Kako deluje kvantitativno trgovanje

kvantitativno trgovanje

Kaj je kvantitativno trgovanje?

Trgovanje s količinami je v zadnjih letih postalo priljubljeno. Danes pa veliko ljudi ne ve, kaj je kvantno trgovanje, kako deluje ali kako izvajati strategije analize kvantnega trgovanja.

Želimo pomagati. V tem priročniku bomo razložili nekaj najpomembnejših stvari, ki jih morate vedeti o kvantitativnem trgovanju, da jih bodo lahko vsi razumeli.

Kvantitativno trgovanje je trgovinska strategija, ki vključuje uporabo kvantitativne analize za določitev, kdaj kupiti ali prodati. Kvantitativna analiza vključuje drobljenje števil in izvajanje podatkov skozi matematične formule.

Na podlagi rezultatov vaše kvantitativne analize lahko ugotovite, da se bo določeno sredstvo zvišalo ali pocenilo.

Nekateri temu rečejo kvantitativno trgovanje, drugi pa algoritmično trgovanje.

V mnogih primerih je kvantitativna analiza tako preprosta kot analiza dveh najosnovnejših trgovinskih številk: cene in obsega. V bolj zapletenih primerih lahko kvantitativna analiza zahteva analizo več sto – celo tisoč – različnih dejavnikov.

Danes nekateri največji svetovni vlagatelji s kvantitativno analizo sprejemajo premišljene trgovinske odločitve. Hedge sklad ima lahko na primer oddelek za količinsko trgovanje, ki je namenjen analizi vsake trgovine. Na tej kvantitativni analizi lahko hedge sklad sklepa milijarde dolarjev.

Na bolj osnovni ravni lahko povprečni vlagatelj prebere kvantne analize trgovanja na internetu, preden sklene posel. Zahvaljujoč širjenju kvantnih vodnikov za trgovanje po internetu so navadni vlagatelji enostavno izvajati strategije kvantnega trgovanja na portfeljih vseh velikosti.

Na še bolj osnovni ravni vsi posli vključujejo neko vrsto kvantitativne analize. Kadar koli uporabljate matematiko, statistiko ali številke za napovedovanje prihodnje uspešnosti, se vključite v kvantitativno analizo.

Kako deluje kvantitativno trgovanje?

Najosnovnejši kvantitativni analizator vključuje preverjanje dveh osnovnih vhodnih podatkov: cene in količine. To sta dva najpogostejša vnosa podatkov, uporabljena pri kvantitativni analizi.

Kvantitativni trgovalni analitik lahko v matematično formulo na primer vključi ceno in obseg, da na primer napove, kam bo sredstvo šlo naprej.

Kvantitativno trgovanje si predstavljajte kot kombinacijo matematike, sodobne tehnologije in obsežnih podatkovnih baz. Kvantitativno trgovanje vse te stvari vrže v mešalnik, nato pa iz dobljenih števil izvleče koristne informacije.

Kvantitativni trgovinski sistemi so sestavljeni iz štirih ključnih komponent:

Identifikacija strategije: Prvi korak je določitev strategije. Poiščite strategijo ali ustvarite svojo. Izkoristite rob, nato pa se odločite, kako pogosto bo sistem trgoval.

Preizkušanje strategije za nazaj: Nato preizkusite to strategijo na zgodovinskih tržnih pogojih. Kako dobro bi bila ta strategija uspešna v letu 2018? Kako dobro bi se obnesla leta 1948?

Izvedbeni sistem: Naslednji korak je povezava z borznoposredniško družbo, avtomatizacija trgovanja in zmanjšanje transakcijskih stroškov.

Upravljanje s tveganji: Ko se sistem začne izvajati, je cilj optimizirati dodeljevanje kapitala in obvladovati tveganje, hkrati pa dosledno prilagajati in izboljševati sistem kvantnega trgovanja.

Količinsko trgovanje je široko področje. Lahko se kombinira z več drugimi trgovinskimi strategijami. Skupne kvantitativne tehnike trgovanja lahko vključujejo na primer visokofrekvenčno trgovanje ali algoritmično trgovanje in statistično arbitražo. Vse te tehnike se pri sprejemanju utemeljenih odločitev zanašajo na kvantitativno analizo.

Kaj počne kvantitativni trgovec?

Kvantitativni trgovec bo uporabil tehniko trgovanja in z matematiko ustvaril njen model. Kvantni trgovec bo to tehniko izvedel z uporabo matematičnih formul.

