Opredelitev „pooblaščeni vlagatelj“, ki jo je spremenila Komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC)

V teku leta 2020 je imela ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) polne roke dela. Ne samo, da je regulativni organ različna podjetja zadolževal za pretekle ukrepe, temveč si je tudi prizadeval spodbuditi investicijske trge. Ta prizadevanja so bila razvidna iz različnih predlogov za spremembe obstoječih pravil in opredelitev.

Osem mesecev po predložitvi predloga za spremembo in razširitev opredelitve „pooblaščenega vlagatelja“ je Komisija za vrednostne papirje uradno sprejel te spremembe.

Novi “pooblaščeni vlagatelj”

Prejšnja definicija akreditiranega vlagatelja je bila sporočilo, da za zaslužek potrebujete denar; za posameznike je morala njihova neto vrednost presegati milijon ameriških dolarjev in / ali letni prihodek nad 200 tisoč ameriških dolarjev. Z novimi spremembami akreditiranih vlagateljev se je SEC odločil, da bo poleg prejšnjih zahtev, ki še vedno veljajo, dal večji poudarek na “finančno prefinjenost” kot dejavnik, ki določa vašo upravičenost do naložb kot pooblaščeni vlagatelj. Predsednik SEC Jay Clayton je pripomnil: “Prvič bo posameznikom dovoljeno, da sodelujejo na naših zasebnih kapitalskih trgih ne samo na podlagi dohodka ali neto vrednosti, temveč tudi na podlagi uveljavljenih, jasnih ukrepov finančne prefinjenosti.”

Da bi lahko nekdo dokazal svojo „finančno prefinjenost“, bo SEC preučeval različne stvari, ki jih mora vlagatelj dovolj dokazati.

  • Strokovno znanje
  • Izkušnje
  • Potrdila

Če se osredotočimo na te lastnosti vlagateljev in ne samo na neto vrednost, bo znatno število vlagateljev, prej izključenih, ustrezalo novi opredelitvi.

Poleg razširitve opredelitve glede posameznih vlagateljev se je SID odločila, da bo v svoje področje vključila tudi različne nove subjekte. Sledi le nekaj teh novih sprememb zagotavlja SEC,

  • dodajte novo kategorijo za katero koli entiteto, vključno z indijanskimi plemeni, vladnimi organi, skladi in subjekti, organiziranimi po zakonih tujih držav, ki imajo v lasti “naložbe”, kot je določeno v pravilu 2a51-1 (b) Zakona o investicijskih družbah, v presegel 5 milijonov dolarjev in ni bil oblikovan za poseben namen vlaganja v ponujene vrednostne papirje;
  • dodajte “družinske pisarne” z najmanj 5 milijoni dolarjev premoženja v upravljanju in njihove “družinske stranke”, kot je vsak izraz opredeljen v zakonu o investicijskih svetovalcih; in
  • v opredelitev akreditiranega vlagatelja dodajte izraz “zakonca”, tako da lahko zakonski partnerji združijo svoja sredstva, da bi se kvalificirali kot pooblaščeni vlagatelji.

Čeprav so te spremembe zelo dobrodošle in bodo nekatere naložbe omogočile bolj vključujoče naložbe, mnogi Američani še vedno ne bodo mogli vlagati, če ne bodo izpolnjevali denarnih zahtev, izkušenj ali izobrazbe. Pomembne ovire pri vlaganju so deloma tiste, ki so spodbudile vzpon kripto trga; nižje vstopne ovire so ljudem, ki ne bi ustrezali opredelitvi akreditiranega vlagatelja (niti nove opredelitve), omogočili, da vlagajo v zagonska podjetja, ki jim sicer ne bi bila nikoli dostopna. Na žalost, ker SEC noče regulirati kripto prostora, ti vlagatelji še naprej vlagajo v tvegana kripto zagonska podjetja, ker je to ena izmed redkih naložbenih možnosti za zagonska podjetja, ki jim je na voljo.

Pretekli predlogi

Spremembe „akreditiranega vlagatelja“ so le en pristop, ki ga SEC uporablja za posodobitev pristopa na kapitalskih trgih.

Preden je COVID-19 postal življenjska pandemija, kakršna je, je SEC videl prednosti množičnega financiranja. Nobena skrivnost ni, da množično financiranje z lastniškim kapitalom hitro narašča, saj so različna podjetja opazila precejšnje težave pri udeležbi vlagateljev, saj svet išče pot naprej po pandemiji. Kot tak se je SEC odločil, da bo spremenil pravila o izjemah iz prospekta, v upanju, da bo mladim zagonskim podjetjem omogočil lažji dostop do kapitala.

V tem snubitev, Omejitve na platformah za množično financiranje bi se sprostile, predvsem z zvišanjem denarnih omejitev dogodkov za ustvarjanje kapitala. Ko ga je SEC prvič predstavil, smo podrobneje preučili, kaj pomenijo te spremembe in ali je bilo navdušenje upravičeno.

Komisija za vrednostne papirje in borzo

SEC je regulativni organ s sedežem v ZDA. Z namenom spodbujanja poštenih in preglednih trgov je SID odgovorna za oblikovanje in izvrševanje predpisov, ki urejajo premoženje, ki se šteje za vrednostne papirje.

V drugih novicah

Čeprav je odnos med SEC in svetom verig blokov včasih lahko zaostren, je v njegovih vrstah znano, da sprejema tehnologijo – komisarka Hester Peirce.

Ne samo, da smo imeli srečo, da smo v preteklosti imeli priložnost intervjuvati komisarko Peirce, ampak smo pred kratkim poročali o njeni ponovni izvolitvi za drugi mandat v SEC. S temi ponovnimi volitvami upamo in pričakujemo večji napredek pri zdravljenju prizadevanj, ki temeljijo na blockchainu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map