OKExChain & Predlog partnerstva za FIBOS

Fibos pristane v ekosistemu OKExChain

Uvod

Ekosistem FIBOS in ekosistem OKExChain sta tu objavila, da smo medsebojno sodelovali, da bi vzpostavili globok odnos sodelovanja.

Ekosistem FIBOS in ekosistem OKExChain bosta skupaj spodbujala decentralizirano ekološko sodelovanje in povezovanje na področju javne verige, vključno z gradnjo tehnične infrastrukture, raziskovanjem napredne tehnologije, izboljšanjem upravljanja skupnosti, razvojem poslovnih aplikacij blockchain, modeliranjem scenarijev DeFi itd..

Kot pomemben del industrije verig blokov je ekosistem OKExChain pritegnil široko pozornost, saj ima svojo kodo odprtokodno. Skupnost FIBOS je izvedla tudi obsežno preiskavo in analizo OKExChain. OKExChain Ekosistem oblikuje široko vizijo “decentralizacije”, “pravic in upravljanja skupnosti” in “DeFi”, kar je sinhronizacija s prepričanjem FIBOS – komunalizacija, pretok vrednosti brez trenja in “odkrivanje vrednosti povsod”.

V ta namen sta se FIBOS Ecosystem in OKExChain Ecosystem po nenehnih razpravah odločila za vzpostavitev tesnega sodelovalnega partnerstva. Skupnost FIBOS bi lahko veliko prispevala k izgradnji tehnične infrastrukture, kopičenju tehničnih izkušenj in širjenju skupnosti razvijalcev v odprtem, vključujočem in decentraliziranem okolju, ki ga zagotavlja ekosistem OKExChain. Ta poteza bo okrepila rast ekosistema FIBOS in ekosistema OKExChain.

Hkrati pa se veselimo tudi več koristi dolgoročnega sodelovanja med obema stranema.

Kar zadeva skupna prizadevanja v IBC (komunikacija med blokovnimi verigami), kroženje premoženja z več verigami, decentralizirani protokoli za izmenjavo, DeFi, medijski viri in številna druga področja, mora biti sodelovanje komplementarno, vzajemno in multi-win. FIBOS se zavzema, da bo glavna žila infrastrukture IBC, aplikacij DeFi in raziskovanja napredne tehnologije. To sodelovanje bo zagotovo prispevalo k razvoju blockchain industrije.

FIBOS (斐波 v kitajščini) je projekt javne verige, ki so ga začeli razvijalci in člani industrije blockchain, je tudi platforma za gojenje blockchain aplikacij. FIBOS ima največjo skupnost razvijalcev blockchain, ki se osredotoča na poslovne aplikacije in vrhunsko tehnološko raziskovanje blockchain področja. FO, ki je temeljni cirkulacijski žig blokovne verige FIBOS , tudi plin vmesnega modela virov FIBOS.

Vključno s heterogenim decentraliziranim protokolom IBC in decentraliziranim protokolom za izmenjavo sredstev DEX je bilo na FIBOS uvedenih veliko originalnih osnovnih funkcij DeFi. Številne osnovne digitalne valute, izdane na Ethereumu, kot so ETH, USDT, DAI, so bile razširjene tudi po FIBOS-u, ki ga izkoriščajo robustni protokoli IBC. FIBOS DEX je osnovni protokol za decentralizirano izmenjavo z značilnostmi zagotavljanja globine in likvidnosti s kombiniranim algoritmičnim trgovanjem in ročnim omejenim naročilom, brez KYC, ki podpira katero koli transakcijo trgovalnega para med žetoni na FIBOS.

Kot vodilna svetovna platforma za izmenjavo kriptovalut je OKEX razvil in lansiral OKExChain Ecosystem, ki ima tudi vodilno tehnično moč v industriji. Izvorna koda OKExChain je v celoti odprta na GitHub od 16. aprila 2020.

Namen ekosistema OKExChain je spodbujati izvajanje obsežnih komercialnih aplikacij, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov. Vsakemu sodelujočemu vozlišču zagotavlja enake pravice v celotnem decentraliziranem sistemu. Uporabniki so lahko objavljali in izvajali različice dApps, izdajali lastne kriptovalute, ustvarjali lastne trgovalne pare med žetoni in lahko izmenjevali kriptovalute na OKExChain. Prek IBC infrastrukture je mogoče medsebojno povezovanje blockchain pretoka vrednosti in scenarijev aplikacij izvajati preprosto in učinkovito.

OKExChain: https://www.okex.com/okexchain

FIBOS: https://fibos.io

Predlog partnerstva

1. Infrastruktura IBC za FIBOS & OKExChain

1..1. Pregled

Kot relejska veriga heterogene IBC infrastrukture OKExChain bo FIBOS povezal sredstvo, izdano na Ethereumu in EOS, z ekosistemom OKExChain, kar omogoča doseganje pretoka vrednosti skozi te verige.