Nato bo kvantni trgovec ustvaril računalniški program, ki bo model uporabil za pretekle tržne podatke. Model je ponovno preizkušen (z uporabo preteklih podatkov) in nato optimiziran. Če je kvantni trgovec zadovoljen z izidom, potem se sistem uvede na trgih v realnem času z uporabo realnega kapitala.

V mnogih primerih kvantitativni trgovec za izvajanje teh strategij trgovanja uporablja programske jezike, kot sta C ++ ali Python. C ++ je še posebej priljubljen za trgovanje z visoko frekvenco, čeprav se Python in R lahko uporabljata za trgovanje z nižjimi frekvencami.

Trgovanje s količinami je kot meteorologija: analogija

Naši prijatelji na Investopediji priporočamo razmišljanje o kvantnem trgovanju, kot je meteorologija.

Naloga meteorologa je, da analizira vremenske vzorce, trenutne vnose in zgodovinske podatke za določeno regijo in nato na podlagi teh informacij oblikuje napovedi.

Tako kot meteorolog kvantni trgovec preveri različne vložke, analizira, kaj so ti vložki v preteklosti pomenili za trge, nato pa na podlagi te analize napoveduje.

Meteorolog lahko objavi vremensko poročilo, v katerem je navedeno, da je 90% možnosti za dež – čeprav je zunaj trenutno sončno. Meteorolog je do tega nasprotujočega si zaključka prišel po analizi podnebnih podatkov senzorjev po vsem območju.

Čeprav trenutno ne dežuje, zgodovinski podatki kažejo, da dežuje 90% časa, ko podobni podatki zaznajo senzorji. Senzorji bi na primer lahko odšteli 15-odstotni padec tlaka. 90% časa, ko zaznamo 15-odstotni padec tlaka, bo v naslednjih 24 urah deževalo.

Kvantni trgovec lahko objavi podobno analizo. Cena Bitcoina lahko na primer doseže 20.000 USD. Trg je v polnem bikovskem načinu in vsi so optimistični, da se bodo cene še naprej zviševale. Kvantni trgovec pa lahko preveri osnovne številke, da bi napovedal, da prihaja konec bikovega teka.

Primeri kvantitativnega trgovanja

Dober kvantitativni trgovec bo ustvaril program, ki napoveduje prihodnost.

Noben kvantitativni program trgovanja ne more napovedati prihodnosti 100% časa. Vendar pa lahko kvantni program trgovanja, ki je pogostejši kot bolj napačen, ustvari dosleden dobiček.

Recimo, da želi vlagatelj predvideti prihodnjo ceno delnice. Ta vlagatelj verjame v zagon vlaganja. Napiše preprost program, ki identificira zmagovalne delnice med nihanjem navzgor na trgih. Med naslednjo rastjo trga ta program vlagateljev kupi te delnice, da bi dosledno zaslužil dobiček. To je preprost primer moči kvantitativnega trgovanja.

Trgovec običajno uporabi vrsto tehnik za prepoznavanje zmagovalnih delnic. Za dopolnitev njene kvantitativne analize lahko trgovec na primer uporabi tudi tehniko analize, temeljno analizo in tehnike naložbe vrednosti. S skrbnim upoštevanjem vseh teh strategij ima trgovec najboljše možnosti, da izbere zmagovalne delnice in poveča donos.

Prednosti in slabosti kvantitativnega trgovanja

Če bi bilo kvantitativno trgovanje pravilno 100% časa, bi vsak hedge sklad na svetu uporabljal samo kvantitativno analizo. Količinsko trgovanje, tako kot vsaka trgovinska strategija, ni popolno.

Prednosti

Odstranite čustva iz trgovanja: Količinsko trgovanje je povezano s števili, vložki, matematiko in formulami. Formula za kvantno analizo nima prostora za čustvene vložke. To so samo podatki.

Odlično deluje v povezavi z drugimi strategijami trgovanja: Najboljši trgovci uporabljajo kombinacijo strategij za obveščanje o svojih odločitvah o trgovanju. V ta namen še posebej dobro deluje kvantitativna analiza. Dobro dopolnjuje druge strategije trgovanja.

Sprejemajte informirane odločitve o več sredstvih: Količinsko trgovanje lahko hitro analizira več sredstev. Preprosto vstavite vnose v formulo, da takoj dobite kvantno analizo.

