Provenienca olajša listinjenje in izdajo obveznic v višini 150 milijonov USD

150 milijonov dolarjev

Skupina podjetnih podjetij je skupino posojil, strukturiranih kot HELOC, uspešno listinila in izdala kot obveznice vlagateljem v podjetju Provenance. V tem postopku je bilo zajetih 150 milijonov dolarjev teh posojil, zavarovanih s premoženjem, v celoti z uporabo verige blokov.

Podjetje Figure Technologies, ki je vodilo prizadevanja, meni, da je to prvi primer izdaje obveznic izključno z uporabo verige blokov.

Skupinsko prizadevanje

Čeprav je to prizadevanje morda vodilo podjetje Fig Technologies, niso edine, ki so imele vlogo. Vsaka naslednja podjetja so sodelovala pri listinjenju z različnimi zmogljivostmi:

  • Slika
  • Skupina Jeffries
  • Vrednostni papirji Nomura
  • Tilden Park Capital

Provenienca

Blockchain, ki je omogočil to listinjenje, je znan kot Provenance. Pri opisu prednosti njihove platforme družba navaja,

“Razdeljene, nezaupljive in nespremenljive značilnosti verige blokov odpravljajo stroške posrednikov, avtomatizirajo neučinkovite operativne procese, zmanjšujejo tveganje z zanesljivostjo podatkov in omogočajo inovativne nove izdelke.”

Hiter pogled na verižni blok verige

Slika | Spoznajte BlockchainSlika | Spoznajte Blockchain

Oglejte si ta video na YouTubu

Medtem ko je Provenance začelo življenje kot produkt podjetja Fig Technologies, je podjetje leta 2019 doživelo emancipacijo. To se je zgodilo po zaključku donosnega in uspešnega podjetja STO, v katerem je podjetje ustvarilo 20 milijonov dolarjev naložb..

Od tega dogodka je Provenance jasno povedala, da bo njihov poudarek na spremembi načina upravljanja nepremičnin. Ob koncu STO so izrazili željo, da bi bili prvi pri doseganju naslednjega:

  • hedge sklad na blockchain
  • naslov nepremičnine v celoti na blockchainu
  • digitalna hipoteka na verigi blokov

Jasno je, da so današnje novice o listinjenju skupine HELOC-jev ravno na njihovi poti.

Provenance.io dopolnjuje 20 milijonov dolarjev ponudbe varnostnih žetonov

Komentar

Po objavi uspešnega zaključka listinjenja so si predstavniki več sodelujočih družb vzeli čas za komentar. Sledi nekaj, kar je imel vsak o tej zadevi.

Mike Cagney, izvršni direktor podjetja Figure, je izjavil,

»Blockchain ima skoraj neizmerljiv potencial za odklepanje vrednosti za svetovne finančne trge in to preobrazbo usmerjamo tako, da sprejemamo velike izzive, kot je listinjenje … Do zdaj se je industrija počasi premikala mimo belih knjig in dokazov o konceptualnih projektih. Toda ta prvi dosežek na ravni blockchain ABS dosežkov pomembno poudarja, da se časi spreminjajo. “

Sanil Patel, Izjavil je generalni direktor Nomura Securities International,

“Nomura je ponosna, da je bila vodilni zavezanec za ustanovno listinjenje podjetja Provenance … Provenance vodi k oblikovanju dostopnejšega trga listinjenja, na katerem lahko manjši izdajatelji listnijo sredstva po nižji ceni kot tradicionalni model.”

Brian McGrath, Izjavil je direktor Jefferies Group,

“Z veseljem sodelujemo s podjetjem Provenance, da na trg ponudimo posel, ki ustreza njihovim potrebam z uporabo njihove inovativne tehnologije.”

Slikovne tehnologije

Podjetje Figure, ustanovljeno leta 2018, še naprej deluje v San Franciscu v Kaliforniji. Predvsem si podjetje prizadeva izkoristiti blockchain in DLT, da bi preoblikovalo FinTech. Današnja razprava je primer te izvedbe.

Generalni direktor Mike Cagney nadzoruje poslovanje podjetja.

Slika | Spoznajte pisarno Reno!Slika | Spoznajte pisarno Reno!

Oglejte si ta video na YouTubu

HELOC

Izraz „HELOC“ se preprosto nanaša na kreditno linijo domačega kapitala. To so v bistvu kreditne linije, ki omogočajo lastniškemu izkoristku lastniškega kapitala za finančno fleksibilnost – v bistvu posojilo s premoženjem. Čeprav se standardi za usposobljenost lahko razlikujejo, je odvisno od regije koncept enak.

Slika | HELOC vs osebno posojiloSlika | HELOC vs osebno posojilo

Oglejte si ta video na YouTubu

Do danes so mnogi še vedno previdni pri HELOC. Čeprav lahko ob pravilni uporabi prinesejo velike koristi, niso brez tveganj. Med stanovanjsko krizo, pred približno desetimi leti, so bile obveznice, ki temeljijo na HELOC, zelo priljubljene. Ko je trg propadel, so mnogi ostali na svojih domovih več, kot so bili vredni. Posledično je prišlo do hkratnega propada povezanih obveznic.

Obveznice, zavarovane s HELOC, so več let izginile iz mode, vendar so se v zadnjem času ponovno oživile.

V Drugih Novice

Če se vam ideja o združitvi verige blokov in DLT z obveznicami zdi dobro znana, je to morda deloma posledica naslednjih primerov. V zadnjem letu so številne banke videle zasluge te infuzije tehnologije in so se po najboljših močeh trudile, da bi jo preizkusile. Preberite naslednje članke, če želite izvedeti več o tem, kako napredujejo banke po vsem svetu.

Santander predčasno odkupi varnost dolga

Horizon Tech Stack naredi izdajo obveznic Piemonte resničnost

Societe Generale SFH se za izdajo varnostnih žetonov obrne na Ethereum

Svetovna banka prek tokeniziranih obveznic zbere 33,8 milijona dolarjev

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map