IRISnet in OKExChain sodelujeta pri razvoju aplikacij DeFi in Interchain Ecosystem

Decentralizirano financiranje (DeFi) se oblikuje kot eden najbolj obetavnih primerov uporabe verige blokov, IRISnet pa je dejavno vključen v razvoj celotnega ekosistema. Od lanskega leta IRISnet in OKExChain sodelujeta pri razvoju verige aplikacij DeFi in medverižnega ekosistema..

Cosmos je nedvomno eden najbolj inovativnih medsektorskih projektov. V industrijo blokovnih verig je prinesel tri življenjsko pomembne prispevke: Tendermint, Cosmos SDK in IBC (Inter Blockchain Communication). IBC se trenutno preizkuša v Game of Cones (GoZ). Cosmos SDK podpira gradnjo visokozmogljivih verig blokov, specifičnih za aplikacije, z uporabo Tenderminta kot mehanizma za soglasje. Nato IBC podpira tiste verige aplikacij, da delujejo in tvorijo internet verig blokov.

Od leta 2017 je glavna razvojna skupina IRISnet, Bianjie, začela sodelovati pri odprtokodnem razvoju Cosmos SDK. Prispevek ekipe k ekosistemu Cosmos je bil izredno spoštovali različni sodelavci. IRISnet (mainnet IRIS Hub) je bil prvi zunanji blok verige aplikacij, razvit s pomočjo Cosmos SDK, in prvi mainnet, ki se je začel v ekosistemu Cosmos. IRISnet je medvezično središče storitev, ki zagotavlja osnovo za naslednje generacije porazdeljenih aplikacij. Storitvena infrastruktura (iService) ne podpira le prenosa žetonov čez verigo, temveč tudi podatke in zapletene izračune, ki jih je mogoče poklicati v heterogenih sistemih. Poleg tega podpira tudi interoperabilnost javnih verig, konzorcijskih verig in celo tradicionalnih sistemov.

DeFi je eden najbolj pričakovanih primerov uporabe tehnologije veriženja blokov. IRIS Hub je predstavil kot medvezično središče storitev, ki podpira zapletene porazdeljene aplikacije veliko osnovnih funkcij, ki lahko omogočijo DeFi lansko leto. V zadnjem času je ta funkcionalnost vključevala tudi preizkusna različica Coinswap (izmenjava flash verige), ki lahko deluje z IBC. Z razvojem ekosistema DeFi sta se IRISnet in OKExChain zavezala tudi k tesnejšemu sodelovanju, da bi še naprej podpirala razvoj aplikacij DeFi v ekosistemu Cosmos..

Kot sodelujoči razvijalci Cosmos SDK in IRISnet smo zelo veseli, ko smo videli, kako je Cosmos SDK razvil OKExChain uspešno stopil v testno fazo, in verjamemo, da bo OpenDEX na OKExChain zagotovil novo vrednost čezmejnemu ekosistemu. V čast nam je, da smo povabljeni, da postanemo OKExChain’s prvi ekosistemski partner in se veselimo še bolj povezane prihodnosti, ki jo omogoča protokol IBC. Trenutno sta IRISnet in OKExChain že delala na naslednjih področjih:

1. Ekipa IRISnet je bila povabljena, da zagotovi tehnično podporo za razvoj OKExChain:

OKExChain je prav tako razvit s pomočjo Cosmos SDK in uporablja mehanizem za soglasje Bizantinskega soglasja Tendermint. Leta 2019 je bila osnovna ekipa IRISnet povabljena, da zagotovi tehnično usposabljanje Cosmos za ekipo OKExChain – vključno z razvojem verig blokov, testiranjem izjemnih situacij, delovanjem vozlišč in vzdrževanjem itd. Tudi ekipa OKExChain je osrednjo ekipo IRISnet povabila tehnične nasvete pri reševanju tehničnih izzivi med razvojnim procesom.

2. Ekipa OKExChain in IRISnet sodeluje pri Game of Cones

Namen Game of Zones Challenge je pred lansiranjem v velikem obsegu preveriti medsebojni protokol IBC podjetja Cosmos. Igra je zdaj v tretji fazi in tako ekipa IRISnet kot ekipa OKExChain sodelujeta. Od zdaj je ekipa IRISnet k natečaju prispevala spodbujevalno zasnovo Relayerja, pomagala odkriti več napak in lansirala Brskalnik stanja omrežja GoZ in denarnica z verižico Rainbow-GoZ.