Ni nujno, da mora biti prav 100% časa: Nobena strategija trgovanja na svetu ne bo 100% pravilna 100% časa. A to pri kvantnem trgovanju ni cilj; cilj je sklepati več pravilnih poslov kot nepravilnih poslov.

Slabosti

Preveč podatkov: Količinski trgovci imajo dostop do ogromne količine podatkov. Lahko si na primer ogledate tržne podatke za tisoče dni dejavnosti trgovanja z delnicami in nato na podlagi teh informacij razvijete strategije trgovanja. Včasih je uporaba veliko podatkov dobra stvar. V drugih primerih je preveč podatkov za trgovce ogromno.

Good Quant Trading zahteva stalno prilagajanje: Finančni trgi so neverjetno dinamični. Strategija kvantnega trgovanja mora biti enako dinamična, da sledi. Sklad za varovanje pred tveganji bi lahko ustvaril učinkovito količinsko formulo za trgovanje, le da bi bila ta formula zastarela v nekaj mesecih. Kvantni trgovec bi lahko nadaljeval z zmagovalno serijo, kadar njegova formula dosledno prinaša dobiček, nato pa bi izgubil, ko njegova formula nenadoma ne ustreza tržnim razmeram.

Tekmujete s hedge skladi: Hedge skladi imajo denar za ustanovitev polnopravnega oddelka za količinsko trgovanje. Za razvoj najboljšega možnega kvantitativnega modela trgovanja najamejo na desetine programerjev, analitikov in statistikov. Če želite postati kvantitativni trgovec, se boste pomerili s temi ljudmi.

Kako najti ali ustvariti kvantitativne strategije trgovanja

Zgoraj smo omenili, da je identifikacija strategije prvi korak za izvajanje kvantitativne strategije trgovanja.

Iskanje (ali ustvarjanje) prave strategije kvantnega trgovanja je danes prvi korak k doslednemu zaslužku na trgih.

Na srečo najti dobro strategijo kvantnega trgovanja ni težko. Donosne strategije kvantnega trgovanja zlahka najdete v javnih virih. Akademiki redno objavljajo teoretične rezultate trgovanja, na primer na podlagi različnih formul in analiz. Publikacije finančne industrije in strokovne revije bodo izpostavile trgovinske strategije, ki jih uporabljajo današnji vodilni hedge skladi.

Lahko se vprašate: zakaj bi nekdo delil donosno kvantitativno strategijo trgovanja? Zakaj hedge sklad te strategije ne bi obdržal zase? Če vsi uporabljajo določeno strategijo trgovanja, ali ne bo to preprečilo, da bi strategija delovala dolgoročno, ko drugi gneče na trgu?

To je dobro vprašanje, obstaja pa tudi dober odgovor. Hedge skladi bodo delili osnovne podrobnosti svojih strategij, vendar ne bodo razpravljali o natančnih parametrih in metodah uglaševanja, ki jih uporabljajo za izvajanje strategije trgovanja. Te optimizacije so ključne za pretvorbo povprečne strategije v donosno.

Tu je nekaj najboljših brezplačnih virov za prepoznavanje trgovinskih strategij danes:

Socialna raziskovalna mreža – www.ssrn.com

arXiv Kvantitativne finance – arxiv.org/archive/q-fin

Iščem Alfo – www.seekingalpha.com

Elite Trader – www.elitetrader.com

Ta spletna mesta vsebujejo več deset tisoč strategij trgovanja. Videli boste strategije, ločene v različne kategorije, vključno s strategijami »vračanje povprečja« in »sledenje trendom« ali »zagon«.

Strategije trgovanja boste videli tudi ločeno glede na njihovo pogostost. Nekatere strategije so na primer zasnovane za trgovanje z nizkimi frekvencami (LFT), kar običajno pomeni, da imate sredstva vsaj en dan. Druge strategije so zasnovane za visokofrekvenčno trgovanje (HFT), kar pomeni, da kupujete in prodajate sredstva v celotnem trgovalnem dnevu.

Najdete lahko tudi strategije “trgovanja z ultra visoko frekvenco” (UHFT), ki vključujejo zadrževanje sredstev le nekaj sekund ali milisekund.

Kako preizkusiti kvantitativno strategijo trgovanja

Preskušanje nazaj je ključni del razvoja strategije kvantnega trgovanja. Po določitvi svoje strategije želite videti, kako ta strategija deluje v resničnih tržnih razmerah. Na srečo vam je na dosegu roke veliko podatkov, s katerimi lahko svojo strategijo enostavno preizkusite na zgodovinskih kripto trgih, borzah in drugih trgih..