1.2 Več Podrobnosti

1.2.1 Trenutna IBC rešitev OKExChain (na osnovi Cosmosa)

Izveden na osnovi Cosmos-sdk, OKExChain sledi heterogeni strategiji IBC, ki jo je predstavil Cosmos in je v osnovi zasnovana kot “zvezna arhitektura”. Tovrstno formulo IBC v bistvu izvaja zbiranje glasov preveriteljev relejske verige, ki vodi do več vprašanj zaupanja. Potrditev transakcij IBC je močno odvisna od stopnje preveriteljev.

Njegova strategija se izogiba tehničnim izzivom z izvajanjem mehanizma upravljanja skupnosti namesto kriptografskega inženiringa. To prinaša naslednji problem; sistemsko tveganje se bo povečalo z naraščajočim premoženjem IBC.

FIBOS meni, da trenutna rešitev ni popolna in varna za perspektivni ekosistem OKExChain, ki bo skrival nevarnosti za prihodnji razvoj ekologije javne verige.

Težave:

  1. Trenutna rešitev povzroča težave pri varnosti premoženja in stabilnosti sistema.
  2. Nizka učinkovitost in visoki stroški.
  3. Kompleksna arhitektura vodi do slabe tolerance do tveganja.

1..2.2 FIBOS-ova rešitev

Številne preiskave in preverjanja dokazujejo, da je možno uporabiti fuzijsko strategijo – za prevladujočo javno verigo (razen za Bitcoin, Ethereum, EOS itd.) Bi OKExChain lahko uporabil zvezno rešitev IBC; za Ethereum ali EOS bi lahko OKExChain uporabil FIBOS kot zaupanja vredno verigo relejev.

Rešitev IBC, ki jo trenutno izvaja FIBOS, se ne zanaša na nobenega posameznega preveritelja ali katero koli skupino preveriteljev. Namesto tega s kriptografskim inženiringom zagotavlja varnost IBC in prenos sredstev prek javnih verig.

Shema FIBOS ima preprosto in enostavno arhitekturo. Trenutno je najbolj varna in zanesljiva strategija v smislu delovanja, stroškov premoženja in prenosa transakcij. Težava je le v tem, da to ni univerzalni protokol in ga ni mogoče hitro in stroškovno učinkovito združiti z drugimi javnimi verigami. Toda to je mogoče rešiti z rešitvijo relejske verige arhitekture Cosmos.

FIBOS je že ustvaril decentraliziran heterogeni protokol IBC prek FIBOS in Ethereuma. Po sodelovanju z ekosistemom OKExChain bo FIBOS zasnoval heterogeno decentralizirano arhitekturo IBC z OKExChain in EOS ter postal splošna veriga vzporednih relejev IBC za OKExChain, Ethereum in EOS.

Hkrati lahko ekosistem OKExChain postane tudi proizvajalec blokov verige FIBOS, tako kot bi bili HelloPool, EosAsia, Starteos, EOS Gravity, Slowmist in drugi proizvajalec blokov EOS odgovorni za pričevanje premoženja OKExChain IBC in privabljanje razvijalcev FIBOS in Skupnost EOS v ekosistem OKExChain.

1..2.3 Osnutek jazBC rešitve za Bitcoin

Omejen z obdobjem ustvarjanja in tehnično arhitekturo Bitcoina, je IBC za Bitcoin težaven ali nemogoč. FIBOS predlaga, da bi OKExChain lahko rešil heterogeni decentralizirani IBC z BTC z naslednjimi rešitvami:

  1. Člani in druge institucije OKExChain Ekosistema bi lahko izdali zasidrana sredstva BTC, ki temeljijo na Ethereumu, z več podpisi, kar je v skladu s trenutnimi rešitvami WBTC / HBTC / imBTC.
  2. Ekosistem OKExChain bi lahko s shemo z več podpisi povečal število preveriteljev IBC s 3 na več, s čimer bi povečal decentralizirane lastnosti in varnost premoženja. FIBOS bi lahko zagotovil tehnično podporo.

2. IBC prenos ekoloških sredstev OKExChain

2..1. Value

Ethereum je trenutno največji trg za uporabo aplikacije DeFi. Še naprej bo postala najdragocenejša javna veriga, ki bo v bližnji prihodnosti zbirala precejšnjo količino razvijalcev, uporabnikov in sredstev. Kljub temu trgi v verigah DPoS, kot sta FIBOS ali EOS – zaradi svoje šibke decentralizirane lastnine – nujno potrebujejo “močna” sredstva iz Ethereuma.

2..2. Srešitve

Prenos ekoloških dobrin, vključno z USDK / OKB, na FIBOS je preprost in učinkovit z uporabo decentraliziranega protokola IBC FIBOS. USDK / OKB na FIBOS bi lahko uporabili v aplikacijah FIBOS DEX in DeFi, lahko pa tudi razvijalce skupnosti in DApps.