Brskalnik stanja omrežja GoZ[GoZ brskalnik stanja omrežja]

Denarnica Rainbow-GoZ vključuje funkcijo prenosa navzkrižne verige s funkcijo Coinswap (izmenjava bliskavic na verigi) in dokiranje zaključi z OKExChain. Denarnica Rainbow-GoZ je zdaj na voljo za prenos in uporabniki lahko v okolju GoZ testnet izkusijo medsebojni prenos IRIS Hub in OKExChain. Z vmesno izmenjavo flash lahko žetone na OKExChain izmenjate z domačim žetonom IRIShub, žetonom IRIS, pa tudi žetoni drugih con, povezanih z IRIShub. Pričakuje se, da se bodo te transakcije ob uradnem zagonu odsevale v glavnem omrežnem okolju.

Veselimo se večjega medsebojnega sodelovanja ekosistemov

1.. iService lahko na omrežju OKExChain zagotavlja računalniške in podatkovne storitve med verigami za aplikacije DeFi

IRIS Hub je zasnovan kot osnova za naslednjo generacijo porazdeljenih aplikacij, njegova iService pa lahko priročno podpira integracijo zunajveriških ali medverižnih virov, vključno z računalništvom in podatki. iService lahko podpira centraliziran sistem in heterogeno verigo blokov (tudi vključno z verigami blokov, ki ne temeljijo na Tendermint) za izvajanje interoperabilnosti.

Pred kratkim je ekipa IRISnet vzpostavila partnerstvo s podjetjem Chainlink in odprla kodo za integracijo IRIS iService in Chainlink na Githubu. S to integracijo lahko aplikacije na drugih verigah blokov / starejših sistemov priročno uporabljajo podatke oracle oracle. V prihodnosti lahko aplikacije na OKExChain uporabljajo podatke in računalniške storitve, ki jih zagotavlja IRIS Hub, drugi primeri vključujejo računalniške storitve zasebnosti, ki jih zagotavlja blockchain, kot je PlatON v ekosistemu IRISnet, storitve rudarjenja podatkov, ki delujejo zunaj izračunati nekatere dejavnike tržnega tveganja itd.

2.. Ko se Rainbow Digital Wallet integrira z OKExChain

Rainbow digitalna denarnica (www.rainbow.one), ki ga je razvila jedrna skupina IRISnet, podpira pa tudi prenos in vložke z izbiro zaupanja vrednih omrežnih preverjalnikov, ki temeljijo na upravljanju tajnih ključev in žetonov tradicionalne šifrirane digitalne denarnice, ohranjajo stabilnost omrežja in nagrajujejo žetone za zagotavljanje blokov. Uporabniki lahko prek Rainbow glasujejo tudi o verigi, kar ima za posledico bolj decentraliziran postopek razvoja omrežja in za različne potrebe različnih uporabnikov. Digitalna denarnica Rainbow podpira tudi funkcijo obdarovanja ‘rdeča kuverta’, ki temelji na verigi blokov. Izboljšana je tudi zaščita ključev s hladno denarnico / denarnico za uro. Rainbow ID, ki temelji na denarnici HD, uporabnikom olajša upravljanje večverižnih naslovov hkrati.

Denarnica testne mreže Rainbow poleg glavne denarnice pogosto ponuja tudi nove in inovativne funkcije. Rainbow-IBC leta 2019 in Rainbow-GoZ leta 2020 sta prva, ki sta v globalni ekosistem Cosmos v obliki verižne denarnice prinesla medsebojni prenos IBC in izmenjavo bliskavic v verigi..

Digitalna denarnica Rainbow trenutno podpira tako IRIS Hub kot Cosmos Hub. V prihodnosti, ko bo OKExChain integriran v Rainbow, bodo uporabniki lahko enostavno izvajali zgornje operacije na OKExChain.

3.. Ko brskalnik IRISplorer integrira OKExChain

Brskalnik IRISplorer (irisplorer.io), ki ga je razvila glavna skupina IRISnet Bianjie in trenutno podpira poizvedovanje o stanju blokovne verige IRISnet, upravljanju v verigi in drugih informacijah. IRISplorer, vizualiziran na jasen in podroben način, omogoča vizualno sporočanje sprememb podatkov v verigi v realnem času.

V prihodnosti, ko bo OKExChain integriran v brskalnik IRISplorer, si lahko uporabniki: v realnem času ogledajo stanje blokovne verige OKExChain, brskajo po svojih blokovskih podatkih, podatkih o transakcijah, informacijah o vozlišču preveritelja, preverijo višino blokov OKExChain, zgoščevanje transakcij, informacije o naslovih, izvedite sorodna iskanja, si oglejte povezane strani z razvrstitvijo sredstev in seznam top 100 naslovov z uporabo OKExChain.

Uporabniki bi lahko tudi poizvedovali po predlogih za upravljanje OKExChain, postopkih upravljanja z glasovanjem in drugih parametrih upravljanja.

[Vizualizacija informacij o upravljanju v verigi] [Vizualizacija informacij o upravljanju na verigi (nova različica kmalu)]

Vir: IRISnet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map