Bitcoin skladi se bodo še naprej množili v letu 2021

Vlagatelji v ZDA že leta čakajo, da regulatorji odobrijo Bitcoin ETF. Do danes so vloge oddale različne organizacije, pri čemer jih je SEC zaprla.

Medtem ko se zdi, da je morebitna odobritev Bitcoin ETF neizogibna, ko trg dozori, so vlagatelji, ki čakajo, trenutno na voljo ali pa bodo kmalu na voljo. Sledi nekaj primerov le-teh, tako znotraj kot zunaj ZDA.

„HAIC Fund Digital Asset Fund I“ avtorja Hauck & Aufhäuser in Kapilendo

Naš prvi primer je tudi zadnji napovedan naslov z naslovom „HAIC sklad za digitalna sredstva I’. S predvidenim zagonom 1. januarja 2021 naj bi ta sklad vlagateljem zagotavljal pasivno vlaganje v skupino sredstev, ki temeljijo na kripto, kot so Bitcoin, Ethereum in druge.

Z minimalno investicijsko zahtevo 200.000 EUR in provizijami 2,05% je ta novoustanovljeni sklad namenjen institucionalnim vlagateljem in vlagateljem z visoko neto vrednostjo.

Holger Sepp, Hauck & Član uprave Aufhäuser, države,

»Vidimo, da postajajo digitalna sredstva in kriptovalute vse bolj privlačni za institucionalne vlagatelje. Z uvedbo našega prvega kripto sklada smo skupaj s podjetjem Kapilendo ustvarili inovativno naložbeno vozilo, ki našim strankam omogoča stroškovno učinkovit in varen dostop do novega razreda sredstev Crypto, hkrati pa izpolnjuje uveljavljene standarde kakovosti in visoke standarde podjetja Hauck & Aufhäuser. “

Medtem ko je Hauck & Aufhäuser bo nadzoroval upravljanje sklada, skrbniške storitve bo zagotavljal Kapilendo.

‘Bitcoin Fund’, ki ga je ustvaril 3iQ

Od svoje uvedbe aprila 2020 je ‘Bitcoin Fund’ za 3iQ z neverjetno hitrostjo narasla v velikosti in priljubljenosti. Ta sklad je pritegnil pozornost mnogih, saj je bil eden prvih te vrste, ki je bil uvrščen na nacionalno borzo – Toronto Stock Exchange.

Od 4. decembra 2020 se Bitcoin Fund ponaša z Čista vrednost sredstev (NAV) ali 400.245.240,58 USD. Sklad ponuja 1,95-odstotno provizijo za upravljanje in vlagateljem omogoča, da se dolgoročno izpostavijo apreciaciji Bitcoinov, ne da bi morali imeti skrbništvo nad njimi..

Medtem ko 3iQ nadzoruje upravljanje sklada, skrbniške storitve zagotavljata Cidel Trust Company in Gemini Trust Company.

Razlogi za sodelovanje v takem skladu so različni, vendar 3iQ ugotavlja, da je Bitcoin nizko povezan z nekaterimi tradicionalnimi razredi sredstev in ponuja dragoceno raznolikost portfelja. & zmanjšanje tveganja, «. Zanimivo je, da gre za občutek, ki ga delijo različna investicijska podjetja, saj se vse več podjetij “prebuja” iz potenciala digitalnih sredstev.

Ker Bitcoin Fund postaja očiten uspeh, 3iQ verjame, da obstaja dovolj naklonjenosti vlagateljev po podobnih ponudbah, ki temeljijo na alternativnih sredstvih. Kot takšna je družba v zadnjem času napovedal da je dobil odobritev za začetek prodaje sklada Ether na borzi v Torontu. Kot že ime pove, bo ta sklad vlagateljem zagotovil izpostavljenost Ethereumu, hkrati pa odpravil potrebo po lastnem skrbništvu.

‘Bitcoin Trust’ s strani Grayscale

Ker je Bitcoin ETF v ZDA še vedno nedosegljiv, se institucionalni vlagatelji še naprej obračajo na „Bitcoin Trust“. Ta ponudba podjetja Grayscale je na voljo kot izdelek brez recepta (OTC) in vlagateljem zagotavlja izpostavljenost do bitcoinov. Dostop do zaupanja je na voljo tako akreditiranim kot institucionalnim vlagateljem, pri čemer slednji v letu 2020 kažejo znatno povečanje zanimanja.

Za tiste, ki iščejo dokaze, da institucionalni vlagatelji po velikem povpraševanju po Bitcoinu ne iščejo več kot trenutne premije, povezane s Bitcoin Trustom Grayscale. V zadnjih dneh so udeleženci sklada plačali približno 20-30% premije v primerjavi z neposrednim nakupom Bitcoinov. Ta premija je seveda upravičena s priročnostjo in varnostjo, ki jo zagotavlja sklad, saj odpravlja potrebo po samovarovanju.

Kljub tej premiji je Bitcoin Trust iz Grayscalea približno zrasel 6,4 milijarde USD pod upravljanjem.  Sklad Bitcoin Trust zahteva najmanj 50.000 USD naložbe in ponuja 2% letno sponzorstvo.

Medtem ko Bitcoin Trust ponuja in upravlja Grayscale Investments, skrbniške storitve zagotavlja Coinbase Custody Trust Company.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map