Predlog partnerstva OKExChain & Kava

Uvod

Kava je platforma DeFi z več sredstvi, ki ponuja stabilne kovance, posojila in druge finančne storitve za uporabnike glavnih sredstev kriptovalut, vključno z BTC, XRP in ATOM. Platforma Kava ima dve vrsti žetonov, žeton KAVA in USDX stablecoin, pri čemer je žeton KAVA izvorni žeton verige blokov Kava, ki je sestavni del varnosti, upravljanja in mehanskih funkcij platforme. Uporabniki lahko svoja kripto sredstva zavarovajo v zameno za Kavin stabilcoin, USDX. USDX je račun z najvišjo donosnostjo v USD, ki je na voljo sodobnim vlagateljem in ponuja vrhunske donose brez dodatnega tveganja v primerjavi s tradicionalnimi alternativami, kot so čeki in varčevalni računi, ki prinašajo le majhne donose.

Tako kot OKExChain tudi Kava temelji na Cosmos-sdk in je zgrajena z uporabo Tenderminta, BFT (bizantinskega mehanizma za soglasje do napak). Ta zasnova Kavi ne pomaga le pri brezplačnem prenosu zavarovanja s premoženjem po verigah, temveč tudi iz Kave ustvarja zmogljivo platformo, ki brez težav rešuje medsebojno interakcijo in vprašanja prenosa podatkov za različne ekosisteme..

Kavina platforma DeFi je trenutno v zaključni fazi testiranja in bo kmalu začela s posojanjem funkcij platforme DeFi. Cilj je podpreti glavna digitalna sredstva, ki vstopajo v prostor DeFi. S povezavo med Kavo in OKExChain lahko vsa sredstva na OKExChain dostopajo do storitev Kava DefI, kot so posojanje, stabilni kovanci in referenčni podatki o cenah oracle Chainlink..

Vključevanje svetovnih orakulov Chainlink krepi platformo Kava DeFi z varnimi podatki o cenah, ki so zdaj prvič na voljo vsem verigam verig Cosmos-sdk. Razširljivost Kave v kombinaciji s preroki Chainlink zagotavljajo ekosistemu Cosmos najkakovostnejše podatke za varne, resnično zanesljive decentralizirane finančne produkte. Po partnerstvu z OKExChain bo Kava zagotovila tudi zanesljiv in učinkovit prenos podatkov za DEX na OKExChain, ki bo zagotovil varnost decentraliziranih transakcij OKEX DEX in ji omogočil, da ponudi nove finančne produkte, kot so opcije in terminske pogodbe..

Z odpravo potrebe po centraliziranih borzah in kakršnem koli drugem posredništvu bo Kava pomagal OKExChainu ustvariti in zelo samostojen finančni sistem, ki mu bo minimalen zaupanje..

OKExChain: https://www.okex.com/okexchain

Kava: https://www.kava.io

Predlog partnerstva

1. Preko verige DeFi za OKExChain prek Kave

1.1 Pregled

OKExChain in Kava se bosta integrirala skupaj. To bo omogočilo pretok sredstev med dvema verigama blokov, kot so OKB, KAVA, USDX in drugi. Poleg tega bodo Kavine storitve DeFi, kot so posojilo in podatki Chainlink, na voljo za OKExChain in njegov ekosistem..

Kava predlaga, da OKExChain vloži veliko količino OKB na Kavino platformo DeFi in še naprej razvija s Kavo širše čezmejne aplikacije DeFi. Kava lahko zagotovi stabilno shrambo vrednosti za OKB, ki je sredstvo z najvišjo tržno kapitalizacijo z veliko bazo uporabnikov. Kava je zelo navdušena, da svojim uporabnikom ponuja posojila USDX.

KAVA, izvorni žeton verige blokov Kava in njegov decentraliziran stabilcoin USDX, bo naveden na OKExChain DEX.

1.2 Podrobnosti o integraciji

Za razliko od drugih verig blokov, ki jih ustvarjajo borze, je OKExChain popolnoma odprtokoden in uporabnikom omogoča, da izkoristijo vse prednosti javne verige blokov, kot je samoskrbništvo nad sredstvi, ki odpravlja tveganje nasprotne stranke in zmanjšuje zaupanje v aplikacije. Tako Kava kot OKExChain sta razvita s sistemom Cosmos-SDK in imata soglasje Tendermint. Ta podobnost omogoča, da se obe verigi verig med seboj nemoteno povežeta. Partnerji nameravajo uvesti IBC (Interblockchain Communication Protocol), da se omogoči interoperabilnost blockchain med OKExChain DEX in Kava’s DeFi platformo.

Interoperabilnost med dvema verigama blokov bo omogočila, da se sredstva Kave (KAVA in USDX) uporabijo na DEX podjetja OKExChain in omogoči uporabo sredstev podjetja OKExChain, kot je OKB, na platformi Kava DeFi kot zavarovanje za posojila.

Kava je prvi partner ponudnika izdelkov in storitev DeFi, ki ga je po uvedbi izbral OKExChain. Storitve DeFi, kot so posojanje, stabilnokovanci in natančni tržni in cenovni podatki, so potrebne za zagotavljanje temeljev za ekosistem trgovanja in finančnih aplikacij okoli OKExChain. Iz tega razloga je naravno, da OKExChain izbere Kavo za svojega prvega partnerja, tako da lahko ustvari trdno podlago za svoje uporabnike in razvijalce, da izkoristijo svoj odprti ekosistem..

