Pojasnjeno razpolovitev Litecoin: kaj je to in kako lahko vpliva na njegovo ceno?

Litecoin (LTC), ena najstarejših in najbolj priljubljenih kriptovalut na trgu, bo 5. avgusta doživela svojo drugo polovico. O tem govorijo številni analitiki in poročila, a kaj pomeni prepolovitev? Kako lahko to vpliva na ceno Litecoin? Kako pogosto se zgodijo prepolovljeni dogodki? Na ta in več vprašanj bomo odgovorili v tem članku.

Pojasnjeno razpolovitev Litecoinov

Na trgu obstajajo različne virtualne valute, ki delujejo z različnimi soglasnimi algoritmi. Eden od njih je znan kot Proof-of-Work (PoW), priljubljen pa je tudi pri Bitcoin (BTC). PoW omrežja, kot sta BTC in LTC, zahtevajo, da rudarji obdelajo transakcije omrežja z zagotavljanjem rudarske moči.

To dosežemo s strojnimi napravami, ki porabijo velike količine energije in ki vzdržujejo omrežje varno. S potrditvijo, da so transakcije resnične in niso bile spremenjene, rudarji zaslužijo nagrade za svojo porabo energije in čas, potreben za kopanje teh digitalnih sredstev.

V tem primeru rudarji Litecoin prejmejo 25 kovancev LTC na blok v primerjavi z rudarji BTC, ki prejmejo 12,5 BTC na blok. Na vsakih 840.000 blokov v omrežju Litecoin in 210.000 v verigi Bitcoin se nagrade rudarjem zmanjšajo za polovico. To pomeni, da bodo rudarji v naslednji polovici, ki jo bo doživel Litecoin, nagrajeni z 12,5 LTC vsake 2,5 minute. Bitcoin rudarji bodo nagrajeni s 6,25 BTC vsakih 10 minut, saj so časi blokov Litecoinov štirikrat hitrejši od blokov Bitcoinov.

Ali bo cena Litecoina prizadeta?

Vir: http://blog.abrok.eu/inflation-rates-of-crypto-currencies/

Bitcoin in Litecoin sta valuti z inflacijsko shemo, ki se zmanjšuje vsaka štiri leta. Inflacija Litecoin se bo zmanjšala z 8,72% na leto na 4,26% na leto, bližje tistemu, kar centralne banke po vsem svetu običajno določajo kot “zdravo stopnjo inflacije” za svoja gospodarstva.

Kriptovalute so različne. Obstaja očitno omejena ponudba, ki je ni mogoče spremeniti, kar ustvarja gotovost glede tega, kaj se bo zgodilo in kako se bodo stopnje inflacije razvijale. Z nižjo izdajo LTC na mesec bo trg veliko lažje absorbiral novo natisnjeno LTC. To bi lahko zelo pozitivno vplivalo na ceno.

Ko se virtualne valute širijo, se povpraševanje po njih povečuje. V zadnjih letih narašča povpraševanje večjih vlagateljev in institucij v primerjavi s prejšnjimi leti, ko so digitalne valute v glavnem trgovali mali vlagatelji. Zanimanje za Litecoin naj bi se tudi povečalo, vendar bi lahko nižja izdaja LTC sčasoma vplivala na ceno četrte največje kriptovalute.

Bitcoin je že doživel več razpolov, v letih 2012 in 2016. Naslednja razpolovitev naj bi se zgodila maja prihodnje leto. Pred in po teh dveh razpolovitvah je cena priljubljenega digitalnega sredstva sledila pozitivnemu trendu.

Vir: https://www.tradingview.com/

Razlika je pri Litecoinu. Digitalna valuta je bila na trg sproščena ravno v letu 2011, kar pomeni, da bo kriptovaluta prej doživela svojo drugo polovico in ne tretjo. Tako se izkaže, da je ocenjevanje vpliva na sredstvo težje kot pri Bitcoinu. Kljub temu naj bi se Litecoin obnašal podobno kot Bitcoin, tudi če LTC po prvi izkušnji prepolovitve leta 2015 ni imel dobrega učinka.

25. avgusta 2015 je Litecoin doživel svoj prvi prepolovit dogodek, v katerem so rudarji začeli prejemati 25 LTC in ne 50 LTC, kot je bilo od leta 2011. Grafikoni kažejo, da je digitalno sredstvo en mesec pred razpolovitvijo imelo ceno 306%, kar je bilo vsekakor poganja dejstvo, da je bil trg navdušen nad tem dogodkom.

