OKExChain dohiteva razvoj javne verige, ne samo kot razširitev OKEx

Med hitrim razvojem blockchain industrije se je konkurenca med industrijskimi velikani povečala na novo višino – javna veriga, ena najpomembnejših blockchain infrastruktur. Testna mreža OKExChain, komercialna javna veriga, ki jo je razvil OKEx, je pred kratkim začela delovati in validatorjem omogoča, da na njej poganjajo vozlišča. Poleg tega je OKExChain sprožil svoj prvi Hackathon za promocijo ustvarjanja decentraliziranih aplikacij v svoji svetovni skupnosti.

V samo dveh mesecih po zagonu je OKExChain že naložil svojo kodo na Github aprila, medtem ko najzgodnejši premik na področju izmenjave javnih verig še vedno ni odprtokoden. Maja je OKExChain lansiral različico 0.10, ki je razkrila mehanizem izbire in izplačila dividend in postal prva javna veriga, ki jo je kripto izmenjava razvila za podporo dostopa tretjih institucij.

»V skladu z izvirnim duhom verige blokov veriga OKExChain ne bo postala podaljšek izmenjave, temveč neodvisna ekologija. Veselimo se sodelovanja pri gradnji odprtega, decentraliziranega, praktičnega in raznolikega ekosistema z našimi globalnimi uporabniki, «je povedal Jay Hao, predsednik uprave OKEx. “Zdaj lahko uporabniki uresničijo svojo voljo z glasovalnim mehanizmom, razvijejo svoj DEX ali dApp in svobodno uvrstijo svoje trgovalne pare na podlagi najnovejše različice testne mreže OKExChain.”

Prvi hackathon

OKExChain zdaj poziva vrhunske svetovne razvijalce, naj sodelujejo v “Hackathonu”, da ustvarijo storitve in izdelke, ki temeljijo na OKExChain, vključno z razvojnimi orodji, izdelki za delegatorske storitve, vtičniki za tržne računalnike, SDK in izdelki za vložke. Akcija je odprta do 20. julija 2020, zmagovalec pa lahko za nagrado prejme do 5000 USD protivrednosti OKB.

Ko se bo več razvijalcev in uporabnikov pridružilo testnemu omrežju OKExChain, je mogoče preskušanje OKExChain znatno pospešiti in kmalu bo predvidoma zaživel tudi mainnet OKExChain.

OKExChain, “Fundamentalist” resnične decentralizacije

Za razliko od drugih izmenjalnih javnih verig je OKExChain najbolj decentraliziran, fundamentalist javnih verig. OKExChain v celoti izkorišča naravo peer-to-peer omrežja, pri čemer v svojo izvorno kodo uvaja nepovratnost in učinkovito avtonomijo, kar pomeni, da vsi udeleženci v OKExChain, vključno z njenim razvijalcem OKEx, ne morejo nadzorovati ali manipulirati z javno verigo..

OKExChain s sprejemanjem »peer-to-peer network« omrežja omogoča visoko avtonomijo vozlišč, namesto da bi vozlišča pred vsako potezo, kot druge javne verige izmenjave, predložili predlog javni guvernerji. Na primer, tekači vozlišč se lahko odločijo za seznam ali odstranitev katere koli kriptovalute ali trgovalnih parov ali za samostojno razvijanje DEX in dApp, ne da bi morali predhodno pridobiti dovoljenje.

Tudi mehanizem glasovanja zagotavlja, da OKExChain ostaja decentraliziran. Vsak imetnik OKT (izvorni žeton OKExChain), ki je vložil vlog v OKT, se lahko odloči, da bo postal „navadni volivec“, ki bo neposredno glasoval za potrjevalce, ali pa bo svojo glasovalno pravico prenesel na drug račun, imenovan „proxy voter“, ki bo glasoval v njihovem imenu. Vsak volivec lahko voli do 30 kandidatov za potrjevalce, izvoljen pa bo 21 najboljših potrjevalcev z največjim številom glasov.

Dokazano je, da je “izbira nekaj dobrih” bolj odporna na napake kot “izbira najboljšega”. Poleg tega lahko oslabi tudi vpliv velikih imetnikov OKT, zlasti v začetni fazi lansiranja omrežja OKExChain, s čimer se izogne ​​možnosti, da bi nekaj ljudi manipuliralo z javno verigo.

Edina veriga z inflacijskim ekonomskim modelom

V primerjavi z drugimi izmenjevalnimi javnimi verigami je OKExChain edina veriga, ki izda nov žeton, OKT, ki deluje kot izvorni žeton. Zato je OKT edini inflacijski izvorni žeton med vsemi javnimi verigami izmenjave.

Protislovje med inflacijo in deflacijo dejansko odraža različne zahteve med igralcema, ki sodelujeta v ekosistemu javne verige – žetoni in uporabniki javne verige (vključno z razvijalci dApp).

Hodleri žetonov upajo, da se bo cena žetona zvišala z namenom ustvarjanja dobička, previsoka cena žetona pa bo povečala stroške uporabe žetona in zmanjšala aktivno raven javne verige, čemur se drugi uporabniki želijo izogniti.

Deflacijski model bo stopnjeval navzkrižje interesov med uporabniki in holerji. Ko se pristojbine še naprej povečujejo, se število uporabnikov in prihodek od pristojbin zmanjšuje. Vrednost javne verige in njenega izvornega žetona bo na koncu izgubljena.

OKExChain se je vnaprej izognil tej težavi z izdajo OKT, namesto da bi uporabil OKB, globalni uporabniški žeton, ki ga je sprejel OKEx, ker je OKB zdaj popolnoma deflacijski žeton.

Najnovejša različica znižuje stroške vozlišč, hkrati pa ponuja več virov dohodka

V različici 0.10 je OKExChain uvedel koncept “OpenDEX model” in “DEX Operator”, po katerem bo OKExChain vozliščem zagotovil vso potrebno tehnologijo. Hkrati bosta ločena javna operaterja in operaterja DEX, ki sta bila v večini primerov združena, kar pomeni, da vozliščem ne samo, da ni treba plačevati visokih stroškov za strežnike in tehnologijo, temveč bodo tudi lastniki prihodnjega neprekinjenega koristi.

S sodelovanjem v OKExChain z različnimi identitetami lahko uporabniki pridobijo več ugodnosti, na primer od nagrade za generiranje blokov, nagrade za glasovanje, provizije za ujemanje, provizije za transakcije itd..

Konec

O OKEx

Največji in najrazličnejši trg kriptovalut na svetu, OKEx je kraj, kjer globalni trgovci s kripto valutami, rudarji in institucionalni vlagatelji prihajajo, da upravljajo kripto sredstva, povečujejo naložbene priložnosti in tvegajo varovanje pred tveganjem. Ponujamo trgovanje s promptnimi finančnimi instrumenti in izvedenimi finančnimi instrumenti, vključno s terminskimi pogodbami, trajnimi zamenjavami in opcijami, za glavne kriptovalute, vlagateljem pa ponujamo veliko prilagodljivosti pri oblikovanju svojih strategij za povečanje dobička in zmanjšanje tveganj.

Kontakt z mediji:

Vivien Choi

E-naslov: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map