5 glavnih izvlečkov iz novega pravila SEC o zaščiti vlagateljev – voditelji misli

Zdi se, da so kontroverze v zvezi z novo sprejeto SEC Uredba Pravilo o najboljšem interesu (Reg BI), bi še naprej v središču pozornosti, čeprav bo začel veljati prihodnje poletje. Uredba je vrhunec desetletja dolgega procesa, ki se je začel leta 2010, takoj po veliki recesiji. Zakon Dodd-Frank, sprejet istega leta, je pooblastil SEC v skladu z oddelkom 913, da sprejme fiduciarni standard in pravilo o najboljšem interesu za upravljanje posrednikov in investicijskih svetovalcev pri sodelovanju z zasebnimi vlagatelji.

Po uvedbi Reg BI so zainteresirane strani, državni regulatorji, investicijski svetovalci in trgovci z borznimi posredniki pretehtali različne dejavnike, ki bi lahko ogrozili ali pripomogli k njegovi učinkovitosti..

5 ključnih zajtrkov 

  1. Trgovci posrednikov so se morali držati novega standarda “najboljšega interesa”
  2. Ustanovi Ministrstvo za delo ZDA (DOL) za sinhronizacijo sprejemanja pravil (pozneje letos)
  3. Velika zmaga za trgovce s posredniki → še večja za finančne storitve
  4. Novi skupni standardi poročanja (CRS) pravijo, da je posrednik = svetovalec → zmeda med posrednikom in fiduciarnim svetovalcem
  5. Povratni poudarek na zaščiti posredniške vloge kot potrošnik = več zmede 

Preden pa poudarimo ta odvzem, si najprej oglejmo vsebino fiduciarnega standardnega pojasnila.

Izvlečki iz pravila SEC o pravilu o najboljših interesih

SEC namerava predmet posredniki, ki trenutno morajo le izpolnjevati standarde primernosti, v skladu s fiduciarnimi standardi.

Po eni strani fiduciarni standardi trenutno urejajo odnos med finančnimi svetovalci in njihovimi strankami. In od prvega pričakuje, da bo ponujal samo storitve, ki so v najboljšem interesu drugih. Po drugi strani pa standardi primernosti od posrednikov zahtevajo, da preverijo, ali naložba, ki jo priporočajo, ustreza njihovim strankam.

V bistvu naj bi pravilo razširilo fiduciarno pravilo na trgovce z borznimi posredniki, ki vse bolj prevzemajo vlogo finančnih svetovalcev, ko je njihova glavna dolžnost prodati naložbeni produkt za določeno provizijo. V skladu s standardom ustreznosti je zakonito, da posrednik priporoča investicijski produkt, ki mu koristi dobro provizijo, če je izdelek primeren za kupca.

Čeprav je to dano, predstavlja tudi navzkrižje interesov. Možno je, da obstajajo cenejši naložbeni produkti s podobnimi lastnostmi, kot jih priporoča posrednik, vendar z manj privlačno provizijo. To navzkrižje interesov želi Reg BI odpraviti, saj od posrednikov zahteva, da naročnikove interese postavijo nad njihove.

V ta namen bi pravilo posrednike prisililo, da izrecno razkrijejo pomembne informacije, kot so spodbude in provizije, ki bi lahko vplivale na njihova priporočila. Še več, do neke mere bi prepovedala industrijske prakse, kot so spodbude v obliki počitnic, ki bi lahko posrednike spodbudile k izdaji interesov svojih strank.

Ker je SEC dobro vedel, da lahko posredniki rešijo to zahtevo, tako da razkrijejo navzkrižje interesov s tehničnimi izrazi ali v obsežnem dokumentu, je SEC uvedel še eno zahtevo, ki bi lahko nasprotovala takim praksam. Zahteva navaja, da morajo posredniki v navadnem angleškem jeziku na kratko opisati navzkrižje interesov in njihovo odškodninsko strukturo v dokumentu, imenovanem CRS.

Posredniki bi tudi dokumentirali zgodovino pravnih ali disciplinskih ukrepov, ki so bili sprejeti proti podjetju, ki ponuja naložbeni produkt, ali njegovim finančnim strokovnjakom. Druga pomembna značilnost pravila je obveznost oskrbe. Ta zahteva pomeni, da morajo finančni svetovalci skrbno in skrbno zagotoviti, da so njihova priporočila v najboljšem interesu njihovih strank.

Zadnja zahteva je obveznost navzkrižja interesov. Zahteva upravljanje in ublažitev provizij, ki bi lahko predstavljale finančno nasprotje interesov.

Razčlenjevanje posledic pravila o najboljšem interesu uredbe

Po pričakovanju imajo kritiki levi in ​​desni razkosana Reg BI SEC-a in pomemben argument, ki so ga mnogi izpostavili, je meglenost pravila. Prvič, nekateri kritiki so obsojen Nenaklonjenost SEC, da jasno opredeli, kaj pomeni izraz „najboljši interes“, ukrepe, ki bi nakazovali, da investicijski svetovalec ni skladen, in kako ublažiti finančno nasprotje interesov.