Številni novopečeni količinski trgovci bodo na primer uporabili brezplačne podatke o zgodovini trgovanja, ki jih ponuja Yahoo Finance. Vendar pa bodo bolj profesionalni ali napredni trgovci morda želeli plačati za boljše podatke.

Brezplačni podatki v primerjavi s plačanimi podatki: Zakaj bi morali plačati za tržne podatke

Prednost brezplačnih podatkov je očitna: brezplačno dobite bogastvo zgodovinskih tržnih podatkov. Vendar pa imajo brezplačni podatki velike slabosti, med drugim:

Vprašanja glede natančnosti: Brezplačni podatki imajo lahko napake. Ponudnik podatkov ne spodbuja popravljanja teh napak, ker ne prejemajo plačila. Poklicni trgovci bodo črpali podatke iz dveh ali več virov, nato jih bodo med seboj preverjali (recimo z uporabo spike filtra), da bodo odpravili neskladja.

Napetost preživetja: Mnoga podjetja, ki kotirajo na borzah leta 1967, danes ne trgujejo več. Nekateri so bili pridobljeni. Drugi so šli v stečaj. Na žalost nekateri nabori podatkov vključujejo samo podjetja, ki so preživela desetletja. To v vašo strategijo uvaja pristranskost glede preživetja. Analizirate samo podjetja, ki so preživela. Preizkus vaše strategije trgovanja bo neizogibno boljši, kot bi bil izveden v dejanskih tržnih pogojih.

Korporativna dejanja, delitve delnic itd. Brezplačni nabori podatkov lahko tudi prezrejo nekatera korporacijska dejanja in kako ta dejanja vplivajo na zaloge. Na primer ne smejo vključevati prilagoditev delitve delnic in dividend. Bolj profesionalni ponudniki podatkov bodo v svoje podatke uvedli prilagoditve, brezplačni pa ne.

Kako nastaviti izvršilni sistem za svojo strategijo trgovanja

Količinski sistemi izvrševanja trgovanja se razlikujejo. Nekateri izvršilni sistemi so popolnoma avtomatizirani: sistem trguje brez ročnega posega. Drugi izvršilni sistemi so ročni, pri čemer operaterji izvedejo vsako trgovanje.

Na splošno so strategije trgovanja HFT in (zlasti) UHFT popolnoma avtomatizirane, strategije LFT pa ročne ali polročne.

Nekatere pomembne stvari, ki jih je treba upoštevati pri vzpostavljanju izvršilnega sistema, vključujejo:

Vmesnik do posredništva: Nekateri pokličejo svojega posrednika po telefonu, da sklenejo posel. Drugi nastavijo popolnoma avtomatiziran visoko zmogljiv vmesnik za programiranje aplikacij (API). Na splošno želite, da so vaše interakcije z borznoposredniško družbo avtomatizirane, tako da se lahko osredotočite na optimizacijo strategije trgovanja.

Zmanjšanje stroškov transakcije: Pri stotinah poslov v kratkem času je ključnega pomena zmanjšanje transakcijskih stroškov. Kakšne provizije zaračuna posredništvo? Ali plačujete pavšalno provizijo na posel ali odstotno provizijo? Ali menjalnica zaračuna ločeno od posredništva? Kaj pa zdrs? Kakšna je razlika med tem, za kaj ste nameravali izpolniti naročilo, in tem, kaj je bilo dejansko izpolnjeno? Kaj pa namaz? Kakšna je razlika med ponudbeno in prodajno ceno vrednostnega papirja, s katerim se trguje? Za povprečnega domačega vlagatelja, ki sklene nekaj poslov na mesec, te stvari v resnici niso pomembne. Za kvantne trgovce – zlasti za HFT – se lahko tudi majhne provizije hitro seštejejo.

Razlika med uspešnostjo strategije in uspešnostjo Backtested: Nekatere strategije kvantnega trgovanja popolnoma delujejo v resničnih tržnih razmerah. Ponavljajo svoj nazaj preizkušen uspeh in dosegajo odlične rezultate. Številni trgovalni sistemi pa se lahko hitro razhajajo, pri čemer se uspešnost, ki je preizkušena nazaj, hitro loči od dejanske uspešnosti. Lahko se pojavijo napake. Tržne razmere se lahko spremenijo. Isti vhodi, ki so v preteklosti vodili do določenih izhodov, morda ne bodo več vodili do teh izhodov.