Po oceni različnih rešitev DeFi bo OKExChain preučil možnosti integracije za zagotavljanje posojil, stabilnokovancev in podatkov svojemu ekosistemu s podjetjem Kava. To so razlogi:

1. Vrhunska tehnologija in izkušnje – S podobnim soglasjem in infrastrukturo lahko Kava in OKExChain zlahka sodelujeta in si delita storitve prek IBC. Medtem ko so izkušnje trgovanja z DEX ponavadi podrejene centraliziranim možnostim, bo zaradi razširljive in interoperabilne tehnologije podjetja Kava lahko OKExChainov DEX imel izkušnje s trgovanjem, podobne tistim na centraliziranih borzah. Zahvaljujoč oblikovalski arhitekturi bodo lahko uporabniki prejeli posojila od Kave in v samo nekaj kliki sklepali marže na DEX..

2. Decentralizirano in varno – Druge rešitve DeFi trdijo, da so decentralizirane in nezaupljive, vendar imajo pod pokrovom zasebne ključe, ki nadzorujejo večino kode. Preverljivo je, da platforme Kava DeFi ne nadzoruje ena stranka, omrežje pa je aktivno zaščiteno z globalno mrežo vodilnih institucij in borz, ki že.

2. Podatkovna rešitev ekosistema OKExChain

2.1 Vrednost podatkov

Podatki so v več pogledih koristni, vendar je težava z reševanjem podatkovne težave. Za aplikacije DeFi je to še težje. Medtem ko številne rešitve oracle ponujajo podatke na splošno, je le malo tistih, ki lahko decentralizirano zagotavljajo varne in zanesljive podatke. Natančneje za DeFi večini ponudnikov manjkajo overjeni API-ji, ne ponujajo kriptografskih jamstev, ekonomskih spodbud ali drugih stvari, zaradi katerih so oraclove rešitve dovolj varne za aplikacije DeFi..

Neizpolnjevanje zahtev za aplikacije DeFi lahko privede do katastrofalnih napak, izgube sredstev in neuspeh preročišča ogroža ugled blockchaina ali aplikacije.

Ker je Cosmos nov ekosistem, za verige Cosmos ni bilo na voljo zrelih rešitev oracle. Zato se je Kava povezala s Chainlink, strokovnjakom za rešitve in podatke oracle, da bi na Kavi ustvarili infrastrukturo, ki lahko podatke Chainlink dostavlja verigam Cosmos-sdk na način, ki je varen, zanesljiv in ustreza potrebam aplikacij DeFi..

2.2 Kavina rešitev

Z integracijo bodo orakuli Chainlink na Kavi prinesli podatke o cenah v celoten ekosistem OKExChain, kar bo pomagalo nadaljnjemu razvoju aplikacij DeFi za OKExChain in ekosistem Cosmos. Podatke o platformi Kava poganja vodilna tehnologija v industriji Chainlink, ki vključuje kakovostnejše podatke iz poverilnih / premium API-jev, vozlišč, odpornih proti sybilu in varnostno pregledanih vozlišč, ter prvo Trusted Execution Environment (TEE) za prerokbe, ki omogoča preverjanje virov podatkov. Poleg zgornjih točk lahko oracles Chainlink na Kavi podatke o cenah objavlja hitreje in ceneje kot druge rešitve, s čimer blaži varnostne pomisleke glede pravočasnosti podatkov oracle in prezasedenosti omrežja, zahvaljujoč hitrejšim blokadam Kave, hitri dokončnosti in nizkim provizijam za transakcije..

3. Postopek OKEx DEX

3.1 Pregled

Dajanje podatkov na voljo DEX-u bo omogočilo, da bodo na njem zasnovani nadaljnji finančni produkti, kot so terminske pogodbe, opcije in drugi izvedeni finančni instrumenti. Omogočanje izvedenih finančnih instrumentov je za OKExChain ključno za povečanje likvidnosti in privabljanje uporabnikov k njegovi ponudbi DEX. S tem lahko vodi kripto industrijo z ustvarjanjem obsežne ponudbe DEX.

Kombinacija visokokakovostnih podatkov, storitev posojanja DeFi in stabilnih kovancev za izboljšanje ponudbe DEX-a naredi Kava in OKExChain naravno primerna drug za drugega.

3.2 Integracija

Za izvedbo predloga bo potrebno tesno sodelovanje z razvijalci OKExChain in Kava. Glavni mejniki, za katere si je treba prizadevati, so:

  1. Ustvarite most med OKExChain in Kavo za prosto gibanje sredstev. To je mogoče storiti tehnično na več načinov. Če obe verigi sprejmeta modul IBC, bo to najlažje, vendar so na voljo druge rešitve.
  2. Upravljanje Kave bo moralo glasovati za sprejetje sredstev OKExChain za premik na Kava in OKExChain bo moralo odobriti sredstva Kave za premik na DEX.
  3. Kava in USDX sta navedena na seznamu OKExChain DEX.
  4. Kava uprava bo morala glasovati za odobritev sredstev OKExChain kot zavarovanje za posojila USDX.
  5. OKExChain zgradi vmesnik za uporabnike OKExChain DEX, da takoj dobijo dostop do posojil Kava USDX med trgovanjem, da omogočijo trgovanje s maržami na DEX.
  6. OKExChain določa izvedene izdelke, ki jih želi ponuditi, in sodeluje s podjetjem Kava, da dobi ustrezne podatke, ki jih potrebuje.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map