enem trenutku je imel 50-odstotni umik, kar je zdravo. Toda še vedno nismo videli celotnega učinka terminskih pogodb … Ne bi bil presenečen, če bi to nekaj videli. To je nekakšna gradnja temeljev, nato pa bo ocenjena nekoliko višja. “

Glede na trenutno ceno bitcoinov se ta napoved morda ne bo uresničila. Od januarja 2018 je kovanec doživel izjemen padec vrednosti, ki bi lahko trajal dolgo, da si opomore. Van-Petersenova napoved bitcoinov v višini 100.000 dolarjev je celo nasprotovala njegovi prejšnji izjavi, da bi lahko trajala deset let, da je vrednost bitcoina dosegla to mejo.

Bitcoin napoved 60.000 USD do decembra 2018

Proti decembru 2017 je bitcoin ohranil bikovski trend, zaradi katerega so številni strokovnjaki sklepali, da bi lahko kriptovaluta leta 2018 dosegla 60.000 ameriških dolarjev. Vendar pa vrednost pionirske kriptovalute ni blizu te številke, saj se leto bliža koncu. Medtem ko bitcoin ostaja odporen in prevladujoč v kripto prostoru, je njegova vrednost od januarja 2018 izjemno padla.


Če govorimo o BTC v začetku letošnjega leta, je nekaj strokovnjakov menilo, da se vrednost kriptovalute giblje med 50.000 in 60.000 dolarji.

V futurizmu decembra 2017, Marvin Dumont, višji urednik za Bitcoin.com je dejal: “Bitcoin lahko doseže 60.000 USD [do decembra] 2018.”

Tudi drugi strokovnjak je imel podobno idejo. Po besedah ​​Mohameda Tayeba, izvršnega direktorja Medicalchain, bi lahko Bitcoin prihodnje leto do tega trenutka dosegel 50.000 USD, če ne celo več … Mislim, da smo vsi manj presenečeni nad naslovi, ki izhajajo skoraj vsak mesec o preboju, ki ga Bitcoin ustvarja in ne bi smelo biti presenečenje, ko doseže 50.000 USD. ”

Mike Novogratz: Bitcoin napoved 40.000 USD

Mike Novogratz je priznani analitik in vlagatelj hedge skladov. Po njegovih besedah ​​bi lahko cena Bitcoina leta 2018 dosegla 40.000 USD. Glede na to, kako je vrednost kriptovalute naenkrat dosegla polovico te številke, bi se lahko špekulacije s cenami Bitcoin Novogratza še vedno zgodile, vendar ne v letu 2018.

Od tega pisanja je cena nekoliko nad 3000 USD. Večina ljudi bi bila vesela, če ostane tam ali se dvigne, vendar do konca decembra ne pod mejo tri tisoč dolarjev.

Glede na uspešnost Bitcoina in drugih altcoinov na splošno lahko rečemo, da leto ni bilo naklonjeno kriptovalutam. Celo osnovni altcoin, kot so Ethereum, Bitcoin Cash in drugi, so svoje vrednosti znižali za velike marže. Z malo življenja, ki je ostalo za leto 2018, lahko samo čakamo, da vidimo, kako bodo stvari v kripto prostoru.

Thomas Lee: 14.000 dolarjevkonec decembra 2018

Napoved Bitcoina Thomasa Leeja v višini 14.000 ameriških dolarjev je ena tistih, ki bo zgrešila mejo, kar zadeva napoved bitcoinov v letu 2018. Bitcoin bik na Wall Streetu je omenil nekaj dejavnikov, za katere je menil, da bi lahko ceno bitcoina spodbudili do te znamke. Dejavniki so vključevali naraščajoč seznam aktivnih naslovov denarnice, povečanje števila transakcij na račun in “dejavnike, ki vplivajo na ponudbo.” Vendar se to ne bo kmalu uresničilo, v letu 2018 bo ostalo le še nekaj dni.

Thomas Lee je ugledni vlagatelj v bitkoine in soustanovitelj raziskovalnega podjetja Fundstrat Global. Medtem ko je v podporo svojim napovedom uporabil močno statistiko in znanost o podatkih, nobena od njih ni blizu tistega, kar prikazujejo grafikoni. V enem od njegovih tvitov, Lee je napovedal, da bi lahko cena bitcoinov leta 2018 dosegla 25.000 dolarjev.

104858370 IMG 6144 tom lee. 1910x1000

Vir: cnbc.com

Zadnje misli

Številne napovedi cen bitcoinov bodo verjetno zgrešile cilje za leto 2018. Vendar to ne pomeni, da so špekulacije neveljavne. Iz neuspelih napovedi se lahko naučimo dragocenih lekcij.

Kripto prostor je poln velike volatilnosti in zato nihče ne more natančno povedati, kaj se bo zgodilo v naslednji uri, dnevu, tednu, mesecu ali letu. Čeprav je bilo leto 2018 večinoma medvedje, so sezonski vlagatelji in vplivneži na kripto, kot so Erik Voorhees, John McAfee, Tim Draper in mnogi drugi, precej optimistični, da je kriptovaluta prava pot. Ko se leto 2018 konča, lahko analitiki izražajo svoja mnenja, vendar javnost lahko le zaupa lestvicam.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map