UKJT digitalna sredstva obravnava kot lastnino v skladu z veljavnimi predpisi

Digitalna sredstva kot lastnina

V nedavno objavljenem temeljitem poročilu je UK JT (UK JT) razkrila, da so digitalna sredstva v skladu z veljavno zakonodajo o vrednostnih papirjih zadovoljivo zajeta. Natančneje, digitalna sredstva se običajno obravnavajo kot lastnina.

To je pomembna odločitev, saj udeležencem v panogi zagotavlja prepotrebno pravno jasnost glede digitalnih sredstev za naprej. Ker mnogi postavljajo velika pričakovanja na rastoči sektor digitalnih vrednostnih papirjev, je jasna vladna perspektiva blagoslov za strukturiranje prihodnjih prizadevanj.

Ključne točke

Medtem ko gre dokument v veliko podrobnejše podrobnosti, je delovna skupina svoje odločitve lahko strnila v nekaj kratkih točk. Sledi odlomek iz dokumenta, ki prikazuje njihove zaključke.

‘Ali bo angleška zakonodaja določen kriptoasset obravnavala kot lastnino, je na koncu odvisno od narave sredstva, pravil sistema, v katerem obstaja, in namena, zaradi katerega je zastavljeno vprašanje. Vendar:

(a) kriptoaseti imajo vse znake lastnine;

(b) nove ali značilne značilnosti nekaterih kriptoasset – neotipljivost, kriptografsko preverjanje pristnosti, uporaba razdeljene knjige transakcij, decentralizacija, pravilo s soglasjem – jih ne diskvalificirajo iz lastnine; 22 Pravna izjava o kriptoasetih in pametnih pogodbah

(c) niti kriptoaseti niso diskvalificirani kot lastnina kot čisti podatki ali ker jih morda ni mogoče razvrstiti kot stvari v posesti ali stvari v akciji;

(d) kriptoasetove je zato treba načeloma obravnavati kot lastnino;

(e) vendar zasebni ključ sam po sebi ni obravnavan kot lastnina, ker gre za informacije. “

 

* Za tiste, ki jih želite prebrati v celoti, kliknite TUKAJ.*

Različni pristop

Postopek, ki se je zaključil z odločitvijo, da se digitalna sredstva obravnavajo kot lastnina, je trajal približno šest mesecev. V tem času vladni predstavniki navajajo (d?), Da je delovna skupina sprejela drugačen pristop kot večina.

Sir Geoffrey Vos, kancler angleškega vrhovnega sodišča, je poudaril, da je bil uporabljen pristop iskanje načina za urejanje digitalnega premoženja v okviru sedanjega sistema. To je v nasprotju z drugimi državami, ki so skušale ustvariti nove predpise za nastajajoči razred premoženja, v tem, kar je primerjal z “delom nazaj”.

UK Jurisdiction TaskForce (UKJT)

Združeno kraljestvo se zanaša na več „delovnih skupin“, ki si prizadevajo utirati pot digitalizaciji sektorja pravnih storitev. Skupina za pristojnost Združenega kraljestva (UKJT) je ena od teh skupin.

V poročilu je navedeno, da UKJT sestavlja 8 posameznikov z različnih ravni upravljanja znotraj Združenega kraljestva. Člani so naslednji.

  • Sir Geoffrey Vos, kancler angleškega visokega sodišča
  • Sir Nicholas Green, predsednik pravne komisije Anglije in Walesa
  • Mary Kyle, City of London Corporation
  • Christopher Woolard, organ za finančno poslovanje
  • Lawrenece Akka QC, Twenty Essex
  • Richard Hay, Linklaters LLP
  • Peter Hunn, projekt Accord
  • Sir Antony Zacaroli, sodnik višjega sodišča

Komentar

Nahaja se v Združenem kraljestvu, Smartlands pa neposredno vpliva na danes obravnavano odločitev o UKJT. Ko je prišla do vrednostnih papirjev .io, je morala CMOS Smartlands, Yaroslava Tkalich, slediti temu obvestilu.

„Kot prva platforma s sedežem v Združenem kraljestvu, specializirana za žetonjevanje sredstev realnega gospodarstva na verigi blokov Stellar, Smartlands uživa znatno tematiko; s pojasnilom sodniške komisije in pravnih strokovnjakov se naše skoraj dveletno vznemirjenje postavi velika strateška prednost za prihodnja leta. “

Govorim z Arnoldasom

Medtem ko je Ilia Obraztsov zdaj izvršni direktor podjetja Smartlands, smo imeli srečo, da smo se v zadnjih mesecih pogovarjali z Arnoldasom Nausedo, medtem ko je bil na tem položaju. Arnoldas je od takrat prešel v vlogo predsednika, saj bo to omogočilo večjo osredotočenost na strateško širitev.

Serija intervjujev – Arnoldas Nauseda

V drugih novicah

Kot smo že omenili, obstajajo različni pristopi držav po vsem svetu do digitalnih sredstev. Naslednja članka podrobneje obravnavata dva, zlasti glede njihovega stališča – Malta in ZDA.

Pregled digitalne zakonodaje na Malti iz prve roke

Več držav je začelo zagotavljati regulativno jasnost leta 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map