Generalni direktor OKEx za OKExChain in “novo dobo kripto trgovanja” – povzetek AMA

Poudarki seje direktorja OKExa Jaya Haoja Vprašaj me o prvi svetovni trgovski verigi OKEChain

Jay Hao OKExChain AMA

15. januarja se je predsednik uprave OKEx Jay Hao pridružil seji Vprašaj me karkoli v živo in odgovoril na vprašanja nekaterih od 34.000+ članov. Namen dogodka je bil predstaviti skupnost OKExChain in deliti globlje vpoglede v nedavno uvedeni protokol blockchain.

Kaj je OKExChain

OKExChain je odprtokodna javna veriga blokov, zasnovana za izdelavo decentraliziranih trgovinskih aplikacij. Tehnologija je bila zasnovana tako, da zagotavlja varno in učinkovito arhitekturo decentraliziranega financiranja, ki jo je mogoče uporabiti za ustvarjanje decentralizirane borze ali DEX, ki vključuje delovanje v skupnosti, pregledna pravila trgovanja in zmožnost uporabnikov, da nadzorujejo lastna sredstva. Če želite izvedeti več o tem, si oglejte to poglobljeno poročilo na strani OKExChain.

Spodaj je nekaj utrinkov iz Jay’s AMA o OKExChain, kako deluje in zaradi česar je edinstven.

Kakšne novosti in prednosti ponuja OKExChain v primerjavi z drugimi verigami?

Jay: Za začetek se je OKExChain odločil za skladbo, ki je še nihče ni raziskal – natančneje za trgovsko verigo. OKExChain je rezultat našega neodvisnega raziskovalnega in razvojnega dela, ki temelji na Cosmosu. Ustvarili smo lastne skripte in projekt je bil odprt za razvijalce.

Poleg tega je OKExChain posebej zasnovan za visokozmogljive scenarije in obsežne transakcije, značilne za trgovinske dejavnosti in finančne storitve, na katerih bo podprt celoten trgovalni ekosistem. Lahko rečete, da je pozicioniranje kreativna inovacija sama po sebi.

Omeniti velja, da lahko naša visoka TPS in nižje pristojbine za plin bolje izpolnijo potrebe trgovcev po visokofrekvenčnem trgovanju. Je gladkejši od Ethereuma, bolj združljiv in stroškovno učinkovit.

V primerjavi z verigami, ki so jih razvile druge borze, je OKExChain predan rezultat našega neodvisnega raziskovalnega in razvojnega dela, ki se je začelo pred tremi leti. Z optimizirano kodo osnovne verige lahko zagotovimo ne samo varnost in anonimnost decentraliziranih transakcij, temveč tudi zadovoljimo potrebe po visokofrekvenčnih transakcijah v različnih scenarijih trgovanja.

Katere nove tehnične funkcije OKExChain uresničuje ali načrtuje kot visoko zmogljivo javno verigo, optimizirano za scenarije trgovanja?

Jay: Trenutno je OKExChain edina javna veriga, ki podpira pametne pogodbe in sistemske pogodbe. V primerjavi s sistemskimi verigami lahko prilagodimo osnovne parametre – na primer stopnje provizij za trgovalne aplikacije so prožnejše, kar je koristno tako za razvijalce kot za ponudnike storitev.

Posledično bo zmogljivost DApps (večinoma DEX-jev) na OKExChain v bistvu veliko višja kot pri Ethereumu. V primerjavi z aplikacijskimi verigami zaradi dejstva, da nudimo zelo primerno infrastrukturo za DEX, pametne pogodbe na OKExChain uživajo dobro komponiranost, delovna obremenitev razvijalcev bo veliko manjša in temu primerno se bo zmanjšala tudi provizija za transakcije za vsakodnevne uporabnike..

Da ne omenjam, da OKExChain uživa neverjetno združljivost s podporo dvojnih navideznih strojev EVM in CosmWasm. Z vsemi podprtimi pametnimi pogodbami na Ethereumu bomo v prihodnosti podpirali tudi pametne pogodbe na Cosmosu.

Kar zadeva navzkrižno verigo, OKExChain podpira OKEx Cross-chain Gateway in Cosmos IBC – oba omogočata pretok velikega števila osnovnih sredstev na OKExChain, kar bo močno obogatilo naš ekosistem OKExChain.

Kako OKExChain rešuje težavo z visokimi omrežninami – na primer omrežji Ethereum?

Jay: Najprej OKExChain sprejme mehanizem soglasja Tendermint + DPoS, ki ima nižje omrežne stroške kot PoW.

Drugič, v primerjavi z Ethereumom lahko prilagodljivo prilagodimo osnovne parametre – na primer stopnje provizij – posebej za trgovanje z aplikacijami, kar je zelo koristno za razvijalce.

Ali bo OKExChain dostopen na platformah denarnic, kot so Trust Wallet, MetaMask itd.)?

Jay: OKExChain bo brez dvoma omogočil dostop do vedno več tujih denarnic. Trenutno se je MetaMask postopoma seznanil z uporabniki DApp-a in če uporabniki OKExChain pokažejo povpraševanje po MetaMask-u, bomo razmislili o prilagoditvi sistema računov OKExChain, da bo združljiv z MetaMask-om.

Kje vidite OKExChain čez 10 let?

Jay: Deset let je lahko precej daleč, vendar bodimo drzni. Verjamem, da bo do takrat tokenizirano večino sredstev, s katerimi se trguje, in celo stvari, s katerimi se zdaj ne trguje, bodo tokenizirane in s katerimi se trguje. V dobi, ko lahko trgujete s čimer koli, bodo decentralizirane borze zagotovo postale mainstream. Takrat bo OKExChain kot prva trgovska veriga na svetu podpiral različne vrste trgovanja z izvedenimi finančnimi instrumenti in bo imel ogromno uporabnikov in velik obseg trgovanja.

Kakšen rob ima OKExChain pred drugimi verigami blokov, ki bi pritegnili razvijalce?

Jay: Odgovor na to je vsekakor nizek tehnični prag, nizki razvojni stroški in napredna zbirka orodij za razvijalce.

Podpiramo tudi dvojne navidezne računalnike, združljive s pametnimi pogodbami Ethereum in Cosmos – da ne omenjamo dejstva, da gostimo prijazno skupnost razvijalcev z obsežnimi učnimi gradivi, izčrpnim načrtom podpore in odličnim vzdušjem..

V prihodnosti pričakujemo nadaljnjo rast decentralizirane trgovske skupnosti na OKExChain. Zagon OKExChain je velik mejnik, ki pomeni začetek nove dobe v kripto trgovanju.

Sledite OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map