Po uradni predstavitvi omrežja OKExChain Mainnet bo USDK / OKT zagotovil večverižni obtok OKExChain / Ethereum / EOS / FIBOS in razvijalcem omogočil, da USDK / OKB / OKT sprejmejo kot osnovni medij vrednosti na svojih DApps..

3..DEX Protokol

3..1. Cobratovanje Okvir

FIBOS DEX je protokolizirana rešitev, ki je kot temeljna infrastruktura popolnoma odprta in integrirana. Za uporabnike ali trgovce bi lahko vsakdo zaključil začetek trgovalnega para katerega koli od dveh žetonov na FIBOS-u, opravil transakcijo s katerim koli trgovalnim parom brez predpisov KYC. Za razvijalce je vključevanje prikaza čelne strani s podatki o verižnih transakcijah DEX-a tudi preprosto in prilagodljivo.

Program OpenDEX programa OKExChain deli isto idejo s protokolom DEX FIBOS, katerega cilj je zmanjšati trenje pri transakcijah in spodbujati učinkovitost obtoka.

FIBOS bi lahko zagotovil tudi rešitve DEX za OKExChain s standardizirano integracijo čelnega uporabniškega vmesnika in API-ja, algoritmov za trgovanje na borzi itd..

3..2. Optimizacija

Uniswap / Bancor je trenutno najbolj razširjen algoritem Automated Market Maker (skr. AMM), ki lahko uporabnikom zagotavlja transakcije brez nasprotne stranke in odlično uspešnost v globini in likvidnosti menjave..

Vendar ima protokol AMM Uniswap / Bancor napake pri zdrsu transakcij, izgube pri menjalnih transakcijah, prikaz K-vrstic, berljivost, slaba uporabniška izkušnja.

V ta namen FIBOS DEX sprejme fuzijsko rešitev, ki združuje algoritem trgovanja Uniswap s tradicionalnimi transakcijami v knjigi naročil, tako da lahko protokol DEX hkrati služi uporabnikom in sredstvom z različnimi potrebami. Z integracijo naročil, nespecifično usmeritvijo transakcij in drugimi rešitvami protokol DEX upošteva avtomatizirano trženje in uporabniško izkušnjo, kar lahko prispeva k boljši formuli protokola OKExChain DEX.

4..Izdelki iz Public Chain in Skupnost razvijalcev

4..1 Izdelki iz Publicna veriga

Prefinjen ekosistem javne verige zahteva ustrezne izdelke in infrastrukturne storitve za uporabnike in razvijalce.

Na primer, uporabniki potrebujejo različna orodja za uživanje tehnologije veriženja blokov za boljšo izkušnjo, vključno z denarnico za kriptovalute, raziskovalec blokov, zbirko orodij za vizualizacijo podatkov, orodja za upravljanje (glasujte za proizvajalce blokov, predlagajte predlog itd.), Forum skupnosti itd. Medtem razvijalci zahtevajo razvojno dokumentacijo, integrirane SDK-je, razvijejo vsebnike za DApps in začetne tečaje, da lahko hitro začnejo in zmanjšajo učno krivuljo.

4..2 FIBOS-ova rešitev

FIBOS bi lahko zagotovil denarnico za kriptovalute, raziskovalec verig blokov, komplete orodij za vizualizacijo podatkov, orodja za upravljanje, forum skupnosti, razvojno dokumentacijo, integrirane SDK-je, razvil vsebnike za DApps in začetne tečaje, omenjene zgoraj, da bi OKExChain pomagal pri razvoju ekosistemov.

FIBOS lahko zagotovi zgornjo denarnico, brskalnik blockchain, vizualizacijo podatkov v verigi, orodja za upravljanje (podatki o super vozliščih, glasovanje, predlogi), forume skupnosti, sistem osnovnih razvojnih dokumentov, podporo sdk za ekologijo OKExChain v okviru okoljske spodbude OKExChain, Denarnice in vtični odprti zabojniki, tečaji za razvijalce in drugi izdelki za pomoč pri ekološkem razvoju.

Poleg tega bi se lahko razvijalci skupnosti FIBOS in EOS pridružili tudi skupnosti OKExChain in spodbujali boljše razvojno vzdušje.

5.. Medij iz DeFjaz.cn

5..1. jazpredstavitev

Cilj DeFi.cn je razširjati informacije o DeFi, integrirati industrijske vire, združiti medijsko platformo in objavljati javna mnenja. DeFi.cn bi lahko služil tudi kot član ekosistema OKExChain in zagotovil združene medije / vsebino in vire DeFi za skupnost OKExChain, vključno s prispevki k vplivu industrije, da bi imel večjo besedo v svetu verig blokov..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map