Latenca: Latenca je čas, ki ga izgubite med pošiljanjem naročila. Koliko časa traja, da vaše naročilo doseže borzo ali posrednika? Latencija lahko pomembno vpliva na donosnost – zlasti za strategije HFT ali UHFT.

Pogosta vprašanja o kvantitativnem trgovanju

V: Vse strategije trgovanja ne vključujejo neke vrste kvantitativne analize?

A: Po definiciji kvantitativna analiza vključuje uporabo vložkov – kot sta cena in obseg trgovanja – za napovedovanje. Številne strategije trgovanja – tudi najosnovnejše – vključujejo gledanje številk za napovedovanje prihodnosti. V tem smislu lahko številne strategije trgovanja v nekem smislu štejemo za kvantitativne strategije trgovanja.

V: Kakšna je razlika med količinskim in algoritemskim trgovanjem?

A: Algoritmično trgovanje in kvantno trgovanje se lahko zdita kot dve imeni iste stvari. Tesno so prepleteni, a nekoliko drugačni. Algoritmično trgovanje je poseben del kvantnega trgovanja. Razvijalec algoritmov bo ustvaril algoritem, ki ga kvantni trgovec lahko uporabi za ustvarjanje dobička. Brez algoritma bi lahko razvijalec kvantnega trgovanja ustvaril sistem kvantnega trgovanja, vendar ga nihče ne bo mogel programirati. Kot rečeno, nekateri ljudje (vključno z Wikipedijo) izraze kvantitativno trgovanje in trgovanje z algoritmi uporabljajte zamenljivo.

V: Katero diplomo naj dobim, če želim postati kvantni trgovec ali kvantni razvijalec?

A: Količinski trgovci prihajajo iz različnih okolij. Večina kvantitativnih trgovcev ne uporablja posebne stopnje. Nekatere stopnje pa so bolj priljubljene kot druge. Še posebej priljubljena sta na primer stopnja računalništva in matematike. Mnogi ljudje z izkušnjami na področju razvoja programske opreme želijo vstopiti v kvantitativni trgovinski prostor.

V: Kako so lahko zgodovinski podatki o trgovanju „dobri“ ali „slabi“. Ali niso vsi podatki o trgovanju enaki?

A: Nekateri zgodovinski tržni podatki so lahko dobri ali slabi. Nekateri podatki so netočni. Nekateri podatki imajo pristranskost (vključujejo le podjetja, ki so preživela do sedanjih podatkov). Brezplačni viri podatkov so morda dobri za razvijalce kvantitativnega trgovanja za začetnike, resnejši razvijalci pa bodo želeli plačati za podatke.

V: Kateri programski jezik se uporablja za kvantitativno trgovanje?

A: Nastavitev sistemov algoritmičnega trgovanja zahteva močna znanja programiranja. Na splošno je jezik C ++ najprimernejši, ker je najhitrejši, kar je pomembno, ko šteje vsaka mikrosekunda. Nekateri razvijalci uporabljajo R in Python za testiranje in ocenjevanje strategij trgovanja, čeprav v C ++ kodirajo za hitro izvajanje in visokofrekvenčno trgovanje. Za trgovanje s srednje in nizko frekvenco bi moral biti kateri koli od jezikov v redu.

V: Kjer lahko najdem algoritem trgovanja, ki mi prinaša visoke, netvegane donose?

A: Količinsko trgovanje je napredno, vendar ni nobenih jamstev za donose. Če vam nekdo poskuša prodati algoritem trgovanja z visokimi, varnimi donosi, vas verjetno prevarajo.

Palm Beach Quant + Quantitative Trading Final Word

Kvantitativno trgovanje je postopek uporabe statistike in matematike za napovedovanje, kaj se bo zgodilo na podlagi tega, kar se je zgodilo v preteklosti.

Danes vsi, od trgovcev s kriptovalutami do upravljavcev hedge skladov, uporabljajo kvantitativno analizo za sprejemanje utemeljenih odločitev. Nekateri uporabljajo izključno kvantno analizo za napovedovanje naslednjih potez, drugi pa kvantitativno analizo kot del širšega orodja.

Če dobro analizirate podatke, boste morda želeli vstopiti v kvantitativno trgovanje. Če niste sposobni analizirati podatkov, lahko v spletu najdete veliko kvantitativnih trgovinskih virov, kjer lahko preberete poročila o kvantitativni analizi za vse vrste trgov.

Kot vedno veselo trgovanje!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map