HODL Vaša sprememba Hoopla nad SEC za izvzete ponudbe – voditelji misli

Prejšnji teden ameriška komisija za vrednostne papirje in borze izpuščen predlog – ki mora še postati uredba – za poenostavitev izvajanja oproščenih ponudb. Kmalu zatem se je množica člankov in novic prebila skozi industrijo digitalnih sredstev – mnogi so predlagali, da se njihove platforme že spreminjajo, da bi ustrezale novim pravilom. Medtem ko je SEC predlagala spremembe, čas bo pokazal, ali je predlog sprejet – in če je tako, ali bo prišlo do sprememb končnega osnutka, ki bo objavljen v Zveznem registru.

Oproščeni okvir ponudbe v ZDA vključuje orodja, kot so Reg D, Reg A, množično financiranje (drugače Reg CF) – v bistvu vse, kar ni javna ali maloprodajna ponudba. Ta zakon po Zakonu o borzi vrednostnih papirjev iz leta 1934 ni spremenil ali posodobil le malo sprememb javnosti. Sedanja pravila o oproščenih ponudbah so bila močno kritizirana, predvsem zato, ker rezervirajo dostop samo najbogatejšim Američanom, da vlagajo v zasebne sklade, podjetja in druge ponudbe.

Če bodo sprejete, bodo predlagane spremembe povprečnemu človeku omogočile, da vlaga v zgodnejše posle, kot sta Uber ali WeWork, preden doseže svoje visoke ocene in jih odvrže na javne trge. Omogočanje SPV (namenske družbe) in usklajeno poročanje (tj. Združitev Reg D in Reg CF v eno, ne dve poročili) in povečanje skupnega zneska, ki ga je mogoče zbrati, bi pripomoglo k racionalizaciji skladnosti za podjetja izdajatelja. Poleg tega bi spremembe lahko tudi omogočile, da množično financiranje postane izvedljivo orodje za oblikovanje kapitala za naložbe v takšne razrede sredstev, kot so nepremičnine.

Trenutno so ZDA, ki ponujajo izjeme, kot je uredba CF (množično financiranje), precej restriktivne in omejujejo skupni znesek, ki ga lahko zberete na 1,07 milijona USD na 12 mesecev, in vključuje pomembne omejitve na vlagatelja. Zdi se, da ameriški SEC sledi zgledu drugih jurisdikcij, kot so Kanada, kjer so regulatorji predlagali podobne spremembe, ali Evropa, kjer so bili predpisi posodobljeni lani, s čimer so meje za EGP (Evropski prospekt za rast) povišale na 8 milijonov EUR, nekaj več kot 9 USD. M USD. Po novem bi lahko podjetja zbrala do 5 milijonov USD. Čeprav je 5 milijonov dolarjev še vedno razmeroma majhen kapital, podjetjem v zgodnji fazi omogoča, da gradijo svoje pleme s širšo bazo vlagateljev.

SEC je predlagala podobne spremembe Reg A, s čimer je zgornjo mejo povečala na 75 milijonov USD. To bi lahko reg A A izvedlo za številna kasnejša podjetja, kjer večji krogi serij B, C ali celo D zahtevajo več kapitala, kot je trenutno na voljo v Reg A .. To tudi odpira te naložbene možnosti za male vlagatelje, prej te posle so bile na voljo le najbogatejšim podjetjem, podjetjem z zasebnim kapitalom in posameznikom z visoko neto vrednostjo.

Nadaljnje spremembe vključujejo omogočanje pooblaščenim vlagateljem, da sodelujejo pri množičnem financiranju. Prej, če ste uporabljali oprostitev množičnega financiranja, niste mogli sprejeti sredstev akreditiranih vlagateljev in bi dejansko morali hkrati uporabiti še eno oprostitev, na primer Reg D. To običajno prisili podjetja v več papirologije, pravnih stroškov in večje tveganje, da se kaj narobe – kar bi lahko povzročilo regulativne ali civilne tožbe. Predlagane spremembe bi podjetjem omogočile združitev akreditiranih in malih vlagateljev v eno ponudbo.

Poleg pooblaščenih vlagateljev spremembe odpirajo vrata tudi institucionalnim in podjetniškim vlagateljem, vključno s SPV (vozilo s posebnim namenom).

