10 držav z največ Bitcoin Hodlerji

Obstaja veliko špekulacij o tem, kdo ima največ kriptokovancev in kateri so največji bitcoinovci. Nekateri verjamejo, da je večina od njih v lasti velikih borz, skladov ali rudarskih podjetij, ki s svojim položajem vplivajo na trg v svojo korist. Pogosto dejstvo Bitcoin je, da jih pogosto imenujejo “kiti” – veliki denarni vlagatelji v kripto, ki so običajno institucije, kot so hedge skladi in investicijski skladi, ki pogosto povzročajo “valove” na trgu za majhne vlagatelje..

Pridružite se prihodnosti kriptovalut in trgujte s svojimi najljubšimi kovanci Binance!

Kljub temu pa obstaja tudi veliko uporabnikov, ki so s kolektivnimi naložbami v Bitcoin določene države postavili na kripto zemljevid za posedovanje pomembnih količin digitalnega kovanca. Različne statistične študije in analize, vključno s tistimi, ki jih je opravil Statista, kažejo, da stvari niso tako mračne, in dejansko obstaja veliko kripto vlagateljev, ki so lastniki in HODL BTC.

Čeprav je treba še veliko storiti za splošno sprejetje, zanimanje narašča in začenja se pojavljati vedno več resničnih aplikacij in uporab.

Največji Bitcoin Hodlers

Sestavili smo seznam držav, ki imajo največ Bitcoin HODLerjev.

Bitcoin Hodlers po vsem svetu

Združene države

Trenutno je v ZDA večina kripto prizadevanj in dejavnosti z velikim številom borz, trgovalnih platform, skladov, objektov za kripto rudarstvo in blockchain usmerjenih projektov. Zaradi tega bi večina menila, da je normalno, da ima ta država največje število Bitcoin hodlerjev od vseh držav.

David Everett Strickler 371717 unsplash

Vir: https://unsplash.com

Kar presenetljivo je, da se zdi, da državljani ZDA niso tako navdušeni nad kriptovalutami, kot bi pričakovali. Toda glede na to, da ima največ prebivalcev v primerjavi z ostalimi, njegovih 8% lastnikov Bitcoinov še vedno predstavlja veliko število.

Romunija

Romunija je verjetno najbolj znana po tem, da je dom številnim mednarodnim podjetjem in podjetjem, ki delujejo v IT sektorju, pa tudi velikemu številu samostojnih programerjev in razvijalcev..

Glede na tesen odnos države s tehnološko industrijo ne preseneča, da ima razvito bazo potrošnikov, ki sodeluje s kriptovalutami.


Zaradi tega je Romunija ena izmed držav, ki med drugim visoko dosega kripto. Glede na ogromno število mednarodnih podjetij, ki tu prebivajo, je logično, da se plačila s kriptovalutami uporabljajo zaradi nizkih stroškov poslovanja z njimi v tujini. Ugotovljeno je, da ima 12% njihovega potrošniškega bazena v lasti vsaj eno vrsto kripto, pri čemer je Bitcoin najbolj priljubljen.

Češka

Poleg poskusov vdora v večino vzhodnoevropskih držav ni nobenih naslovov, da bi imeli kripto. A zdi se, da je Češka izjema, saj se zdi, da je njihova skupnost kriptovalut zdaj v polnem razcvetu, saj je 9% vseh potrošnikov vlagalo v kriptovalute. Ni natančno znano, kako priljubljeni so Bitcoin ali altcoins od posameznika do posameznika, vendar vseeno te številke kažejo nekaj obljube.

