Predlog partnerstva za verigo OKExChain & CertiK

O podjetju CertiK

CertiK je pionirsko podjetje za kibernetsko varnost blockchain, ki so ga ustanovili profesorji računalništva z univerze Yale in univerze Columbia. Z uporabo strogosti lastniške tehnologije Formal Verification na pametnih pogodbah in protokolih blockchain je CertiK lahko zagotovil več kot 6 milijard USD premoženja in služil več kot 150 podjetniškim strankam, vključno z mnogimi vodilnimi svetovnimi blockchain podjetji, kot so Binance, OKEx, Coinone, PAXOS, Reserve, Universal Protocol, InfStones itd. CertiK v nasprotju s tradicionalnimi pristopi testiranja skuša matematično dokazati, da so protokoli, supernode in pametne pogodbe blockchain odporni proti hekerjem in brez napak..

Sinergija in medsebojna veriga med OKExChain in verigo CertiK

Veriga CertiK in OKExChain si delita več konceptov oblikovanja in razvojnih načrtov

kar bi lahko osvetlilo prihodnje sinergije. Veriga CertiK bo dodala vrednost OKExChain

Zavezništvo v teh edinstvenih perspektivah:

1. Napajanje OKExChain prek CVM

Podobno kot OKExChain, veriga CertiK temelji na konsenzu Tendermint-BFT in si prizadeva zgraditi ekosistem brez meja prek lastniškega virtualnega stroja CertiK (CVM) in Globoko morje programski jezik.

CertiK VM (CVM) je pametna pogodbena platforma, razvita za verigo CertiK. Cilj različice 1.0 je zagotoviti popolno združljivost z EVM, hkrati pa dodati razširitve, povezane z varnostjo. Prihodnje različice bodo nudile podporo za WASM in splošno izvorno kodo. CVM je dobavljen kot skrbnik Cosmosa, ki ga OKExChain zlahka uporablja.

Čeprav CVM podpira stare jezike, kot je Solidity, takšni jeziki ne ponujajo optimalne podpore za formalno preverjanje. Zaradi tega bomo jezik CVC DeepSEA prek CVM usmerili tudi na jezik CertiK DeepSEA.

2. Napajanje OKExChain prek DeepSEA

Porazdeljene finančne aplikacije so še posebej zahtevne za varnost, ker gre za velike denarne vrednosti, napake pa se lahko pojavijo v prefinjenih interakcijah med pogodbami, ki jih je napisalo več različnih strank. Trenutno je večina obstoječih rešitev za formalno preverjanje namenjena dokazovanju lastnosti posamezne pogodbe ločeno (npr. s označevanjem vsake metode pogodbe s predhodnimi in postpogoji) Tak postopek preverjanja je zunajverižni postopek brez sprotnega nadzora dovoljenj in / ali povratnih informacij zaznavanja, kot so tradicionalna okolja za razvoj programske opreme. Orodja za preverjanje pogosto vključujejo tudi zaupanja vredno kodo, ki bi lahko imela napake. To ni obetavna raven varnosti za OKExChain, katere cilj je zgraditi ekosistem javne verige brez meja z gladkim kroženjem podatkov, sredstev in vrednosti.

Namen programskega jezika DeepSEA je uporaba Coq interaktivni pomočniki preveriti pravilnost pogodbe brez vrzeli. Sistem DeepSEA je sestavljen iz novega programskega jezika, preverjenega prevajalnika in mehanizma za pretvorbo pogodbene kode v formalni model, ki ga je mogoče naložiti v Coq proof assistant.

Del programskega jezika je majhen nujni jezik, primeren za pisanje pogodb. Prvotno je bil navdihnjen z raziskavami preverjenih sistemov in vsebuje nekaj izkušenj, pridobljenih pri razvoju operacijskega sistema CertiKOS, kot je opisano spodaj:

 • Prvič, strukturiran je okoli predmetov, ki zajemajo stanje med vmesniki zunanjih metod, tako kot pametne pogodbe.
 • Drugič, jezik je zasnovan tako, da ga je mogoče prevesti v čiste funkcije, ki jih je enostavno preizkusiti pri pomočnikih.
 • Na koncu uporablja patentirano metodologijo Certified Abstraction Layers za razdelitev kompleksnih sistemov na več plasti, za katere je mogoče neodvisno dokazati, da so neodvisne.

