Ponovna opredelitev ekosistema OKExChain Borderless

Kmalu po izidu našega težko pričakovanega javnega blockchaina OKExChain je končno odprt in njegova koda je bila naložena v Github 16. aprila 2020. Kako to prispeva k celotnemu ekosistemu OKExChain?

Medverižna tehnologija: ključ do ekosistema OKExChain

OKExChain je zasnovan na osnovi izvirnih tehnologij in konceptov, kot sta tehnologija z več verigami in delovanje OpenDEX s polnimi vozlišči omrežja block-chain peer-to-peer. Potem ko bo OKExChain postal odprtokodni, bo svojim vozliščem zagotovil učinkovit, brezplačen in neomejen javni ekosistem..

Arhitektura OKExChain je razvita na vrhu Cosmos SDK in sprejema Tendermintovo mrežno in konsenzno kodo. Izstopa OKExChain s svojo zmožnostjo nemotenega povezovanja več ekosistemov. Da bi zadostili edinstvenim zahtevam decentraliziranih borz (DEX), ki temeljijo na OKExChain, so bili moduli upravljanja in volitev OKExChain preoblikovani tako, da podpirajo različne poslovne logike..

Kar zadeva izbiro tehnologije, ločeno upravljanje OKExChain po čezmejni verigi in takojšnja potrditev na podlagi konsenza DPoS pomaga uresničiti vrednost in prenos podatkov med več izomernimi verigami. The "komplet orodij za več verig" trenutno zagotavlja OKExChain vsebuje različne protokole z več verigami, ki učinkovito prekinejo zapiranje in razdvajanje med verigami. Na primer, trenutno je OKExChain spoznal povezavo z ekosistemom Cosmos prek posredniškega protokola IBC. V prihodnosti bo uvedel tudi čezmejne rešitve z glavnimi javnimi verigami, kot sta Bitcoin in Ethereum, z bolj raznolikimi verižnimi orodji..

Še pomembneje je, da je protokol OKExChain za večverižno komunikacijo realiziral neposredne transakcije in prenos informacij med različnimi verigami, hkrati pa ohranil njihovo neodvisnost. Ne samo, da razbija ovire med verigami blokov in ohranja celovitost ekosistema z več verigami, ampak tudi zagotavlja, da lahko sodelujoče institucije in posamezniki izvajajo svoje aplikacije.

Na podlagi te posebne ideje o čezmejni verigi je nastal OKExChain tri edinstvene in značilne tehnične lastnosti:

  1. OKExChain, razvit kot ključna uganka globalnega načrta ekosistema OKEx, se odreže iz osnovne arhitekture blockchain, da optimizira za različne scenarije finančnih aplikacij;
  2. S Cosmovim protokolom IBC ima lahko vsaka pomembna aplikacija, razvita na OKExChain, v lasti svojo ekskluzivno verigo blokov, hkrati pa ohranja interoperabilnost;
  3. Zahvaljujoč večplastnemu oblikovanju podatkov OKExChain zmanjšuje stroške podatkovnih blokov in izboljšuje učinkovitost, s čimer podpira obsežno objavljanje aplikacij.

Resnično decentralizirana veriga blokov

OKExChain izvaja visoko stopnjo odprtosti in temeljite decentralizacije, tako da vsem sodelujočim vozliščem zagotavlja enak status in pravice. Vsak sodelujoči posameznik lahko v celoti izkoristi svoje sposobnosti, brez ovir objavi in ​​zažene različne decentralizirane aplikacije.

Za razliko od "sistem predlogov" tradicionalnih javnih verig, pri katerih je za vsako dejanje vozlišč treba predlog predložiti guvernerju, OKExChain krši to pravilo s sprejetjem "OpenDEX" koncept.

Najprej lahko vsak uporabnik na OKExChain zgradi svojo decentralizirano platformo za trgovanje in se lahko popolnoma odloči, katere kriptovalute in trgovalne pare bo navedel na seznamu.

Drugič, če želijo vozlišča vozlišč zgraditi decentralizirane aplikacije ali DEX ali navesti trgovalne pare na OKExChain, ni treba predložiti nobenega predloga. Vsi DEX-ji, ki temeljijo na OKExChain, delujejo v omrežju peer-to-peer verige blokov, zaradi česar je resničen ekosistem brez dovoljenj.

Dejstvo, da večina DEX-jev, razvitih v tradicionalnih javnih verigah, običajno deluje na centraliziranih strežnikih, ne le odstopa od narave decentralizacije verige blokov, temveč tudi sredstva, shranjena na vozliščih, izpostavljajo velikim varnostnim tveganjem. Kot prvi v industriji je OKExChain dosegel, da je vsem DEX-om omogočil delovanje v omrežju block -chain-peer-to-peer, kar nedvomno močno vpliva na industrijo..

Za popolno izvajanje koncepta "OpenDEX", OKExChain je tudi prvi predlagal koncept "DEX operater" (portretno vozlišče na sliki).

Če ima DEX samo enega operaterja, je ekologija javne verige nedvomno zaprta in njegov razvoj bo močno omejen. Če želite zgraditi odprt ekosistem DEX, operaterji javne verige ne morejo izvajati vseh DEX operacij. Uvedba operaterja je izziv in novost pri oblikovanju javne verige. OKExChain je vsem operaterjem DEX omogočil, da vire OKExChain uporabljajo na pošten in razvit način.

Ekološko partnerstvo – "Zavezništvo trgovskih verig “

Z zasnovo medverižne tehnološke zasnove želi OKExChain spodbujati ekološko izvajanje komplementarnih aplikacij in je bil pionir koncepta poslovnega zavezništva. Spodbujala se bo obsežna uporaba tehnologije veriženja blokov. Trenutno je zaključena prva faza izgradnje ekološkega partnerja, ki vključuje 5 glavnih smernic za ekološko sodelovanje, vključno z javno verigo, denarnico, raziskovalcem, rudarskim bazenom in vrednostnimi papirji.

Kar zadeva javne verige, je OKExChain začel poglobljeno integracijo na področjih tehnologije z več verigami, skupnosti razvijalcev, zavezništva BTC in drugih. Med njimi je v ekosistem OKExChain pristalo skupno 10 svetovno znanih javnih verig in ustanov, vključno z Bytomom, Certicom, Confluxom in Ontologijo..

V prostoru denarnice bodo ekološki partnerji podpirali shranjevanje OKB in OKT, funkcije kartiranja OKT, glasovanje vozlišč, predlog OKExChain, DEX itd. S OKExChain se je roko povezalo 5 podjetij. Kar zadeva raziskovalec verig blokov, bodo partnerji podpirali prikaz višine blokov, transakcij in drugih podatkov, podatke o supernodiju (agentu) OKExChain, funkcijo predloga OKExChain in podatke o trgovanju v openDEX of OKExChain.

Kaj pa rudarski bazeni? Trenutno obstajajo trije ekološki partnerji, ki postajajo supernode OKExChain in bodo zagotovili sorodne izdelke. Poleg tega je na seznamu ekoloških partnerjev OKExChain tudi nekaj znanih varnostnih institucij.

Sledite OKEx na:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map