Nemčija je zadnja država, ki je pripravila predlog zakona o okolju digitalnih vrednostnih papirjev

Od pojava digitalnih vrednostnih papirjev podjetja po vsem svetu pozivajo k večji regulativni jasnosti glede njihove uporabe. Čeprav se zdi, da je napredek počasen, so različne države, na primer Nemčija, upoštevale ta poziv in zdaj sprejemajo pomembne korake naprej.

Digitalni vrednostni papirji

Preden si ogledamo nekaj držav, ki obravnavajo / vzpostavljajo okvir, ki obdaja ta sredstva, kaj točno je digitalna varnost?

Preprosto povedano, digitalna varnost je žeton, ki temelji na verigi blokov in predstavlja osnovno naložbo. Temeljne naložbe so lahko v različnih oblikah in oblikah. To pomeni, da lahko digitalni vrednostni papir predstavlja lastništvo v zbirki, lastniški kapital v podjetju, lastništvo dolga in še več.

Ti žetoni uporabljajo protokole, ki podpirajo pametne pogodbe in jim dajejo lastnosti, da zagotovijo skladnost s predpisi v skladu s tradicionalno zakonodajo, ki obdaja vrednostne papirje.

Vendar pa se zaradi uporabe nove in pogosto slabo razumljene tehnologije ta sredstva pogosto ne uvrščajo v tradicionalne predpise, ki veljajo za vrednostne papirje. Čeprav imajo lahko tradicionalne vrednostne papirje dovolj kakovostnih, da jih lahko uvrstimo v isti razred premoženja, digitalni vrednostni papirji pogosto zahtevajo nov okvir za osvetlitev trenutnih sivih področij regulacije. Ta nejasnost je privedla do različnih primerov pravnih ovir, saj podjetja poskušajo pluti po neznanih vodah.

Nemški okvir

Pred dnevi je Nemčija postala zadnja država, ki je uvedla a osnutek predloga zakona v zvezi z ravnanjem z digitalnimi vrednostnimi papirji.

Ta novi predlog zakona obravnava več vprašanj.

Kateri primeren program bo uporabljen za nadomestitev sedanjih praks snemanja listin?

Za izdajo katerega koli vrednostnega papirja v Nemčiji je treba predložiti listinjeno listino. To lahko deluje pri tradicionalnih vrednostnih papirjih, kaj pa njihovi novi digitalni kolegi, ki temeljijo na blockchainu? Predloženi zakon predlaga, da se vzpostavi nov sistem digitalne knjige kot sredstvo za beleženje takšnih informacij – in kakšna boljša tehnologija bi to olajšala kot spet blockchain?

Kdo bo zadolžen za regulacijo digitalnih vrednostnih papirjev naprej?

Če se bo blockchain uporabljal kot knjiga za beleženje zgoraj omenjenih informacij, mora obstajati znan subjekt, ki bo odgovoren za njegovo upravljanje. V tem primeru bi vloga pripadla zveznemu organu za finančni nadzor

Preprosto povedano, ta zakon bi papirnate zapise nadomestil knjiga, ki temelji na blockchainu, nadzira pa jih Zvezni organ za finančni nadzor.


Zanimivo je, da se zdi, da je bila predlagana možnost pretvorbe obstoječih vrednostnih papirjev v digitalne vrednostne papirje. Takšna zmožnost bi lahko povzročila višjo raven likvidnosti digitalnih vrednostnih papirjev in pospešila hitrost sprejemanja.

Čeprav je treba opraviti še več dela, so računi, kot je opisan tukaj, pomembni prvi koraki k jasni ureditvi digitalnih vrednostnih papirjev.

Ruski okvir

Nemčija ni edina država, ki si prizadeva za ustrezno regulacijo digitalnih vrednostnih papirjev. Rusija je podobno začela z razvojem lastnega okvira že leta 2019, po letih razmišljanja o razmerah. Čeprav so minili meseci, se je to končno zgodilo pred nekaj tedni.

Ta novi zakon obravnava kriptovalute in opredeljuje digitalne vrednostne papirje. Ta zakon, imenovan „digitalna finančna sredstva“ ali „DFA“, opisuje okvir, v katerem so ta sredstva v celoti urejena. To pomeni celovit nadzor nad prodajo, izdajo in trgovanjem z DFA.

Medtem ko se je Rusija morda ogrela za idejo digitalnih vrednostnih papirjev / DFA, kriptovalute niso bile deležne povsem enakega obravnavanja. Da, res je, da so se omejitve glede kriptovalut sprostile, vendar jim tu obravnavani zakon tudi prepoveduje uporabo kot način plačila – vključno z nakupom digitalnih vrednostnih papirjev. Za to je potrebno plačilo v FIAT-u.

Tako kot Nemčija je to dokončen napredek, ki ga je treba opraviti še več.

Japonski okvir

Ta tehnološko podkovana otoška država je bila ena prvih, ki je uradno sprejela predpise o digitalnih vrednostnih papirjih. V tem primeru je Japonska vzpostavila nov okvir za obravnavo dogodkov za ustvarjanje kapitala, kot so ponudbe digitalnih vrednostnih papirjev (DSO).

Primer tem, pojasnjenih v tem okviru, vključuje,

  • Industrijska terminologija
  • Bančni standardi, vključno s skrbniškimi zahtevami
  • Tečajne odgovornosti (ločevanje skladov)
  • Globe in kazni za “lažne novice”

Japonska ima srečo, da ima koristi od dveh samoregulativnih organizacij, ki sta zadolženi za razvoj industrijskih standardov in enotnost digitalnih vrednostnih papirjev. Te organizacije so,

Japonsko združenje ponudnikov varnostnih žetonov (JSTOA)

Japonsko združenje varnostnih žetonov (JSTA)

Brez dvoma je priljubljenost prizadevanj, ki temeljijo na blockchainu, med japonskimi podjetji prisilila vlade, da so pripravile nove, ustreznejše predpise. Ker se bo ta trend nadaljeval, pričakujte, da mu bo sledilo tudi več držav, ki se bodo prilagajale razvijajočim se panogam znotraj posameznih meja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map