Kitajska

Čeprav je Kitajska naslovila številna zatiranja kripto operacij, ima še vedno rekord v digitalnem trgovanju. Vodilne borze v državi imajo enega največjih količin Bitcoinov, s katerimi se dnevno trguje. Obstajajo številna poročila, ki kažejo, da so se kitajski državljani približali elektrarnam, da bi izkoristili poceni električno energijo, ki jo zagotavljajo, in jo uporabljali za pridobivanje bitcoinov. Glede na trenutne regulativne ukrepe v zvezi s kriptofoni pa bi se lahko število hodlerjev v prihodnosti zmanjšalo.

chuttersnap 710335 unsplash

Vir: https://unsplash.com

Španija

Španija gosti precej velikega števila običajnih bančnih bankomatov, ki podpirajo izmenjavo Bitcoina s fiat valuto. Kakor koli pozitiven pa je ta razvoj za gibanje posvojiteljev, zdi se, da je v državi naklonjena le tej tržni niši, kljub temu da je 10% potrošnikov kupilo in je lastnik nekaterih digitalnih sredstev. Zanimiv obrat dogodkov, čeprav je nujno potrebna večja rast.

Kot smo že omenili, je v državi nameščenih veliko bankomatov, ki posameznikom omogočajo nakup in prodajo digitalnih sredstev. Po podatkih CoinATMRadar v Španiji obstaja 96 bankomatov za upravljanje Bitcoinov. To naredi pete največje države z največjim številom nameščenih bankomatov.

Poljska

Poljska kriptovaluta je za zdaj v glavnem neoznačeno ozemlje, saj poleg pozitivnega odnosa do Bitcoina in drugih kriptosredin ni znanega veliko. 11% potrošniške populacije ima v svojem kapitalskem portfelju majhen odstotek kriptografskih datotek, saj se vse več ljudi zanima za gibanje.

Čeprav na trgu kriptovalut v državi deluje več posameznikov in podjetij, so nekatere težave vplivale na vesolje. Julija 2019 je borza kriptovalut BitMarket, ena največjih na Poljskem po obsegu trgovanja, imela težave z likvidnostjo in prenehala delovati. Bitcoin je izgubljen za nekaj milijonov dolarjev. Tudi soustanovitelja so našli mrtvega, kar še poslabša stvari.

Država mora biti osredotočena na izboljšanje svojega regulativnega okvira, če želi ostati konkurenčna. V začetku leta 2018 so bili številni posamezniki prizadeti zaradi nejasnosti zakonodajnega okolja na Poljskem.

Poleg tega se v državi nahaja veliko podjetij, ki trenutno delujejo na trgu kriptovalut. To kaže, da na Poljskem obstaja veliko zanimanje za digitalna sredstva in potencialna prihodnja rast.

puran

Turčija je država, ki je prežeta s političnimi napetostmi in dvoumnimi predpisi, vendar je to okolje tisto, kar je Bitcoinom in altcoinom olajšalo stopnjevanje glede vleke in obresti. Čeprav še vedno nimajo ustreznih postopkov za zadeve, povezane s kripto in verigami blokov, so stvari videti precej obetavne. Ugotovljeno je bilo, da ima vsak peti Turčin Bitcoin ali druge digitalne valute, kar predstavlja nekoliko večje število. Kljub temu te statistike predstavljajo le odstotek vseh prebivalcev in jih je treba razlagati tako, da se to upošteva.

Omeniti velja, da je med nedavno krizo turške lire veliko posameznikov začelo kupovati Bitcoin in druge virtualne valute. Digitalno sredstvo je v tem času delovalo kot hranilnik vrednosti. Čeprav je bil Bitcoin v medvedjem trendu, so pričakovanja o njegovi prihodnji rasti privabila številne vlagatelje v državi.

Japonska

Japonska je v skupnosti znana kot zelo kriptokripto, saj je med redkimi državami, ki kriptovalute priznavajo kot legitimno plačilno sredstvo. Zaradi tega se v državi in ​​zunaj nje trguje veliko BTC-jev, mnogi pa se odločijo, da jih zadržijo zaradi visoko donosnega naložbenega potenciala. Po podatkih iz CoinMarketCap, kripto borze v državi imajo velik transakcijski promet.

ryo yoshitake 732825 brez brizganja

Vir: https://unsplash.com

Država ima tudi eno najučinkovitejših regulativnih okolij na svetu, povezanih s tehnologijo veriženja blokov in virtualnimi valutami. Borze, ki želijo začeti obratovati v državi, morajo imeti potrebno dovoljenje Agencije za finančne storitve (FSA), regulativnega organa države.