Obstaja velika verjetnost, da bi borzni posredniki poskušali najti pot okoli tega pravila, vsaj dokler SEC ne začne izvajati disciplinskih ukrepov zoper neskladne investicijske svetovalce. Poleg tega se zdi, da Reg BI nima izvršilnih mišic. Malo verjetno je, da bi neupoštevanje povzročilo skupinske tožbe in sodne spore.

Poleg tega se očita, da pravilo SEC ni ničesar razložilo vlagateljem o vlogi investicijskih svetovalcev in posrednikov. Upoštevajte, da je večina posrednikov-trgovcev registriranih pri SEC. Tehnično to pomeni, da bi lahko prevzeli vlogo registriranih svetovalcev za naložbe (RIA), pa vendar niso fiduciarji.

Bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da zahteva po obrazcu CRS le malo spreminja obstoječe stanje. Ta pojem izhaja iz dejstva, da študij je pokazala, da potrošniki težko razumejo vsebino obrazcev CRS.

Medtem ko se je odzval na številne kritike na račun Reg BI, predsednika SEC, Jaya Claytona izjavil da so bila “izražena različna stališča glede tega, ali bi moral standard bolj temeljiti na načelih ali bolj predpisovati – in zlasti, ali naj se v besedilu pravila navede podrobna, specifična opredelitev” najboljšega interesa “za vsak primer posebej.” 

Kot taka je agencija po temeljitem premisleku ugotovila, da je pristop, ki temelji na načelih, sprejet za pravilo, “pogost in učinkovit pristop k reševanju zakonskih dolžnosti, zlasti kadar se dejstva in okoliščine posameznih odnosov lahko zelo razlikujejo in spreminjajo čas, vključno z inovacijami, “

Sodeč po zgoraj obravnavanih podrobnostih Reg BI, ni dvoma, da pravilo vsebuje elemente fiduciarnega pravila, ki ga je Obamina administracija predlagala prek ministrstva za delo. Razlika je v tem, da je slednji želel vse investicijske strokovnjake uvrstiti med fiduciarje. Z drugimi besedami, stranka se lahko odloči, da bo tožila svojega investicijskega svetovalca ali posrednika, ko bo opazila kakršna koli odstopanja, ki bi nakazovala, da dejanja njegovega investicijskega upravitelja niso najbolje služila njegovim interesom..

Spomnimo se, da je to pravilo v sedanji upravi postavilo oviro, saj je industrija vrednostnih papirjev na sodišču izpodbijala svojo sposobnost preživetja. In medtem ko ima tudi DOL označeno da si prizadeva za novo fiduciarno pravilo, ni nobenega zagotovila, da bi imel njegov prihodnji predlog enake pesmi kot prejšnji. Ta trditev je verjetna glede na verjetnost, da je Eugene Scalia, odvetnik, ki je vodil postopek zoper prejšnje fiduciarno pravilo DOL, bi bil nov sekretar za delo.

Prav tako je pomembno opozoriti, da odbor za standarde certificiranega finančnega načrtovalca načrtuje uveljavljanje etični kodeks to bi pomenilo, da se njegovih 84.000 članov drži fiduciarnih standardov, ne glede na regulativni okvir, ki jih ureja. Zanimivo je, da datum uvedbe te kode sovpada z datumom Reg BI.

Še pomembneje pa je, da nekatere države razmišljajo, da bi stvari vzele v svoje roke z uvedbo ločenih fiduciarnih pravil, ki bi popravila očitne pomanjkljivosti Reg BI. Na primer, varnostni urad New Jerseyja je izpuščen predlog pravila, ki posrednike-trgovce izrecno uvršča med fiduciarje. Drugi državi, ki sta ubrali podobno pot, sta Nevada in Massachusetts.

Kot odgovor na ta razvoj dogodkov je predsednik SEC Jay Clayton, izjavil da „jaz in mnogi drugi verjamemo, da bo mogoč pristop k ureditvi obsežnega trga za svetovanje malim vlagateljem povečal stroške, omejil izbiro za male vlagatelje in otežil nadzor in izvrševanje. Upam, da bodo naši regulativni kolegi še naprej sodelovali z nami, da bi zmanjšali neskladja in povečali učinkovitost naših skupnih prizadevanj. “

Predsednik SEC Jay Clayton o novih pravilih za finančne svetovalcePredsednik SEC Jay Clayton o novih pravilih za finančne svetovalce

Oglejte si ta video na YouTubu

Ne glede na vrzeli Reg BI in kontroverze, ki so spodbudile odzive državnih regulatorjev, pa menim, da je predlog SEC korak v pravo smer, da bi zaščitili vlagatelje. 

Za vlagatelje je treba zastaviti prava vprašanja: 

  1. Kdo plača provizijo vašega posrednika?
  2. Koliko dobi plačilo za spodbujanje k nakupu naložbenega izdelka. 
  3. Ste fiduciar?
  4. Kako posrednik uporablja pravila o zaščiti vlagateljev? 

Informacije, ki jih ponujamo tukaj, so osebno in vsebujejo le subjektivno mnenje o pravilih in regulativnih smernicah, ki jih zagotavlja SEC. Ne sme se ga razumeti kot pravni nasvet ali nasvet glede skladnosti. Za dodatne podrobnosti se posvetujte s svojim strokovnjakom za skladnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map