CertiK razvija preverjeni prevajalnik, ki jezik DeepSEA prevede v bajtno kodo. Dejstvo, da je sam prevajalnik preverjen v Coqu, zagotavlja, da nima napak, ki bi lahko kršile varnostne lastnosti pogodb. Z drugimi besedami, lahko dokažemo varnost programa na ravni izvorne kode in dobimo enako stroga jamstva, kot če bi razmišljali neposredno z uradno specifikacijo jezika bajt kod, vendar z veliko večjo udobnostjo, saj dokaz ni natrpan vprašanja predstavitve podatkov ali pretoka nadzora. Dejstvo, da je prevajalnik preverjen, pomeni tudi, da vsi prevedeni programi dokazljivo izpolnjujejo določene varnostne lastnosti med izvajanjem: so varni za tip, nimajo celoštevilnih prelivov itd..

Sistem DeepSEA je modularen, tako da je mogoče jezik DeepSEA prevesti v več različnih ciljnih arhitektur, preverjeni zaledni del prevajalnika pa je mogoče ponovno uporabiti za več različnih jezikov vnosa. Zlasti v prihodnosti bi lahko ponovno uporabili zaledje za jezike, specifične za domeno, npr. specifične za pisanje finančnih pogodb z enakimi jamstvi za pravilnost.

Prevajalnik DeepSEA pogodbo tudi pretvori v knjižnico, ki jo je mogoče naložiti v preizkusni pomočnik za preverjanje naprednih lastnosti pravilnosti. Dejstvo, da uporabljamo popolnega interaktivnega dokaznega asistenta, pomeni, da je mogoče definirati poljubno zapletene izjave in modele izrekov brez omejitev, ki jih nalaga samo orodje. Na primer, pri preverjanju finančne vloge je mogoče zapisati teoretične definicije iger (na standardni način, kot bi se pojavile v učbeniku matematike) in dokazati, da je predvideni protokol res prevladujoča strategija.

Drug primer, ko je moč pomočnikov posebej koristna, je čezmejne aplikacije, ki vključujejo več pogodb, ki živijo v ločenih verigah in komunicirajo asinhrono. To je še en odličen način, kako DeepSEA opolnomoči ekosistem OKExChain. V tej nastavitvi lahko orodje DeepSEA samodejno izdela preverjen model vsake posamezne pogodbe, programer pa lahko nato s pomočjo pomožnega preizkusa določi, kako lahko pogodbe komunicirajo med seboj, kakšne predpostavke se nanašajo na zakasnitev itd. Dejstvo, da DeepSEA je mogoče sestaviti za delovanje na več verigah (na primer CertiK Chain, OKExChain, Ethereum), prav tako nam bo omogočil, da napišemo niz standardnih mostovskih pogodb in jih vse potrdimo v enem samem razvoju DeepSEA, kar zagotavlja trdno podlago za komunikacijo med verige.

Raziskovalni članek DeepSEA je objavljen na simpoziju OOPSLA’19 (Nauči se več). The

Globoko morje Jezikovna knjiga v0.9 in Predogled različice DeepSEA Compiler so tudi

na voljo javnosti. Za več podrobnosti in primere glejte več

celovit uvod tukaj.

3. Raziskovalec za OKExChain

Raziskovalec verig CertiK je spletna podpora za verigo CertiK, na katero se uporabniki verige močno zanašajo, da bi spremljali njihove transakcije in raziskovali celotne informacije o platformi blockchain. V tradicionalnih verigah blokov, kot so BTC, ETH, BCH, raziskovalci blokov delajo samo za svojo določeno verigo. Na primer, uporabnik za informacije o BTC nikoli ne more uporabiti raziskovalca verig blokov ETH.

Skupna vizija ustvarjanja ekosistema blockchain brez meja za večjo preglednost in učinkovito kroženje premoženja, podatkov in vrednosti, ekipa OKExChain in ekipa CertiK načrtujeta visoko stopnjo integracije njihovega sprednjega dela verige in kasneje naprav, zgrajenih na vrhu. Skupina CertiK trenutno razvija vzajemno podporo za OKExChain prek raziskovalca CertiK, s čimer oskrbuje OKExChain s funkcijami zaupanja vrednega navzkrižnega preverjanja in preverjanja podatkov kot varnostno izboljšanega vira podatkov. OKExChain, z več možnostmi raziskovalca, bo bodočim uporabnikom verige omogočil prožnejši dostop in razpoložljivost za dejavnosti v verigi..

4. DeepWallet za OKExChain

DeepWallet, decentralizirana spletna denarnica, enostavna za uporabo, omogoča več sredstev, ki se povezujejo z dobro znano verigo blokov, ki temelji na kozmosu..