Ti novi predpisi so bili uvedeni po bikovskem trgu leta 2017 in zaradi dejstva, da so na več kripto borz vplivali haki in nepravilne težave. Na primer, CoinCheck, ena najpomembnejših kripto platform za trgovanje z digitalnimi sredstvi v državi, je v začetku leta 2018 izgubila 500 milijonov dolarjev žetonov NEM (XEM).

Zdaj obstaja veliko podjetij, ki se želijo uveljaviti v državi in ​​čakajo na regulativno odobritev FSA. Japonska je tudi država z drugim največjim obsegom trgovanja z Bitcoini po vsem svetu po ameriškem dolarju.

Švica

Švica je večinoma znana po svojih vrhunskih bankah in finančnih institucijah, zdaj pa je ta država zelo jasno izrazila svoje namene, da postane središče kriptovalut in blokov. Banke so začele odpirati svoja vrata za plačila s kriptovalutami, kar je številne državljane spodbudilo, da se ukvarjajo s kripto valutami, predvsem zato, ker imajo zdaj obliko varnosti.

Švica je prav tako dobila pomemben položaj v kriptovalutnem prostoru s predpisi, ki so bili uvedeni na njenem ozemlju. Mesto Zug je doživelo eksponentno rast števila podjetij, povezanih s tamkajšnjim kripto trgom.

Hkrati imajo regulatorji zelo odprt pogled na digitalna sredstva in njihovo uporabo, zato se je švicarska borza SIX odločila, da bo uvrstila različne izdelke, s katerimi se trguje na borzi (ETP), povezane z Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) in tudi XRP.

Južna Koreja

Južna Koreja je še ena azijska država, ki vpliva na bitcoin sceno. Zaradi ne tako pozitivnega odnosa kitajske vlade do kripto trgovanja so mnogi preusmerili svoje trgovske posle v sosednjo Južno Korejo. Z nagnjenostjo in spretnostjo do tehnologije zdaj država gosti množico borz in kripto podjetij, ki skrbijo za prebivalstvo, ki se vedno bolj zanima za trgovanje in uporabo kriptovalut. Bitcoin je med najboljšimi kripto, s katerimi se tukaj trguje in je v njihovi lasti.

Čeprav južnokorejska vlada ni sprejela jasnih ukrepov glede trga kriptovalut, obstaja veliko podjetij, ki želijo rasti in ponujati nove storitve industriji kriptovalut. Eden izmed njih je Kakao, najbolj priljubljena aplikacija za sporočanje v državi. Kakao bi lahko v prihodnosti v svojo aplikacijo za sporočanje vključil različne storitve, povezane s kripto.

Poleg tega Južna Koreja računov za skoraj 10% vseh BTC, s katerimi se trguje po vsem svetu, po ameriškem dolarju in japonskem jenu, navaja CoinHills.

21222

Obstaja veliko drugih držav po vsem svetu, ki imajo veliko kripto uporabnikov. Vendar je nekako težko ustvariti zanesljive ocene o tem. Trenutne podatke imamo dejansko na podlagi raziskav, ki jih izvajajo različna podjetja in ne na podlagi objektivnih informacij.

Eden od načinov, kako razumeti tudi, kako se države vedejo na trgu, je preverjanje števila aktivnih vozlišč, ki jih imajo. Kot Bitnodes poročila, ZDA imajo 24,88% celotnega števila vozlišč po vsem svetu, sledijo jim Nemčija z 20,27% in Francija s 6,04%. Kitajska je na petem mestu s 4,18% celotnega števila vozlišč po vsem svetu, Japonska pa na 11. mestu.

Cole je samostojni pisatelj, ki se osredotoča na kriptovalute in nove tehnologije. Prejšnji članki o Masternodes so bili objavljeni na vodilnih kripto spletnih mestih in citirani v Whitepapers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map