Komisija za vrednostne papirje Ontario je druga provinca, ki je prepovedala BitMEX

V nedavnem nagovoru strankam s sedežem v Kanadi, Ontario, je priljubljena borza kriptovalut BitMEX napovedal njen odhod iz province.

BitMEX ugotavlja, da je do tega odhoda iz najbolj naseljene kanadske province prišlo zaradi izvršilnih ukrepov, ki jih je sprejela komisija za vrednostne papirje Ontario (OSC). Na žalost je Ontario predstavlja več kot tretjino kanadskega prebivalstva, kar je velik hit za kriptotrgovce, ki uporabljajo BitMEX.

Za uporabnike storitev BitMEX s sedežem v Ontariu naj bi operacije prenehale 1. septembra 2020 – tako da bi imeli uporabniki en teden časa, da se zadeve uredijo..

Vrnitev v prihodnost?

Čeprav so novice o tej operativni prepovedi morda navdušujoče za ljubitelje borze, BitMEX ostaja optimističen glede prihodnje donosnosti. V nedavnem nagovoru strankam v Ontariu je BitMEX navedel,

»Podpiramo prizadevanja regulatorjev, da pomagajo vzpostaviti standarde za izdelke kriptovalut, ki bodo podkrepili napredek tega hitro rastočega razreda premoženja. Še naprej bomo sodelovali s komisijo za vrednostne papirje Ontario, da bi podprli njene cilje na trgu Ontario in redno obveščali naše stranke s prebivališčem v Ontariu. “

Čeprav BitMEX ni pojasnil razlogov za prepoved, bi njegov optimističen pogled na prihodnost pomenil, da je izvedljiv popravek za zagotovitev skladnosti z zakonodajo o vrednostnih papirjih.

Obvestilo 21-327

Kanadske province in ozemlja posamezno urejajo subjekti, kot je OSC. Za “uskladitev” državnega pristopa k zakonodaji o vrednostnih papirjih so bili ustanovljeni kanadski skrbniki vrednostnih papirjev (CSA), ki jih urejajo regulatorji vrednostnih papirjev iz vsake province in ozemlja..

Utemeljitev umika iz province Ontario ni povsem znana – vseeno pa jo je mogoče razložiti pri pregledu nedavnih sporočil agencije CSA.

V začetku leta 2020 smo poročali o kanadskih skrbnikih za vrednostne papirje (CSA) in njegovih sveže pripravljenihObvestilo 21-327’. To obvestilo je takrat pritegnilo našo pozornost, saj je obravnavalo stališče CSA do borz kriptovalut in kako še vedno velja obstoječa zakonodaja o vrednostnih papirjih.

Natančneje, CSA je ugotovil, da čeprav borza morda ne bo gostila varnostnih žetonov, „… za transakcijo, ki vključuje kripto sredstvo, lahko velja zakonodaja o vrednostnih papirjih, če transakcija ne povzroči obveznosti izvedbe in prevzema šifriranega sredstva iz v transakciji, ki sledi transakciji. “

CSA nadaljuje z pojasnitvijo, kaj natančno pomeni “takojšnja dostava”, v naslednjem odlomku.

Na splošno bomo šteli, da je do takojšnje dostave prišlo, če:

 • platforma uporabniku platforme takoj prenese lastništvo, posedovanje in nadzor nad šifriranim sredstvom in posledično lahko uporabnik šifrirnega sredstva uporablja ali kako drugače obravnava brez
 • nadaljnje sodelovanje s platformo ali njeno odvisnost od platforme ali njenih povezanih podjetij in
 • platforma ali katero koli podružnica, ki obdrži kakršen koli varnostni interes ali katero koli drugo pravno pravico do kripto sredstva; in
 • po takojšnji dostavi kripto sredstva uporabnik platforme ni izpostavljen tveganju plačilne nesposobnosti (kreditno tveganje), tveganju goljufije, tveganju uspešnosti ali usposobljenosti s strani platforme.
 • Po obleki

  Kljub temu, da je do 1. septembra le še teden dni, imajo prebivalci Ontarija več časa kot drugi Kanadčani, ki uporabljajo storitve BitMEX. Quebec, druga najbolj naseljena provinca v državi, je videl svojega provincialnega regulatorja vrednostnih papirjev, Autorité des Marchés Financiers (AMF), uvedli lastno prepoved BitMEX-a leta 2018. Med prepovedmi v Ontariu in Quebecu je približno 60% Kanadčanov izgubilo dostop do BitMEX-a.

  Veselimo se, da so te prepovedi za BitMEX morda le začetek večjega trenda. Ali bomo v prihodnjih mesecih videli tudi druge izmenjave, ki bodo imele enako usodo, saj regulatorji še naprej usmerjajo večjo pozornost na takšne operacije?

  Bitmex

  BitMEX, ustanovljen leta 2014, je borza kriptovalut, ki ima sedež na otoku Sejšeli. Od lansiranja je BitMEX uspel vzpostaviti globalno prisotnost in prerasel v eno bolj znanih tovrstnih platform.

  Generalni direktor Arthur Hayes trenutno nadzoruje poslovanje v BitMEX.

  Komisija za vrednostne papirje Ontario

  Ontario Securities Commission (OSC) je regulativni organ s sedežem v Ontariu v Kanadi. OSC je zadolžen za zagotavljanje poštenih in preglednih trgov za vse udeležence z uveljavljanjem Ontaria Zakon o vrednostnih papirjih.

  Generalni direktor D. Grant Vingoe trenutno nadzoruje poslovanje v OSC.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  map