SPV je pravna oseba, ustanovljena za določen namen – običajno iz razlogov, kot so omejevanje odgovornosti, davčna učinkovitost, naložbe ali investicije. Na primer: za tokenizacijo nepremičnine lahko oblikujete SPV in prenesete listino na nepremičnino v to podjetje. Namen tega podjetja / vozila je hraniti listino o tej nepremičnini in voditi natančno evidenco, kdo so lastniki, SPV se pogosto uporabljajo tudi za investicijske sklade.

Kombinirani SPV-ji, podjetniški vlagatelji, pooblaščeni vlagatelji in glavni institucionalni vlagatelji lahko premikajo velike količine kapitala. Vendar v ZDA niso mogli vlagati v ponudbe množičnega financiranja. To je ustvarilo zanimiv paradoks za podjetja, ki zbirajo kapital, če bi lahko zainteresirali velike ribe, bi se izognili gneči – če pa vaša ponudba ni videti dovolj dobra za poklicne vlagatelje, je vaše zadnje sredstvo množično financiranje. Celotna industrija množičnega financiranja se je soočila z veliko kritikami poklicnih vlagateljev zaradi nizkih donosov in nizke kakovosti poslov, kar se bo verjetno spremenilo, ko bodo mali vlagatelji imeli dostop do istih poslov kot večje institucije..

Nazadnje novi predpisi o množičnem financiranju predlagajo nekaj večjih sprememb, koliko lahko vsak vlagatelj vloži v katero koli ponudbo. Trenutno so vlagatelji, ki ne dosegajo akreditacijskih pragov, omejeni glede na to, koliko lahko vlagajo glede na nižji dohodek ali neto vrednost. Nova uredba bi to spremenila v večje od teh dveh. Te spremembe naj ne bi spodbudile samo inovacij, ampak bodo verjetno prinesle tudi veliko pametnega denarja.

Na primer, vlagatelj z neto vrednostjo 750.000 USD in prihodkom 150.000 USD ni mogel biti kvalificiran kot pooblaščeni vlagatelj. Ta oseba ima doktorat iz bioznanosti in najde nov zagon z revolucionarno inovacijo na področju bioznanosti – ni kvalificirana kot pooblaščeni vlagatelj in ji je naložba prepovedana. Ironično je, da so lahko svetovalec kateremu koli institucionalnemu vlagatelju glede tega, zakaj je ta poseben zagon tako vroč – vendar po veljavnih pravilih niso usposobljeni tvegati lastnega denarja.

Večina udeležencev na trgu te spremembe pozdravlja, vendar niso prepričane. Ta predlog za nov oproščeni okvir ponudbe še ni uredba, še vedno se mora prebiti skozi vlado in biti vpisan v Zvezni register. Če se ozremo na predloge za množično financiranje v ZDA, lahko ugotovimo, kako različen je lahko predlog od uredbe – in še vedno je veliko lobističnih dolarjev, ki želijo ohraniti status quo. Pomembno je, da na podlagi tega predloga ne sprejemate pomembnih poslovnih odločitev – na te spremembe gledajte kot na večji trend med regulatorji vrednostnih papirjev po vsem svetu..

Urejamo regulatorje vrednostnih papirjev, ki skušajo olajšati razdeljevanje kapitala. Množične prodaje in množično financiranje dejansko postajajo nekaj, kar regulatorji po vsem svetu sodelujejo pri usklajevanju svojih okvirov. Z združitvijo predpisov o množičnem financiranju iz jurisdikcij po vsem svetu bi podjetja v zgodnji fazi lahko dostopala do svetovnega kapitala in ustvarila globalno bazo vlagateljev, ne da bi bila prisiljena kršiti pravila, kot to počne danes večina izdajateljev ICO in STO.

Morda najbolj vznemirljivo pri predlaganih spremembah SEC je, kako dokazujejo zelo usklajena prizadevanja komisij za vrednostne papirje po vsem svetu. Ko se bo začelo novo obdobje oblikovanja kapitala, bodo podjetja lahko kombinirala in izkoristila regulativne okvire več držav. Glede na ponudbe v ZDA moramo še počakati na nove predpise, preden vemo, kako bodo videti ali njihov vpliv na industrijo digitalnih vrednostnih papirjev..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map