Vir: https://www.tradingview.com/

Kljub temu se je evforija končala v nekaj tednih, cena Litecoina pa je ostala nespremenjena več kot 1 leto, s čimer se je trgovalo okoli 2,73 in 4,7 dolarja s kratkim obdobjem, ko je LTC presegel to raven in dosegel 5,7 dolarja..

Letos lahko vidimo, da je Litecoin začel bikovski tek decembra 2018, po medveškem trgu, ki je trajal eno leto. Odkar je dosegel dno, je Litecoin že zrasel za 550%, kar kaže na to, da je razpolovitev že ocenjena. Cenovni ukrep, ki smo ga videli v teh šestih mesecih, je podoben tistemu, ki mu je sledila cena leta 2015, ko je zvišala več kot 600% z 1,18 na 8,79 dolarja.

Vir: https://www.tradingview.com/ Vir: https://www.tradingview.com/

Čeprav se valute PoW ponavadi obnašajo z nižjo korelacijo z drugimi digitalnimi sredstvi, ko se jim prepolovi, pa naj bi se Litecoin obnašal nekako v skladu s celotnim kripto trgom. To pomeni, da bo bik ali medvedjest v vesolju v nižji meri vplivala na digitalno valuto pred dogodkom razpolovitve 5. avgusta in po njem..

Na UseTheBitcoin smo napisali članek o napovedovanju cen Litecoin, ki je bil narejen ob upoštevanju različnih dogodkov, vključno s prihajajočo razpolovitvijo.

V času pisanja nas do dogodka razpolovitve čaka še 11 dni. Po podatkih CoinMarketCap ima Litecoin ceno 95,55 USD in tržno kapitalizacijo več kot 6 milijard USD..

Dobava in stopnja razpršitve Litecoin

Litecoin ima največ 84.000.000 LTC, od tega je že izkopanih več kot 62.840.000 LTC. To je enako 75% celotnega Litecoina, ki naj bi bil izkopan v zgodovini. Za kopanje je še 21.160.000 LTC.

Trenutno se dnevno ustvari 14.400 LTC, število novih LTC pa se bo zmanjšalo na 7.200 s približno 576 bloki, ustvarjenih vsak dan.

Hitrost razpršitve Litecoin ima tudi doseženo nove rekordne vrednosti pred nekaj dnevi s približno 300 GH / s. Prav zaradi tega so se tudi težave pri rudarjenju Litecoina znatno povečale in dosegle nove rekorde. Čeprav se zdi, da rudarji nestrpno gledajo na prihodnost omrežja, je jasno, da bodo po razpolovitvi manj dobičkonosni.

V intervjuju z Mickeyem 10. julija je Charlie Lee, ustanovitelj Litecoina, omenil, da bo to nekaj vplivalo na Litecoinov rudarski ekosistem..

Glede tega, on komentiral:

»Ko se rudarske nagrade prepolovijo, nekateri rudarji ne bodo donosni in bodo ugasnili svoj stroj. Če to počne velik odstotek, se bodo bloki še nekaj časa upočasnili. Za litecoin so trije dnevi in ​​pol pred naslednjo spremembo [v težavi], tako da je mogoče kot sedem dni počasnejših blokov, potem pa se bo težava prilagodila in vse bo v redu. “

Rudarstvo Litecoin je mogoče začeti z nakupom potrebne opreme in povezavo z rudarskim bazenom, ki bi ponujal dobre storitve v pristojnosti rudarja. Drug način za dostop do Litecoina je njegov nakup. Pri UseTheBitcoin smo zapisali, kateri so 5 najboljših načinov za nakup Litecoina v letošnjem letu.

Zaključek prepolovitve Litecoin

Litecoin se bo 5. avgusta prepolovil. To je eden najpomembnejših dogodkov v omrežju PoW. Glede na to, kar smo analizirali, se zdi, da je trg že prepolovil, kar je sovpadlo z okrevanjem v kriptovalutnem prostoru.

Zdi se, da rudarjev ne skrbi znižanje nagrade, kar je nekako bikovsko, saj pričakujejo rast cene. Če se to ne bo zgodilo, bo kmalu prišlo do izseljevanja rudarjev iz omrežja. Ko se težave prilagodijo, bi se morale stvari vrniti v normalno stanje.

Dolgoročno je razpolovitev vedno pozitivna za ceno navidezne valute. Z nižjo izdajo LTC, vendar večjim povpraševanjem po kriptovaluti, naj bi se, če obstaja bikovski trg, cena digitalnega sredstva povečala.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map