Kanadski skrbniki vrednostnih papirjev (CSA) naslavljajo kripto-sredstva v regulativnem okviru

Obvestilo 21-327

Kanadski skrbniki vrednostnih papirjev (CSA) so nedavno izdala Obvestilo 21-327 – „Smernice za uporabo zakonodaje o vrednostnih papirjih pri subjektih, ki olajšajo trgovanje s kripto sredstvi“.

Naslov je lahko zalogaj, a cilj je preprost – izobraževati trgovalne platforme in javnost o tem, kako predpisi o vrednostnih papirjih veljajo za njihove dejavnosti.

Za namen izobraževanja je morda lažje razumeti primere, v katerih se zakoni o vrednostnih papirjih NE uporabljajo, kot pa številne primere, v katerih se uporabljajo. CSA navaja naslednje:

„Za platforme na splošno ne bi veljala zakonodaja o vrednostnih papirjih, če bi veljalo naslednje:

 • osnovno kripto sredstvo samo po sebi ni vrednostni papir ali izvedeni finančni instrument; in
 • pogodba ali instrument za nakup, prodajo ali dostavo kripto sredstva
 • povzroči obveznost takojšnje dostave kripto sredstva in
 • se poravna s takojšnjo dostavo kripto sredstva uporabniku platforme v skladu s tipično poslovno prakso platforme. “

Kot je razvidno iz zgornjih točk, dejansko ni veliko primerov, ko menjalna dejavnost ne spada v področje veljavne zakonodaje o vrednostnih papirjih.

Ne glede na nerazumevanje veljavnih predpisov ali namerno neupoštevanje številnih aktivnih borz v Kanadi trenutno krši različne predpise, ki temeljijo na vrednostnih papirjih. Za uporabnike teh borz in družbe same se CSA po najboljših močeh pojasni, kako natančno veljajo predpisi o vrednostnih papirjih za njihove dejavnosti. Tistim, ki jih ta aplikacija skrbi ali jih preprosto zanima, si obvezno preberite obvestilo TUKAJ.

Utiskovanje industrije?

Medtem ko nekateri na obvestilo gledajo kot na taktiko strahu, ki želi zadušiti hitro rastočo industrijo, CSA naredi svoj del, da bi to idejo zadušil. Organizacija želi, da javnost ve, da dejansko podpirajo tehnološko rast in lastno prilagajanje času.

CSA si vzame čas, da svoje obvestilo zaključi z naslednjo izjavo,

»Pozdravljamo inovacije in se zavedamo, da se nova fintech podjetja morda ne bodo dobro ujemala z obstoječim okvirom. Regulativni peskovnik CSA je pobuda CSA za podporo fintech podjetjem, ki želijo ponuditi inovativne izdelke, storitve in aplikacije v Kanadi. Podjetjem omogoča, da se registrirajo in / ali pridobijo izvzetje iz zahtev zakonodaje o vrednostnih papirjih s hitrejšim in prožnejšim postopkom kot s standardno aplikacijo, da lahko svoje izdelke, storitve in aplikacije preizkušajo na celotnem kanadskem trgu, na splošno v časovnem okviru podlagi.

Nekaj ​​podjetij, ki imajo podjetja ali projekte, ki vključujejo kripto sredstva, je bilo registriranih ali je bilo izvzeto od zahtev zakonodaje o vrednostnih papirjih. “

Igranje v peskovniku

Čeprav mnogi igralci v tem sektorju igrajo po svojih pravilih, so različna podjetja poskušala sodelovati z regulatorji. Naslednji seznam sestavljajo tisti, ki so bili do zdaj sprejeti v zgoraj omenjeni peskovnik CSA in so dosegli določene izjeme od veljavne zakonodaje.

 • ZED Network Inc.
 • TokenGX Inc.
 • Majestic Asset Management LLC
 • Rivemont Investment Inc.
 • 3iQ obrezovanje.
 • Token Funder Inc..
 • Ross Smith Asset Management ULC
 • First Block Capital Inc..
 • Impak Finance Inc.
 • Angel List LLC in AngelList Advisors LLC

Strateški cilj 6

Objava obvestila 21-327 ne preseneča. CSA že dolgo pozna napredek, dosežen v svetu blockchain-a; Toliko, da je CSA posebej izpostavila panogo v svojem zadnjem objavljenem poslovnem načrtu.

Ta poslovni načrt, objavljen sredi leta 2019, v treh letih obravnava različne strateške cilje. Njihov namen je bil, da so prišli na 6. mesto, da se “odzovejo na nova regulativna vprašanja, povezana s tehnologijo”.

Od štirih pobud, ki vključujejo „strateški cilj 6“, se tri nanašajo na kripto-sredstva in njihovo mesto v predpisih o vrednostnih papirjih. Te tri pobude so naslednje:

 • Predlagajte regulativni režim za platforme za trgovanje s kriptoaktivami
 • Upoštevajte zahteve glede skrbništva v zvezi s kripto-sredstvi
 • Razmislite o zbiranju kapitala in vprašanjih, ki so lahko edinstvena za vidike vrednostnih papirjev, ki temeljijo na verigi blokov

CSA z navedbo povzema racionalnost tega povečanega poudarka na tehnologijah veriženja blokov in DLT,

»DLT ima potencial, da spremeni pokrajino finančne industrije. Kripto-sredstva so verjetno najbolj znana in razširjena uporaba verige blokov. CSA bo preučil možne spremembe za prilagoditev sedanjega regulativnega okvira za reševanje edinstvenih izzivov, ki jih prinašajo kripto-sredstva, ki spadajo v pristojnost CSA. Ta strateški cilj je sestavljen iz (i) prepoznavanja novih regulativnih vprašanj, povezanih s tehnologijo, ki zahtevajo regulativni ukrep ali jasnost, in (ii) oblikovanja prilagojenega in učinkovitega regulativnega odziva na pomembna ugotovljena vprašanja.

Ta stališča so poleg novejše, opisane v zgoraj navedenem obvestilu 21-327, pozitivna za novonastali blockchain sektor, saj CSA jasno prepoznava edinstvene potrebe in je pripravljen prilagoditi svoj pristop k regulaciji. Če želite v celoti prebrati poslovni načrt, si oglejte naslednji dokument.

Poslovni načrt CSA – 2019-2022

Kanadski skrbniki vrednostnih papirjev (CSA)

The Kanadski skrbniki vrednostnih papirjev (CSA) je sam opisan kot “krovna organizacija”. Ker se kanadska zakonodaja o vrednostnih papirjih izvaja na provincialni ravni, CSA služi kot posrednik, zadolžen za poenotenje različnih regulativnih organov po vsej državi.

Organizacija našteva njihove splošne pobude kot ponudnike,

 • Zaščita vlagateljem
 • Spodbujanje poštenih in preglednih trgov
 • Prizadevanje za zmanjšanje sistemskega tveganja

Delovanje v CSA nadzoruje odbor strokovnjakov, ki predstavljajo vsako ozemlje ali provinco.

V drugih novicah

Kanada ni edina država, ki poskuša določiti najboljši način, kako služiti in urediti FinTech. Čeprav je kapitalsko množično financiranje še vedno mlado sredstvo za ustvarjanje kapitala, ima nekaj let prednost pri prizadevanjih, ki temeljijo na blockchainu. Morda bo pogled na pretekle ukrepe za regulacijo severnoameriškega množičnega financiranja osvetlil, kako bodo obravnavane nove tehnologije, kot sta DLT in blockchain.

Kapitalsko množično financiranje v Severni Ameriki

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map