DeepWallet želi uporabniku podpirati naslednje funkcije:

 • enostavno upravljanje z več sredstvi med partnerskimi vesoljskimi protokoli
 • zgodovinski sledilnik transakcij
 • lažje pošiljanje in prejemanje sredstev
 • vložki na denarnico, ki uporabnikom omogočajo, da si prislužijo nagrade na podprtih žetonih s potrdilom o vložku (POS)
 • trdnost & Prevajalnik, ki temelji na brskalniku DeepSEA, uvajanje pametnih pogodb in interakcija med pogodbami

5. NoOps za OKExChain

NoOps je platforma Infrastructure-as-a-Service, ki jo je zasnoval CertiK in služi in upravlja vozlišča blockchain z infrastrukturo podjetja. Udeleženci Blockchaina, ki uporabljajo NoOps, lahko prihranijo pri visokih režijskih stroških in se tako bolj osredotočijo na poslovne možnosti. NoOps je na seznamu namestitve in konfiguracije infrastrukture široko znanih protokolov blokov, s čimer spodbuja ustrezne ekosisteme.

Platforma NoOps bo dodala integracijo z OKExChain, tako da bi lahko uporabniki:

 1. gostijo svoje lastno vozlišče za preverjanje veljavnosti, če sodelujejo pri vstavljanju OKExChain;
 2. Poizvedite podatke OKExChain, če želite pridobiti vpogled prek vozlišč v skupni rabi, ki jih gosti CertiK.
 3. NoOps razume pomen podatkov DEX onchain za OKExChain in z globokim znanjem in strokovnim znanjem o nadzornem sistemu blockchain in pametnih pogodb skupina verjame, da bo platforma NoOps zagotovila visoko razpoložljiv, varen in stabilen dostop do podatkov OKExChain.

Značilnosti:

 • Infrastruktura, ki ustreza potrebam uporabnika

Prilagodljivi nabori infrastrukture so narejeni po vaših zahtevah, ne da bi pri tem žrtvovali industrijske standarde. Sklope uvajajo in gostijo vodilni ponudniki v oblaku in lokalni podatkovni centri, da bi najbolje služili uporabnikom in strankam uporabnikov, ne glede na to, kje se nahajajo.

 • Varnost za preprečevanje slabih igralcev

Komponente so fizično in logično zasnovane z enklavami in izolacijami, da preprečijo morebitne ogrožajoče napade. NoOps služijo kot varovalci za uporabniško infrastrukturo in zagotavljajo, da je njihovo premoženje popolnoma varno, saj delujejo kot lastni skrbnik.

 • Spremljanje za zagotavljanje podatkov o uspešnosti

Vsaka gruča vozlišč je opremljena s samostojnim primerkom monitorja za zbiranje meritev in beleženje dogodkov z natančnostjo do 1 sekunde. Analize in poročila v realnem času so na voljo na ravni konsenza in stroja, da se zagotovijo operativne vidnosti in vpogledi.

 • Marketplace za dopolnitev vozlišč

Navidezna tržnica NoOps našteva široko paleto vodilnih uporabnikov blockchain protokolov, ki jih lahko izbirate, z nenehnimi posodobitvami in podporo za novo izdane protokole. Na voljo so tudi dodatki in konfiguracije testnega omrežja, ki zagotavljajo enostavno razširljivost.

Tehnični poudarki:

 • Neizstreljiv OS

NoOps s ponosom podpira CertiKOS, prvi na svetu popolnoma preverjen večjedrni operacijski sistem, ki ščiti pred kibernetskimi napadi, za izpolnjevanje strožjih varnostnih ukrepov. Utrjeni OS za vozlišča pomeni manj ranljivosti in več virov, namenjenih za operacije.

 • Večplastna zaščita

Od zasnove do izvedbe so izolacije in segmentacije omrežij skrbno ovrednotene in izbrane z varnostno miselnostjo. Sistemi, kot so požarni zidovi, zaščita pred DDoS in nadzor prometa, že obstajajo, da hekerjem preprečijo dostop do njih..

 • Avtomatizirani postopki

Da bi omejili potrebo po človeškem posredovanju, smo popolnoma avtomatizirali razmestitve in operacije za vzdrževanje občutljivih operacij uporabnikov. Dostop je izrecno na seznamu dovoljenih, dogodki pa se beležijo in beležijo za inteligentno odkrivanje groženj in nadaljnje revizije.

 • Strokovna skupina

Našo platformo poganja CertiK in vključuje ekipo izkušenih inženirjev z različnimi specializacijami. NoOps je bil opravljen s strogim postopkom preverjanja kakovosti, ki zagotavlja, da izpolnjuje visoke standarde varnosti in kakovosti, preden je na voljo uporabnikom.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map